Ayrildinizmi simdi tamamenBir süredir sessizce yorumları takip ediyorum. Burada yazan kişilerin çoğuna fal baktırdım. Hepsi ama hepsi yanıldı.
Gül Demir, bu işi bırakırım diyor ya, hatta ben ona işi bırak diye söyledim.
Fulya, Arzu, Ruya, Şah Sultan, Kaan, Lina… ve adını hatırlamadığım başka falcılardan da iade aldım. Ayrıca kendi bulduğum uygulama dışındaki falcılar ve tarotçulara da gittim. Belki toplamda 100 bin lira harcamışımdır, hatta medyuma bile gittim.
Neden mi yaptım? Evliliğim boş yere bitti. Sonra karşıma biri çıktı, aman Allah’ım hafta sonları mükemmel biriydi ama hafta içi tamamen değişiyordu. Tam “aradığım adam” derken hayallerim yıkılıp duruyordu. Bu adam neden böyle davranıyor sorusunun cevabını aradım.
Çoğu falcı “o seni seviyor” dedi. Hatta bazıları öyle net şeyler söyledi ki şaşırdım, bazı söyledikleri çıktı da… Vadeler tutmadı ama “nasıl bu kadar bilebilirler” diye düşündüm. Fal Sepeti’ndekiler değil, kendi bulduğum tarotçular daha iyiydi. Hep inandım çünkü söyledikleri ufak tefek şeyler çıkıyordu — mesela “siyah arabaya bineceksin” derlerdi, olurdu. Böylece ben de “adam beni seviyor” diye düşünüp ona iyi davranmaya devam ettim.
Sonra bir gün… bana vurmaya kalktı. “Git, seni sevmiyorum!” diye bağırdı. Sonra öğrendim ki adam uyuşturucu kullanıyormuş. Kullandığı zamanlarda söylediği güzel sözler gerçek değilmiş, beni hiç sevmemiş. Bunu da kendi söyledi: “Benden uzak dur, kendini kurtar,” dedi.
Yani falcılar enerjisel anlamda belki bir şeyler görüyor olabilir ama gerçekler bambaşka. Adam belki beni sevme enerjisindeydi ama sürekli kafası güzeldi, ben de bunu geç anladım. Bir tarotçu bana “kararlar enerjileri değiştirir” dedi. “Hür iradesine karışamayız” dedi. Yani bir insan sizi sevse de, özlese de, eğer aramak istemiyorsa aramıyor.
Şimdi kendimi ondan uzak tutmaya, fal baktırmamaya çalışıyorum. Üzülüyoruz diye… Ki ben maddi durumu iyi, eğitimi iyi, güzel bir kadınım ama zayıf taraflarım beni bu noktaya getirdi.
Olsun. Hayatımın iki senesi çöp oldu ama yeniden başlıyorum. Siz de yeniden başlayın. Fallar gerçek değil, sadece toz pembe hayaller satıyorlar.
Ben ayrilamadim. Evliligimden de komadim. Diğer ilişkimden de kopamadi. Neyse bir sekilde boşandim da diger iliskimden Allah bana sen ayrilamiyorsun ben ayiririm dedi adam başka bir eve taşindi normalde yakın oturuyorduk taşinmak zorunda kaldi ve bir daha da aramadi. O surede herkes seni arayacak seni yeni evine çağıracak bekle bekle bekle dediler. Sirf bu falcilara inandigim icin bekledim ama hic bir gelisme yok. Dedim ya hür iradesi var insanin ve fallar bunu bilemiyor. Ben cok zor süreçten gectigim icin fallara sarildim pisman degilim ama kendime de yazik ettigimin farkindayimAyrildinizmi simdi tamamen
"enerjiler değişir" falcıların sallama bahanesi. ben 10 yıl sonrasını sahne sahne bilen falcı biliyorum. fala inanan biri kadere de inanıyordur. kader de öyle enerjiyle falan değişen bir şey değil. bir şey olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. milleti söğüşlemek için yok "kısa dönem bakıyorum", yok "enerjiler değişir", hep para tuzağı bunlar.Bir süredir sessizce yorumları takip ediyorum. Burada yazan kişilerin çoğuna fal baktırdım. Hepsi ama hepsi yanıldı.
Gül Demir, bu işi bırakırım diyor ya, hatta ben ona işi bırak diye söyledim.
Fulya, Arzu, Ruya, Şah Sultan, Kaan, Lina… ve adını hatırlamadığım başka falcılardan da iade aldım. Ayrıca kendi bulduğum uygulama dışındaki falcılar ve tarotçulara da gittim. Belki toplamda 100 bin lira harcamışımdır, hatta medyuma bile gittim.
