Fanusta yaşıyor gibiyim..

Bilmiyorum. Keşke çözüm bulabilsem ama böyle geldi böyle gidiyor

Çözüm sensin... Neden izin alıyorsun bakkala gitmek için . Bu resmen sana hakaret farkında değil misin? Eşinin senden ne gibi bir üstünlüğü var sana bu şekilde hükmediyor? Sen köle misin, esir misin ? Esir hayatı yaşadığına göre ona ‘efendi’n olma vasfını vermişsin en baştan. Ben gittiğim yerleri haber veriirm merak etmEsin diye , dünyanın binbir türlü hali var sonuçta. Şehirdışına gideceksem fikrini alabilirim (direk bilet kesip sonra haber verdiğim de olmuştur) ama izin almayı kendime hakederek bilirim . Ne münasebet yahu, eş olarak aldım kendime, veli atamadım. Nereye gidip gitmeyeceğimin kararını verebilirim . Evlenmeden evvel bakkala Yada avm ye giderken sevgilisinden izin isteyen ve bundan hoşnut olan arkadaşlara ibret olsun bu konu.

Konu Sahibi sana birsey anlatmak istiyorum.Bundan 30 yıl önce annemle babam evlendiklerinde babam da ilk günler annemin cikmasina izin vermez ve evin anahtarını alıp gidermiş çıkarsa da girmesin sokakta kalsın diye...annem de aynen sizin gibi dinlemiş önce tabi yine sizin gibi canına tak demiş.bir gün çıkmış ve içeri girememiş kapının önünde oturmuş babam gelene kadar..tabi gelince binbir kıyamet. ..Hiç tinlamadan sonraki günlerde de ayını yapmış ve bitmis o fanus.annem bunu bana anlattigıda o kadar şaşırmış ve inanamamistim ki.çünkü annem kendi ayakları üzerinde duran kucuklugumden beri gücüne ozguvenine kararlarina hayran oldugum,küçükken gecirdigim agir bir hastalikta cok buyuk bir sehirde kosusturup duran,üniversiteye kayit olmaya onla gittigim,Doğunun ucra bir koyune atandigimda yine ilk kez benimle gelen,50 yasini gecmesine ragmen hala calisanbir kadin; babam ise eşine hep güvenen onunla gurur duyan demokratik asla kısıtlamayan bir adamdı ben inanamadım bu hikayeye.Babama sormustum utanarak doğru demisti...Şimdi düşünüyorum da annem babama boyun egseydi bambaska biri özgüvensiz,belki korkak bir kadın olacaktı.ve babacim onu yeni kaybettik çok özlüyorum. O da eşini ve belki daha sonra bizleri hep kısıtlayan baskici hiç sevmediğim erkeklerden olacaktı ve ben ikisiylede de gurur duymayacaktim...Beni ben yapan onların bu demokratikligi oldu buyurken cocuklugumda gencligimde annem hep yanımda,babam hep arkamda,her kararıma saygi duyan kisiler oldular asla baskıyla buyutulmedim ve yanlış da yapmadım çok sukur..
Sen bazı sacma yorumların aksine bu durumdan şikayetçisin..Çocuğun elbette ki seni cok sevecek ama buyurken acaba kizmayacak mi gurur duyacak mi senin kişiliğinle ve en önemlisi erkekse babasından gördüğü gibi baskıcı;kızsa senin gibi boyun eğer biri olmayacak mı. Bence sen tüm bunları dusun ve dur de hayatın ve çocukların için.

hadi siz cikmiyosunuz da bebek evde nasil duruyo ben onu merak ediyorum

onun hava almasi lazim daha gecenlerde vardi gunde iki saatten az disarda olan cocuklarda miyop oluyo diye haber

ben olsam acikcasi cikarim gelirim söylemem çıktığımı

Ben çocuğun niye başkaları ile çıktığını anlamadım

Yani çocuk nereye giderse ben de giderim o kiminle gidiyorsa ben de onunla giderim

Benim çıkmam yasak çocuğunki serbest diye bir durum yok

Bir de başına birşey gelir diye seni kısıtlıyorsa çocuğunkine de gelir gerekçe makul değil

Ay canım ya kendimi gordum sanki evliliğin ilk 1 2 yılı bizde de durum böyleydi psikolojik olarak da çökmüştüm. Şimdi 4 yaşında kızım var neredeyse sabahtan aksama kadar o park benim bu sokak senin o komşu benim bu misafir senin gezmekten evimi ozluyorum. Zamanla yavaş yavaş durum tam tersine döndü. Bende hiçbizaman düzelmeyecegini düşündüm ama düzeldi hemde baya. Zamanla güven oluştu e cocuk da büyüyünce sokak park kaçınılmaz oluyor merak etmeyin sizinkide zamanla düzelir insallah. Bakın en az en az diyorum evden 4 saat uzağım hergun hemde. Gerçekten çok da mutluyum bu durumdan darısı size insallah sabredin. Maalesef bu erkeklerin bir kısmı boyle allah akıl fikir versin ne diyim

