Fikirlerinize çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi The
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

The

bir mimarım bir de anne.
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
7.094
16.423
248
Hayirli ramazanlar..
Size danışmak istediğim bir sey var. 😊
Ben iki yıllık evliyim. Lisans mezunuyum şu an bir takım durumlar dolayisiyla çalışmıyorum ama Allah nasip ederse en kısa sürede çalışmaya başlayacağım. Ayrıntılar ile bogmayayim ama netice itibariyle bir yıl sonra çalışmaya başlayacağım inşallah.
Eşimle her şeyi sıfırdan yapıp evlendik biz. Evlendikten sonra borclarimizi yeni yeni bitirdik ve üzerine 30 bin lira kadar da bir birikim yapabildik. Su an kirada oturuyoruz, durumumuz standart diyebilirim. Ne aman aman çok iyi ne de kötü çok şükür.
Eşimin babası 60 yaşlarında ve bu yaşına kadar pek bir birikim yapamamış. Su an sanayide çalışıyor yaşına rağmen.Ve evi olmasını çok istiyor. 100 bin lira kadar bir birikim yaptı kendisi. Ama yeterli değil haliyle. Kredi çekmeyi düşünüyor üstüne. Bizim buralar kısmen küçük şehir olduğu için 150-160 bin liraya çok rahat bir ev alabilir.
Neyse buraya kadar her şey tamam :) Kardeşlerinin maddi bağımsızlıklari yok, çalışmıyorlar. Bizden kat kat yüksek durumda olmalarına rağmen eşleri böyle bir yardıma girismeyecegi için babalarına yardım etmeleri gibi bir durum yok. Eşim ise babasına yardım etmek istiyor. Açıkçası babasının da eşimden bir beklentisi olduğunu söyleyebilirim.
Eşim elimizdeki bu 30 bin lirayı babasına vermek istiyor. Bunu evlat olmanın bir gereği olarak görüyor. Açıkçası yaptığımız birikime dair benim de planlarım vardı ileri vadede ama şu an her şey sifirlanacak gibi duruyor. Maddi imkanlarımız gerçekten çok iyi olsaydi bu para gözüme hiç gelmezdi ama şu an biz de kiradayiz, biz de hayat kurmaya çalışıyoruz ve biraz ikilemdeyim.
Siz olsanız ne düşünürsünüz? Nasıl hareket eder nasıl tepki verirsiniz. Düşüncelerinizi gerçekten önemsiyorum. Çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Bu para sizin kaç aylık birikiminiz? 24 aylık birikimse mesela, hepsini vermeyip bir miktar destek olmak makul, ya da dolar bazında borç olarak verip daha sonra geri istemek. Ama 6 aylık birikimdir misal, ben olsam verirdim.

Bu para sizin kaç aylık birikiminiz? 24 aylık birikimse mesela, hepsini vermeyip bir miktar destek olmak makul, ya da dolar bazında borç olarak verip daha sonra geri istemek. Ama 6 aylık birikimdir misal, ben olsam verirdim.
Borc vermek gibi bir şey mümkün değil eşimin gözünde. Zaten babası bu evi aldıktan sonra artık çalışmayacak ve sadece emeklilik parasını yiyecek, yani bize geri ödeyemez.
Ve evet bu birikim bizim bir yıllık bir birimimiz.

Vermezdim asla.O ev ilerde miras olacak ve içinde parası olmayanlarda ortak olacak .Ayrıca o parayı kendiniz için biriktirdiniz ne münasebet ya
En canımı sıkan da bu. Eşimin kardeşleri bir giydiğini bir daha giymeyen, babasının ev parası kadar değerde arabaya binen insanlar. Ama sırf erkek diye biz yardım etmek durumunda kalıyoruz

Ben iyi niyetten yanayım. Sonuçta evladını bugünlere getiren bir baba var ortada . Unutmayın eşinizin bugün iş sahibi olmasını o adam sağladı. 30 bin tl de çok büyük bir para değil. Siz iyi niyet gösteerin ana baba duası sizinde işlerinizi rast götürür.

Ya boyle ana babalara sasirip kaliyorum. "Kizim oglum biz yasimizi aldik artik sizin ihtiyaciniz var alamayiz" diceklerine beklenti halindeler. Birak gencler yasasin ya. Ha yardim edersiniz illaki ana baba sonucta ama nakit parayi vermek nedir. Borc olarak alsin ozman yada evin yarisi sizin olsun. Sonucta olunce kizlarada pay edilcek

Ben iyi niyetten yanayım. Sonuçta evladını bugünlere getiren bir baba var ortada . Unutmayın eşinizin bugün iş sahibi olmasını o adam sağladı. 30 bin tl de çok büyük bir para değil. Siz iyi niyet gösteerin ana baba duası sizinde işlerinizi rast götürür.
Bir yanım da gerçekten böyle diyor 😞 yani eşim şimdiye dek inanın öğrenciyken dahi çalışmış ailesine yük olmamak için. Evlenirken de hicbir destekleri olmadı. Ama yine de baba hakkı bir şey diyemiyorum.

Ya boyle ana babalara sasirip kaliyorum. "Kizim oglum biz yasimizi aldik artik sizin ihtiyaciniz var alamayiz" diceklerine beklenti halindeler. Birak gencler yasasin ya. Ha yardim edersiniz illaki ana baba sonucta ama nakit parayi vermek nedir. Borc olarak alsin ozman yada evin yarisi sizin olsun. Sonucta olunce kizlarada pay edilcek
Evet ben de anlamıyorum. Baba benim gözümde koruyup kollayan yardım eden bir figür. Kendi ailemde böyle gördüm. Ama eşimin ailesinde ise tam tersi. Evladına bir şeyleri yıkmaya çalışan, ben senden büyüğüm edası ile her şeyi yaptırabilecek bir güç.

Bir yanım da gerçekten böyle diyor 😞 yani eşim şimdiye dek inanın öğrenciyken dahi çalışmış ailesine yük olmamak için. Evlenirken de hicbir destekleri olmadı. Ama yine de baba hakkı bir şey diyemiyorum.
Es hakkı yok mu? Senın babanın da hakkı var, 15bın babana 15bın babasına verin ozaman. Nasıl fikir? Sacma dı mı.

En canımı sıkan da bu. Eşimin kardeşleri bir giydiğini bir daha giymeyen, babasının ev parası kadar değerde arabaya binen insanlar. Ama sırf erkek diye biz yardım etmek durumunda kalıyoruz
Onlara düşmüyorsa size hiç düşmez. Ilerde pay alırken en önde saf tutarlar ama ,vermeyin kesinlikle.

Yapmayın allah aşkına sizde yaşlanacaksınız. Ne var yani babaya yardım edilip bir ev alınsa. Ha gönül ister ki diğer kardeşlerde elini cebine atsın ama her vicdanlı değil onlar yardım etmiyor diye oğlu da mı yapmasın . Biraz merhamet lütfen

Borc vermek gibi bir şey mümkün değil eşimin gözünde. Zaten babası bu evi aldıktan sonra artık çalışmayacak ve sadece emeklilik parasını yiyecek, yani bize geri ödeyemez.
Ve evet bu birikim bizim bir yıllık bir birimimiz.
Kredi çekince nasıl ödeyecek?

Desene omur boyu egecegın bir evlilige adım atmıssın, sımdıden gecmıs olsun.
Aile konusunda böyle görünüyor evet. Eşimle başka hiçbir konuda zitlasmazken ailesini böyle düşkün gösterip hep bir yardım etme gayreti beni çıldırtıyor.

Back
X