Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

Spinal sezeryan ile Çarşamba günü saat 19:26 da dünya güzeli kızım doğdu hamdolsun sağlıklı evdeyiz ağrım çok ama geçecek herkese kolay doğumlar sağlıklı bebekler :)))

bende cuma 3 buçukta normal doğumla oğluma kavuştum çok şükür bizde iyiyiz

Hayırlı uğurlu olsun hepimize sağlıkla büyüsünler inşallah,geçirdiğimiz zor günlerin ardından oğluşumla evimizde 4. günümüz. Şükürler olsun rabbime güzel meleğimleyim allahım korusun evlatlarımızı

surma hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
bizimde 18 oldu kızımla beraberiz

Spinal sezeryan ile Çarşamba günü saat 19:26 da dünya güzeli kızım doğdu hamdolsun sağlıklı evdeyiz ağrım çok ama geçecek herkese kolay doğumlar sağlıklı bebekler :)))

senamm hayırlı olsun canım bak korkuların boşaymış hayırlısı ile evindesin evlatlarınla beraber

arkadaşlar nasılsınız bebekleriniz nasıl?

gaz sorunu yaşayan varmı ben bu konuda çok çekiyorum napıyorsam geçmiyor sizlerde aynı sorun varmı varsa neler yapıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim

biz yaşadık kimyon içiyorum ben sıcak suya koyup sanki faydası oldu artık ağlamıyor şükür

surma hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
bizimde 18 oldu kızımla beraberiz

bizim de 11. günümüz. 30 mayısta 21:00 da açılmam olmadan sunisancı ile doğum başladı. öncesinde hafif sancım vardı. 31 mayısta sabah ezanı ile 4:20 gibi doğum yaptım ama çok sancı çektim. ilk doğumum 5 santim açılma ile hastaneye gittiğim için kolay olmuştu. epiduraldi hemde. bu doğumum çok ama çok zorda fakat sağ salim kavuştum kızıma. doğum yapan herkesin gözü aydın olsun. sağlıkla, huzurla büyütün inşallah. benim kızım son ay kilo alamdı bilyorsunuz. 2580 gr doğdu. 49 cm boyu, 32.1 cm baş çevresi. suyum azalmıştı. sınıra yakındı. şimdi 10 günlük ama çok emmiyor. üzülüyorum. sütümde çok olmuyor o yüzden. sancı vs yok şimdilik. bundan sonra toparlar umarım.

ekem bizde 27 günlük olduk. hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt kızını bende senin gibi kendi sancım açılmam olmadan suni sancı ile doğum yaptım 41 haftalık olduk benim kızımın geleceği yoktu doktorum önce suni sancıyı deniyelim olmazsa sezeryana alırız dedi bende tamam dedim suni sancı ile doğum başladık sabah 08:30 da suni sancıyı vermeye başladılar doğumum 17:05 gerçekleşti ikindi ezanı ile doğdu kızım çok acı çektim bende çok zor oldu canım çok yandı çok ama çok ama şükürler olsun Allahıma sağ sağlim kızıma kavuştum bütün çektiğim açıyı kızımı kucağıma alınca unuttum şuan tek sorunum gazımız var napıyorsam geçmedi onun dışında sıkıntı yok diyelim
kilosu için üzülme hayırlısı ile toparlar takviye olarak mama ver doktoruna sor ben öyle yaptım sütüm azdı kızım doğmuyordu doktorum geceleri mama ver dedi çok şükür kilo kaybı olmadı doktoruna danış istersen canım

Merhabaa;
Hızlı geçiyor zaman biz de 31 günlük olduk , yaşadığım şeylerden dolayı sütüm çok az geliyor artmış hali 40 cc yetmiyor paşama mama ile besleniyoruz, memeyi önceden alıyordu şimdi zorla vermeye çalışıyoruz almıyor sütüm az diye sanırım bende verebilirsem veriyorum olmazsa sağıyorum çok sorun yapmamaya çalışıyorum vardır bununda bir sebebi herhalde

aynı sorun bendede var canım benimde göğsümün ucu yok diye ememedi gös ucları silokon herşeyi denedim doyuramadım kızımı mama vermeye başladık çok şükür gayet sağlıklı dediğim gibi sorunum gaz sütünü muhakkak sağ canım benimde 20 cc 30 cc geliyordu emmediği için sürekli sağdım sütüm arttı naptıysam göğsümü veremedim bende sağıyorum biberonla içiriyorum sütü geceleride mama bazen gündüzleride mama veriyorum duruma göre sütünü sağdıktan sonra ne kadar çıkarsa çıksın öncelik kendi sütün olsun ben saten 22 Temmuzda işe başlıyacağım için biberona mecbur alışacaktı biraz erken başlamış olduk
Sağdığın sütü oda sıcaklığında 3 saat tuta bilirsin buz dolabındada 3 ay derin donrucuda 6 ay saklaya biliyorsun canım