Neden mi yaptım? Evliliğim boş yere bitti. Sonra karşıma biri çıktı, aman Allah’ım hafta sonları mükemmel biriydi ama hafta içi tamamen değişiyordu. Tam “aradığım adam” derken hayallerim yıkılıp duruyordu. Bu adam neden böyle davranıyor sorusunun cevabını aradım.
Çoğu falcı “o seni seviyor” dedi. Hatta bazıları öyle net şeyler söyledi ki şaşırdım, bazı söyledikleri çıktı da… Vadeler tutmadı ama “nasıl bu kadar bilebilirler” diye düşündüm. Fal Sepeti’ndekiler değil, kendi bulduğum tarotçular daha iyiydi. Hep inandım çünkü söyledikleri ufak tefek şeyler çıkıyordu — mesela “siyah arabaya bineceksin” derlerdi, olurdu. Böylece ben de “adam beni seviyor” diye düşünüp ona iyi davranmaya devam ettim.
Sonra bir gün… bana vurmaya kalktı. “Git, seni sevmiyorum!” diye bağırdı. Sonra öğrendim ki adam uyuşturucu kullanıyormuş. Kullandığı zamanlarda söylediği güzel sözler gerçek değilmiş, beni hiç sevmemiş. Bunu da kendi söyledi: “Benden uzak dur, kendini kurtar,” dedi.
Yani falcılar enerjisel anlamda belki bir şeyler görüyor olabilir ama gerçekler bambaşka. Adam belki beni sevme enerjisindeydi ama sürekli kafası güzeldi, ben de bunu geç anladım. Bir tarotçu bana “kararlar enerjileri değiştirir” dedi. “Hür iradesine karışamayız” dedi. Yani bir insan sizi sevse de, özlese de, eğer aramak istemiyorsa aramıyor.
Şimdi kendimi ondan uzak tutmaya, fal baktırmamaya çalışıyorum. Üzülüyoruz diye… Ki ben maddi durumu iyi, eğitimi iyi, güzel bir kadınım ama zayıf taraflarım beni bu noktaya getirdi.
Olsun. Hayatımın iki senesi çöp oldu ama yeniden başlıyorum. Siz de yeniden başlayın. Fallar gerçek değil, sadece toz pembe hayaller satıyorlar.
Katılıyorum. Aynısını astrologlar da yapiyor. Sonra şey diyor hepsi, o an yazmak istiyordu ama. Demek ki kendini tutuyor. Bu boyle bir şey değil. Aslinda hepsi günün sonunda boş. Bunlara sardikca her şey daha da kötüleşiyor. Yukarida da denildiği gibi aslinda biz hissediyoruz her seyi"enerjiler değişir" falcıların sallama bahanesi. ben 10 yıl sonrasını sahne sahne bilen falcı biliyorum. fala inanan biri kadere de inanıyordur. kader de öyle enerjiyle falan değişen bir şey değil. bir şey olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. milleti söğüşlemek için yok "kısa dönem bakıyorum", yok "enerjiler değişir", hep para tuzağı bunlar.
ama ne baktığına göre değişmezmi tarottan 10 yıl sonrasını beklemekte komik olur çünkü"enerjiler değişir" falcıların sallama bahanesi. ben 10 yıl sonrasını sahne sahne bilen falcı biliyorum. fala inanan biri kadere de inanıyordur. kader de öyle enerjiyle falan değişen bir şey değil. bir şey olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. milleti söğüşlemek için yok "kısa dönem bakıyorum", yok "enerjiler değişir", hep para tuzağı bunlar.
gerçekten durugörense, yani gelecekten imajlar görüyorsa, ya da sesler duyuyorsa, artık ruhlar muhlar her neyse, bu kişilerin ne baktığı hiç farketmez. çünkü ne kahveye, ne karta aslında bakmıyorlar. böyle bir kadın vardı işte tanıdığım transa geçip üçüncü kişi diliyle konuşuyordu, on yıl sonrayı biliyordu. daha sonra insanlar korktuğu için kahve falı bakıyormuş gibi yapmaya başladı. sonra kart açar oldu. kartlara bakar gibi yapmaya başladı. ama aslında bir şeye baktığı yoktu. yani ben böyle olanlar dışındakilere zaten inanmıyorum.ama ne baktığına göre değişmezmi tarottan 10 yıl sonrasını beklemekte komik olur çünkü
O zaman fal baktırmanın bir anlamı yok ki. Ya da kimse patlamamis olur mantıken. Cunku enerji değişti diye yorumlarız, tamam o an için böyleydi ama artik değilmiş deriz.Ben enerjilerin değiştiğine inanıyorum. Bizim de bir irademiz var sonuçta her şey bizim seçimlerimize bağlı. Ufacık bir karar değişikliğimiz ya da ufak beklenmedik bir olay geleceği değiştirebilir.
