Eylül HAMİŞLERİMİZ ....MAYIS 2013 ANNELERİMİZ...

sağol senammcım. beni hiç cevapsız bırakmıyorsun. başçevresi küçük diye erken alındı zaten bebeğim ya ondan inan kaygılarım. doğduktan sonra anne sütü ile daha iyi gelişir dedi doktorum. hayırlısı inşallah herkesin bebeği için. 2 ayımız bugün bitti 37,5 cm olarak ölçüyorum baş çevresini. doğumda biliyorsun 32,1 cm di.

azd yok bu günlerde. iyidir umarım .

.
Aminn Ekem ,Bilmiyorum ekem cim doktorlar birşey söylemedi bu konuda görünüşte de birşey yok öyle vücuduna boyuna göre söylüyorlar sanırım büyük ya da küçük olduğunu birbiri ile orantılı olmalı diye düşünüyorum çok sıkıntı yapma diyeceğimde mümkün olmayacak biliyorum 12 gün sonra kontrolümüz yazarım o zaman inşallah aklımda olacak

rica ederim canım elimden geldince yazmaya calısıyorum. kaygılanma rabbım buyuktur ama annelık boyle iste daima kaygı daima endıse fakat tum yavrularımız allaha emanet rabbim esirgesin insallah hepsini bu arada olcumun bence normal benim kızımla arasında 1,5 cm
var ki bence hıcbır sorun yok demektır bu masallah bu arada ıkıncı ayınız bugun bıttıyse bugun asınız olmalıydı yok mu unutmadın degıl mı ah bu ası cok sarsıyor bebegı gıtmeden ates dusurucu verseydın

azd ugrar bugun bence malum bebeklı olunca gıremıyor ınsan sık sık

biz dün aşımızı yaptırdık. şimdilik aşıdan kaynaklanan bir sıkıntı olmadı ama akşam 7 gibi kustu. hemen dik tuttum. yatıyordu çünkü. sonra tam kusamadığından mı bilmem ağzında baloncuklar oluşmaya başladı. nefesini çeviremedi yavrum ve bu 10 dakika kadar sürdü. çok koktum. eşimde yoktu evde. sonra hep tedirgin oldum tekrar olur mu diye. rabbim evlatlarımızı esirgesin, bizlere bağışlasın. o yüzden dün okudum mesajlarınızı birazdan yazarım dedim anca yazabiliyorum. gelelim boy kilo olayına. önce sabah aile hekimliğine gittik aşı için. çok ağlamadı Allaha şükür. hemşire boyunu 57, başını 37 cm ölçtü. kilosuda kıyafetli 5430, kıyafeti çıkarsak 5350 dedi hemşire. bez vs de var. sonra kalça ultrasonu için doğum yaptığım hastaneye gittik. sonuç iyi şükür rabbime. orada da boy vs bakıldı. boyu 58, baş çevresi 37.7 ölçüldü. 2 ekimde imiş 3. aşımız. eylülde yok dedi hemşire. işte böyle surmacım.

evet senammcım dün aşımızı yaptırdık. şimdilik ateş, huysuzluk yok. iki bacak bir koldan oldu aşılar. çok değil mi yahu. minicik bebişler için. bebeğin ölçilerini surmaya yazdığım cevapta görebilirsin. iyi gibi şimdilik. hep böyle gider inşallah bebeklerimiz. görümcemin görümcesinin oğlu 7 ocak doğumlu 9 kilo, 72 cm imiş. biz anca bir yaşında görürüz o değerlri. amannnnnnnnnn sağlıklı olsunlarda ço ksorun değil. büyükj kızım 2004 haziranlı 25 kilo. ben alışkınım zayıf çocuk büyütmeye.

Öncelikle Geçmiş Bayramınız mübarek olsun hanımlar , belki tecrübeli olanlarınızın önerileri olur diye bir umutla geldim, oğluşum parmaklarını emiyor,evet biliyorum bütün çocuklar yapıyor yapıyorda oğlum günden güne abartıyor boğazına kadar sokup midesini bulandırıyor, öksürtüyor eldiven kullanıyorum çoğu zaman ama sürekli takamıyorum tam dokunma tutma zamanı olduğu için,emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama o da nafile,öyle kuvvetli emiyor ki parmağını korkmaya başladım(omzumu bir kaç saniyede Morartt,umarım vardır bir öneriniz

ben de herkesin geçmiş bayramını kutlarım. surmacım benim kızımda 15 gündür parmağını emiyor ve bahsettiğin şiddette emiyor. hatta iki kez parmağını o kadar sokmuşki ağzına kustu. ben de zaten fışkırtarak kustuğu için normalde de sürekli tetikteyim. ilk kızım da parmak emdi. hemde ne iştahlı emerdi. ayakta sallayarak uyuttuğumdan iki elini tutarak sallardım ve bu şekilde unutturdum parmak emmeyi. ikinci kızım emerken yada kucakta taşırken uyuduğundan bilemiyoruım nasıl unutur parmak emmeyi. emzik ilkinde de kullanmadım ikincidede. eşim kullanalım diyor ama plastiği emip duracak saatlerce ve aylarca....

günaydın müstakbel anneler..

yemek yarışması oylaması başladı.
2012 temmuz topiğinden katılan Pembe Hipopotam arkadaşımız ve
sofrası ''BORCAMDA KEBAP VE TÜRKMEN DOLMASI'' için desteklerinizi bekliyoruz.
oylama şu linkten.. şimdiden teşekkür ederiz..

