kızlar merhaba
işe başladığımdan beri siteye giremedim işler çok yoğundu malum birde 4 ay işten uzak kalınca baya yoğun geçti gerçi benim için iyi oluyor akşam birden oluyor bende kızıma kavuşuyorum
Nasılsınız bebekleriniz nasıl umarım sorun yoktur
benim kızım 3 ay 9 günlük oldu 14 ağustos'ta doktora rotarıx aşısını yaptırmaya götürdük gerci ben gidemedim oda arkadaşım izinliydi burayı tek bırakamadım annemle babam götürdü doktoru herşeyin yolunda olduğunu söyledi 60 cnm olmuş kızım inşallah annesi gibi uzun boylu olur :) sizin bebekler nasıl rotarıx aşısını yaptırdınızmı bir daki kontrolumuz 16 eylülde
görüşmek üzere...
hayırlı cumalar
Hızlıca büyüyorlar maşallah, bugünlerde beni epey uykusuz bırakıyor canım oğluşum, uyku düzeni değişti, akşam 9 da yatıyordu gece 4 veya 5 te uyanıyordu şimdi yine aynı saatte yatıyor ama 5 , 6 kez kalkıyor tam ben dalıyorum ki oğluşum kalkıyor haliyle ertesi güne harap ve bitap bir şşekilde devam ediyorum, birde elini emmekten ziyade hırsla sanki kaşınıyor damakları öyle sokuyor ağzına ön hazırlık mı dişe ya da erken çıkabilir mi acaba bilemedim 10 unda kontrolümüz var o zaman alacağım sanırım sorularımın cevabını,
Birde sütüm azdı zaten daha da azalıyor akşam sağdım ve 10 cc çıkmadı bile oturdum ağladım ağladım o kadar ihtiyacı varken ona süt verememek o kadar zoruma gidiyor ki anlatamambunların dışında ev oğlumun sesiyle yankılanıyor sürekli gülücükler konuşmalar kendince , güzel geçiyor yani zaman:)
Uyku sorunu bendede oluyor bazen inadı tutuyor sanki uyumuyor bizimki huysuzlukta yapmıyor yanında otur sohbet et konus keyifi keyif diyorum kızım annen çalışıyor sabah işe gidecek uyu hadi yok inad uyumuyor o zaman çok zorlanıyorum işte
benim kızımda aynıydı ilk başlarda neredeyse 4 parmağını birden ağzına sokuyordu sonra tabi midesi bulanıyordu şimdi tek baş parmağını emiyor tükürükleriyle kendine oyun yapıyor yok canım dişle alakası yokmuş normalmiş yaptıkları şeyler yavrularımızın ilgisini çekicek şeyler yap sevdiği şarkları aç çıngırak ala bilirsin 3 - 4 aylarda beni takip et oynaya bilirsin benimde 16 eylülde kontrolümüz var bakalım prensesin durumuna
humana stil tee anne çayı iç ben onu içiyorum günde 3- 4 kere çok faydasını görüyorum bol bol sıvı tüket yemene dikkat et dere otu buda sütün artmasına çok iyi geliyor ben çalıştığım için gündüz iş yerinde sağıyorum ertesi gün annem veriyor akşamlarıda emziriyorum üzülüp ağlarsan kendine stres yaparsanda gelmez sütün sen yemene dikkat et süt yapıcı şeyler ye muhakkak mama veriyormusun peki
allahım nazarlardan saklasın evlatlarımızı
herkese merhaba. 3 haftalık tatilin ardından evimizdeyiz çok şükür. hepiniz iyisinizdir inşallah. özellikle de bebekleriniz...biz iyiiz çok şükür ama bebişim biraz hasta . burnu tıkanıyor. serum fizyolojik kullanıyoruz. kilo alımı yavaşlıdı kızımın. bu ay 800-900 gr anca alabilkmiş. 6300 kilosu, 62,5 boyu, 38,5 baş çevresi. bunlar tam 3 aylık değerlerimiz. sizden de sakıncısı olmazsa 4. ay değerlerini özellikle de baş çevresi değerlerinizi rica ediyorum. olmazsa canınız sağolsun.
herkese merhaba. 3 haftalık tatilin ardından evimizdeyiz çok şükür. hepiniz iyisinizdir inşallah. özellikle de bebekleriniz...biz iyiiz çok şükür ama bebişim biraz hasta . burnu tıkanıyor. serum fizyolojik kullanıyoruz. kilo alımı yavaşlıdı kızımın. bu ay 800-900 gr anca alabilkmiş. 6300 kilosu, 62,5 boyu, 38,5 baş çevresi. bunlar tam 3 aylık değerlerimiz. sizden de sakıncısı olmazsa 4. ay değerlerini özellikle de baş çevresi değerlerinizi rica ediyorum. olmazsa canınız sağolsun.
