Eyvahhh Hamileyim galiba !!!!

ilk bebeğinede zor hamile kalmışsın..lütfen o bebeği aldırma.bunda da vardır bi hayır de,lütfen..
bunu veren rabbim kolaylığınıda vericekdir,her hamilelik zor geçicek diye bi kural yokdur lütfen bunuda unutma..ayrıca şuan oğlun 15 aylık ve karnındaki doğana kadar 2 yaşında herşeyi anlayan bi çocuk olucak..sana bi yükü kalmıycak emin ol..ama evlatlarımız her zaman bize muhtaç.lütfen kalbinin karartma ve tadını çıkar hamileliğinin..

sen biz ne söylersek söyleyelim kendi kararini verceksin biliyorum
benim oglum 15 aylikken kizim dogmustu bile düsün yani.ben oglum 7 aylikken hamile kaldim.birde sezeryanla oluyordu dogum normalde ik iyil beklenmesi lazimdi.doktor düsün diye gönderdi iki hafta sonra gel dedi konusalim.ne düsüncem ki dedim.tik tik kalp atislarini gördükden sonra ondan bir saniye bile olsa asla vaz gecmeyi düsünmedim.ama rabbim kolayligini veriyor. senin bebegin dogdugunda oglun iki yasinda olmus olcak iyikide dogurmusum diyceksin iki yas cok normal ne güzel beraberce oynarlar.bak ilkin zor olmus bunuda rabbim verdi kolayca.imtihandasin ve bu imtihani güzelce gec.bugün yarin kalp atisi baslar.yeni bir hayat
tutunmaya baslamis kiyma o cana.

Son düzenleme:
Bebiş bereketiyle gelir demişler. Tabi ki karar sizin, biz burada aldırma diyoruz ama cefasını zorluğunu çekecek olan, bakacak büyütecek olan siz ve eşiniz olacak, o yüzden size bu karar aşamasında kolaylıklar diliyorum. Tek başına 2 çocuk hakkaten zor olacaktır. Ama ben olsam aldırmazdım. Diyelim ki gerçekten zor geçti hamileliğiniz, Allah korusun hastanelik oldunuz, o zaman da eşiniz ilgilenecek, veya bir süre bakacak birini tutacaksınız, hiç olmadı kaynananız hepsine birden bakacak ne bileyim öyle bir durumda çocuğun ortada kalacağını sanmıyorum ben, illa ki bir yolu bulunur. En kötü senaryo hamilelik boyunca yani 9 ay boyunca zorluk çekeceğiniz, ama 9 ay için daha doğmamış bir bebişin tüm ömrünü gözden çıkarmak doğru mu? Hem iyi düşünün iyi olsun :) Gerçi belki de sizin durumunuza ve size göre doğrudur, büyük konuşmamak gerek. Kararınız ne olursa olsun hayırlısı olsun umarım sizin için. Kolaylıklar dilerim.

ne güzel söylemişsin canım. darısı başımıza :)

cnım ben de senin gibiyim..oğlum 14 aylıktı 2. ye hamile kaldım..ama biz istedik deli gibi..hemen olsun da bir arad büyüsünler diye..

23 ay araları..şuan 3 aylık kızım..allah kolaylığını veriyor..yalnız bakıyorum...ilk bebeğim çok zordu..şimdi durgunlaştı..

hamileleğim de 5 ay kusarak geçti ama allah öyle bir güç veriyor ki off bile demiyorsun..ama o konuda kendinin doktoru olacaksın..sabırlı olma yolunda çaba sarfedecksin..
bırak 2. yi 1 çocuk sahibi olmak için dünyaları verecek kadınlar var..

ve ben çok mutluyum şimdi ..şükürler olsun..

ama ilk kaldığım ay geceleri ağladım yapamayacağım diye hep ağladım..hormonalmiş..sonra alıştım..

allah gönlüne göre versin canımm

Karar sizin kararınız ama bence de aldırmamalısınız. Allah'ın verdiği o can'a kıymamalısınız. Ben de 2010 ekim annesiyim şuan hamile kalsam üzülmem çünkü ikisi bir arada büyür giderler.Tekim bakacak kimsem yok demişsiniz,allah o'nu verdiyse sabrınıda verecektir. Yine de karar sizin tabi ki en iyisini siz bilirsiniz.

