fikrinizi paylasabilir misiniz ?

kpss ahhaha :KK70: evet ama esya alındı dıyor mutfak yapıldı dıyor kendını zorunlu hıssedıyor bızde aılecek ıstemıyoruz ayrılmasından yanayız.. dugune karsıyız dıyor. babası dıyor nıkah sonrası eglence yapın kadın onada hayır dedı

Esya satılır, mutfak yıkılır. Cana gelecek mala gelsin. Benim bir tanidigimin akrabasi düğününde kiz tarafı ailesine hakaret ettiginde gelini de orda bırakıp düğünü terk etti "Kimse aileme hakaret edemez" diye. Ablaniz eşyaları degil gelecegini yakar yoksa

oda dugune karsı
Bu iş yaş canım damat adayı anneci ve kendi kişiliği oturmamış...
Ayrıca kvsi çok tutarsız birisi ablan sakın seviyorum diye bunları görmezden gelmesin...
Sevgi karın doyurmuyor be canim...
Hele ki anne ağızlı eş ölüm gibi çekilmiyor...

Birde kvsi çalışsın diyormuş ablan için...
Nişanlısının fikri ne bu konu da?
Ilerde ablanın başına bunu da kakarlar soyleyimde...

Biz ne düsünelik guzelim?
Ablan ne dusuniyor onemli olan bu?

Enistenij ailesi sorunlu biraz
Ablan iyice dusunsun

kpss ahhaha :KK70: evet ama esya alındı dıyor mutfak yapıldı dıyor kendını zorunlu hıssedıyor bızde aılecek ıstemıyoruz ayrılmasından yanayız.. dugune karsıyız dıyor. babası dıyor nıkah sonrası eglence yapın kadın onada hayır dedı

Ay aman, onlar kendini zorunlu hissediyor mu hiç? Yooo. Kardeşiniz de biraz akıllı davransın. Eşya ve mutfak için hayatını karartacak.

Ayrıca sayın konu sahibi . O arsız kaynana bizde çalışmayan gelin olmaz demiş ya hani. Kendi çalışmış mı? Kaynanasına kitap mı özetleymiş. Böyleleri gençliğinde pısırık stayla takılır. Ezilir ezilir ama gelin alınca pantere dönüşür

Eniştenizin ailesi ablanızı istemiyor mu? Ben sanki öyle hissettim. Siz cayın diye işi yokuşa sürüyorlar gibi geldi. Düğün öyle ahım şahım pahalı olmak zorunda değil ki. Makul bir yer tutulup, yemeksiz bir düğün yapılabilir. Bu tarz bir düğün gayet de uygun oluyor. K.valide sorun çıkarmaya yer arıyor bence. Ablanız aileyi iyice tanısın. Siz de öyle. Bu mevzular küçük gibi görünüyor lakin kişiler hakkında baya bilgi veriyor. Ailesi geçimsizse ve ablanızı istemiyorsa oğulları da zamanla etkilenir. Annesinin etki alanına girmeyen erkek çok az.

Eniştenizin ailesi ablanızı istemiyor mu? Ben sanki öyle hissettim. Siz cayın diye işi yokuşa sürüyorlar gibi geldi. Düğün öyle ahım şahım pahalı olmak zorunda değil ki. Makul bir yer tutulup, yemeksiz bir düğün yapılabilir. Bu tarz bir düğün gayet de uygun oluyor. K.valide sorun çıkarmaya yer arıyor bence. Ablanız aileyi iyice tanısın. Siz de öyle. Bu mevzular küçük gibi görünüyor lakin kişiler hakkında baya bilgi veriyor. Ailesi geçimsizse ve ablanızı istemiyorsa oğulları da zamanla etkilenir. Annesinin etki alanına girmeyen erkek çok az.
haklısınız evet

bızde ısterız

Siz de kendinize dugun yapin o halde,
Simdi kendinizi damadin yerine koyun, size gore cok gereksiz olan bikac saat icin cebinizden 25-30 bin tl cikacak, ustelik bundan hic de hoslanmayacaksiniz, zorlamayla yapsaniz da bir anlami olur mu? Olmaz degil mi?
Bu durumda ablaniz dugunu mu daha cok seviyor damadi mi once ona bir karar versin, ona gore tercih yapsin.
Mesela damadin yerinde olsam bana zorla boyle bir dayatma yapilsa, askimdan olsem de o kizla evlenmezdim.
Ayni sekilde ablanizin yerinde olsam, dugun diye deliriyorsam bana dugun yapacak bir adam bulurdum.

