• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Feryadım duyulmuyor :(

Sanırım tecavüzden bahsediyorsun kimse sormadımı bu üstün başın ne hal diye yoksa beklenmedik bişey mi oldu heaplamadığın ? Herneyse özelin.

Nişanlın madem bu kadar iyi niye ona bu sahtekarlığı yapıyorsun? Ömür boyu yüzüne nasıl bakıcaksın? Zarın yüzünden vazgeçiyorsa geçsin seni karakterin yüzünden seni sen olduğun için sevmeli yoksa iyi biri değildir.

bayanın özellikle telaffuz etmeyin diye belirttiği kelimeyi neden bu kadar kırıcı şekilde kullanıyorsunuz?
biraz daha hassas olmakta yarar var.

Empati bile yapamadığımız bir konuda uzaktan konuşmak ne kadar kolay...

Şimdiye kadar anlatmamışsınız, şimdiden sonra bahsini açmaya hiç gerek yok.
Ama bunu kendi içinizde halletmeli, bu travmadan kurtulmalısınız.
Sizin iradeniz dışında gelişen bir olay yüzünden mutluluklarınız eksik kalmamalı.

Bunu anlatmamanın sahtekarlık olduğunu, evliliğin de yalan üzerine kurulduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibi paylaşır veya paylaşmaz eşiyle, kendi meselesi.

Anlatıp aynı şeyleri tekrar yaşamak onu çok yıpratacaksa anlatmak istememesi gayet doğal.

Tüm anlatmak istediğim son cümleniz işte, daha önce anlatmış olmama rağmen daha kötü etkilendim.

birincisi o kaybettiğin en değerli şeyin değil.senin en değerli şeyin sensin.tamam eşinle hiçbirşey olmamış gibi yaşamak istiyorsun ama sen hiçbirşey olmamış gibi davranabilecek misin?şu an içine atıp bastırdıkların daha sonra olmadık bir zamanda patlamasın?hadi diyelim gittin ameliyat oldun gerdek gecen de sorunsuz geçti falan ama bir düşün bence senin başına gelenler yüzünden seninle evlenmeyi istemeyecek kadar anlayışsız bir adamla gerçekten evlenmeyi istiyor musun?ayrıca belli ki hala çok ağır travmanın etkisi altındasın bence herşeyden önce bir psikiyatristle görüşmelisin.

+1

Empati bile yapamadığımız bir konuda uzaktan konuşmak ne kadar kolay...

Şimdiye kadar anlatmamışsınız, şimdiden sonra bahsini açmaya hiç gerek yok.
Ama bunu kendi içinizde halletmeli, bu travmadan kurtulmalısınız.
Sizin iradeniz dışında gelişen bir olay yüzünden mutluluklarınız eksik kalmamalı.

Bunu anlatmamanın sahtekarlık olduğunu, evliliğin de yalan üzerine kurulduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibi paylaşır veya paylaşmaz eşiyle, kendi meselesi.

Anlatıp aynı şeyleri tekrar yaşamak onu çok yıpratacaksa anlatmak istememesi gayet doğal.

+1

Konu sahibi arkadaşım,

bence üstte kopyaladıklarımı dikkate almalısın. İnşallah en doğru ve en hayırlı kararı verirsin.

Bilmiyorum beni bırakacağını düşünmüyorum çok seviyo beni ama bilemiyorum. Ben bununla yaşamak istemiyorum, Kabullenmek istemiyorum. Nasıl anlatayım ki şimdi... Eğer anlatırsam ömrüm boyunca unutmicam ve en ufak bişeyde bu yüzden mi soğuk davranıo acaba vs kendimi yiyip bitiricem. Ezik hissedicem. 3 yıl bi sevgilim oldu herşeyimi anlattığım, ayrıldık son cümlesi "ben seni böyle sevdim" oldu. Ben seni böyle sevdim... Defolu malmışım gibi :( duygularımı ifade edemiyorum şu anda. Ben sadece herşeyi geride bırakmak istiyorum. Bu benim için çok önemli. Nişanlımı tanıdığım günden beri başka biriyim sanki, bu şekilde kalmak istiyorum.
daha önceki kişilere anlattığınızı söylemişsiniz peki nişanlınızın dışarıdan birinden duyma ihtimali yok mu sizden duyması daha iyi olur anlayışlı biri ise senin hatalı olmadığını kabul eder

Üzgünüm ama orada bahsettiğiniz üzere daha önemlileri var gibi bir cümle kurmadım yanlıl alıntı yaptınız sanırım tekrar okuyun yazdıklarımı.

"Neler var" demişsiniz. Ben "daha önemlileri" var gibi algıladım. Yanlış yazmış/algılamış olsam da aynı kapıya çıkmıyor mu?