bende 2009 ekim annesiyim benim kızımda çok hareketli ve yaramaz ama ben 1 aydır korumnmuyorum kardeşi olsun paylaşsın daha sakin bi çocuk olsun istiyorum. karar senin ama fikrim şu ki çok şanslısın bende biran önce hamile kalmak istiyorum üstelik benimde ilk hamileliğim sorunluydu 5.5 aylıkken suyum geldi 10 gün hastanede yattım evde ayaga bile kalkmadım ama her gebelik farklıdır. inanıyorumki allah da yardım eder rıskıyla bahtıyla şansıyla gelir dünya ya. hakkında hayırlısı olsun

cnm benim Allah kolaylığını veriyo bu yaramazsa diğeri uslu olur üzme kendini ve bu mucizeden vazgeçme Rabbim verdiyse bi hikmeti vardır ilerdede pişman olucağın bişeyi yapma vicdanende rahat edemiceksin ve hep aklının bi köşesinde olucak üzüleceksin senin durumundan daha kötüleri var olmadı büyüğünü kreşe verirsin durumun elverişliyse Rabbim yardımcın olsun

Bende 2009 ekim annesiyim ve 2.çocuğumuda erken istiyorum böyle..acaba 2 yaşından sonramı düşünsem yoksa hemen mi :)

ben bu ihmalle hamile kalma olaylarına karşılık sakin kalamıyorum kusura bakmayın,
madem hamielliğiniz bu kadar sıkıntılı ve doğması kesinlikle sakıncalı olan bir bebekse,ki bunnu yazdıklarınızdan anlıyorum,sadece eşim korunuyordu ne demek,
biz ikiz çocuklar büyüdük,
erken doğumlarla kuvezler başında üçüz bebeklere dokunmayan insanlar var,
bebeğiniz doğduğunda çocuğunuz 2 yaşını doldurmuş olacak,ne var bunda,
ne kolay herşey,aldırıyım mı aldırmayayım mı,kusura bakmayın bu anlayışlara çok karşıyım,
o yavruları arayaıp bulamayan ne insanlar var olayına da hiç girmiyim..

Son düzenleme:
3 çocuğum var..
24 aylık ve 5 aylık kızlarım..
5 yaşında oğlum..
bakıcım yok...
kendim bakıyorum..
annem bana yakın ama bakmam diyordu...
bakmıyorda hala....

ben çocuklarımı seviyorum....
4. yü istiyorum... hiç korunmadım.. 4. olsun bağlatacam tüplewrimi

3. ye hamile kaldığımda ağlamıştım...
şimdi yüzüne bakarken ağlıyorum...
seni ben istememiştim...ama sen beni ne çok istedin kızım diyorum..

onu seviyorum... hepsini seviyorum...

Bilmiyorum arkadaşım biz ne dersek diyelim son kararı sen vericeksin eşinle...kendimi yerine koymaya çalışıyorum...benimde 15 aylık kızım var ve tam bi kuduruk olduğunu söyleyebilirm...ve bazen bütün bunlara rağmen yeni bir bebek istemiyo değilim...kızımın bi kardeşi olsun çok istiyorum ama düşünüyorum da evet rızkıyla gelir derler ama bu zamanda çok zor hayat şartları yani sırf rızkıyla geliyo deyipde bi sürü çocuk dünyaya getirmenin de yanlış olduğuna inanıyorum...senin yerinde olsam sanırım diğer arkadaşlar gibi kıyamazdım meleğe....umarım sizin için herşeyin hayırlısı olur...

çok zor bir karar...ben de ikinciyi istiyorum ama 2-3 yaşına geldikten sonra...ama ola ki bir şekilde hamile kalmış olsam aldıramazdım sanırım...hatta sizin yazınızı okuduktan sonra eşime de sordum başımıza böyle birşey gelse ne yapardık diye, o da aldırmayız dedi...sonuçta içimde onun varlığını bile bile hayatına son veremem...oğlumdan önce bir düşük yaşadım ve 8 haftalıkken kaybettim...onun acısı hala yüreğimde Allah Bora'ma sağlık ömür versin tabii ama hiç bir şekilde o üzüntümü unutabileceğimi sanmıyorum...karar sizin hayat sizin ama doğal yollarla değil de sizin isteğinizle bebeğinizi kaybederseniz inanın çok psikolojiniz bozulur...
umarım sizin için hayırlı olanı seçersiniz...

kesınlıkle o cana kıymaa kalp atısları baslamasa bıle sonucta o bı canlıı ve senın yavrunnn sonra cok pişman olursun ve omur boyu onun vıcdanıyl yasarsınn o bebegın yasama hakkkını anca rabbım alabılır sen alamazsın canııımmm bunu unutmaaa

sen ogluna kıyamıyosun ama bu dusuncen karsında kıyamadıgın oglundanda olursunnn rabbım sana bı emanet vermış verende o alanda yarın cocuguna evıne kocana ve senın basına bı olay geldıgınde eyvah deme rabbımın azabı buyuk olurrrr sade rabbıne teslım et kendınıı ve hep dua et goreceksın rabbım bı kapı acacak sanaaa ve bı an oncede bu aklındakı şeytani dusunceyi çıkar bu affı olmayan gunahada gırmeee emınımkı yarın cocugunu kucagına aldıgın gün bu düsüncenden kendın utanacaksınn

