Galiba işimi kaybediyorum

Kocanla uğraşmayı bıraksan herşey olucakta işini kaybetme aşamasına gelmişsin kendine gel artık bak gördüğün gibi gerçek hayat gözünün yaşına bakmaz inş. Ek süre verirler ne diyeyim

Bu zamana kadar tezin aşamaları,içeriği hakkında hocanizla iletişim kurmadiniz mi.bu aşamada içerik zayıf demesi ilginç. Ben doktora tezi yaptım ve hocam tüm aşamaları biliyordu .
Başta benim birazda onun ihmali yüzünden böyle oldu yoksa tabi ki normali senin yaptığın gibi

Bir nebze olsun rahatladım inş dediğin gibi inş
Daha kimsenin haberi yok ama bana ne deseler haklılar bu kadar ihmal olmaz yani
Hepimizin kötü zamanları olur. Hayattan elimizi eteğimizi çektiğimiz zamanlar. Bol keseden atıp tutmak kolay. Başa gelince öyle değil elbet. İnşallah bir an önce bitirirsin.

Hicaniz yetersiz gördüğü yerleri muhtemeln belirtmistir, alt yaoiniz vardir muhakkak. Acil olarak eksiklerinizi gidermeye calisin. bir sure uzatilabiliyor diye biliyorum.

Ales 70,yds 50 ama daha yükseklede alan okullar var
Alesin %60 ı, yds nin %40 ı alınır değerlendirmede
Lisans mezuniyet notu da değerlendirmede olmuyor mu Elif? Yanlış mı biliyorum?

Bu arada aynı durumda olup uzatılanları cok duydum. En kötü sunarsın sonra düzeltme yaparsın . Ama hocan da sorumsuzmuş; benim yüksek lisans tezimde de sağolsun, hocam yüzüne bakmamıştı tezimin. Bilirim çok zordur

Elif ben tez yazarken bir ay eve kapanmistim. Eger verilerin elinde use ve kaynak taramani bitirmissen izin alip eve kapan ve tezini tekrar yaz. Ben once giris kismini degil de deneysel kismi yazmistim. Cunku giris kismi cok vakit aliyor. Her bolumu yazdigimda hocama kontrol icin gostermistim. Uzulme. Ben de doktora tezimde ilk yazdigimi kompke silip en bastan yazmistim. Eger deneysel kismin ya da arastirmalarin tamamsa ve sorun tezi yazma kismi ise eve kapan her seyi birak ve tezine odaklan. Hicanla bagi koparma. Her yazdigin yerde eksik gordugu kisimlar varsa duzelt. Yaza bitirirsin. Ben hic tez yazma asamadinda atilani gormedim. Bence gozunu korkutmuslar. Herseyi birak ve tezine odaklan. Meslegin herseyden onemli.

merhaba bişey sormak istiyorum
ben ders aşamasını bitirdim tezim kaldı yazamadım daha
geçen kış hocamı aramıştım yazacam diye ancak yazamadım hoca en son beni arayacağını söylemişti aramadı öyle koptu iletişimimiz
benim korkum benim için dilekçe verip bu dönem yazmamış olmamdan dolayı ilişiğimin kesilmesi ihtimali
bu nedenle sorum şu tez yazmak için dilekçe veriliyor mu varsa bunu hocamı yapıyor yoksa öğrenci mi
verildiyse nolacak ilişiğim kesilecek mi : ((

Tez yazmak icin ben dilekce vermedim, savunma jurisi icin juri belirlenirken bir form dolduruluyor sadece. Neden hocanizla irtibati kopardiniz ki. Hocanizla gorusmenizi tavsiye ederim. Anlamadigim dersleri bitirmissiniz ama arastirmalar bitti mi peki? Arastirmaniz bitmediyse nasil tez yazacaksiniz? Hocanizla irtibati koparmayin.

Kpss girdi araya hocamda aramayınca koptu :/
Numarasını da kaybettim telefonum bozulduğu için
Araştırmalarım bitmek üzere literatür taraması bitti gibi kaynaklarımı topladım yazması kaldı
Az önce mail attım umarım kısa sürede cevap gelir
Sağolun cevap için.