azd çok sağol yazdıklarıma hemen cevap yazıyorsun. doğumumuz aynı olmuş desene. bende 7-8 saat suni sancı çektim. doğum 5 dakika sürdü. o kadar sancıya sezaryen olsaydım kafayı yerdim. benim sütüm ilk günler iyiydi. hatta 3. gün süt birikmesi oldu ve çok acı çektim, şimdi birikme olmuyor ama yetip yetmediğini bir aylıkken yaptıracağımız aşı günü geldiğinde anlayacağız. en az bir kilo alır umarım. büyük kızım hep zayıftı. 9 yaşında 26 kilo gelemiyor. bu bebişim biraz tontiş olsun istiyorum. ortalamada yani. hayırlısı inşallah. mama işini bir aylık kilosuna göre düşüneceğim azd. sanki kilo almadı hiç. bana öyle geliyor. kıyafetleri de hala kocaman. kolunu katla belini katla....kıyafetlerden de anlaşılır büyüyüp büyümediği. aranızda bebeği benim gibi 3 kilonun altında doğan var mı acaba. bir de baş çevresi kaçtı bebişlerinizin doğumda. azd dışında da cevap yazan olursa çok sevinirim. şimdiden çok sağolun. herkese sağlıklı huzurlu lohusalık ve sonrası diliyorum.

10 gün olmuş kimsecikler uğramamış, cevap yazan olmamış. bebekleriniz iyidir umarım.

ilk çocuğumda benimde göğüs ucu sorunlu olduğu için çok zor emdi.ama direndim 6 ayı tamamladım.sonra süt azaldı ve kesildi.hep sağıp vermiştim bebek biberona alıştığı için süt azaldı.pompa bebeğin emmesi gibi olmuyor.emzirebildiğiniz kadar emzirin bence.

Son düzenleme:
43 günlük olduk kızlar şükür bizde, inanın kafamı kaşıyacak halim yok çok gazlı bi oğlum var denemediğim kalmadı benmkide sağ göğsümü almıyo ne yaptıysam almadı ve sağ göğüsteki sütün tadı tuzlu gibi olmuş ne yapmm gerek

ben de bi hayli yoğunum. bebeğim çok gazlı değil çok şükür. 34. günümüzdeyiz. belki de erken gaz sancıları için. sadece dün 10 dakika ağladı eti kesiliyormuş gibi. ben bir tatlı kaşığı balla (tahta kaşık) yarım çay kaşığı kadar kimyon ekleyip alıyorum her gün.kimyon gaza iyi geliyormuş. bir de çörek otu 8-10 adet çiğneyip yutuyorum. benim soruma yanıt veren olmamış ne yazıkki ama ben yine de sık sık foruma bakıyorum bir şey yazan olmuş mu diye. bebeğinizin baş çevresi ve kilosu doğumda ne kadardı yazarsanız sevinirim. bir de ilk ay kaç kilo aldılar acaba. süt arttırıcı olarak karpuz, yaş üzüm, 3 lt su, ısırgan çayı yaptıklarım. sütüm fena değil şimdilik. mama hiç vermedim. emzirmek de en önemli faktör. meme ne kadar boşalırsa o kadar süt oluşuyor. pes etmeyin. mamayı yavaş yavaş kesin bence. her iş beyinde biter. emzirmeye odaklanın. ben bol bol ayetel kürsi okuyorum emzirirken. incir kürüne bakın İbrahim saraçoğlundan. 8 inciri elle böl. yarım litre suda 15 dakika kaynat diyor. iki üçe böl günlük iç. ben yaptım iki kez ama içinden böcek çıktı incirlerin. tiksindim bıraktım. yaş inciri bekliyorum. en sevdiğim meyve günde 1 kilo yerim yani.

benimki çok gazlı ve obur.sütüm yetmiyor daha fazla daha fazla istiyor.gece gündüz emmek istiyor.mama takviyesi yapıyorum hala ağzı açık ver diyor devamlı.göğüslerim acıdı artık,makineyle sağdığımda bu kadar acıyordu.bana bir çare kızlar sütümün artması için???

unutmadan bebeklerin boy ve kilolarını paylaşmayacak mısınız?konu açmıştım bununla ilgili.

kızlar bizde 54 günlük olduk artık herşey yolunda emme sorunu aştık artık emiyor sütümü sağmıyorum bile aynı şekilde gaz sorunumuzda kalmadı gazı olan anneler bana bu tarifi doktorum verdi tohum rezene ve kimyon 2 tatlı kaşığı rezene 1 tatlı kaşığı kimyon 1 su bardağına koyun çay tabağı ile ağzını kapatıp çay demler gibi 10 dk bekletin sonra süzün ve günde 3 kere yemeklerden önce icin ben çok faydasını gördüm
doktora en son 12 haziranda gittiğimde kızımın kilosu 4.350 boyu 53cm olmuştu
sizlerin nasıl bebekleriniz
kızlar birde benim doğum iznim bitiyor 22 temmuzda işe başlıcam nasıl dayanıcam

baş çevresi yazan olmamış henüz. sanırım kimse hatırlamıyor. zaten çok az kişiyiz yazan. bu arada azd seni tekrar görmek çok güzel. gaz problemini atlatmana sevindim. ben bal+ kimyon alıyorum hergün. iyi geliyor. doğum boy ve kilonuz neydi acaba. benim kızım da birinci ayında 4160 gr dı. boyunu ölçmedler. ben 54 cm ölçmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…