Sana kendimi ornek vermek icin yazmiyorum bu yaziyi ama cevrende neler oldugunu bil diye yazmak istedim.
Ben de 2009 ekim annesiyim,kizim simdi 14 aylik,kizim dogduktan 2 hafta sonra esimi acile kaldirdik,tetkikler sonucu kanser oldugunu ogrendik,esim daha 34 yasindaydi,hic konduramadik inanamadik,ne guzel aile olmustuk ama 2 hafta surdu mutlulugumuz,sonrasi cok zordu,kemoterapi,tetkikler, korkulu bekleyisler oylece 1 sene gecti,hep kizim babasiz buyuyecek korkusuyla yasadim asla ama asla ikinciyi dusunmedim cunku durumumuz belliydi zaten esim de kemoterapi gordugu icin cok zor bir ihtimaldi.Gecen ay tekrar tetkikler yapildi,zaten esim de kendini iyi hissetmiyordu bu arada,sonuc kotu cikti,bagirsaginda buyuk bir tumor buldular ve ben gecen ay hamile oldugumu ogrendim,cok uzuldum Allah yukarda aglamak istedim ama esim cok sevindi.Benim neden uzuldugum belli,esim kanser olmasaydi asla hamile olduguma uzulmezdim.Gercekleri kabul etmek istemesemde bu hastaligin ne kadar sinsi ve ilk duyuldugunda akla olumu getiren bir hastalik oldugunu hepimiz biliyoruz.Esim 1 aydir hastanede yatiyor,hastane ve kizim arasinda ikiye bolundum,esimi birakiyorum kizima,kizimi birakiyorum esime,1 aydir kotu gunler yasiyorum.
Buna ragmen cok dusundum ve aldirmaktan vazgectim ,esim istemedigi icin degil ben bir cana kiyamayacagim icin ,simdi 8 haftalik hamileyim,ne gelirse Allahtan,ben her gece Allaha esimi benden ayirma ona uzun omurler ver diye yalvarirken onun verdigi baska bir cana kiyamadim.Herseye ragmen,cekecegim strese ragmen dogurmaya karar verdim.
O yuzden saglikli olmak ve aile gibisi gibi olmak yok,hani cok zor olacak diyosun ya,Allah saglik versin yeterki gerisi bos.Allah oyle zorluklar yasatsin,senin yasayacaklarin aslinda cok guzel zorluklar.Keske benimde zorluklarim seninki kadar kolay olsaydi.
Lutfen iyi dusun.Ayrica 2. hamilelik o kadar zor gecmiyor ilkinde oldugu gibi,ben simdi hic hamile degilmisim gibi.
Sana kendimi ornek vermek icin yazmiyorum bu yaziyi ama cevrende neler oldugunu bil diye yazmak istedim.
Ben de 2009 ekim annesiyim,kizim simdi 14 aylik,kizim dogduktan 2 hafta sonra esimi acile kaldirdik,tetkikler sonucu kanser oldugunu ogrendik,esim daha 34 yasindaydi,hic konduramadik inanamadik,ne guzel aile olmustuk ama 2 hafta surdu mutlulugumuz,sonrasi cok zordu,kemoterapi,tetkikler, korkulu bekleyisler oylece 1 sene gecti,hep kizim babasiz buyuyecek korkusuyla yasadim asla ama asla ikinciyi dusunmedim cunku durumumuz belliydi zaten esim de kemoterapi gordugu icin cok zor bir ihtimaldi.Gecen ay tekrar tetkikler yapildi,zaten esim de kendini iyi hissetmiyordu bu arada,sonuc kotu cikti,bagirsaginda buyuk bir tumor buldular ve ben gecen ay hamile oldugumu ogrendim,cok uzuldum Allah yukarda aglamak istedim ama esim cok sevindi.Benim neden uzuldugum belli,esim kanser olmasaydi asla hamile olduguma uzulmezdim.Gercekleri kabul etmek istemesemde bu hastaligin ne kadar sinsi ve ilk duyuldugunda akla olumu getiren bir hastalik oldugunu hepimiz biliyoruz.Esim 1 aydir hastanede yatiyor,hastane ve kizim arasinda ikiye bolundum,esimi birakiyorum kizima,kizimi birakiyorum esime,1 aydir kotu gunler yasiyorum.
Buna ragmen cok dusundum ve aldirmaktan vazgectim ,esim istemedigi icin degil ben bir cana kiyamayacagim icin ,simdi 8 haftalik hamileyim,ne gelirse Allahtan,ben her gece Allaha esimi benden ayirma ona uzun omurler ver diye yalvarirken onun verdigi baska bir cana kiyamadim.Herseye ragmen,cekecegim strese ragmen dogurmaya karar verdim.
