• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var.Eşimin ailesiyle aynı ilde yaşamak ??

betul1212

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
12
9
1
32
Merhaba bayanlar, ben henüz bikaç aylık evliyim eşimin ailesiyle aynı il de yaşıyoruz. Ama ben çok zorlanıyorum kayınvalidem iyi biri ama devamlı Akrabalarıyla...misafirleri bitmiyor evde.. misafir olayını çok seviyor yalnız kalmaya tahammülü Yok. Ayrıca muhabbetleri de hiç hoşuma gitmiyor herkes ağzına geleni söylüyor. Benim aile yapım çok farklı hiç böyle görmedim o kadar zorlanıyorum ki anlatamam 😔 zamanla alışır mıyım nolur bişey söyleyin. Eşim de hiç üstüme gelmez biliyorum sen farklı yetiştin der ve hep bana ayak uydurmaya çalışır ama yinede zorlanıyorum ben. Kayınvalidem akşam babasına Mevlüt okutturacak mesela bende ertesi gün yola çıkcm iş için toplantıya. Araba kullancm hani bi saat durup dönsem diyorum hem uykumu alırım hemde hazırlık yapmam lazım diye ama hep sorun olacak gibi geliyor neden erken eve gidiyorsunuz vs. sonuçta ben ev sahibi değilim orda kayınvalidemin kız ve erkek kardeşleri var omlarım babaları yani koşuşturmak zorunda mıyım herşeye ?? Bencillik mi yapıyorum bilemiyorum yani hiç kendi hayatıma göre plan program yapamıyorum her hafta başka iş çıkıyor. Bunun Doğum günü gelin bu Mevlüt var gelin akrabalara gitcez gelin. Yani biz ayrı aileyiz sonuçta artık eşim istediği zaman biz ayrı bir akşam da oturmaya gidebiliriz teyzesine falan. Ama böyle heryere birlikte gidiyoruz bana da hep birlikte geliyorlar yani 15 kişi doluyorlar evime ben ayrı ayrı misafir etmek istiyorum evde herşeyim yeni güzel düzenli yeni gelinim sonuçta ama böyle cümbür cemaat hiç hoş olmuyor ne yapcm bilmiyorum gerçekten böyle birsürü sorunlar var :(

Merhaba bayanlar, ben henüz bikaç aylık evliyim eşimin ailesiyle aynı il de yaşıyoruz. Ama ben çok zorlanıyorum kayınvalidem iyi biri ama devamlı Akrabalarıyla...misafirleri bitmiyor evde.. misafir olayını çok seviyor yalnız kalmaya tahammülü Yok. Ayrıca muhabbetleri de hiç hoşuma gitmiyor herkes ağzına geleni söylüyor. Benim aile yapım çok farklı hiç böyle görmedim o kadar zorlanıyorum ki anlatamam 😔 zamanla alışır mıyım nolur bişey söyleyin. Eşim de hiç üstüme gelmez biliyorum sen farklı yetiştin der ve hep bana ayak uydurmaya çalışır ama yinede zorlanıyorum ben. Kayınvalidem akşam babasına Mevlüt okutturacak mesela bende ertesi gün yola çıkcm iş için toplantıya. Araba kullancm hani bi saat durup dönsem diyorum hem uykumu alırım hemde hazırlık yapmam lazım diye ama hep sorun olacak gibi geliyor neden erken eve gidiyorsunuz vs. sonuçta ben ev sahibi değilim orda kayınvalidemin kız ve erkek kardeşleri var omlarım babaları yani koşuşturmak zorunda mıyım herşeye ?? Bencillik mi yapıyorum bilemiyorum yani hiç kendi hayatıma göre plan program yapamıyorum her hafta başka iş çıkıyor. Bunun Doğum günü gelin bu Mevlüt var gelin akrabalara gitcez gelin. Yani biz ayrı aileyiz sonuçta artık eşim istediği zaman biz ayrı bir akşam da oturmaya gidebiliriz teyzesine falan. Ama böyle heryere birlikte gidiyoruz bana da hep birlikte geliyorlar yani 15 kişi doluyorlar evime ben ayrı ayrı misafir etmek istiyorum evde herşeyim yeni güzel düzenli yeni gelinim sonuçta ama böyle cümbür cemaat hiç hoş olmuyor ne yapcm bilmiyorum gerçekten böyle birsürü sorunlar var :KK43:
leydi gibisiniz....