Düğün falan boş, bu kayınvalideyle ve oğluyla ömür geçmez.
Gelmiş size bıdı bıdı bütün herşeyi saymış. Kimsede ağzını açıp bir şey dememiş.
Ablan da hala düşünsün dursun mutfaktı, her şey hazırdı diye.
Bilmem farkında mısınız ama ne ablanıza ne ailenize saygı duyan yok.
Düğün yapacak durumları yoktur bunu anlayabilirim fakat bunları konuşmak ablanla nişanlısının işi. Beraber oturup, konuşup karar verebilmeliler.
Damat bey henüz olmamış.

Bana da aynısını yaptılar ablanizi istemiyorlar belli yoksa bu kadar diklesemezler

Bunları niye nişandan önce söylememişler? Dürüst olmayıp kaçak oynuyorlar. Bir de gelmeyeceklermiş düğüne. Ne saçma. Ablan orada yüzüğünü çıkarıp ellerine vermeliydi kesinlikle. Baban da üzülüp oturacağına ağızlarının payını vermeliydi o akşam.

Ablan bununla evlenirse hayatı kararır valla.

Herşeyi geçtim KV haddini aşmış. Ablaniz niye işçilere yemek yapıyor henüz nişanlı böyle bi zorunluluğu yok. Düğün değil nikah istiyoruz denilebilir ama bu üslupla söylenmez . Bu söyleme şekli "sizin kıza düğün yapmaya değmez veriyorsanız nikah yaparız istemezseniz kalsin" der gibi olmuş çok terbiyesizce ablaniz çok üzülmüştür.

Nişanlısı bu duruma ne diyor ? Eğer evlenmekte kararliysa ablaniz düğüne yapılan masraf boşa ise yatırım amaçlı birkaç bilezik daha yaptırın karşı tarafa. Siz de düğün masrafina asla karismayin onun yerine salon tutup anlı şanlı bir kına gecesi yapın ablaniza. Erkek kadın karışık olsun düğünden farkı kalmaz zaten sizin de içinizde kalmamış olur

Ay ne pislik ya!!! Gelinine hiçbir masraf yok ama gelin çalışsın de!!! Anne-baban nasıl bu kafar ezdiriyo ablabı? Daha onlara gelmeden enişten nasıl ezdiriyo? Valla bu düğün olsa bile ablanın o kadından çekeceği car...

Ablan nişanı atsın bence. Çünkü olay düğün değil, ablanın istenmediğini, 'olursa olur olmazsa önemli değil' olarak görüldüğünü veya bunları nasıl yolsakta bu kızı hiçbir masraf yapmadan evlendirsek derdindeler. İhtimallerim hepsi kötü, hayat geçmez. Daha başta bunları diyorlarsa... daha çok böyle konu açarsınız.

Şimdiden böyle yuz verirseniz yarın bir gun ufacık bir şeyde kızınızı bıze zorla verdiniz derler ses çıkaramazsınız

Sizin oraları bilmem ama belki birçok üye hanımlara hani abes gelebilir ama biz de benim doğup büyüdüğüm yörede kıza düğün yapılır kız evi ister telli duvaklı gelin etmeyi her gençkız ister ablana haksızlık etmesin kaynana aaaaa nasıl kadınmış o kendi gelin olmamış mı şimdi ablanız bişey demese bile içinde hep uhde kalacak bir daha gelin olunmuyor hep gelinlere özenecek şimdiden kayınvalideyi bu kadar kabul ederse evlendikten sonra çok ezilir

Back
X