- 17 Şubat 2015
- 8.889
- 24.538
- 548
- Konu Sahibi huysuzamatatligelin
-
Bir yaşıma daha girdim, insan dışarı çıkınca paylaşılıyor mu? Markete gittim mesela neyimi paylaşmış oldum? Hapseden adam aşık adam mıdır? Sevgi karşındakine saygı duymayı gerektirmez mi? Yavrusuyla hava almaya çıkamayacak kadar ne yapmış olabilir bu kadın? Yavrusu elinden alınıp gezmeye götürüldüğünde o çocuğun başına bir iş gelse onun hesabını kim verecek? Hele ortalık sapık doluykenEşiniz anlattığınıza bakarak size çok değer veren ve sizi paylaşamayan biri. Bunu düzgün bir şekilde ve onu överek ona bahsedin. Mesela sen gerçekten çok iyi bir eşsin babasin benimde bebegimizin de dışarı çıkmaya hava almaya ihtiyacı var. Bu kadar cok evde olmak beni yipratiyor psikolojimi bozuyor bu bizi ve bebeğimizi de etkiler gibi gibi konuşun bence.
ben de öyleSanki dışarı çıkamayan benmişim gibi hissettim
O zaman ne diyelim hadi ayrıl hadi bosan mi diyelim? Biraz daha yapıcı yaklaşmak lazım evlilik bu... iletişim kurması lazim. Tabiki adamı savunmuyorum ama daha yapıcı bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum. Eleştirmek yerine çözüm bulunmalı benceBir yaşıma daha girdim, insan dışarı çıkınca paylaşılıyor mu? Markete gittim mesela neyimi paylaşmış oldum? Hapseden adam aşık adam mıdır? Sevgi karşındakine saygı duymayı gerektirmez mi? Yavrusuyla hava almaya çıkamayacak kadar ne yapmış olabilir bu kadın? Yavrusu elinden alınıp gezmeye götürüldüğünde o çocuğun başına bir iş gelse onun hesabını kim verecek? Hele ortalık sapık doluyken
Konu sahibi bu kadar masum düşünmemeli bence. Çünkü çocukla bile sokağa salmamadı güvensizlikten ziyade “kadının evde durmasının işine geldiğini” düşündürdü bana. Çünkü çocukla çıkmasına izin verse kadın sürekli çıkmaya başlayacak. Bu da işine gelmeyecek. Bence peşine birini taksın konu sahibi. Evde hiçbir şey öğrenemez oturduğu yerden.Ya bizim enişte 45 yıl yedi teyzeyi kıskançlıktan öğrendik ki başka hatuna ayrı ev açmış,aynı hesap. Bi de eski konusunda okudum şöyle zayıfsın bilmem ne diye ezip durmuş kadını ama konusahibi ne yaşadıgından bihaber “yilniz bizim ilişkimizdi sirin yik” he bacım he ,müebbet almışsın af bile gelse sana uğrama ihtimali yok,rüyalarında millete çil çil altın yağar sen sokaklarda dolaşıyorsun ,düşün bilinçdışın bile çökmüş,hala “ilişkimiz çik ii bin mitliyim bik bik”
Bu adama yapıcı çözüm bulunabileceğini düşünecek kadar iyimser değilim. Zira benim kocam üç gün evden çıkmasam salak mısın sen çıkıp gezsene iki insan gör hava al diyor. Bu şiddette bir eve kapama bana iyi niyetli çözümler ürettiremedi.O zaman ne diyelim hadi ayrıl hadi bosan mi diyelim? Biraz daha yapıcı yaklaşmak lazım evlilik bu... iletişim kurması lazim. Tabiki adamı savunmuyorum ama daha yapıcı bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum. Eleştirmek yerine çözüm bulunmalı bence
Bu halledilebilecek bir sorun halledilebilemeyecek nice sorunlar var evlilikte...Bu adama yapıcı çözüm bulunabileceğini düşünecek kadar iyimser değilim. Zira benim kocam üç gün evden çıkmasam salak mısın sen çıkıp gezsene iki insan gör hava al diyor. Bu şiddette bir eve kapama bana iyi niyetli çözümler ürettiremedi.
