• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Feryadım duyulmuyor :(

yüzleşmekten korkma,sırf bu olay için değil,herne yaşarsan yaşa korkularının üzerine git,ölüm acısı,aşk acısı hiç fark etmez,susarak çözmeye çalışmak bataklıkta çırpınmaya benzer..
sen bu işi çok aşık oldugun bir adamla da yaşamış olabilirdin,kim seni neden ne için ayıplasın yada yargılasın ki?onun senin hayatında annen baban kadar hakkı var mı ki seni küçümsesin? herzaman karakterli davran ve prensiplerini koy,bu senin hayatın..
sen en değerli inciysen onun için, istersen kafana meteor düşsün ne fark eder ? belki bu onu daha iyi tanıman için bir fırsattır? kim bilebilir ki.. insanlar aşık oluyor,gençlikte hatalar yapabiliyor,yada talihsiz olaylar yaşabiliyor ama bütün bunları biz seçmiyoruz,bizim başımıza geliyorlar.. bunlarla mücadele etme gücü de veriliyor beraberinde,eh ozaman optimist ve yapıcı davranmak varken neden hayatı zindan edelim kendimize. sensin en önemli olan,sen olmazsan nişanlın da olmaz,ailen de,arkadaşların da.. onları var eden aslında sensin.. kimsenin kusursuz bir hayatı yok,güçlü olmak zorundasın,zorundayız.. beraberinde iyi kalpli ve yürekten..

çok önem verdiğin o şeyi, isteğin dışında birileri senden almışsa, sen de imkanın varsa onu geri alabilirsin. bence hakkın. neden bi hayvan yüzünden bütün hayatın kararsın ki? mutlu olmak senin de hakkın. ve eminim nişanlına bu durumu anlatsan saniyesinde seninle evlenmekten vazgeçer. buna şüphen olmasın. o yüzden yüksek ihtimalle o da bunu hakediyo yani. onun için gönlünü ferah tut, düğün gecenden itibaren başına gelmiş olan herneyse önce kendin unut. ömrün boyunca bunun ezikliğini taşıma. Allah bahtını da yolunu da açık etsin..

merhaba durumuna cok üzüldüm umarım hersey istediğin gibi olur yazılanların tamamını okuyamadım ama mutlulugun daim olur inşallah benim kardeşimde aynı durumda kasımda düğünü var ve dr arıyoruz stresten saçkıran oldu saçları dökülüyo bi an önce evlenip bitseydi diyo ve benim sormak istediğim rica etsem dr. adını verebilirmisin bizde zordayız kımsenin haberi yok ablası olarak bi ben biliyorum durumu napcaz nasıl yapcaz işe yarıycakmı onuda bilmiyorum işe yaramazsa annem şekerden gider kardesim üzüntüden mahfolur bunları niye anlattım onu da bilmiyorum nietim seni hayal kırıklıgına ugratmak degil yani senden ricam dr adını verebilirmisin arayıp görüşeyim bi kaç doktoruda arıycam kim iyi kim degil bilmiyorum lütfen bilgilendirirsen sevinirim karısık bi yazı oldu ama kusura bakma haberini bekliyorum :((

Bu neden senin sucun olsunki....elbette mutluluk seninde hakkin... Seni mutlu edecekse git dra.... Ben bu tur seylere cok karsiyim....git her halti ye sonra kocana ben bakireyim de....ama bu olayda senin hicbir sucun yok ssen keyfi birsey yapmadin....bunun acisiyla yilkardir yasadin...sonucta o pislik yuzunden yuva kurmak sana hayalmi.... Sen magdursun dr gitmekle esinide kandirmiyorsun....keyfi hicbirsey yapmadin neden esini kandirmis olasinki.... Allak yardimcin olsun....bu yasadigin aciyi hicbirzaman hatirlamaman dilegiyle.....

yaşadığınız durum ağır ama sizin suçunuz değil.anlatıp anlatmamak size kalmış elbetteki ama düğünden önce ruh sağlığınız için bence bir uzmandan yardım alın..

siz çok zor şeyler yaşamışsınız, altından kolay kalkılacak şeyler değil... size destek olacak, acınızı anlayacak ve canınızı bu konuda yakmayacak birisiyle hayatınıza devam etmek zorundasınız...
hayatınızda ki tercihiniz böyle olmalı...

bu konuda ameliyat olmak bana gerçekten çok saçma geliyor....
siz isteyerek yapmamışsınız, bunun arkasında durmalısınız.. hiç kolay değildir ama biliyorsunuz ki bu sizin ayıbınız değil....
gidip ameliyat olmak, özür dilerim ama durumu basitleştirecek...

