Fedakarlık nedir? Fedakarlık yaptığını düşünen hangi haklara sahip olur?

Feslegen Kokulu Nane

Durmak, yıkılmaktan önceki son adımdır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
16.162
36.780
528
Selamunaleyküm hanımlar.
İçinden çıkamadığım bir durumdayım şu an.

Bir arkadaşım var. Kendisinin özel bir durumu var. Sağlık sorunu var diyeyim. Tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda. Onun harici anne babasını kaybetti. Şu an yalnız yaşıyor. Ben de arkadaşımı çok sevdiğim için hep yanında olmaya çalıştım. Hep destek oldum en zor zamanlarında.
Bu arada benim de mükemmel bir hayatım olmadı. Anne babam boşandı, üvey anne elinde büyüdüm tabi büyümek denirse. 10 sene önce babamı, geçen sene de annemi kaybettim. Bunu söylemekten kastım bu arkadaşım bulunduğu durumdan dolayı sanki bütün kötü olaylar kendi başına gelmiş zannediyor.
Iki üç gün önce ziyaretine gittim. Sohbet ettik. Muzdarip olduğum konudan bahsettim. Ertesi gün arkadaşım bu konu hakkında bir çözüm bulmuş ve bana whatsapp tan mesaj yollamış. Internetim kapalı olduğu için çok çok çok sonra okudum mesajı. Geç okuduğum için de özür diledim.
Bana cevap yazmadı. Ertesi gün tekrar açıklama yaptım.
" onca isimin gücünün arasında sana yardımcı olmak için bir şeyler yaptım ama sen cevao yazma zahmetinde bulunmadın. O saatte cevrimiciydin. ( internetim kapalı, çevrimiçi olmam imkansiz)." yazmış bana. 3. Kez açıklama yaptım. Yine ikna olmadı.
Arkasından açtı ağzını yumdu gözünü. Kasıtlı yaptığımı ve daha hak etmedigim bir sürü şey yazdı.
Çok sinirlendim ve çok üzüldüm.

Kendi özgür iradesiyle fedakarlık yapıp yaptığı fedakarlığı da çok feci başıma kaktı. Özel durumundan dolayı da sert bir söz kullanmadım ama sinirim bozuldu. Benin onun için yaptığım fedakarlığın yanında hiç hatir gönül saymadan ipleri kopardı resmen.
Başkası olsa kesinlikle silerdim ama kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. :(

Fedakarlık doğru kelime değil sanki?

Arkadaşınız iyilik yapmış, sonra da bunun için kendisine minnettar olmanızı beklemiş sanırım.

İki seçenek var ya sileceksiniz ya da görüşmeye devam edeceksiniz.

"Başkası olsa kesin silerdim" dediğinize göre, görüşmeye devam edeceksiniz.

Tabi o sizinle görüşmeye devam etmek isterse? (kendince o haklı çünkü)

Sıkıntılarından dolayı yapmış gibi. Ama bu onu haklı çıkarmaz tabii ki. Özel durumu olduğu için de ne yapmanız gerektiğini söylememiz yanlış olur. Siz verin kararınızı.

Tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda. O
Su kisimdan sonra her kosulda o arkadasimin yaninda olur ve alttan alirdim sanirim. Cunku bedensel veya zihinsel herhangi bir engel,anasiz-babasiz olmaktan daha buyuk dert benim gozumde. Elbette herkes cektigini bilir,herkesin derdi kendine zordur ama saglik bambaska. Ayni durumda bir kuzenim var,butun sulale afedersiniz agzimiza etse yine de yanindayizdir.

Selamunaleyküm hanımlar.
İçinden çıkamadığım bir durumdayım şu an.

