eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Hurafe olduğunu nerden biliyorsunuz 12 haftalık bebeklerin kurtsjinda yasanan bir olay olduğunu 1984 yilinda Dr bernard yazmış hatta filmi bile var ama ben izlemedim siz izleyin ne de ol sa bunlar doğal şeyler değil mi

Merhaba
Veremedm ama esime soyledim oda annesine soyledi annesi benm bi tane torunum var ondan baskasini sevmem dedi gunah oldugunu biliyorum kiymak istemiyorum ama kafam allak billak

son kararınız ne oldu bilmiyorum ama...
annesine niye söylüyor ki ne biçim adam? aile bu kadar işin içine sokulur mu?
kayınvaliden mi karar verecek senin bebeğini doğurup doğurmayacağına
sevmezse sevmesin, kadına bak!!!

boşanacağını düşündüğü adamdan çocuk yapmakta ayrı bi durum...benim bedenim benim kararımış...böyle kararın içine..

Hayatta hiçbirşey göründüğü gibi değildir.Hayat insana neler sunar neler getirir bilemeyiz.O yüzden ezber ezber kalıp gibi konuşmak ne kadar doğru.Babasız bir çocuk diyorsunuz da ne babalı çocuklar var eziyet gören.Sen bugün boşanmayı düşündüğün bu adamla,dün tam manasıyla korunmadan sevişmişsin.Yani yarın da fikrin değişebilir.Allah sana bu evladı nasip etmiş.Bugün istemedğin yavru,yarın hayatının mimarı olur.Bu hayatta eş,anne baba evlat kimsenin sonsuza dek yaşayacağının garantisi var mı?

İnsanlar sakat,hasta ceninleri bile bşle karnında taşıyor.Doğuruyor.Bakımının büyütmenin zor ve eziyetli olduğunu bile bile.Allah tan geldi diyor.Siz aileler yüzünden birbirinize giriyorsunuz.Kavga dövüş ilişkiler.Sizin evliliğinizin sorunu yeni doğacak bebek değil ki? Oturun evliliği gözden geçirin tekrar.Diğer ailelerden ayrışarak.Bir evliliği kaynana görümce elti oluşturmuyor.Erkek kadın oluşturuyor.

ah kamelyam
bişey soracağım nasıl anladın hamile olduğunu?
yani günün mü geçti sadece evde test mi yaptın
doktora göründün mü?
görünmediysen bir görün bakalım doktora
spiralim var demişsin şöyle söyleyeyim
ben korunmama emin olsam hemen günüm geçti
ya da evdeki test çift çizgi çıktı diye evhamlanmam
gitmediysen önce bir doktora lütfen...

Eyvah mi ben o haberi alabilmek icin nasil cirpiniyorum bi bilseniz de neyse konu ben diilim sonucta bence sizin esinizle degil de esinizin ailesiyle sorunlariniz var onlardan uzaklasmayi deneseniz hem bi oglunuz var allahin izniyle bi tane daha geliyo masallah yine baktiniz olmuyo bosanirsiniz

Hurafe olduğunu nerden biliyorsunuz 12 haftalık bebeklerin kurtsjinda yasanan bir olay olduğunu 1984 yilinda Dr bernard yazmış hatta filmi bile var ama ben izlemedim siz izleyin ne de ol sa bunlar doğal şeyler değil mi

Ne olmus 12 haftalik bebek kurtajinda merak ettim? Çiglik mi atmis? Kurtaj zaten 10 haftaya kadar serbest. Hanimefendinin bebegi daha 5 haftalik.

Bir kadin dogum uzmanina populer kulturden kanit sundunuz sok oldum.

Senin yerine kendimi koyamıyorum çünkü başına gelmeden kimse bilemez. Şimdi her şeyi kenara bırak ve iyice düşün, bu bebek allahın bir lütfu olabilir (her bebek öyledir ama bu durum farklı) , evliliğin düzelebilir, ileride bu bebekten fayda görebilirsin, senin için her şey çok çok iyi olabilir ama tam tersi de olabilir her şey kötüye gider, senin elin kolun bağlanır vs. Her iki ihtimalde var ama senin karar vermen lazım, eğer sprialle korunmaya, eşinle aranızın bu kadar kötü olmasına rağmen bu bebek geldiyse vardır bir hayır. Kendimi senin yerine koymadan cevap veriyorum ben doğururdum canım ne olursa olsun millet 5 çocukla ayrılıyor, doğuma kadar kal evinde belki her şey çok güzel olur.
Unutma mevlam ne eylerse güzel eyler.