İÇERDE
Haberin var mı taş duvar?
Demir kapı, kör pencere,
Yastığım, ranzam, zincirim,
Uğruna ölümlere gidip geldiğim,
Zulamdaki mahzun resim,
Haberin var mi?
Görüşmecim, yeşil soğan göndermiş,
Karanfil kokuyor cıgaram
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin...
Ahmed ARİF
konu sahibi size armağan ediyorum sıradaki şiirimizi
Burdaki yazanlara sesleniyorum insan basina gelmeyince bilemez bende ayni durumdayim kim bilir bizim gibi kac tane daha kadin vardir bunalimdan catlicam bunlar bizim eşlerimizin disarda gördükleri kotu olaylardan kaynaklaniyor aslinda ortalik kötü diye disariya göndermiyorlar kimse kimseyi yargilamamali düşüncelerini insanlari assagilayarak degilde düzgünce soylemeli sokaklarda sapiklar çocuk istismarcilari kapkaccilar hirsizlar ugursuzlar doluyken is yerlerinde yapilan ahlaksizlari eşlerimiz gördüğü icin bizi. Koruma altina aliyorlar bence calisan bayanlarda çalışan erkeklerde bunlari biliyor aslinda nasil cocuk tacizcilerinden cocuklarimizi korumak icin sokaga cikartmiyoruz annelik ic güdüsü olarak kocalarimizda karimin başına birsey gelicek yaninda ben olmadan disariya cikmasin diye düşünüyorlar bunun neyini anlamadiniz kopeginizin basina birsey gelse agliyorsunuz ya ailenizin basina birsey geldimi o aciyla nasil yasayacaksiniz mantikli düşünüp yorum yazilmasi lazim
Tabi sizde haklisiniz fakat bende rahatsizim eş otur diyorsa oturulur yoksa o yuva yikilir böyle bizim durumumuzdaki kadinlar oturmak zorundalar yerlerinde ortak karar alıyorum eşimle orda sikinti kesinlikle yok fakat ortalik kötü oldugu icin dışarı cikamiyoruz hepsi bu eşlerimizin aşırı yuva düşkünlüğünden olsa gerek buda şahsen ben disariya ciktigimda eşim arar dikkatli gidin birsey olursa ara ne yaptin nerdesin eve gectinmi diye bunlari duymaktansa evde otururum daha iyi anlatabildimmiEş kendi rızası ile mutlu ise 6 ay evinde otursun.
Siz de memnunsaniz Allah mesut etsin daha çok.
Konu sahibesi durumdan memnun değil.
Rizasi yok gibi.
Herkes hür tabi. Evde de oluyor kötülük 5 lira için bi anne ve iki evladi ile katledildi.
Komşu komşusunu altın için katlediyor. Izmit' te depremde enkaz altinda kalanlarin altinlari calindi bilekleri kesilerek kötülüge care yok evet haklisiniz ama mühim olan eslerin ortak rizasi bence.
Tabi sizde haklisiniz fakat bende rahatsizim eş otur diyorsa oturulur yoksa o yuva yikilir böyle bizim durumumuzdaki kadinlar oturmak zorundalar yerlerinde ortak karar alıyorum eşimle orda sikinti kesinlikle yok fakat ortalik kötü oldugu icin dışarı cikamiyoruz hepsi bu eşlerimizin aşırı yuva düşkünlüğünden olsa gerek buda şahsen ben disariya ciktigimda eşim arar dikkatli gidin birsey olursa ara ne yaptin nerdesin eve gectinmi diye bunlari duymaktansa evde otururum daha iyi anlatabildimmi
Tabiki yasayan bilir oda cikiyordur bakkala falan komple degildir sanmiyorumSizinki yine gönderiyor sizi konu sahibesinin çocuğu dedeler ile geziyor konu sahibesi evde.