İyi akşamlar kk hanımları. İnternet yasağı yemedim. Sadece yazmaya fırsat bulamamıştım.. Yorumlarınızın birçoğunu hayretle okudum. Birçoğu çok incitti beni, tekrar ağladım. Birçoğunuza çok kızdım..
Öncelikle eşin seni aldatıyor’culara ve eski konuma bakıp eşim için sapık muamelesi yapan arkadaşlara söylemek istiyorum ki; ASLA “benim kocam yapmaz”cı bi kadın olmadım. Ama eşimi uzun süredir tanıyorum, beraber büyüdük. Ve ona güvenim tam. Hani kadınlar hisseder ya aldatıldığında tuhaflıklar vs. Bu tarz durumlarımız yok. Bir önceki konum ilk “yalan” barındırdığını düşündüğüm durumumuzdu. Ama onuda halletik. Ordaki yorumlar sebebiyle güncellememiştim onu.
Eşim bana değer veren bi adam. O yüzden konuda mutluyum diye belirtmiştim. Çok severek evlendik. Kavgalarımız bile 1 günü geçmez.. Ki ufak tefek tartışmalar yaşarız. Eşimde öfke kontrolü yoktu eskiden, sonra benim çok üzüldüğümü yıprandığımı görüp kendi kendini törpülemeye başladı benim için. Ondan sonrada çok nadir tartışır olduk..
Şimdi geleyim asıl konuya. Öncelikle müjde vereyim, konu halloldu. Neden böyle bi durum içinde kaldığıma gelirsek.. Biz uzun bi flört döneminden sonra evlendik. Evlendikten sonra 1 ay izindeydi eşim, hep gezdik. Sonraki ay ben hamile kaldım. Riskli bi gebelik geçirdim ve ev işi yapmam bile yasaktı. Hamileliğimin ilk 3-4 ayı evde geçti. Doktor kontrolleri ve arabayla gezmelerimiz dışında çıkmadım. Tüm evin işini eşim yaptı, bir kere bile of dediğini işitmedim. Sonra günlük yürüyüşlerim oldu 4.aydan sonra. O zamanlar eşimin işi ve iş saatleri çok rahattı. Herşeyi birlikte yapıyoduk, bundan ikimizde memnunduk. Birbirimizin hem arkadaşı hem eşiydik yani.. Sonra gebeliğimin sonuna doğru ben tekrar riskli bi döneme girdim, hastanede geçti 2 haftam. Erken doğum riskim vardı. 2 hafta evime hasret kaldım. Geceleri yanımda annem kalıyodu. Eşimle görüntülü konuşmayla uyuyakalıyoduk. 2 hafta sonra eve geldiğimde evimizin her yerinde notlar vardı. Zaten morale çok ihtiyacımın olduğu bi dönemdi ve eşim bunun için çok çabalıyodu. Tüm mutfak düzenini bile değiştirmişti, tencereleri tabakları alt dolaplara indirmişti. Ağır kaldırmam, ev işi yapmam yine yasaktı. Doğuma kadar o yürüyen kadınlardan olamadım. Karnımın altında sımsıkı bi korseyle doğumu bekledim. Kısacası hamileliğim evde geçti. Ve eşim bu dönemde çok korkar oldu herşeyden. Çevremizde de bikaç kötü olay yaşandı, bunlardan da daha çok üstüme düşer hatta bazen beni boğar oldu. Sonra doğum yaptım. Ben doğumdayken dışarda beklerken ağlayan baygınlık geçiren yine eşimdi. Video çekmişlerdi, izlettiklerinde bende çok ağladım. Derken eşim iş değişikliği yaptı ve iş saatleri hayatımızı tepetaklak etti. Birlikte kahvaltı yapmaya hasret kalır olduk. Ben bebekle ve evle uğraşırken düzene alışmaya çalışırken bide eşimin yokluğuyla iyice içime kapandım. Gelen giden yanımda olan çok insan oldu ama hiçbiriyle avunamadım. İş saatleri değişince bizim o hergün beraber gezmelerimiz de yalan oldu. Eşimde beraber gideriz, beraber yaparız demeye başladı ve benim ev hapsim böyle başladı. Kendiside gezen tozan biri değildi. Ev-iş arası mekik dokudu diyebilirim. Bebeğim küçükken zar zor yetiştiğim için işlere, haftada 2 kez beraber dışarı çıkmamız bile bana fazla geliyodu. Ama şimdi bebeğim 8 aylık oldu. Dolayısıyla bazı şeyler rayına oturdu. Bunalmaya sıkılmaya zaman bulmaya başladım. Ama eşimin çevreye olan güvensizliği, benim yaşadığım sorunlu gebelikten kaynaklı korkuları devam etti. Ve iş buralara geldi.. 2 haftadır hiçbiyere çıkmadım. Ama çıkıyim mi de demedim. Her seferinde aldığım cevap beraber gideriz çıkarız olunca vazgeçmiştim sormaktan. Dünki tartışmamızdan sonra eşim eve gelince gönlümü aldı. Sonrada ben “yarın ablamla kahvaltıya gidiyim diyorum” dedim. Önce biraz duruldu, bozuldu. Sonra sen bilirsin dedi. Bugün kendimi çok iyi hissediyorum. Kavga kıyamet beklerken çok şaşırdım. Sonra gün içinde konuşurken, herşeyi beraber yapmaya alıştığımız için seninde çıkmak istemediğini düşünüyodum dedi. Ve korkularını tekrar anlattı. Bazıları paronoyaklık derecesinde evet, ama kesinlikle niyeti pis olduğu için değil. Belki ben yanlış aktardım kendimi o yüzden böyle yorumlar geldi. Ben sürekli mıcmıc dipdibe olduğumuz için ayrı özel zamanlarımız olmadığından şikayetçiydim aslında. Yani tek başına markete bile gidememek köle hayatı sürdüğüm için değildi. Ezik bi anne, özgüvensiz anne, müstahak sana, kocan sapık zihniyetli, anne babamızı seçme şansımız olsa bebeğin seni mi seçerdi, bu adam kızını okula da yollamaz vs. yorumları çok çok üzdü beni. İnsanların derdiyle dertleniyor musun yoksa çözüm mü buluyorsunuz anlayamadım bazı noktalarda. Karşınızdaki insan duvarmış gibi bam bam bam vurmuşsunuz. Çok nadir uslubuna dikkat eden olmuş. Kırmak istemeyen olmuş. Bilmiyorum, benden de kaynaklı olabilir yanlış yansıttım sanırım o anlık içimi dökme hızıyla.