benim henüz bi bebeğim yok,istiyorum,uğraşıyorum ama bilmiyorum tuttu mu tutmadı mı tutar mı.sizin durumunuzda olmak zor,evet ama olmaz diyede bişey yok.oğlunuz şimdi 15 aylıkmış.yeni hamilesiniz.daha önünüzde 9 ay var.oğlunuz zaten kardeşi doğduğunda 2 yaşında olucak.bende kardeşim doğduğunda 2 buçuk yaşındaymışım.beraber büyüdük.ben kız,o erkek.anneminde yardım edecek kimsesi olmadı biz büyürken.hatta şimdi bile anlatır sorsam,kimse bırakta bir iki günde ben bakayım demedi bi yere gidecek olsak der.bu insanların kendi bencilliği,yapacak bişey yok.üstelik bizde çok zengin,hanları hamamları olan bi aile değildik.orta halli.babam 2 çocuğa bakacak durumdaydı.bana ne yapılıyosa,kardeşimede aynısından yapılıyodu.annem her çocuk doktorumuza gittiğinde 'napıcam ben bu iki küçük çocukla,sanki hiç büyümeyeceklermiş gibi geliyo' dermiş,doktorumuzda 'sen merak etme,onların ikisi birden bir anda serpilip ortaya çıkıverecekler' dermiş.hakikaten öylede oluyo.kardeşimin gelişimide benim peşim sıra olduğu için annem benimle tecrübe ettiğinden,onda zorlanmadığını söylüyodu.bu arada ev hanımı,şu an 47 yaşında,ama yaşındanda genç durur.
kaldıki sonunda,bebek kendi rızkıyla gelirmiş dünyaya.olur yani,belki biraz zorlanacaksınız ama,sonradanda memnun olacaksınız.daha sonrası içinse ne yapın ne edin korunun..korunduğunuzdan emin olacak bi yöntemle,kontrollü olarak korununki bi daha böyle bişey yaşamayın.

arkadaşım bence yanlış şekilde izah etmişsin...öyle ya da böyle günahı da sevabı da insanların kendi boynunun borcu...insanları korkutarak kendi doğrumuzu göstermek ne kadar doğru ? bizlere sormuş arkadaşımız fikirlerimizi ama suçlamamızı da gerektirmez hele ki böyle bir konuda... Allah evladını da eşini de korusun herkesin inşallah...

Aldırıp aldırmamak günahı yada sevabı Allah ile senin aranda o kısmına girmeyeceğim.Ama içindeki cana kıymanı bende istemem açıkçası, hem oğlunda çok küçük değilmiş benle ablam arasında 2 yaş var beraber büyüdük çokta iyi oldu, eşimle kardeşi arasındada durum aynı ve bizde oğlum 1 yaşına geldiğinde 2. yi düşünüyoruz :) inşallah kısmet olursa.Geçenlerde çok şüphe ettim hamileyim diye oğlum çok küçük olmasına rağmen eşimle olursa hiç aldırmayı düşünmedik.Hamile değilmişim ama kalsamda bunun bizi üzmeyeceğini artık biliyorum sadece yorgun bir dönem geçirilecek ama sonuçta zaten 1 bebeğe bakarken 2. side arada büyümüş olcak..

günahida sevabida senin cnm ama ilk akla gelen aldirmak olmamali unutma derdi veren Allah dermaninida veriyo sadece dua et sağlikli bir şekilde doğrumak için bence okadarda erken değil sonuçta kızın bir yaşini geçmiş yeni doğmuş bir bebek değil o hamileliğin zor geçmiş bunda zor geçerse ozaman bakarsin çaresinee geleçekle ilgi düşünmek çok doğru değil bence Allahtan hayırlısını iste bir aysebahar arkadaşin dediği çok duygulandirdi beni seni ben istememiştim...ama sen beni ne çok istedin kızım diyorum..
bence tekrar düşün....

canım ben de hamileyim ögrendişimde kızım 16 aylıktı
ben de cok üzüldüm agladım napacagımı sapıtmıstım
ama asla aldırmayı düşünmedim
kızıma bakıcı bakıyor
okulum cok uzak
esimin işi cok zor gece bile gittigi oluyor
ama rabbimden gelen mucizeyi aldırmak mı allah muhafaza asla düşünmedim
suan 15 haftalık hamileyim benmsemem o kadar uzun sürdüki
ama alıstık bu fikre artık
ikisi bir arada cıkcaka aynı dönemi tekrar tekrara yasamayacagım
ben böle teselli veriyorum
rabbim isteyen herkese versin diyorum
dün de cinsiyetini ögrendik oglumuz olacakmıs sükürler olsun
aglama bak ama bebegin hisseder
allah saglıcakla dogurmayı nasip etsin
bu arada eger aldırmaya karar verirsen nolur buraya yazma ben dayanamıyorum öle seyler okuyunca
tabi insallah aldırmazsın da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…