O yuzden saglikli olmak ve aile gibisi gibi olmak yok,hani cok zor olacak diyosun ya,Allah saglik versin yeterki gerisi bos.Allah oyle zorluklar yasatsin,senin yasayacaklarin aslinda cok guzel zorluklar.Keske benimde zorluklarim seninki kadar kolay olsaydi.
Lutfen iyi dusun.Ayrica 2. hamilelik o kadar zor gecmiyor ilkinde oldugu gibi,ben simdi hic hamile degilmisim gibi.
Minik ninjamın anası...okudum ve inanamadım...hiç haberim olmadı yada haberimiz cnm...eşin adına çok üzüldüm...hayat çok garip ve malesef bu illet hastalık yaş mevki kişi tanımıyor...umarım eşin biran önce iyileşir cnm ve huzurlu yuvanız yeniden rahata kavuşur...bunun için dua edicem...elden başka bişey gelmiyo malesef....bebeğin içinde çok sevindim cnm...tatlı kuzucum gibi bi yaramaz daha geliyo demek...ablalık çok yakışacak meleğime eminim...bilmiyorum cnm ama hani derler yaa bebek sıkıntıyı alır die umarım yeni gelen melek de babasının sıkıntısını alsın....
duygularını nekadar güzel anlatmışsın çok duygulandım. allah aşine acil şiflar versin çok geçmiş olsun.bebeğinide sağlık kucaklayıp 4*4 lük bi aile olursunuz inşallah
çok gecmiş olsun acıl şifalar dilerım esınıze.mınık melegınız ınşaallah babasına guzel yarınlar getırıyor..
zelda bitanem cnmbnm eşine rabbim acil şifa versin karnındaki minik melegede allah uzun ömür versin ablasıyla beraber hayırlı olsun kuşum belkide oı babacıgına destek olup mutluluk verip düzelmesinde etki olcak inşallah iki melegin ve biricik eşinle dünyanın en mutlu a,ilesi, olcaksınız merhem cnm bnm seninde melegin hayırlı olsun cnm allahım uzun ömürler versin saglıkla inşallah hepsine allkah dagına göre kar verir yicek ekmegi varmışki sessiz sedasız konuvermişler karnınıza demkki
zellda cok gecmis olsun canim..Allah esine saglik sihhat versin ins. bir
an evvel iyilesir..Allah sizlerede yardim etsin..
Hamilleik haberinde cok guzel tebrik ederim..INs. guzel gunlerin habercisidir...
dualarimiz sizinle...
Bu kadar yazılanlardan sonra umarım aldırdım haberiyle gelmezsin :18:
evt zor 2 çocuk gerçkten hem maddi hem manevi zor ama ben inançlıyım kaldı ki ben karnımdaki ve kucağımdaki bebeğim arasında bi fark göremem sanırım... Bende Bora yı 4.5 yıl sonra hamile kaldım uğraşlar tedaviler vs.... ikizlerimi kaybettim 5.5 aylık erken doğumla 15 gün yatakta dönmeden kımıldamadan wc ye gitmeden yattımmkalktığımda ayaklarım üstüne basamadım titriyodum ve hala içim yanıyor onlara ve ben hala bazen vicdan azabı duyuyorum ki kaldı kii ben tüm çabaları sarfettim diyorum acaba şöyle olsaydı böyle olsaydı düşerlermiydi hala onlar için göz yaşı döküyorum biliyomusun yaparsın bi oğlunda var çabuk unutulur illa Allah başına kötü bişey verir diye bişey yok ama yaşadığın tüm olumsuzluklarda inan aklına gelecek belkide böyle olmadığı halde zor ya ... bilmiyorum çok duygusal baktım sanırım zor anne olduğum için bazen bende cinnet geçirir derecesinde oluyroum insanız ya canız çok zormuş büyütmek hemde çok zor zaten Allah sabrını vermese sizce büyütürmüydük bunları 15 ay bakarmıydık elbet onunda sabrını verir. hayırlısı olsun hakkında
bu arada zellacım bebeğinz hayılrı uğurlu olsun Allah eşine acil şifalar versin o minik meleğiniz belkide size bu yolda en büyük moral kaynağı olacaktır
eşinize acil şifalar diliyorum...bu bebek size ve eşinize güç getirsin...hayat mucizelerle doludur...bebeğinizde eşine mucize olucak inşallah...
çok üzüldüm acil şifalar... her bebek uğuruyla gelir ben buna inanıyorum, inşallah eşiniz de tez zamanda iyileşir...