Başka biryere taşınsanız birazdaha uzuk birr yere ozamndami gelirler acaba

Toplu şekilde götürmek istediği zaman rahatsızım diyip gitmeseniz. Bi süre sonra düzelir belki. Herkes kalabalık aile sevmeyebilir.

Günaydın.
Bu mesafeyi siz ayarlayacaksınız.
Büyüklere göre hava hoş,her daim müsaitler ve her gün tatildeler.
Her çağırdığında nasıl gidebiliyorsunuz ki?
Mesela kayınvalideme de anneme de gidilecek günü biz belirleriz.
Öyle mevlüttür,gündür gibi organizasyonlarda illa bulunmak gerekiyorsa görünüp kaçarız.
Her zaman da söylerim "sizler ne güzel yarın öğlene kadar yatacaksınız" diye....

Merhaba bayanlar, ben henüz bikaç aylık evliyim eşimin ailesiyle aynı il de yaşıyoruz. Ama ben çok zorlanıyorum kayınvalidem iyi biri ama devamlı Akrabalarıyla...misafirleri bitmiyor evde.. misafir olayını çok seviyor yalnız kalmaya tahammülü Yok. Ayrıca muhabbetleri de hiç hoşuma gitmiyor herkes ağzına geleni söylüyor. Benim aile yapım çok farklı hiç böyle görmedim o kadar zorlanıyorum ki anlatamam 😔 zamanla alışır mıyım nolur bişey söyleyin. Eşim de hiç üstüme gelmez biliyorum sen farklı yetiştin der ve hep bana ayak uydurmaya çalışır ama yinede zorlanıyorum ben. Kayınvalidem akşam babasına Mevlüt okutturacak mesela bende ertesi gün yola çıkcm iş için toplantıya. Araba kullancm hani bi saat durup dönsem diyorum hem uykumu alırım hemde hazırlık yapmam lazım diye ama hep sorun olacak gibi geliyor neden erken eve gidiyorsunuz vs. sonuçta ben ev sahibi değilim orda kayınvalidemin kız ve erkek kardeşleri var omlarım babaları yani koşuşturmak zorunda mıyım herşeye ?? Bencillik mi yapıyorum bilemiyorum yani hiç kendi hayatıma göre plan program yapamıyorum her hafta başka iş çıkıyor. Bunun Doğum günü gelin bu Mevlüt var gelin akrabalara gitcez gelin. Yani biz ayrı aileyiz sonuçta artık eşim istediği zaman biz ayrı bir akşam da oturmaya gidebiliriz teyzesine falan. Ama böyle heryere birlikte gidiyoruz bana da hep birlikte geliyorlar yani 15 kişi doluyorlar evime ben ayrı ayrı misafir etmek istiyorum evde herşeyim yeni güzel düzenli yeni gelinim sonuçta ama böyle cümbür cemaat hiç hoş olmuyor ne yapcm bilmiyorum gerçekten böyle birsürü sorunlar var :KK43:
valla canim o.sorun bende de vardi. Birini sadece bi kisiyi cagirridim gel kahve icelim diye bi bakardim hep birlikte gelmisler 7 -8 kisi . Bi aileyi davet etmek isterim biri. Kocasi gekmez kizi gelir kizi gelir anasi gelmez. Bes dk durur ust kata ya da alt kata inerler(aile aprt oldugu icin) ay oraya da ugrayalim falan derler. Boyle boyle. En sonunda ne derlerse desinler kendi bildigimi okudum. Hele senin gi bi mazaretim varsa ki vardi hep onu soyledim. Sonucta cok da iyi olsan fazlasini beklerler. Yapacak bisey yok. Kendini mutlu et baskalarini degil.