özgür iradenin geleceği değiştirdiğine inanıyorsanız falcılar geleceği nasıl bilebilir? o zaman kimse yıllar sonrayı göremezdi. benim 10 bile değil 15 yıl sonra üniversitede gireceğim bölümü, yapacağım işi, annemin 7 yıl sonra yapacağı kazayı, dedemin ölüm şeklini, kuzemin yıllar sonra tanışacağı eşini, çocuğunun tipini bile bildi kadın.Ben enerjilerin değiştiğine inanıyorum. Bizim de bir irademiz var sonuçta her şey bizim seçimlerimize bağlı. Ufacık bir karar değişikliğimiz ya da ufak beklenmedik bir olay geleceği değiştirebilir.
İslam'daki dört çeşit kader böyle bir şey değil ki. Kuran'da yazan da aslında Kader-i Mübin (Ezeli Kader) ve Kader-i Mübrem (Kesin Kader), kaderin Allah tarafından yazıldığı ve değişmeyecek olmasıdır. Bunun dışında bir de Kader-i Muallak (şarta bağlı kader) ve Kader-i Muallak-ı Hakiki (Dua ve İrade ile Değişebilen Kader) var, bunlar da Allah tarafından belirlenmiş ama kişinin iyilik yapması, sadaka vermesi gibi durumlarda şansının artması, ömrünün uzaması gibi yine Allah'ın takdiriyle olabilecek şeyler.bence bir falda benim 20 yıl sonramı bilsin demek bana çok ürkütücü geliyor islamda bile dört çeşit kader varken bir kahve fincanında 20 yıl sonramın gözükmesi bana korkunç gelirben daha yakın zaman seviyorum bu yüzden hep kartlı bakımlara daha çok çekiliyorum hemde çıkıp çıkmadığını teyit edebilmem daha kolay oluyor
20 yıllık bir faldan bahsettim aslında orda ex araması gibi birşeyden bahsetmedimkiİslam'daki dört çeşit kader böyle bir şey değil ki. Kuran'da yazan da aslında Kader-i Mübin (Ezeli Kader) ve Kader-i Mübrem (Kesin Kader), kaderin Allah tarafından yazıldığı ve değişmeyecek olmasıdır. Bunun dışında bir de Kader-i Muallak (şarta bağlı kader) ve Kader-i Muallak-ı Hakiki (Dua ve İrade ile Değişebilen Kader) var, bunlar da Allah tarafından belirlenmiş ama kişinin iyilik yapması, sadaka vermesi gibi durumlarda şansının artması, ömrünün uzaması gibi yine Allah'ın takdiriyle olabilecek şeyler.
Yani Kuran'da yazan, Allah’ın ezeli bilgisi ve kader değişmez. İnsanın duası, iradesi, ameli Allah’ın yazdığı bazı kader türlerinde rol oynayabilir. Ama buradaki kader değişikliği İslam'ın şartlarını yerine getirmeyle ilgili. Yani "tüh eximi aramasaydım belki o bana dönerdi", "aman şunu seçmeseydim dönerdi" gibi şeyler değil
ben zaten tam olacaktı sen şöyle düşündün o yüzden kötü etkiledin olamadı gibi şeyler söyleyenlere bir daha asla baktırmıyorum o bana baya insan dolandırmak gibi geliyorİslam'daki dört çeşit kader böyle bir şey değil ki. Kuran'da yazan da aslında Kader-i Mübin (Ezeli Kader) ve Kader-i Mübrem (Kesin Kader), kaderin Allah tarafından yazıldığı ve değişmeyecek olmasıdır. Bunun dışında bir de Kader-i Muallak (şarta bağlı kader) ve Kader-i Muallak-ı Hakiki (Dua ve İrade ile Değişebilen Kader) var, bunlar da Allah tarafından belirlenmiş ama kişinin iyilik yapması, sadaka vermesi gibi durumlarda şansının artması, ömrünün uzaması gibi yine Allah'ın takdiriyle olabilecek şeyler.
Yani Kuran'da yazan, Allah’ın ezeli bilgisi ve kader değişmez. İnsanın duası, iradesi, ameli Allah’ın yazdığı bazı kader türlerinde rol oynayabilir. Ama buradaki kader değişikliği İslam'ın şartlarını yerine getirmeyle ilgili. Yani "tüh eximi aramasaydım belki o bana dönerdi", "aman şunu seçmeseydim aşk hayatım düzelirdi" gibi şeyler değil
değil yirmi yıl, tüm hayat hikayen zaten yazılmış işte onu diyor. iradenle değiştirebileceğin şeyler de belli Kur'an'a göre. Onu da ancak dini gereklilikleri yerine getirerek değiştirebiliyorsun.20 yıllık bir faldan bahsettim aslında orda ex araması gibi birşeyden bahsetmedimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?