Zelda canim benim oncelikle cok cok gecmis olsun insallah biran evvel esin sagligina kavusur en kisa zamanda.Ben oncology hastanesinde calistim ve bircok hastanin iyilestigini ve normal yasamlarina devam ettiklerini gordum.Hersey cok guzel olur insallah aileniz icin.
Hamile oldugunu bilmiyordum insallah saglikla alirsin kucagina melegini.
bende 2009 ekim annesiyim ve bugun hamile oldugumu ogrendim.kesinlikle planlayarak ve isteyerek oldu.benim durumumda pek icler acisi degil ama yinede goze aldim.yurt disindayim ve burda kimsem yok ve calisiyorum nasil basa cikacagim ikisiyle bilmiyorum ama inanin bi sekilde Allahim yardimci oluyor dara dusene.
Insallah sende dogru karari verirsin ve hersey guzel olur ailen icin......
zellda'cım,çok çok tebrik ederim..bilmediğim anne adayları varsa hepsini tebrik ederim bu vesile ile..
Eşin için çok çok üzüldüm,Rabbim dualarını geri çevirmesin inşallah..bebeğiniz size güzellikler getirsin..Dilerim yüzünüz hep gülsün..Sağlık sıhhatle alırsın kucağına ikinci kuzumuzu..
bende 2.yi hemen istiyorum.en azından 2 yaşına girdiğinde yeni hamile kalmş olmak istiyorum..kesinlikle 2.nin daha kolay olucana inanıyorum bende.başlığı açan arkadaş iyi haberlerle gelir umarım..
Zeldacım Allah esine daha uzun yıllar saglıklı sizinle beraber ömürler versin inş.
Kararından ve gücünden dolayı seni kutluyorum, gercekten yürekli bir kadınmışsın. Allah herseyin mükafatını verecektir. İnancın tam olsun O kimseyi yalnız bırakmaz heleki her gece diger yarısı için dua eden birini.
Konuyu acan arkadaşta kendine göre zor durumda görünüyor. Fakat Allah katında günahıda sevabıda biliyordur o konuya girmiyorum. Sadece soruyorum;
Ya suan 2 yasında olan bebeginiz Allah korusun elinizden alınırsa? Hepimizden uzak olsun ama ölüm gercek ya onu da kaybederseniz? Hiç düşündünüz mü?
O yüzden Allahın size gönderdiği 2. emaneti ne olursa olsun kabul etmiyorum demeyin. Eminim bundan bir kaç sene sonra iyiki yanımdasın diyeceksiniz o güzelliğe
Umarım cevabınız olumlu olur, ama gecikmeye bakılırsa umudumu kaybediyorum...
zeldacım çok geçmiş olsun. ben de daha önce topikte böyle hastalık konularını yazdığını hatırlıyorum ama ciddi bişi olduğunu bilmiyordm. çok geçmiş olsun.. durum zor gerçekten ama bu allahın bir işareti böyle sıkıntılı durumda sevinçli bir haber sonuçta. umarım eşin bir an önce iyileşir, artık tıpta çok ilerledi ne hastlıklar ne ameliyatlar oluyor, sonuçta orası da amerika herşeyin en iyisi yapılır bir an önce evine döner eşin..
allah dermansız dert vermesin, 2011 herkese sağlık isteyenlere bebek getirsin..Hamiş sayısı giderek artıyor bu arada bakıyorum da. tüm hamişleri tebrik ediyorum..
Zelda cığım çok geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin eşine ,miniğinde hayırlı olsun sağlık ,neşe getirsin yuvanıza.
Küçük sürprizim benimle . Kıyamadım ,kend kendime belki 1 yada 2 yıl zorluk çekicem ama öbür türlü ömür boyu vicdan azabı içinde yaşayacağımı düşünerek geçen cuma aldığım kürtaj randevusuna gidemedim. Çok şükür şimdilik bulantım falan yok Allah yardım ederde bu hamileliğimi rahat geçiririm inşallah.
Hepinize çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
Zelda cığım çok geçmiş olsun , Allah acil şifalar versin eşine ,miniğinde hayırlı olsun sağlık ,neşe getirsin yuvanıza.
Küçük sürprizim benimle . Kıyamadım ,kend kendime belki 1 yada 2 yıl zorluk çekicem ama öbür türlü ömür boyu vicdan azabı içinde yaşayacağımı düşünerek geçen cuma aldığım kürtaj randevusuna gidemedim. Çok şükür şimdilik bulantım falan yok Allah yardım ederde bu hamileliğimi rahat geçiririm inşallah.
Hepinize çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?