Yaşayan bilir çektiğini Allah kolaylık versin.
Vallaha benim eşim fabrikada 70 erkekle calisiyor oyle sikintimiz yok hamdolsun oradaki o erkeklerin saoik sapik konusmalarindsn bile rahatsiz olan eşim var siz yanlis yazmissiniz asil sapik zihniyetli erkeklerden korumak icin eşlerimiz babalarimiz temkinli davraniyorDisarda tenhada buldugu her kadina tecavuz etme potansiyeline sahip adamlar, elbette kendi karisini tek basina disari çıkarmaz.
Ne guzel demis atalarimiz, dervisin fikri neyse zikri de odur...
Kisi kendinden bilir isi...
Allah bizleri ve yakinlarimizi boyleleriyle karislastirmasin.
Ciddi olamazsınız.Burdaki yazanlara sesleniyorum insan basina gelmeyince bilemez bende ayni durumdayim kim bilir bizim gibi kac tane daha kadin vardir bunalimdan catlicam bunlar bizim eşlerimizin disarda gördükleri kotu olaylardan kaynaklaniyor aslinda ortalik kötü diye disariya göndermiyorlar kimse kimseyi yargilamamali düşüncelerini insanlari assagilayarak degilde düzgünce soylemeli sokaklarda sapiklar çocuk istismarcilari kapkaccilar hirsizlar ugursuzlar doluyken is yerlerinde yapilan ahlaksizlari eşlerimiz gördüğü icin bizi. Koruma altina aliyorlar bence calisan bayanlarda çalışan erkeklerde bunlari biliyor aslinda nasil cocuk tacizcilerinden cocuklarimizi korumak icin sokaga cikartmiyoruz annelik ic güdüsü olarak kocalarimizda karimin başına birsey gelicek yaninda ben olmadan disariya cikmasin diye düşünüyorlar bunun neyini anlamadiniz kopeginizin basina birsey gelse agliyorsunuz ya ailenizin basina birsey geldimi o aciyla nasil yasayacaksiniz mantikli düşünüp yorum yazilmasi lazim
Evet ciddiyim büyük konusmamak lazim ben konustum bekarken başıma geldi :))Ciddi olamazsınız.
Burdaki yazanlara sesleniyorum insan basina gelmeyince bilemez bende ayni durumdayim kim bilir bizim gibi kac tane daha kadin vardir bunalimdan catlicam bunlar bizim eşlerimizin disarda gördükleri kotu olaylardan kaynaklaniyor aslinda ortalik kötü diye disariya göndermiyorlar kimse kimseyi yargilamamali düşüncelerini insanlari assagilayarak degilde düzgünce soylemeli sokaklarda sapiklar çocuk istismarcilari kapkaccilar hirsizlar ugursuzlar doluyken is yerlerinde yapilan ahlaksizlari eşlerimiz gördüğü icin bizi. Koruma altina aliyorlar bence calisan bayanlarda çalışan erkeklerde bunlari biliyor aslinda nasil cocuk tacizcilerinden cocuklarimizi korumak icin sokaga cikartmiyoruz annelik ic güdüsü olarak kocalarimizda karimin başına birsey gelicek yaninda ben olmadan disariya cikmasin diye düşünüyorlar bunun neyini anlamadiniz kopeginizin basina birsey gelse agliyorsunuz ya ailenizin basina birsey geldimi o aciyla nasil yasayacaksiniz mantikli düşünüp yorum yazilmasi lazim
Vallaha benim eşim fabrikada 70 erkekle calisiyor oyle sikintimiz yok hamdolsun oradaki o erkeklerin saoik sapik konusmalarindsn bile rahatsiz olan eşim var siz yanlis yazmissiniz asil sapik zihniyetli erkeklerden korumak icin eşlerimiz babalarimiz temkinli davraniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?