Ne diyim ki;malesef yaşadığımız ülke de yaşadığınız mağduriyet bile sizin suçunuzmuş gibi tepki görüyor.
Ben kızamıyorum dürüst davranamadığınız için.
Mecburiyet oluşmuş işte bi şekilde hayatınızda.
Buradan '' dürüst ol,baştan anlat,bilmek O'nun hakkı,kimi kandırıyorsun''deriz de,senin neler yaşadığını bilemeyiz ki!
Hayat tek tip doğrulardan ibaret değil malesef.
Ve bence konunun kapanmasını iste arkadaşım.
Sen ne karar verirsen doğru odur.
Şimdi gelecek yorumlar sana ne katar ki?
Canın yanar,kafan karışır,psikolojin bozulur.
Herkesin yolu ayrı,hayat biçimi farklı.
Sen kendi yolunda ilerleyeceksin.
Allah yolunu açık etsin,yaşadığın bütün kötülükleri unutup mutlu olacağın bir ömür versin.

Sanırım tecavüzden bahsediyorsun kimse sormadımı bu üstün başın ne hal diye yoksa beklenmedik bişey mi oldu heaplamadığın ? Herneyse özelin.

Nişanlın madem bu kadar iyi niye ona bu sahtekarlığı yapıyorsun? Ömür boyu yüzüne nasıl bakıcaksın? Zarın yüzünden vazgeçiyorsa geçsin seni karakterin yüzünden seni sen olduğun için sevmeli yoksa iyi biri değildir.

bu mesajı size hiç yakıştıramadım. hassas olduğunun farkına varmadan kaba konuşuyorsunuz. şu kelimeyi kullanmayın demiş. ben bile gerildim bu mesajla

ayrıca da anlattınız ve nişanlınız ayrıldı diyelim
sonra baska birisi çıkacak karşınıza yine anlatacaksınız
belki o da hazmedemeyecek sonra başkası...
burda tekrar tekrar yaralanan ise sadece siz olacaksınız.
demem o ki; eğer nişanlınız gerçekte çok iyi biriyse, çok iyi anlaşıyorsanız
ve sadece bu konularda biraz tutucuysa
bence söylemeyin.
bu sadece sizi ilgilendiren bir mevzu.
artık kimseye açıklama yapmak zorunda kalmayın.
aynı evde yaşadığınız kişinin her olumsuz tavrını
buna bağlayıp da paranoyak olmaktansa
sizin iyi bir ruh doktoruna görünmenizde
daha çok fayda var.
kendi mutluluğunuzu düşünün.
nişanlınız erkek. bu konuda sizi anlayabileceğini
ve sizin kadar hassas olabileceğini zannetmiyorum.
bir süre içine atsa dahi bir noktada patlak verir.
umarım çok mutlu olursunuz.
umarım geçmişi sildirip, sadece düğün gününden
itibaren size yaşadığınızı hissettirecek kadar güzel bir evliliğiniz olur.

evleneceğin kişi bunu bilmeli diye düşünüyorum..sana değer veren insan bu yüzden senden soğumaz ya da vazgeçmez,aksine daha sıkı sıkı tutunur sana,atlatmana ortak olmak seni mutlu etmek için çırpınır..aksini yaparsa zaten sen hayatını sahte sevgiler üzerine kurmuş olursun bugün mutlu olursun yarın başka birşeyden üzer seni..bugün sakladın yarın sakladın ya bir gün isteyerek ya da istemeyerek söylersen,neden daha önce söylemedin diyerek kendini değersiz hissetmez mi o insan?
insanın en değerli şeyi onurudur,vücudu değil..senin vermediğin,senden istemeyerek alınan birşeyin vebali senin boynuna değil..sevgilinle paylaş ki bunun üstesinden birlikte gelesiniz ve daha güçlü bir bağla bağlanasınız birbirinize..o doktora da gitme bence,bir şerefsizin vücudunda bıraktığı izi gizleyebilir o doktor,ama ya ruhundaki izler ne olacak?
o çok daha önemli.psikiyatrik yardım alarak ruhen rahatlayacağın için bedeninden de utanmayacaksın inan bana..bir ömür mutlu olursun umarım..

canım sen onu içinde yara gibi sakladıkça, nereye gidersen git ve kimle evlenirsen evlen karşına çıkacak..
hymenoplasty yaptırabilirsin, bu tamamen senin tercihin..
ancak ruhundaki yara hymenoplasty ile dikilir mi?
anlatamıyorum diyorsun ya, işte sorun bu..
Git ve bi uzmana anlat, psikolog tercih edersen daha iyi olur bence..içindeki irini akıt..
o yarayı dikmeden huzur bulacağını zannetmiyorum..
Sana dua edicem:85:

daha önceki kişilere anlattığınızı söylemişsiniz peki nişanlınızın dışarıdan birinden duyma ihtimali yok mu sizden duyması daha iyi olur anlayışlı biri ise senin hatalı olmadığını kabul eder

Duyma ihtimali yok, evet onlara anlattım ve psikolojimin nasıl olduğunu denedim gördüm, aynı şeyi yaşamak istemiyorum, nişanlım benim hatalı olmadığımı kabul etsin veya etmesin, ben geçmişe döndüğümde bunu görmek istemiyorum sadece.