Adam karısı düşünüyor onu seviyor koruyor ama bebeğini sevmiyor demek ki onun çıkmasına izin veriyor.

Hadi sizin çıkmak istemediğinizi zannetmiş diyelim tamam e bebeğinizin çıkması gerek sizin onun için çıkmanız gerek, onu neden yapamadınız? Neden dedesi teyzesi çıkarıyor? Onların başına bir şey gelmiyor mu?

E fanusta değilmişsiniz o zaman öyle mi ?

Dediğim gibi öncesinde bebeğimizle haftada 2-3 beraber çıkardık, o bile fazla geliyodu bana çok yoruluyodum düzene alışamamıştım. Dedesi teyzesi falan çıkarmak istediğinde kıramadım çıktılar

O an öyle hissetmiştim
O zaman “o an” ki hislerinizle yazdıklarınıza yorum yapanlara kızmamanız gerekiyor ... siz ne anlatırsanız karşınızdakiler ona yorum yapar , kimse birbirini daha önceden tanımıyor ve özel bir kini Yok sizi üzmek isteyecek

Megersen adam melekmis ve tüm kk bilmiyormus! Tencere tavalarin yerlerini bile degistiriyormus!

Ben bastan beri inanmadim konuna, bu mesajda düsüncelerimde dogru oldugumu gösterdi. Hatta bence o diger, güya ayni seyleri yasayan üye ile ayni kisi oldugunuzu düsünüyorum.

Yinede tebrik ediyorum. Cevir kazi yanmasinin adeta masterini yapmissin.

Sizde mi o tarz yorum yapanlardansınız? Benden kaynaklı olabilirde dedim zaten. Neyin uzatma çabası bu?

kocanı savunur mesajın ve ilk mesajı silmen birşeyi değiştirmiyor.
Evlendiğimden beri daha 1 kez bakkala bile gitmedim bak bu senin lafın.
sorun halloduysa sevindim ama o mesajlar olmasa belki kendinde o güveni bulamayacaktın.

neyse konunu kapattır bari. zaten ban yiyeceğin için cevapta yazamayacaksın.

Hay allahım ya. İnanmadıysanız yorum yapmayın, zamanınızı almiyim boşuna. Ne diyebilirimki. “Umarım benim adıma mutlu olabilirsiniz” yazmıştım ama bu sayfada bu mevcut değil sanırım. O kişinin yorumlarından sonra benide öyle düşüncede sanmayın diye açıklama güncelleme gereği duymuştum, yazık

Hani demişsin ya ne istesem yapar , demek ki her istediğin olmuyormuş ..

Çocuğuna yazık seninle birlikte o da eziyet çekiyor
Öncelikle yaptığım yorum bu !!! Size ve çoçuğunuzda üzülmüşüm yazık bana ...

En son yazdığınız mesaj da şöyle kızdım , böyle üzüldüm dediğiniz için demiştim ben demek ki yazılanlar sizin yazdıklarınızla bağlantılı diye .. insanların aklıyla dalga geçmek sizin ki .. neyse değerli eşinizle mutluluklar , dilerim o fanusa dönmezsiniz hiçbir zaman

Psikolojim bozuldu, deliriyorum diyen insan şu an tepeden tırnağa aşk kesildi, etraf toz pembe, içim kımıl kımıl oldu aşktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…