Dogru cekmeyen bilmez cekmedigimi nerden biliyosunuz!! Allah bi kapiyi kapatmissa digerini acar masum bi cana kiymak cinayettir insanlik degil!!

Arkadaşlar işin duygusallığındalar da ondan . Kürtaj dinen yasak olduğu için bu tarz yorumlar yazabiliyorlar .Tecavüz mahsülü bir çocuk bile doğsun ölmesi gereken biri varsa zaten anasıdır diyen zihniyetin mahsülü düşünceler .Herkes belli bir yaşa gelmiş .İsteyen doğurur isteyen aldırır .Bunun günah sevap boyutunu tartışmak çok saçma .Allah ile kulu arasındadır sonuçta . Saçmalamaya gerek yok .

Sadece bir bedenden oluştuğumuzu düşünüyorsanız, karındaki fetüsün ciltteki bir benden daha farklı olmadığını düşünüyorsanız o zaman tamam benim bedenim benim kararım ve kürtajın cildimdeki beni aldırmaktan farkı yok.
Ama bir ruhumuz olduğunu düşünüyorsanız. Siz en fazla ağzın gözün ne zaman oluştuğuna dair bilimsel verileri bilebilirsiniz. Bir fetusun ne zaman ruh sahibi olduğu konusunda kesin bulgular veremezsiniz. Ağzı burnu gözü olmasın, herhangi bir şeye benzemesin ve hatta sadece bir kaç yüz hücreden oluşsun gene de ruhu varsa o bir canlıdır artık. Ve bir canlı ise benim için benden farkı vardır ve cildimdeki beni aldırmaktan farklıdır kürtaj.

Ama tabi bir de her bebeğin rızkıyla gelme durumu var ki onu burda bir arkadaşla tartışmıştık ve herkesin bunu çok yanlış anladığı konusunda anlaşmıştık. Dünyada açlıktan ölen bebekler varken bunu pozitif yorumlamak enteresan olur. En son Afrikadaki çocukların da rızkı ile doğduğuna ama onun rızkının da o kadar olduğuna bağlamıştık konuyu. Yok öyle değil diyen biri de bana açlıktan ölen çocukları açıklarsa sevinirim.

aldırma kız yazık o daha minicik eşinde düzelir bence, çok daha önemli bişey olmadıkça çocuk aldırmak cinayet yaa

bakabileceğini düşünüyorsan aldırma ama ona iyi bir hayat yaşatamam diyorsan aldır..
bu konuda seçim senin. biz aldır yada aldırma desekte bunu yaşayacak sen ve o bebek.
ağabeyim feci yaramaz olduğundan annem benim doğmamı istememişş,iğne üstüne iğne yemiş. sonunda doktor öyle bir yapışmışki bu yaşamak istiyor artık vurmam demişki ben doğmuşum. ne savaşçıymışım ama:)
kısacası belkide yaşamak isterdi oda. ya bazen aldır diyorum sonra kendim geliyor aklıma ,iyiki doğmuşum ya.

Ister katilin ister katilmayin bir cana kiymak cinayettir. Rabbim yasananlari bilmezmi sizden benden daha iyi bilir ama hakkinda hayirlisi buymuski o yavruyu rahime yerlestirmis.dunyada yuz binlerce insanlar cocuklari olsun diye ugrasip dururken en basiti tup bebek ve dua paylasimi bolumune bir bakin kac insan nasil cabaliyor.hic mi vicdan merhamet olmaz kalp sizlamaz aldirmak icin.konuyu acmissiniz bende yorumumu yaptim bu kadar.

Bu işin dini boyutunu lütfen katmayın .Ona bakarsanız doğum kontrolünün de dinen yasak olduğuna inananlar var .Rahme düşen her ceninin aldırılmadığını bir düşünsenize .Hem infertilite tedavisi görenlere bakıp duygu sömürüsü yapmak doğru mu ?Yüce yaratıcı o insanlara çocuk vermiyorsa da vardır bir bildiği . Neden uğraşıyorlar madem allahın işiyle .Günah değil mi .Allah istediğine veriyor madem olmuyorsa neden bu çabaları .Madem yüce yaratıcının işine karışılmaz o zaman infertilite tedavisi de günah olmalı . Kaderi zorlamanın alemi yok ona bakarsanız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…