Fikrinize ihtiyacım var siz olsanız ne yapardınız

yirmibesekim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2021
2.774
1.344
83
Kocaeli
Hayırlı akşamlar hanımlar size danışmam gereken bir konu var. İşin içinden çıkamadım. Şuan kirada oturuyoruz 1500 tl ama seneye ev sahibi 2 bin tl daha zam yapacağım dedi ogünden beri evden soğudum resmen. Sorun şu ki kayınvalidemin yanında 2 katlı ev var birinci katında eltim oturuyordu ikinci katı yaptırmışlardı ama onu beğenmemiş eltim diye 3. Kata çıkıcaklardı 2. Kat da sizin olsun dediler tamam dedim. Ama şuan eltimle kaynım boşanma aşamasındalar. Kayınpederim de şöyle bir teklif de bulundu bizim şuan 2.katı yapacak durumumuz yok sizinde yok siz kirada oturacağınıza 1.kata geçin burayı düzeltin oturun dediler ama ev baya eski hoşuma gitmiyordu baya bi düşündükten sonra tamam dedim. Aradan 1 sene geçti bugün eşim konuşmaya gitmiş bu arada memlekettelerdi yeni geldiler. Bizim düşüncemiz birinci kata geçelim masraf etmeden birikim yapıp 2.kata geçerizdi bu arada kaynım da kirada oturuyor kayınpederim bu sefer öyle olmaz ayıp olur abinize o kiradayken böyle olmaz dedi seçim yapın diyor ya tamamen 1 ya tamamen 2 ama 2.katı yaptıracak durumumuz yok kaba inşaat sadece yapmaya kalksak 200 bin tl gidecek siz olsanız ne yapardınız 1. Katta oturmayı kabul eder miydiniz yoksa sabrederim 2. Katı yaptırırım mı dersiniz bana bir akıl verin

Sorma sorma farkındayım ama elimden birşey gelmiyor başından 2. Kat diye konusulmustu ama şimdi herşey pahalılandı nasıl yapalım diyorlar
Mecbursanız bir şey diyemem. Kaçıncı kat bilmem ama tek tavsiyem baştan sınırlarınızı çizin. Her gün görüşmek zorunda olmamak,her misafiriniz geldiğinde çağırmamak gibi.

Mecbursanız bir şey diyemem. Kaçıncı kat bilmem ama tek tavsiyem baştan sınırlarınızı çizin. Her gün görüşmek zorunda olmamak,her misafiriniz geldiğinde çağırmamak gibi.
Öyle şeyler olacağına eminim ben eşimle konuşmuştum misafir geldiğinde ben gitmek zorunda değilim diye niye gitmeyeceğiz gideriz diyor

Öyle şeyler olacağına eminim ben eşimle konuşmuştum misafir geldiğinde ben gitmek zorunda değilim diye niye gitmeyeceğiz gideriz diyor
Ne münasebet yahu o zaman hiç gitmeyin başınıza bela almayın. Kocanız adam olsun da ödesin bi zahmet evinin kirasını, bütün erkekler ödüyor o kim de ben ödeyemem diyor.
Bunları söyleyemiyorsanız da siz de çalışın, ikiniz birden çalışınca ödersiniz çok değil bu zamanda 3.5 kira.

Çayı çorbayı bulaşıkları o halledecek herhalde.
İş meselesini de geçtin insan kendi evinde kendi keyfine oturmak, yatmak, kalkmak ister. O kadar düzenini korumak istiyorsa evlenmeseymiş.
Bence kocanızın zaten oraya taşınması var kira bahane.
Siz niye çalışmıyorsunuz? Tek maaşla mahkum kalırsınız kayınvalide evine.

İstemiyor çalışmamı ama böyle olmayacak gireceğim en yakın zamanda bir işe.. Maaşı düşük biraz oyüzden zorlanıyor

Evet müstakil evde büyümüş apartman hayatı zor geldi ona alışamadı bir türlü.. Müteahhite verseler orayı iş bitecek de vermiyorlar alışmışlar bu şekilde yaşamaya. İstemiyordu çalışmamı ama bakıcam duruma göre gireceğim bir yerlere

eşiniz ben bu kadar kira veremem diyor , aileside sadece şu evde oturabilirsiniz bizde de durum bu diyor başka çareniz yok gibi insanların oturun dediği ev için beğenmedim yaptırın diyemezdim ben sanırım. olan bu ya öylece geçer oturursunuz ya siz yaptırır oturursunuz sizin zevkinize göre birebir evi yaptıramazlar ,kat çıkmaya durumlarıda yokmuş.

ben sizin yerinizde olsam kendimden kısar o gelecek zammı karşılar hiç taşınmazdım. bence hesaplarınız aylık giderleriniz için eşinizle oturup istişare edin hiç taşınmayın

İstemiyor çalışmamı ama böyle olmayacak gireceğim en yakın zamanda bir işe.. Maaşı düşük biraz oyüzden zorlanıyor
kira ödeyemeyecek durumda bir erkeğin karımın çalışmasını istemiyorum diyecek hakkı yok bir kere. kocanıza birşey olsa ne olacak . size nasıl bir kötülük yapıyor farkında mısınız . buna izin vermeniz hata .

+
Zengin bir erkeğin de karımın çalışmasını istemiyorum deme hakkı yok.
Bireysel karar bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…