hanımefendi sizin ruhunuzda yorgunluk ve yaralar var, ameliyatla tedavi edilebilecek bir yaranız yok...
kendinizi buna şartlandırmayın...

nişanlınız sizi kabul edecekse böyle kabul etmeli.. yarın öbür gün eğer ameliyat olduğunuz anlaşılırsa size olan güveni hepten bitecektir..
o zaman istediğiniz kadar benim isteğim dışında gerçekleşti deseniz de inandırıcı olmayacaktır... madem öyleydi bana zamanında söyleseydin diye tepki alacaksınızdır..

bu olay ortaya çıkmaz demeyin.. Allah yapılan haksızlıkları kimsenin yanına bırakmaz.. Ve siz de üzgünüm ama nişanlınıza haksızlık yapmış olacaksınız....

çareniz ameliyat değil...

Rabbim yardımcınız olsun..

Tüm anlatmak istediğim son cümleniz işte, daha önce anlatmış olmama rağmen daha kötü etkilendim.

Bayan olmak çok zor,sevemezsin,sevip aldanamazsın,karşındaki adama güvenemezsin,güvenipte birşeyler olduğunda hatalı birtek bayandır.
Kimse hayatındaki insanla birliktelik yaşamak için yada birçoğunuzun tabiri ile zevk için beraber olmuyor.Doğanın kanunu,ateş ile barut misali.Kimse ilk çıktığı erkekle yada bir erkekle çıkmaya başladığı ilk günde birşeyler yaşayıp sonrada evlencem işlem yaptırayım demiyor.Eşleriniz yada sevgilileriniz sizleri çok sevdiği halde en basitinden yolda bana biri laf attı deseniz bile kıskançlık krizine girenler vardır eminim.Bunu yapmaları sizi sevmemelerimi?Sevdiğinden yapıyorsa,siz nasıl emin olabiliyorsunuz.Söyle seni seviyorsa yanında olur demeye?Peki o erkeğin acaba bir sırrı yok mudur?Oda bir kızın günahına girmişmidir acaba?
Madem en değerli şey dürüstlük,saygı ve sevginin olduğunu savunuyorsunuz ozaman konu sahibi arkadaşında nişanlısına birşey anlatmasına gerek yok.
Konu sahibi arkadaşım tek yapman gereken atlatamadığın o acı günleri hafızandan silip atmak.Eşine saygı ve sevgiyle tutunmak.Herkes mutluluğu hak eder.Herkesinde hayatında büyük yada küçük sırları,hataları vardır.Bunların hepsinin affı için sığınmamız gereken Allahtır.O yüzden kimseye açıklama yapıp affına sığınmaya yada sevgisini dilenmene gerek yok.Herşeyi kötü bir rüya olarak geride bırak ve yeni hayatın için gözlerini açıp yoluna mutluluk ile devam et.Dilerim çok iyi bir eş,çok iyi bir anne olursun ve güzel günler hiç yanından ayrılmaz.

Tüm anlatmak istediğim son cümleniz işte, daha önce anlatmış olmama rağmen daha kötü etkilendim.

Bayan olmak çok zor,sevemezsin,sevip aldanamazsın,karşındaki adama güvenemezsin,güvenipte birşeyler olduğunda hatalı birtek bayandır.
Kimse hayatındaki insanla birliktelik yaşamak için yada birçoğunuzun tabiri ile zevk için beraber olmuyor.Doğanın kanunu,ateş ile barut misali.Kimse ilk çıktığı erkekle yada bir erkekle çıkmaya başladığı ilk günde birşeyler yaşayıp sonrada evlencem işlem yaptırayım demiyor.Eşleriniz yada sevgilileriniz sizleri çok sevdiği halde en basitinden yolda bana biri laf attı deseniz bile kıskançlık krizine girenler vardır eminim.Bunu yapmaları sizi sevmemelerimi?Sevdiğinden yapıyorsa,siz nasıl emin olabiliyorsunuz.Söyle seni seviyorsa yanında olur demeye?Peki o erkeğin acaba bir sırrı yok mudur?Oda bir kızın günahına girmişmidir acaba?
Madem en değerli şey dürüstlük,saygı ve sevginin olduğunu savunuyorsunuz ozaman konu sahibi arkadaşında nişanlısına birşey anlatmasına gerek yok.
Konu sahibi arkadaşım tek yapman gereken atlatamadığın o acı günleri hafızandan silip atmak.Eşine saygı ve sevgiyle tutunmak.Herkes mutluluğu hak eder.Herkesinde hayatında büyük yada küçük sırları,hataları vardır.Bunların hepsinin affı için sığınmamız gereken Allahtır.O yüzden kimseye açıklama yapıp affına sığınmaya yada sevgisini dilenmene gerek yok.Herşeyi kötü bir rüya olarak geride bırak ve yeni hayatın için gözlerini açıp yoluna mutluluk ile devam et.Dilerim çok iyi bir eş,çok iyi bir anne olursun ve güzel günler hiç yanından ayrılmaz.

