bunlara takılma canım ya benım buyuk kızım 3 300 dogmasına ragmen o kadar sınırlı asabı bır bebektı kı hep aglardı cok zayıftı herkes hasta mı derdı dusun ama sımdı 11 yasında dunya guzelı saglıklı ve cok zekı hamdolsun tabıı o zamanlar ne uzulurdum ben yemek yedıremeyıp agladıgım olmustur dusun cahıllık ıste senı anlıyorum kaygılanıyorsun ama rahat ol tehlıke olsa zaten dr sana gerekenı soyler optum canım
.cevabın için çok teşekkür ederim surma. ara ara baş ölçüsünü yazarsan çok sevinirim. ben zaten br ay sonra tekrar rice edeceğim diğer annelerden de. bugün aşıya gideceğiz. ben 5400 tartıyorum dijital tartıda ama ne kadar sağlıklı olyor bilmiyorum. kucağımdayken tartılıyorum kendi kilomdan çıkyorum. şimdilik 2 ayda 3 kilo almış görünüyor anne sütü ile. 2-3 ay daha sadece anne sütü vermek istiyorum. sen emzirmeye devam et. en iyisini yapmışsın. kokunu alır, bebekle anne arasındaki bağ gelişir. sizinde baş çevresi azıcık küçükmüş doğumda. şimdiki durumunuz nedir bilmiyorum ama rabbim herkesn evladına fiziksel ve ruhsal sağlık huzur versin inşallah.
rica ederim canım elimden geldince yazmaya calısıyorum. kaygılanma rabbım buyuktur ama annelık boyle iste daima kaygı daima endıse fakat tum yavrularımız allaha emanet rabbim esirgesin insallah hepsini bu arada olcumun bence normal benim kızımla arasında 1,5 cmsağol senammcım. beni hiç cevapsız bırakmıyorsun. başçevresi küçük diye erken alındı zaten bebeğim ya ondan inan kaygılarım. doğduktan sonra anne sütü ile daha iyi gelişir dedi doktorum. hayırlısı inşallah herkesin bebeği için. 2 ayımız bugün bitti 37,5 cm olarak ölçüyorum baş çevresini. doğumda biliyorsun 32,1 cm di.
azd yok bu günlerde. iyidir umarım .
.
Aminn Ekem ,Bilmiyorum ekem cim doktorlar birşey söylemedi bu konuda görünüşte de birşey yok öyle vücuduna boyuna göre söylüyorlar sanırım büyük ya da küçük olduğunu birbiri ile orantılı olmalı diye düşünüyorum çok sıkıntı yapma diyeceğimde mümkün olmayacak biliyorum12 gün sonra kontrolümüz yazarım o zaman inşallah aklımda olacak
rica ederim canım elimden geldince yazmaya calısıyorum. kaygılanma rabbım buyuktur ama annelık boyle iste daima kaygı daima endıse fakat tum yavrularımız allaha emanet rabbim esirgesin insallah hepsini bu arada olcumun bence normal benim kızımla arasında 1,5 cm
var ki bence hıcbır sorun yok demektır bu masallah bu arada ıkıncı ayınız bugun bıttıyse bugun asınız olmalıydı yok mu unutmadın degıl mı ah bu ası cok sarsıyor bebegı gıtmeden ates dusurucu verseydın
azd ugrar bugun bence malum bebeklı olunca gıremıyor ınsan sık sık
Öncelikle Geçmiş Bayramınız mübarek olsun hanımlar , belki tecrübeli olanlarınızın önerileri olur diye bir umutla geldim, oğluşum parmaklarını emiyor,evet biliyorum bütün çocuklar yapıyor yapıyorda oğlum günden güne abartıyor boğazına kadar sokup midesini bulandırıyor, öksürtüyor eldiven kullanıyorum çoğu zaman ama sürekli takamıyorum tam dokunma tutma zamanı olduğu için,emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama o da nafile,öyle kuvvetli emiyor ki parmağını korkmaya başladım(omzumu bir kaç saniyede Morartt,umarım vardır bir öneriniz
Şu an parmaklarını emmeleri gayet normal hatta gelişimine katkısı varmış kendi kendine bırakırlarmis artik kilo alimida o kadar fazla olmayacak endiselenmeyin
biz dün aşımızı yaptırdık. şimdilik aşıdan kaynaklanan bir sıkıntı olmadı ama akşam 7 gibi kustu. hemen dik tuttum. yatıyordu çünkü. sonra tam kusamadığından mı bilmem ağzında baloncuklar oluşmaya başladı. nefesini çeviremedi yavrum ve bu 10 dakika kadar sürdü. çok koktum. eşimde yoktu evde. sonra hep tedirgin oldum tekrar olur mu diye. rabbim evlatlarımızı esirgesin, bizlere bağışlasın. o yüzden dün okudum mesajlarınızı birazdan yazarım dedim anca yazabiliyorum. gelelim boy kilo olayına. önce sabah aile hekimliğine gittik aşı için. çok ağlamadı Allaha şükür. hemşire boyunu 57, başını 37 cm ölçtü. kilosuda kıyafetli 5430, kıyafeti çıkarsak 5350 dedi hemşire. bez vs de var. sonra kalça ultrasonu için doğum yaptığım hastaneye gittik. sonuç iyi şükür rabbime. orada da boy vs bakıldı. boyu 58, baş çevresi 37.7 ölçüldü. 2 ekimde imiş 3. aşımız. eylülde yok dedi hemşire. işte böyle surmacım.
Ekemcim dün kontrolümüz vardı kilosu da, boyu da çok şükür iyi senin merak ettiğin baş çevresi o da 40.5 ama biz daha büyüyüz sanırım sizden ,mayıs 10 doğumluyuz o yüzden arada ki fark normal bir fark tabii bence...
surmacım çok teşekkür ederim cevap yazdığın için. evet biz 31 mayıs doğumluyuz. 21 gün var aramızda. şimdilik 38 ölçüyorum baş çevresini. sizin maşallah baş gelişimi çok güzel. 33 cm idi sanırım doğumda. bizim doğumda 31,5 dediler. 3 gün sonraki kontrolde 32,1 dediler. 7,5 cm büyümüş şu ana kadar. sizdede aynı şey olmuş ama biz 40 ları 4. ayda görürüz anca. hayırlısı artık. boy ve kilosuna da sevndim. iyi olsunlar keşke. siz 7 kiloya yaklaşmışsınızdır. ane sütü ilk 2 ay iyi kilo aldırıyor. bu ay yani 3 ayın sonunda kilo alımı anne sütü ile yavaşladığı için 6 kilo olur kızım büyük ihtimalle. boyunu çok iyi ölçmüyorlar malum kalça çıkığı....rabbim dünyadaki bütün çocuklara içindede benim evlatlarıma sağlık, huzur versin nşallah. senamm azd nesemcim nerelerdeki????
canım seninle aynı doğum tarihimiz bizimde baş çevresi 39,5 tu en son drunuz ne diyor size
Doktorlar alt sinirda olmadigi icin sorun olmadigini soyluyor ama biz genel kontrollerde soruyoruz bunu.beyin cerrahina vs gitmedik. Benim bas cevremde cok buyuk degil. 53 cm. Gorumcemin 53, 5 cm. Zaten minyon bir bayanim ama yine de bebegim icin endise duyuyorum ister istemez. 3. Ay bittiginde anca 39 olur bascevresi. Eylulun ilk haftasi gelisim takibine cagirdilar aile hekimligine. Yazarim o zaman bas olcusunu. Boyu ve kilosu nedir bebeginizin. Bas cevresi ile uyumlumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?