eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Bence çocuğum olmuyor/olmadı senelerdir diye dert yananlar insanları kınamak yerine gidip evlat edinmeyi düşünse dünya daha güzel bir yer olurdu.
Tavsiye hep sen doğur/rızkıyla gelir kim bilir başkası bakar, ama kendisine gelince ''insanın kendi çocuğu gibi olur mu hiç''. Biraz tutarlı olmak lazım.

Bir çocuğun sersefil hayatta olmasından, nefes almasından çok, kaliteli yaşama hakkı olduğunu düşünüyorum. O yüzden sefalet, mutsuzluk çekeceği belli, kötü bir ortama doğmasındansa aldırılmasını yeğlerim. Çocuk rıskıyla filan gelmez. Bunlar gerçekdışı inanışlar. Dünyadan haberi olmayan insanların lafları. Azıcık gerçekçi olmak lazım.
Siz bu kadar sorun içinde hala cinsellik yaşıyorken ve anladığım kadarıyla eşiniz de boşanmak istemezkem çok iyi düşünmeden karar vermeyin. Büyük ihtimalle korunmadınız ki bu ayrı bir tartışma konusu olur zaten.
Ben kimseye aldır-aldırma diye tavsiye vermem. Ama çok iyi düşünmenizi tavsiye edebilirim. Pişman olabilirsiniz, vicdan azabı da çekebilirsinşz eğer evliliğiniz düzelirse. Ha evliliğinizin çıkar yolu yoksa aldırmanız doğru bir karar da olabilir. Bilemem. Sadece iyi düşünün.

Bi çocuğa bakamamanın, ona huzurlu ortam sağlayamamanın acısı ne olacak peki?
1 çocuğun var 2 fazla gelmez diyenler, çocuk büyütmek çok mı kolay? Ben evli değilim ama bi çocuğun bile sorumluluğu korkutur beni, kaldı ki neredeyse parçalanmış bi aileden bahsediyoruz burada.
Birbirleriyle anlaşamayan 2 ebeveyn çocuklarına ne kadar faydalı olabilir?

Bereketiyle gelir diyosunuz da insanlar neden zorluk çekiyor o zaman? Sokaktaki çocukların bereketi yok mu? Bi göz odada 10 çocuğuyla yaşayan ailenin bereketi nerede peki?
Oturduğumuz yerden konuşmak kolay, ama çocuğa da yazık.

Hayır tabi ki :) ama inan bana yanlışlıkla olanlar gerçekten yanlışlıkla oluyor. Sen yine eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın ama bazen önlemler de işe yaramıyor.

Herkes duyguusallıkla yaklaşmış..
Evet o masumun hiç bir günahı yok, ama o masumun şiddetli geçimsizliğin yaşandığı bir ailede büyüyüp mutsuz bir birey olmaya da hakkı var mı? Tartışılır..
Zor bir durum, her şey size ve eşinize bağlı..
Eşinizle ne gibi problemleriniz var ki hiç mi düzelmez ?
Ben de aldırma taraftarı değilim ama eğer şartlar bunu gerektiriyorsa mecbur...

Ben bu tip durumlarda tedbirin baştan alınmasından yanayım. Bir evlilikte problem varsa kesinlikle korunmasız birliktelik yaşanmamalı. Hatta bence evlilik boşanmaya doğru gidiyorsa birliktelik bile yaşanmamalı.

Eğer tedbirsiz davranıyorsanız o bebeği dünyaya getirip sorumluluğunu alarak bu hatanızın bedelini ödemelisiniz bence. Yetişkin insanların hatasını minicik bir bebeğe ödetmemek onun yaşama hakkını elinden almamak lazım diye düşünüyorum...

Canım haklısın bi yerde de sokak çocukları falan nerelere vardırdınız olayı ya? Bu arkadaşın kocası özür dilemiş tekrar deneyelim demiş yani yuvası kurtulabilir. Niye kurtarmak varken yıksınlar? Zaten bi çocuğu var ve bu hamilelik belki herkesin aklını başına almasına vesile olur. Niye aldırsın boşansın diye diretip bu günaha dahil olmaya çalışıyorsunuz?

Baba iznine gerek yok yasal acidan. Senin bedenin senin kararin kardes, hayirlisi hakkinda
Bu nasıl bi zihniyet. Nedir senin bedenin senin kararın. O karnında ki yavrucuk daha konuşmuyor anneye ihtiyacı bar diye o minicik bebegin yasama hakkı annenin bedeni kararı mı. Ayrıca ne olursa olsun o adamın da bebegi.

Ben olsam ne olursa olsun aldırmazdım kıyamazdım bebeğime,

ama bu kadar sorun olan bir evlilikte hamilede kalmazdım zaten bu kadar kavga gürültünün içinde nasıl ne diye hamile kaldınız?

sakin oyle bir sey yapma ....o bi can sana allahin hediyesi .ne kadar cok kadin var cocuk hasretiyle yanan (ben dahil)...anne olmak o diyguyu yasamak ne guzeldir eminim sakin kardesim yapma allaha sigin Herseyde Vardir BIR HAYIR

Boşanma aşamasinda sevişmeyi biliyorlarsa bakmayı da bilecekler! Sevişmek iki kişilik bir eylem olduguna gore bebegi dogurma ve bakma sorumlulugu ebeveynlere aittir!

Bence de...

Hatalı hareket eden anne ve baba iken bebek canıyla bedel ödememeli.

buna kesinlikle katiliyorum ki arkadaş daha öncede bosanma aklindaymis bu son kavga tekrar tetiklemiş anladigim kadarıyla

Bosaninca çözülecek mi her şey.
Tüm sorunlar bitecek mi?
o ailelerden kopmus olmayacaksiniz yine.. sürekli yok torunum söyle yok oglumi kendine baglamak icin çağırıyo falan filan.. eger esinizle gercekten her seyi ardina birakacaksaniz denemeye değer.
Cocuk meselsine gelince herkesin kendi inanci ve vicdani ile ilgili bir mesele.. canı veren alir. Mudahil olunmamamasi gereken bir mevzu bence.
Dedigim gibi asil düşünmeniz fereken boşanmak çözüm olacak mı esinizle sorunlarınıza

Ayrıca boşanma düşünülüyorsa birliktelik ne kadar doğru bunu da bi tarafa koymak gerek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…