kalabalık bir aileye gelin gitmişsin.. yapacak bir şey yok.. azdan az çoktan çok ayak uydurmaya çalışmalısın.. eşin hatrı var.. aynı durumda sen de olabilrdin.. bir de böyle düşün

Henüz birkaç aylık evliymişsiniz, kimse kimseyi tanımıyor yani aslında. Çağırılan her yere gitmeyin, yani kayınvalide evinde düzenlenen merasimlere gidilir tamam da akraba ziyaretlerine hep beraber gitmek zorunda değilsiniz. Zamanla sınırlar daha belirginleşir diye düşünüyorum. Şuan o sınırların temellerini atma, ortaları bulma zamanı. Her konuda arıza çıkarmayın elbette ama her emrivakiye de hay hay demeyin.

kalabalık bir aileye gelin gitmişsin.. yapacak bir şey yok.. azdan az çoktan çok ayak uydurmaya çalışmalısın.. eşin hatrı var.. aynı durumda sen de olabilrdin.. bir de böyle düşün
Haklısınız alışacağım zamanla galiba ama şuan çok zorlandığım kesin ..

Aynı benim kayinvalideyi anlattın. Ama kayınvalide eşimden çekiniyor. Eşim yok derse üsteleyemiyor ( ama diğer oğullarının canına okuyor) yani senin sıkıntılarının çözümü eşinde. Uygun veya uygun olmayan bir dille anlatıp seni muhatap etmeyecek.

Bende eşimin ailesiyle aynı ildeyim. Bayramda seyranda birlikte gidilir tamam da neden her zaman beraber gidiyorsunuz? Gitmeyin. Ayrıca mevlüt eşinizin dedesinin mevludu. Bulunmanız gerekir ancak illa saatlerce kalmanıza gerek yok. Toplu misafirliğe bende karşıyım ama bazı aileler de böyle malesef. Benimde kayınvalide tarafım toplu gelir ama yılda bir kez. Bende o yüzden sorun etmem

Bence siz bu işler ileride sorunlara sebep olmadan yavaştan araya biraz mesafe koyun. Sizi çağırdılar ya da gelecekler mesela bir bahane uydurun. ''çok hastayım, kendimi iyi hissetmiyorum ya da iş için hazırlık yapmam gerek sonra inş. vb.''

Tabi kolay olmaz ama zamanla alışırlar. Siz de aranızı bozmadan düzeninizi oturtmuş olursunuz. Öyle her çağırdıkları yere giderseniz işin sonu gelmez.

Mutlu olmanın sırlarından birisi de farklılıklarla karşılaştığınızda onlara uyum sağlayabilme becerinizden geçiyor bence :) Eğer başarılı bir şekilde uyum sağlar ve aradaki dengeyi bulursanız bu durumun sorun olacağını sanmıyorum.

Cok cok iyi anliyorum seni:(
Bende senin gibiyim yalniz büyüdüm sakin ortamda...
Esimin aileside hep öyle icice olmak ister bende sıkılıyorum.
Calisan kadin olmak en güzel bahane yetisemedigini dile getir kalan zamanda esinle vakit gecirmek istedigini.
Bak toplanti yolculuk varmis kullan onu hem kullanmayi birak gercekten öyle insan hazirlanmak istiyor yorgun oluyor.
Git 1 saat görün gel.
Anlamayacaklar ama hic bir zaman bizimkilerde anlamis gibi görünüyor ama suan bile arkamdan konustuklarini biliyorum...

Çok alıştırmadan araya mesafeyi koyun derim. Her çağırdığı yere gitmeyin. Isım var başka yere söz verdim falan deyin. Öküz değilse bir zaman sonra anlayacaktır.

Mevlüt öncesi kayınvalidenizi arayın ve çok duramayacağınızı, kusura bakmamasını kibar bir dille anlatın.

Back
X