Galiba işimi kaybediyorum

Siz anlamadiniz demek istedigimi ben kendim akademisyenim zaten; bu isler nasil yuruyor cok iyi bilgim var esim resmen tek basina yapiyor tezini, kendi kosturuyor kendi arastiriyor, hocasinin ilgilenmemesi yardim etmemesi, sorularini cevapsiz birakmasi ayri dert, birde sunu yapalim edelim deyip ee hocam su su nasil olacak gibi bi soru sordugunda hicbir yardimda bulunmamasi ayri dert. Yani kendisine danismanindan cok ben hocalik yapiyorum desem abartmis olmam yani.
Tr de genelde askerlik erteletmek icin yapildigindan bu isler o dediginiz hic calismakta gozu olmayan tipler cok tabi ama inanin bana hocalikla alakasi olmayan tipte cok fazla. Mesela sirf danismanlik yaptigi ogrenci sayisini cogaltmak ordan para kazanmak iyi kotu bir ogrencinin danismanligi yaptim diye cv sine yazip docentlik icin puan toplamak amacli yapilan hareketler bunlar

Aynı dertten müzdaribim. Yanlış tercihimin kurbanıyım ve gercekten tek basıma doktora tezi yazıyorum. Yüksek olsa halledilir belki de cok zorlanıyorum. Ayda bir benim yalvarmamla resmen bir araya geliyoruz. Kadınların kabul günü tadında geçiştiriyor beni. Ikı satır gösteremiyorum. Sonuç sakız gibi uzayan bir tez.

Tatlım emin misin atılma geri geldi evet ama süreler nisan 2016 dan itibaren uygulanacak yani atıyorum 4 dönemde yüksek lisansın bitmesi gerekiyorsa ve sen 5. dönemdeysen +4 dönemin var.

Çok haklisiniz.benzer şeyler arkadaşımın da başına geldi. Hocası zaman ayirip da tezi bir türlü okuyamadi.suresi dolduğu için tekrar ders aldı.hocaları biraz sıkıştırmak gerekebiliyor.ben bu konuda biraz sansliydim.hocam genelde sabaha karşı uyuyor.gece seminer,tez okuyup düzeltme yapıyor.

Tez önerisi vermeden konunuzu nasıl belirlediniz de literatür taraması yaptınız ? :)
konuyu hocamla birlikte belirledik ben ilgimi çeken konuları hocama ilettim oda kendisi bişeyler ekleyerek konu oluşturdu.. bana tez önerisi dediğiniz şey tez konusu araştırıp hocaya götürmekse ona çoktan yaptım ama belirli bir düzende değil

Anladım bende tez dönemine seneye geçicem de ondan soruyorum :)

aynen bizim okulda önce tez önerisi imzalı kağıtla sunulur onaylanır sonra çalışmalar başlar
okuldan okula değişiyor belkide hiç bi bilgim yok
bana hocam hiç öyle bişey demedi ama konum belli acaba hoca kesin yazacağım zaman mı yaptıracak onu bana

Yok doğru biliyosun ben sınav kısmını açıkladım bi üye sorduğu için.
İnş uzatma olur ama doktoraya başvuramycam çok içim acıyo

Evet öyle olması gerekiyormuş herşeyi bırakmak ve teze odaklanmak gerekiyormuş ben durumun ciddiyetini kavrayamamışım
Bulgular kısmında sorun yok
Yaza değilde şubata biter dedi hoca

Evet o belirliyor ve zaten onlardan uzatma isteyecekmiş inş düzelir herşey(

Evet hoca ne kadar ilgisiz olsada iş bende bitiyor
Kendim ettim kendim buldum resmen aklım almıyo düşününce

Tatlım emin misin atılma geri geldi evet ama süreler nisan 2016 dan itibaren uygulanacak yani atıyorum 4 dönemde yüksek lisansın bitmesi gerekiyorsa ve sen 5. dönemdeysen +4 dönemin var.
Evet yani enstitünün bana söylediği bu
Tek umudum sürenin uzaması

2,5 sene değil ki 1,5 sene ilk sene ders aldım ders dönemiydi ikinci sene tez dönemiydi
Yani evet hiç ilgilenmedi hocam gerçekten ama suç benim peşinde koşcaktım sürekli..çünkü benim hocam böyle malesef. Mesela bi hoca var o kadar titiz ki sürekli öğrencisini arar hatırlatır vs değişiyo hocadan hocaya
Bide hiç göstermedim değil gittim yanına yazarken gösterdim hepsini okumadı tabi bi kısmını gördü ve gördüklerini bile beğenmedi
Çoğu zaman kendisi şehir dışında oluyo zaten ve kendisine ulaşmak çok zor zaten
Sanmıyorum bana bi kastı olduğunu inş düzelir herşey tsm bir çıkmazdayım

iyi de süre kısıtlaması daha yeni geldi
sen kaç dönemdir yl yapıyosun?

juriyi belirlemeyin
enstitüye dilekçe yazıp 6 ay uzatma isteyin
ya da 1 sene isteyin garanti olsun

ben de 6. dönemimde bitirdim yüksek lisansı
veri ve kaynaklarımı toplamak 6 ayımı, oturup yazmak geceli gündüzlü 1 ayımı aldı
geçen ay itibariyle de savundum

anlamadığım şey zaten savunma tarihini siz belirleyip enstitüye dilekçe ile başvurmuyor musunuz?
başvurmayın hiç bu dönem

ben ders donemiyle birlikte hesapliyorum 1 sene ders icin 1 sene tez icin.

iyi de süre kısıtlaması daha yeni geldi
sen kaç dönemdir yl yapıyosun?
5. Dönemdeyim ben

İşte hoca dedi ki jüriden isteyelim süreyi daha belli bile değil ama jüri
Savunma tarihini doktora başvuru tarihine göre belirliyoruz yani ilişiğin kesilmemesi için savunur savunmaz doktoraya başvurmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…