ekemcim geçmiş olsun hava değişimindende olmuştur 800 - 900 gr alması normal benim kızımda 650 gr almıştı ama boya gitmiş 1 ayda 6 cm uzamış pazar günü 4 aylık olacağız 16 eylül pazartesi günü kontrolumuz var bakalım ne diyecek doktordan sonra paylaşırım 4 ay değerlerini
sevgili surma ve azd cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bizim de 2 ekimde aşımız. inşallah annesini üzmez benim kızım ve tüm bebekler. rabbim acılarıı göstermesin. boy ilk bir yıl anne baba ortalamasından ileride olabiliyormuş, bir yaştan sonra aile neyse o oluyormuş. umarım ilk bir yıl atak yaparlar boy olarak. tabi önemli olan önce sağlıklı olmaları. ek gıdaya kaç aydan sonra başlayacaksınız?
ekemcim günaydın
şuan kızım doktorda ama ben gidemedim işteyim izin alamadımtabi canım önemli olan sağlıklı olmaları
ben ufak ufak ek gıdaya başladım tabi öncelik kendi sütüm bir dilim şeftali ve bir dilim elma yiyor baharatsız çorba veriyoruz annem kendi yaptığı yoğurttan veriyor ufak ufak veriyoruz abartmadan saten toplasan bir yemek kaşığı çorbayı anca içiyor dediğim gibi önce anne sütü bizim doktorumuz 6. ay bekleme ufak ufak ver 6. ayda damak tadı geliştiği için yemek konusunda seçiçi oluyorlar dedi bizde ufak ufak veriyoruz öyle bakalım bugün ne diyecek doktoru
bugün seni daha iyi anladım azd cim. doğum iznim bitti. işyerine gidip raporumu vereceğim sonrada yıllık izin kullanacağım. umarım 1 yaşına kadar bakabilirim kızıma. çok küçükler daha. insan nasıl yabancı birine teslim eder. benim annem ve kayınvalidemde müsayit değiller. işte böyle. bu arada kızım çok az emiyor. uykuda yada uykuya geçerken emzirebiliyorum. 4 saat ara ile emiyor artık. 300 gr almış 15 günde sadece. 4. ayda 7 kiloyu zor görürüz yani. neyse sağlığı yerinde olsunda inşallah. 4. ay bitince bende tattırmaya başlayacağım. aşısında bebişin yanında olamamana üzüldüm. bundan sonrakilerde yanında olursun umarım. baş çevresini öğrenebildinmi azd. ne kadarmış.
ekemcim gerçekten zor çalışan anne olmak. İşyerin izin konusunda sıkıntı çıkartmıyormu uzattığın için.
benim annem çok şükür yakınımda o yüzden şanlıyım işe başlayınca kime bırakacaksın bakıcımı bulacaksın nasıl yapıcan dediğim gibi allahım tüm çalışan annelere yardım etsin.
benimde kızım 5 aylık oldu bu ay 400 gr almış doktoru çok normal dedi üzelmesin annesi demiş artık gün içinde anne sütünün dışında yoğurt,meyve,çorba yiyoruz her şeyimiz normal baş cevresi 41 cm canım
kızlar nerdesiniz ? :)
ek gıdaya başladınızmı başlayan varsa neler veriyorsunuz pirinç unu kullanan varmı bu konu hakkında özellikle tecrübeli anneler :)
Tecrübeniz bir anne olarak:) doktorumu dinlemeyi düşünüyorum önümüzdeki ay yoğurt meyve suyu çorbayla başlayacağız kısmetse ben sütüm olmadığı halde başlamıyorum kamu spotu bile yapmışlar ek gıda ektir ana besin maddesi anne sütü olmalıdır ya da devam sütü diye,
surmacım merhaba tecrübeli tecrübesiz fark etmez :)
benim kızım 5,5 aylık oldu büyüdüğü için eve bıraktığım sütler yetmiyor çalıştığım içinde sürekli emziremiyorum akşam eve gelince yatana kadar her istediğinde emziyorum ama yeterli olmuyor doktorumuz ek gıdaya yavaş yavaş başlamamızı söyledi yok öncelik tabiki anne sütü devam sütünü kullanıyorum günde bir dilim şeftali ikindin ev yapımı yoğurt çorba ve pirinç unu maması yapıyoruz devam sütü ile akşam ben eve gidincede emziyorum kamu spotunu çok yakından biliyorum sağlık sektöründe çalışıyorum :)
mayıs anneleri nereye kayboldunuz huhu :)
kızlar nasılsınız bebişler nasıl
iyiyiz azd cim.sizi sormali.bu ay az kilo aldi kizim ve basi cok buyumedi. Uzgunum yani. Surma ve senin kontroller yaklasti. Iyi haberlwrinizi bekliyorum. Ek gidayada henuz baslamadim.herkese selamlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?