Bir arkadaşım var. Kendisinin özel bir durumu var. Sağlık sorunu var diyeyim. Tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda. Onun harici anne babasını kaybetti. Şu an yalnız yaşıyor. Ben de arkadaşımı çok sevdiğim için hep yanında olmaya çalıştım. Hep destek oldum en zor zamanlarında.
Bu arada benim de mükemmel bir hayatım olmadı. Anne babam boşandı, üvey anne elinde büyüdüm tabi büyümek denirse. 10 sene önce babamı, geçen sene de annemi kaybettim. Bunu söylemekten kastım bu arkadaşım bulunduğu durumdan dolayı sanki bütün kötü olaylar kendi başına gelmiş zannediyor.
Iki üç gün önce ziyaretine gittim. Sohbet ettik. Muzdarip olduğum konudan bahsettim. Ertesi gün arkadaşım bu konu hakkında bir çözüm bulmuş ve bana whatsapp tan mesaj yollamış. Internetim kapalı olduğu için çok çok çok sonra okudum mesajı. Geç okuduğum için de özür diledim.
Bana cevap yazmadı. Ertesi gün tekrar açıklama yaptım.
" onca isimin gücünün arasında sana yardımcı olmak için bir şeyler yaptım ama sen cevao yazma zahmetinde bulunmadın. O saatte cevrimiciydin. ( internetim kapalı, çevrimiçi olmam imkansiz)." yazmış bana. 3. Kez açıklama yaptım. Yine ikna olmadı.
Arkasından açtı ağzını yumdu gözünü. Kasıtlı yaptığımı ve daha hak etmedigim bir sürü şey yazdı.
Çok sinirlendim ve çok üzüldüm.

Kendi özgür iradesiyle fedakarlık yapıp yaptığı fedakarlığı da çok feci başıma kaktı. Özel durumundan dolayı da sert bir söz kullanmadım ama sinirim bozuldu. Benin onun için yaptığım fedakarlığın yanında hiç hatir gönül saymadan ipleri kopardı resmen.
Başkası olsa kesinlikle silerdim ama kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. :KK43:
Bi süre arayıp sormayın sonra kendisi size döner herhalde. Belki durumundan dolayı o an psikolojik olarak iyi değildi; ara ara insanlar çökebilir. Tabi size patlamaması gerekirdi ama nazı geçiyor diye o an önünü arkasını düşünmeden söylemiştir belki. Siz de aynı şeyleri yaşamışsınız ama yürüyememek çok daha kötü bi durum, anlayışlı olun bence biraz bekleyin.

arkadasınız abartmış ya gidip gönlünü alacaksınız yada oluruna bırakıp konuşmak isterse kendinin gelmesini bekleyeceksiniz :KK39:

ama benim arkadaşım olsaydı bunu yapan küçücük bir olayda bunu yapan daha ciddi bir olayda neler yapar diye düşünür bir daha konuşmazdım :işsiz:

Fedakarlık doğru kelime değil sanki?

Arkadaşınız iyilik yapmış, sonra da bunun için kendisine minnettar olmanızı beklemiş sanırım.

İki seçenek var ya sileceksiniz ya da görüşmeye devam edeceksiniz.

"Başkası olsa kesin silerdim" dediğinize göre, görüşmeye devam edeceksiniz.

Tabi o sizinle görüşmeye devam etmek isterse? (kendince o haklı çünkü)
Kendi bunu fedakarlık olarak görüyor.

Şimdiye kadar ne zaman cagirdiysa kalktık gittim.
Bana göre ortada benim bir hatam yok ama hatalı olsam bile düzgünce söylemek yerine çok ağır şeyler söyledi.

Sıkıntılarından dolayı yapmış gibi. Ama bu onu haklı çıkarmaz tabii ki. Özel durumu olduğu için de ne yapmanız gerektiğini söylememiz yanlış olur. Siz verin kararınızı.
Evet sıkıntılarından dolayı yapıyor. Ve zannediyor ki biz harika hayatlar yaşıyoruz.
Yaşadığı hayatın sorumlusu olarak karşıdakini görüyor.

Engelli insanlar genelde daha agresif, daha pesimist, daha alıngan olurlar. Böyle bir insanı hayatınızda tutacaksanız bunlara hazırlıklı olmalı ve alttan almayı kabulleniyor olmalısınız. Pozitif ayrımcılık evet, kullanıyorlar mı evet ama durum bu.
Ilk defa olmuyor, birçok kere alttan aldım ama bu sefer benim de kalbim çok kırıldı.

Evet sıkıntılarından dolayı yapıyor. Ve zannediyor ki biz harika hayatlar yaşıyoruz.
Yaşadığı hayatın sorumlusu olarak karşıdakini görüyor.
Siz Allah rızası için elinizden gelen her şeyi yapmışsınız. Sizi sömürmesine izin vermeyin, hırsını sizden çıkarmaya hakkı yok. Her şeyden önce küçük çocuklarınız var, onlara saklayın enerjinizi. Ufaklıkla aranız düzeldi mi :)

Back
X