Tez jürisini hoca belirlemiyor mu? Yani benim bildiğim jürideki hocalar genelde danışman hocanın istedikleri olur. Kendi alanında ki yakın olduğu kişileri çağırır vs. Yani danışmanınız uzatılmasını isterse kimseden ters bir şey çıkacağını sanmıyorum. Danışmanınız da kadronuzun yanmaması için elinden geleni yapacaktır bence. Sonuçta bu kadrolar kolay kazanılmıyor onlar da biliyor.

Tez önerisi sundunuz mu hocanıza?

Hocanizin odasinda telefon vardir. Isteseniz bir sekilde ulasabilirdiniz. Bence siz cok ihmal etmissiniz. Uzerine dusseydiniz bolume ugrayabilirdiniz. Bence mailden cok yanina gidip yuzyuze konusun.

Hocanizin odasinda telefon vardir. Isteseniz bir sekilde ulasabilirdiniz. Bence siz cok ihmal etmissiniz. Uzerine dusseydiniz bolume ugrayabilirdiniz. Bence mailden cok yanina gidip yuzyuze konusun.
Haklısınız.
Pazartesi ilk işim odasını aramak olacak
Yüksek lisans yaptığım yer bana 6 saat uzaklıkta telefonla ulaşamazsam gideceğim en kısa zamanda

yuh yaa cidden yuh sen 2.5 sene dur dur son dakka olmamis bu tez de, bu hocanin sana kasti falan mi var ? Sen bu kadroya yeni girmedin mi yaa ? Sana biri torpli falan mi yaptida girdin kendi danisman hocanin bile seni istememesi , kadronun elden gidecek durumuna gtirmesi seni uyarmamasi bana hic normal gelmedi. Su zamanda her hoca haril haril ogrencisini kadroya sokmak icin kapi asindirirken rektorluklerde seninkinn sana bu yaptigi cidden ilginc bolum olarak baskasinimi istediler di senin bu kadrona acaba cidden cok tuhf. Alt tarafi master tezi iyi kotu birsey varsa elinde sunar gecersin yani cidden neyi kasiyor hocan anlamadim, hayir madem o kadar kendi ismini dusunuyordu da neden ogrencisinin calismasini takip etmedi simdi sen basarisiz olunca hem kendi hem sen rezil olmayacakmisiniz. Gerci hocalar cok iki yuzludur arkadan calismadi etmedi der isin icinden cikmaya calisir ama isin aslini herkes bilir yani master ogrencisinin herzaman tepesinde olmali bir hoca yoksa kendi kendine nasil ogrensin hele de turk egitim sisteminde lisans derecesi alan bir cocugun arastirmak yapmaktan hic haberi olmuyor bu isleri master da ogreniyorsun acikca soylemek gerekirse.
Bana olayin cok tuhaf geldi, umarim cozulur

Bu zamana kadar tezin aşamaları,içeriği hakkında hocanizla iletişim kurmadiniz mi.bu aşamada içerik zayıf demesi ilginç. Ben doktora tezi yaptım ve hocam tüm aşamaları biliyordu .

Turkiyede uyduruk doktoralarla uyduruk juriler karsisindan uyduruk unvalar verildiginden ortlikta uyduruk hocalarda cok, esimden biliyorum master danismani ni iyidir diye genc bir kadini sectik kadinin hocalikla alakasi yok, esim arayip sormasa gidip danismasa kadin haftalarca hatta aylarca ne arar ne sorar ne yaptin ne alemdesin calisman nasil gidiyor diyen yok yani. Sirf o kadinin yuzunden esimde suanda subat donemine kalacak doktora basvurusu icin.

Haklı olduğunuz yanlar var. Hocalar çok umursamaz oluyor. Ama bence biraz da iğneyi kendimize batırmalıyız. Öğrenci yani kocanız aramadı diye hocası niye onu arasın ki. İlkokul çocuğu değil sonuçta. Koskoca lisans mezunu adam kendi işinin peşinden koşacak. Hocaya anlamadığı yeri soracak. Ha gider sorar, hoca cevap vermez o zaman haklı. Ama hocanın öğrenciyi arama zorunluluğu yoktur bence. Hatta sizinki yine insaflıymış. Öğrenci çalışmıyor diye enstitüye bir dilekçe verip danışmanlıktan çıkabilir istese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…