Felicia mı proplan mı

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.146
6.985
198
Şimdi 1 buçuk yaşında olan kedim doğduğundan beri Proplan markasının yavru kedi mamasını yedi. Bu mama da pahalandı ve ileride üriner sistem sıkıntısı çekmesin diye Felecia markasının idrar yollarını destekleyici bir mamasını aldım. Ama kedim yemiyor iyice aç kalıyor daha sonra yiyor. Bir haftadır uğraşıyorum. Kedimi de mutsuz etmek istemiyorum. Ama sağlıklı da beslensin istiyorum.
Ama sanırım yavru kedi maması geri döneceğim. Doğru mu yapıyorum acaba yoksa ille de yesin diye beklemeli miyim

Proplanin renal plus maması var kısır kediler için, ona geçebilirsiniz yıllardır kullanıyoruz kan testleri vs temiz.

Proplan benim kendime çok ağır geldi ya kafasında yaralar çıktı çocuğumun veteriner mamadan dedi o yüzden mesafeliyim

Felicia ile proplan yan yana getirilemez. Felicia cok düsük segment bir mama. İdrar yolları için kedinize bol bol kaliteli yas mama vereceksiniz sulandırarak. Market mamalarının yas mamalarından degil.
Acana, schesir, reflex essential serisi gibi temiz içerikli yaş mamaları sulandırarak verin.
Üriner sistem için önlem alayım derken böbreklerini mahvedebilirsiniz dikkat edin çok küçük daha. Önlem amaçlı senede 1 kez klinik üriner maması kullanın. Şimdilik normal bir mamayla devam edin.

Fiyat olarak orta segment olunca ben de aldım çok kötü olduğunu da ilk defa sizden duydum

Orta segment grubuna Royal canin, proplan, hills gibi markalar eşlik ediyor. Felicia düsük segment. Proplandan devam edin.
Peki kedim kısır. Kısır kedi maması almak yerine yavru kedi maması ile devam etsem sıkıntı olur mu acaba olur mu

Öncelikle 1,5 yaşındaki kedi artık yetişkindir, yavru kedi mamalarının protein içeriği yüksektir ve bu yetişkin kedilerde böbrek için iyi değildir. Fiyat konusunda zorlanıyorsanız Royal caninin kısırlaştırılmış kediler için olan maması fena değildir, renal olarakta maması var ben şu an kullanıyorum ama böbrekte bir sorun oluşmadıysa renal mamaya gerek yok. Royal canin çok çok kaliteli bir mama değildir, diğer mamaları kedim reddettiği için son çare olarak buna döndük. İyi markaların kısırlaştırılmış kediler için olan mamalarını deneyin. Yine iyi marka bir konserveyi sulandırarak haftada iki üç gün verebilirsiniz. Kedilerin genel problemi az su içmeleridir mamadan önce içtiği suyu arttırmaya çalışın, su pınarlarını kediler sever deneyebilirsiniz. Her birinin ayrı huyları var benim kızıma denediğimiz hiç bir yöntem sökmedi uzun uğraşlar sonucu minik kahve fincanından su içmeyi sevdiğini keşfettim ve elden içiyor suyu yere bıraktığımda içmez o yüzden iki saatte bir fincanı teklif ediyorum. İlaveten kedi çimi kullanın hem çimi çok seviyorlar hem de ottan da sıvı alıyorlar, kimyasal içerikli maltlardan çok daha sağlıklı tüy çıkarıyorlar. Arada tavuk haşlayın suyuyla birlikte verin etini, eğer yedirebilirseniz sulu sebze mamaları yapın dediğim gibi bu sorunun özü az su içmeleri günde en az 100 ml sıvı aldığından emin olun

Peki kedim kısır. Kısır kedi maması almak yerine yavru kedi maması ile devam etsem sıkıntı olur mu acaba olur mu
Hem kısır hem 1,5 yasında yavru kedi mamasıyla devam etmeniz saglık sorunlarına yol acabilir. Kısır kedilerle yavru kedilerin mama içerigi çok farklı şöyle ki yavru kedi mamaları çok vitaminli ve proteinli gelişimi açısından. Kısır kedilerde bu kadar vitamine ve proteine gerek yok ve çok fazla protein böbrekleri yorar bu yüzden kedinizin saglıgı açısından kısır olanından devam etmeniz şart.

Britcare ya da N&D kedi mamalarını önerebilirim. Hem kendi kedilerimde kullandığım, hem de içerik olarak güzel oldukları için. Eğer bir hayvanla yaşıyorsanız da mama içeriklerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Ve yavru kedi maması verilmemesi konusunda katılıyorum. Yüksek protein hem böbreklerde, hem de karaciğerde ciddi sıkıntılar oluşturabilir.

Yavru kedi maması yavru kediler içindir. Kedinize yetişkin kısırlaştırılmış kedi maması almalısınız. Onun ihtiyaçlarına uygun mama. Kedinin aktif bir böbrek problemi yok anladığım kadarıyla neden ille üriner mama kullanıyorsunuz ki? Kısırlaştırılmış Royal Canin alabilirsiniz. Kaliteli yaş mama alın Schesir tavsiye ederim, acana , nd olur bunları da verirken olduğu gibi kaba koymayın sulandırın ki su içmiş olsun.

Unutmadan BritCare her kediye iyi gelmiyor. Hatta kedilerin %90 ına iyi gelmiyor. İçeriği çok temiz görünsede son derece ishal şikayetleriyle dolu bir mama. Kolay kolay geçen bir ishalde değil açıkçası. Sizin kediniz çok şanslıymış.

Daha önce kullanmıştık. Şuan N&D kullanıyorum. Biz bir sorun yaşamadık neyse ki. Teşekkürler uyardığınız için. :)

Britcare için bizim kedimiz 2-3 gün kaka yapamadi veterinere gittik bir sürü masraf çıktı hayvancagiz da şaşırdı garibim. Içerik olarak daha doğal ama proteini yüksek diye biliyorum. Proplandan devam edin dedi memnunuz (18 yaşında)

Bu arada Hills in mamalarını da deneyebilirsiniz. Hills, proplan, royal canin uzun vadede test edilmiş mamalardır. İlk kedimiz 22 yıl yaşadı royal canin sensible 33 yedi ömrü boyu benim kişisel deneyimim buradan gelir. Sağlık sorunu olan bir çok kedide de hills kullandım hiç sorun yaşamadım

Royal canin 37 aldım şimdi bakalım gelsin umarım sever

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…