Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar :(((

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
163
29
Merhaba kızlarrr size birşey danışıcam..
28 haftalık hamileyim 1+1 site içersinde bir evde oturuyorum,annem 2+1 evde kaynanam ise 4+1 dublex bir evde oturuyor..Doğumda kendi evime gitmek istiyorum daha rahat ederim ama evim çok küçük çocuğumun beşiği yatak odamda olcak ama onun dışında birde salonum ve mutfağım var amerikan mutfak eve gelirsem gelen ziyaretçi akrabalar nereye sığacak bilmiyorum bide yanımda ya annem yada kaynanam kalıcak yatacak yer yok onlar için...Annemde kalsam anneminde evi 2+1 olduğu için yatak odası kardeşimin odası ve oturma odası var yani kalırsam oturma odasnda ortalık yerde olacağız eşim ben ve bebeğim haliyle rahat edemicem..En rahat ve büyük kaynanamın evi 2 katlı üst kat bizim için yaptırdı zaten bi odamız birde oturma odası gibi bi oda var gittikçe kalırız diye çokk büyük birde banyomuz var üst katta bir ev gibi..Burda kalırsam çoook rahat edicem çünkü üst kat gelen ziyaretçiler altta olcak rahatsız olmicak bebeğim görüp aşağı inecekler ve öyle göz önünde değiliz en azından...Ama kaynanam çook iyi Allaha şükür bi ara kötüydü aramız ama şuan çok iyyiz sağolsun baya ilgilenir oldu ama tedirginim acaba doğumdan sonra gidersem zorluk çekermiyim bilmiyorum kendi evim gibi kendi annemin baktığı gbi olurmu rahat edermiyim kafam çoook karışık lütfen yardımcı olun bide annemle kaynanam konuşmuyorlar kaynanamda kalırsam annem sık sık gelirmi bilmiyorum tabi barışırlar o zaman ama yinede yanımda çok duramaz ama ben annemide istiyorum bide kaynaamda kalırsam rahat rahat gelemezde söyleyemez diye çok korkuyorum çoook dertliyim....

kayınvalidende kalınca rahat edicegini sende söylemişin bak.
size ait ev gibi üst kat.

ben doğumdan sora 40 gün doğumdan önce 40 gün annemde kalıcam .. rahat edeyim diye. sende annene anlat. durum böyle böyle diye. bence rahat edersin ya kaynananla aran iyiyse .. hiç bişey annenin yerini tutmaz ama yapacak bişeyin yokmuş anlaşılan

benzer bi sikinti bende var. henuz karar vermedim. bi de lohusalik pskolojisiyle kaynanada nasi kalirim bilmiyorum.

kayınvalidende kalınca rahat edicegini sende söylemişin bak.
size ait ev gibi üst kat.

Evet ama kaynanam yapı olarak çook karışan biri mesela çocuğun altını değiştrmemden emzirmeme kadar akıl veriyor her dakika hep kendi bildiği en doğru gibi davranıyor bi sıkıntım olsa rahat rahat söyleyebilirmiyim bide bebeğime yaptığım her harekete karışır diye çok korkuyorum rahat rahat kucağıma falan alamam diye

benzer bi sikinti bende var. henuz karar vermedim. bi de lohusalik pskolojisiyle kaynanada nasi kalirim bilmiyorum.
Aynen bende bunu düşünüyorum bide lohusa olacağım hadi anneme nazım geçerde kaynanama ne kadar geçirebilirm ki... sürekli kendi çocuğunu nasıl büyüttüğünü anlatıyor hemen ayağı kalkmış 50 kişiye masa hazırlamış falan filan...Doğum şeklimi bile o seçti bende karşı gelemiyorum hemen normal yaparsın hastaneden çıkarsın yatmana bile gerek yok ben yatmadım hiç hemen ayaklandım falan diyor... hadi ağrım falan olursa nasıl nazlanıcam çokk çıkmazdayım

Bide kendi evimmiş gibi annemi her dakika çağırırsam bozulurmu kaynanam diye düşünüyorum sanki onu beğenmiyormuşum gibi hisseder mi.. Annem bana alınır mi kendinde kalmadım diye kafayı yemek üzereyim...Hepsinin sonu hüsran

Sağlıcakla alırsınız inşaallah bebeğinizi kucağınıza. Doğum yaptığım gün geldi aklımaüç günlük loğusa iken dikişlerım sızlaya sızlaya temizlik yaptığımı bilirım bu konuda çok şanslısınız eğer kı kımde rahat edeceksenız orada kalın.. Bu durumda kayınvalideniz gibi geliyor bana.

bence annenin evinde kal canım kardeşinin yattığı odayı kendine ayarla .. kardeşin akşam salonda yatsın .. gündüzleride misafirleri salonda ağırlarsınız

Canım benim şimdiden böyle düşünerek sıkmayın canınızı. O zaman kendi evinizde kalsanız?sonuçta ömür boyu annenızde yada kayınvalidenızde kalacak değilsiniz, o bebek bırgun gıdecek o eve:) böylelikle annenızle alakalı kafanıza takılan sorularıda halletmiş olursunuz.

ben yeni doğum yaptığımda hep annemi aradı gözlerim sağolsun geldi kaldı iki doğumdada..kayınvalidemde kalı ama en basiti bebeği emzireceksin annenden yardım almak daha rahat oluyor birde lohusa psikolojisi berbat bişey herşey batıyor insana sinir boşalmaları oluyor isterse 10 + 1 olsun evi ben şahsen kendi evimde kalırdım misafirlerde bebeği ya kayınvalidende görsünler yada annende

Hiç birşey annenin evinin yerini tutmaz bence git annenlerde kal canım bende simdiden dedim anne dogumdan sonra yanındayım die anne herseyine tamam der ama kaynana sence öyle olur mu

Öff enn sinir oldugum sey su kayınvalidelerin kendini överek gelinine gözdağı vermesi. Yani sanada alttan alttan mesaj veriyor ben hiç yatmadım sende yatma diye. Benimkide aynı ya neymiş gorumceme hamileyken bebeğin sacları gorunene kadar temizlik yapmışmış djkshdjkhaskhj
valla cok haklısın kararsız kalmakta. En oluru senin kayınvalidende kalman ama anneninde sık sık gelmesi sanırım.

Saray da olsa kendi evinden başka yerde kalma.
Bende öyle istiyorum çook...Ama evimi görsen çok küçük yatak odama bebeğîn beşiği anca sığıyor ve o kadar oda üstüme geliyorki çok dolap var salonumda bi köşe koltuğum var gelen olsa nereye sığacak sonra annem yanımda kalsa yatacak yer yok kardeşimde küçük 10 yaşında oda kalması gerekecek yer yok yani taşınmak istiyorum şuanda onuda yapamıyoruz

bence annenin evinde kal canım kardeşinin yattığı odayı kendine ayarla .. kardeşin akşam salonda yatsın .. gündüzleride misafirleri salonda ağırlarsınız
Canım kardeşimin odası ranza ve o kadar çook eşya varki anlatamam odasıda çook küçük annemde kalsam sadece oturma odasında yatabilicem bebeğim ben ve eşim oturma odasınıda işgal etmiş gibi olcak nasıl rahat edicek bebeğim bilmiyorım kimseyide kıramıyorum

Zaten herkes bebegini yatak odasinda bakiyor. ilk 4 ay senle durmasi lazim.

Evin kucuk ise cok misafir kabul etme. Ya da taksit taksit al. Sandalye alirsin komsudan. Misafirlerinin rahati icin kendi rahatindan olma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…