İnanın bana hayatımı anlatsam hiçbiriniz inanmazsınız. Dört bi yandan mücadele ettiğim şeyler var. Kimseyle paylaşamadığım için çok doluyum mazur görün, rahatlamak istiyorum biraz olsun. Ben 6 yıl önce benim isteğim olmadan en değerli şeyimi kaybettim(özellikle adını söylememenizi rica ediyorum bunu hala kabullenemmedim). 6 yıldır bununla yaşamak benim için çok zor oldu. Televizyonda bununla ilgili haberler çıktığında içeri kaçıyordum, ya da o meşhur dizi çıktığında kaskatı kesiliyordum. 2 tane sevgilim oldu bu olaydan sonra ve anlattım herşeyi. ama inanın bunun ezikliğiyle yaşamak çok zor. Şimdi evleniyorum 2 ay sonra. Çok seviyorum... Hayatımda ilk defa mutluyum, böyle kalmak istiyorum. Ona anlatamam... Zaten herşeyi geride bırakmak yeni bi hayata başlamak istiyorum, başka bi topice bunu yazmıştım bunun benim için anlamını bilemezsiniz. Ameliyat olmaya karar verdim, doktorla telefonda konuştum bugün ve yerin dibine girdim konuşurken, nasıl gideceğim bilmiyorum. 2 hafta içinde olmaya karar verdim. Ya tutmazsa ya ilk gün olması gerekenler olmazsa diye ne uyku uyuyorum ne birşey yapabiliyorum, ruh gibiyim. Ben bunları haketmedim ama herşeyde bi hayır vardır isyanda edemiyorum... Bana dua edin olur mu... Bütün yaşadıklarımdan sonra eğer mutluluk sebebimi eşimide kaybedersem dayanamam... Canım çok acıyo. Evlendiğim güne kadar uyku yemek içmek haram bana :(

Yazdıklarınızı okudum verilen cevaplara baktım çok etkiledi beni. Şu anda nasılsınız merak ettim söylediniz mi yada ne yaptınız? pskolojik olarak ne durumdasınız?

İçime oturdu şu konu yemin ederim...

Ben de söylememen taraftarıyım, kendine bir iyilik yap ve bundan sonraki hayatını o kötü günlerin hatıralarıyla doldurma lütfen.

Arkadaşım bunda vicdan yapacak birşey yok varsayalım ki bunu söyledin ve seni kabul etti kaybeden sen olacaksın evlendikten sonra emin ol her tartışmada bunu yüzüne vuracaktır vurmadı varsayalım bu defada sen kendini kötü hissedeceksin acaba bunu yüzüme vururmu diye.. her türlü kaybedeceksin vicdan meselesi diyen arkadaşlara cevabım madem bu vicdan meselesi peki bunu söyleyince çok mu vicdanı rahatlayacak aksine daha çok vicdan azabı duyacak acaba bu benim hakkımda ne kadar kötü düşünüyor diye hem ne malum evleneceği adamın başkalarıyla böyle birşey olmadığı varsa böyle birşey evleneceği adam vicdanını rahatlatmak için söyleyecekmiydi bence söyleme karşındaki seni ne kadar severse sevsin söylersen eğer içinde bir burukluk olur kabul etse bile en doğrusu tıbbi yöntemlerle bunu halletmek ve bunu unutmak en azından söylersen eğer bir ömür aklına gelecektir ve illaki yüzüne vurulacaktır bunu hallet ve unut gitsin unutmak için eğer bir sebep arıyorsan sen tertemizsin buradaki yorumlara dayanarak konuşuyorum senin suçun olmamasına rağmen o kadar çok vicdan azabı duymuşsun ki o kadar çok gururlu ve temizsin ki bu yüzden seninde tertemiz bir sayfa açıp bunu unutmaya hakkın var hakkettiğin gibi yaşa lüttfen bırak buda senin sırrrın olsun herkesin gizlisi vardır
UNUTMA BUNU BAŞKASINI DÜŞÜNÜRKEN KENDİNİ KAYBEDERSİN..
MUTLU OLURSUN İNŞALLAH:2:

hatırlıyorum da birkaç sene önce sizinle aynı dertten müzdarip bir arkadaşımız o yönteme basvurmustu ve işe yaramıştı :)