canım empati kuarabilmemeiz mümkün değil

bir yanım diktir diyor çünkü tertemizsin sen

bir yanım diktirme söyle diyor. tabi bu kısım daha az diyor .çünkü örnek eski arkadaşın anlamamış seni.en azından kusurlu görmüş. ama vicdan işte ömrün boyunca kafanı kemirecek

malesef toplumda insanlar ne kadar bekaret kalmadı desede öyle bir kaldı ki... buna karşın erkekler de evlenmeden her haltı yiyor, kızı temiz bekliyor.

bence diktir ve bunu unut çünkü erkekler de tertemiz değiller

ben sana ne kadar dürüst ol desem de biliyorum
ne için rahat edecek ne de söylediğin de nişanlın mutlu olacak
bilemiyorum nasıl oldu elbet allah tan bulacaklar belalarını ....
erkekler bunu kaldıramıyorlar yapamıyorlar ne olursa olsun sana
sakla gizle demeye de dilim varmıyor hep içinde vicdan azabı duyarsın
gibime geliyor bilemiyorum...
dr gidip gitmeme konusuna gelince içinden geldiği gibi davran
ya ben çok arada kaldım allah yardımcın olsun

İnşallah bende bunun için dua ediyorum. Herkese cevap yazamıyorum. Bazılarınızın yorumlarını okurken gözlerim doluyo, Allah razı olsun sizden.

Nişanlını iyi tanıdığın için, bu kararı daha kolay verebileceğini düşünüyorum.
Yani anlatıp anlatmama konusundaki kararı.
Bazı arkadaşlar çok yerinde yorum yazmışlar, kimsenin sana git anlat veye doktora git demeye hakkı yok bence.
Bu kararı sen vermelisin.
Kararı kendin verebilmen için de, yardım almalısın.
yine birkaç arkadaş yazmış, şu an ruhun yaralı önce onu tedavi ettirmelisin. İnsanın ruhu da hastalanabilir bunu unutma.
Zaten panik atak hastasıysan bunu iyi bilenlerdensindir.

Son düzenleme:
ayrıca da anlattınız ve nişanlınız ayrıldı diyelim
sonra baska birisi çıkacak karşınıza yine anlatacaksınız
belki o da hazmedemeyecek sonra başkası...
burda tekrar tekrar yaralanan ise sadece siz olacaksınız.
demem o ki; eğer nişanlınız gerçekte çok iyi biriyse, çok iyi anlaşıyorsanız
ve sadece bu konularda biraz tutucuysa
bence söylemeyin.
bu sadece sizi ilgilendiren bir mevzu.
artık kimseye açıklama yapmak zorunda kalmayın.
aynı evde yaşadığınız kişinin her olumsuz tavrını
buna bağlayıp da paranoyak olmaktansa
sizin iyi bir ruh doktoruna görünmenizde
daha çok fayda var.
kendi mutluluğunuzu düşünün.
nişanlınız erkek. bu konuda sizi anlayabileceğini
ve sizin kadar hassas olabileceğini zannetmiyorum.
bir süre içine atsa dahi bir noktada patlak verir.
umarım çok mutlu olursunuz.
umarım geçmişi sildirip, sadece düğün gününden
itibaren size yaşadığınızı hissettirecek kadar güzel bir evliliğiniz olur.

Teşekkür ederim, bu ara çok duygusalım zayıf anıma geldi açtım işte konuyu... Benim yüzüm gülüyo onunla, acabalarla yaşamak istemiyorum.

Simdi hepimiz sevgilimize sorsak
basimiza butür bir olay geldiginde kabul edermisin diye
kalibimi basarim 98% belki fazlasi, edemem der.
Cok benciller cok egoistler maalesef
ama bu bizim bencil türk erkekleri yediremiyor bunu kendine

Kesinlikle anlatma
bazi arkadaslar dürüst ol felan demisler
Sanki erkekler cok dürüstmüs gibi
Birbirinizi cok seviyorsunuz ne güzel iste, hic acma konuyu yaranida desme,
diktirmek istiyorsanda diktir, bu senin hakkin, cünkü senin hicbir sucun yok anladigim kadariyla.
Gönlün rahat olsun bence
Erkekler ne haltlar yiyorda biz yinede kabul ediyoruz

ben de bu olayı nişanlına söylemek zorunda olmadığını düşünenlerdenim

ya bırakın bu olayı, ben önceki erkek arkadaşımla nasıl ayrıldığımı bile anlatmıyorum yeni sevgilime
neden anlatayım ki ?
neden onu da üzeyim, neden tekrar tekrar hatırlayayım o şeyleri
anlatınca yüküm mü azalıyor sanki
sanki hiç ayrılık yaşamamış gibi devam ediyorum hayata
o da saolsun hiçbişey sormuyo eskiye dair

sen de o doktora git
sanki o olay hiç olmamış gibi hayatına devam et
sakin nişanlına söyleme
tertemiz mutlu bi sayfa aç hayatında
Tüm güzellikler seninle olsun :)

Son düzenleme:
Back