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekt...yarismasi.html (Ramazan Masası Özel Yarışması)

Yine kimseler ugramiyor. Hergun bakiyorum yazan var mi diye. Benim bebegimin kilo alimi yavasladi. Evdeki dijital tartiyla kilosunu takip ediyorum. Boyunu ve bas cevresini +_ payi ile olcuyorum. 2 eylulde takip icin cagirdilar. Bakalim gelisimi nasil cikacak. Elini dun ve bugun daha az emdi. Evet bizimki parmak degil el emiyor neredeyse. Parmagi agzinda uyuyor. Sizde durumlar nedir....

Şu an parmaklarını emmeleri gayet normal hatta gelişimine katkısı varmış kendi kendine bırakırlarmis artik kilo alimida o kadar fazla olmayacak endiselenmeyin

Şu an parmaklarını emmeleri gayet normal hatta gelişimine katkısı varmış kendi kendine bırakırlarmis artik kilo alimida o kadar fazla olmayacak endiselenmeyin

inşallah bakalım. benim sıkıntım parmak emerken kusması. bu sabahta parmaklarını dayamış boğazına, kusuverdi yine...ayrıca cevabınız için de teşekkür ederim.

Ekemcim dün kontrolümüz vardı kilosu da, boyu da çok şükür iyi senin merak ettiğin baş çevresi o da 40.5 ama biz daha büyüyüz sanırım sizden ,mayıs 10 doğumluyuz o yüzden arada ki fark normal bir fark tabii bence...

surmacım çok teşekkür ederim cevap yazdığın için. evet biz 31 mayıs doğumluyuz. 21 gün var aramızda. şimdilik 38 ölçüyorum baş çevresini. sizin maşallah baş gelişimi çok güzel. 33 cm idi sanırım doğumda. bizim doğumda 31,5 dediler. 3 gün sonraki kontrolde 32,1 dediler. 7,5 cm büyümüş şu ana kadar. sizdede aynı şey olmuş ama biz 40 ları 4. ayda görürüz anca. hayırlısı artık. boy ve kilosuna da sevndim. iyi olsunlar keşke. siz 7 kiloya yaklaşmışsınızdır. ane sütü ilk 2 ay iyi kilo aldırıyor. bu ay yani 3 ayın sonunda kilo alımı anne sütü ile yavaşladığı için 6 kilo olur kızım büyük ihtimalle. boyunu çok iyi ölçmüyorlar malum kalça çıkığı....rabbim dünyadaki bütün çocuklara içindede benim evlatlarıma sağlık, huzur versin nşallah. senamm azd nesemcim nerelerdeki????

canım seninle aynı doğum tarihimiz bizimde baş çevresi 39,5 tu en son drunuz ne diyor size

canım seninle aynı doğum tarihimiz bizimde baş çevresi 39,5 tu en son drunuz ne diyor size

Doktorlar alt sinirda olmadigi icin sorun olmadigini soyluyor ama biz genel kontrollerde soruyoruz bunu.beyin cerrahina vs gitmedik. Benim bas cevremde cok buyuk degil. 53 cm. Gorumcemin 53, 5 cm. Zaten minyon bir bayanim ama yine de bebegim icin endise duyuyorum ister istemez. 3. Ay bittiginde anca 39 olur bascevresi. Eylulun ilk haftasi gelisim takibine cagirdilar aile hekimligine. Yazarim o zaman bas olcusunu. Boyu ve kilosu nedir bebeginizin. Bas cevresi ile uyumlumu.

bana baş çevresi normal dediler zaten netten de sınırlara baktığımda normal sınırlarda çıkıyor. doğumdan önce ultrasonda hep küçük çıkıyordu baş dr bana çok normal herkesin kafa büyüklüğü aynı mı bazısı küçük bazısı büyük olur. birazda anne babaya göre şekillenir dedi. kilomuz en son 6 buçuktu ayın 12sinde boy da 61 cm canım

kızlar merhaba

işe başladığımdan beri siteye giremedim işler çok yoğundu malum birde 4 ay işten uzak kalınca baya yoğun geçti gerçi benim için iyi oluyor akşam birden oluyor bende kızıma kavuşuyorum

Nasılsınız bebekleriniz nasıl umarım sorun yoktur

benim kızım 3 ay 9 günlük oldu 14 ağustos'ta doktora rotarıx aşısını yaptırmaya götürdük gerci ben gidemedim oda arkadaşım izinliydi burayı tek bırakamadım annemle babam götürdü doktoru herşeyin yolunda olduğunu söyledi 60 cnm olmuş kızım inşallah annesi gibi uzun boylu olur :) sizin bebekler nasıl rotarıx aşısını yaptırdınızmı bir daki kontrolumuz 16 eylülde
görüşmek üzere...

hayırlı cumalar

Son düzenleme:
kızlarrrrrr
benım 3. evladım bılıyorsunuz
bıraz relax olun lutfen
uzumun copu armutun sapı dıye kaygılanmayalım
rabbım ınsallah bızı onlarla sınamayacaktır
bızzat tecrubemle sabıttır kı anne ne kadar relax olursa bebekde o kadar rahat oluyor
ılk kızımda ben kaygı manyagıydım kızımsa aglamaktan helak olurdu ne gunlerdı allahım
ılk kız anne olanları anlıyorum ınsan cahıl ve tecrubesız oluyor ben dahıl
ama kaygınında bır faydası yok kı be canlarım
elımızden gelenı yapıp rabbıme bırakmak en guzelı TEVEKKUL yanı
hayırlı cumalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…