Eski zamanlarda bir kral,saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş,kendisi de pencereye oturmuştu.Bakalım neler olacak diye gözlüyor.Ülkenin en zengin tüccarları,en güçlü kervancıları,saray görevlileri birer birer gelmişler,sabahtan öğlene kadar.Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girmişler.Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirmiş.Halkından bu kadar vergi alıyor,ama yolları temiz tutamıyor diye.Sonunda bir köylü çıka gelmiş.Saraya meyve ve sebze getiriyormuş.Sırtındaki küfeyi yere indirmiş iki eli ile kayaya sarılmış ve ıkına sıkına itmeye başlamış.Kan ter içinde kalmış ama sonunda kayayı da yolun kenarına çekmiş.Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereymiş ki,kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu görmüş.
Keseyi açmış ve kese altın doluymuş.Bir de kralın notu varmış içinde.'Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir.'diyormuş.
Köylü,bügün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı.
'Her engel,yaşam koşullarımızı daha da iyileştirecek bir fırsattır.'

Öyle paylaşamak istedim sizlerle kızlar...

Bence kişi nasıl mutlu hissediyorsa o şekilde davranmalı. Doğru olan bu veya şu diye düşünmek kişinin kendi istediğiyle alakalı değil, bize dayatılanlarla ilgili. Bu hayat senin, sen de mutluyum diyorsun şu an, bozulmasını istemiyorsun, o zaman devam et. Kimin başına ne zaman ne geleceği belirsiz...

anladığım şey galiba
isteyerek bile olmuş olsa o senin en değerli şeyin değildi.
Dürüstlük, sevgi, saygı nerde kaldı?
Kaldı ki seninki isteyerek de olmamış.
Psikiyatri desteği al
sevgiline de söyle
evliliğini yalan üzerine kurma.
Umarım hayvanlar da cezalarını bulmuştur.

kesinlikler katılıorum...şu en önemli olayını o yapmayın ya sınır oluorum...esıne anlat herseyı sakın yalan dolan bısı yapmaama evlılıge de azkalmıs bılmıorum kafam karıstı sımdı...ama yalan uzerıne kurma evlılıgı

Sanırım tecavüzden bahsediyorsun kimse sormadımı bu üstün başın ne hal diye yoksa beklenmedik bişey mi oldu heaplamadığın ? Herneyse özelin.

Nişanlın madem bu kadar iyi niye ona bu sahtekarlığı yapıyorsun? Ömür boyu yüzüne nasıl bakıcaksın? Zarın yüzünden vazgeçiyorsa geçsin seni karakterin yüzünden seni sen olduğun için sevmeli yoksa iyi biri değildir.

öncelikle konu sahibi geçmiş olsun. konu açılalı epey olmuş şu an ne haldesin evlendinmi neler oldu bilmiyorum. inşallah hayat sana güzelliklerini sunar. bu arada dikkatimi çeken diğer bir durum ise nihali'nin yaptığı yoruma karşı olan tepkileriniz. arkadaş iyi yada kötü düşüncesini dile getirmiş uslup ağır olabilr ama sonuçta fikrini beyan etmiş sizin tavırlarınız daha fevri oldu gibime geliyor

Başıma gelmediği için bilemem bu ameliyatı yaptırıp yaptırmayacağımı.. Zaten buna karar veren de sizsiniz.. Ancak arkadaşların söylediği şeyler de doğru evlilik dürüstlük gerektirir.. Sadece bir kaç cümlenizde aklım kaldı. Bir kere o sizin en değerli şeyiniz değil.. Her şey 2 damla kan değildir.. Yaşadığınız olay ise apayrı bir konu..Nihaliye yazdığınız cevabı da beğenmedim. Burada söyle diyenler de, söyleme diyenler de seni gerçekten anlayamaz çünkü dediğin gibi başımıza gelmedi.. O kelimeyi de dalgınlıktan yazdığını düşündüm şahsen ben de cevabımda yazıyordum az kalsın sonradan sildim.. Konu açılalı uzun zaman olmuş.. Umarım iyisinizdir..

Konu sahibi noldu acaba merak ettim ben de. Ama hayatta en değerli şeyi kaybettim deyince ben de annesini kaybetti falan sandım Allah korusun. Bu şey bu kadar fark edilen bir şey değildir belki de yani , adam anlamaz bile belki. Çok da abartmamak lazım.

Back
X