- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.668
- 498
- Konu Sahibi elifff_____
-
Haklı olduğunuz yanlar var. Hocalar çok umursamaz oluyor. Ama bence biraz da iğneyi kendimize batırmalıyız. Öğrenci yani kocanız aramadı diye hocası niye onu arasın ki. İlkokul çocuğu değil sonuçta. Koskoca lisans mezunu adam kendi işinin peşinden koşacak. Hocaya anlamadığı yeri soracak. Ha gider sorar, hoca cevap vermez o zaman haklı. Ama hocanın öğrenciyi arama zorunluluğu yoktur bence. Hatta sizinki yine insaflıymış. Öğrenci çalışmıyor diye enstitüye bir dilekçe verip danışmanlıktan çıkabilir istese.
Aynı dertten müzdaribim. Yanlış tercihimin kurbanıyım ve gercekten tek basıma doktora tezi yazıyorum. Yüksek olsa halledilir belki de cok zorlanıyorum. Ayda bir benim yalvarmamla resmen bir araya geliyoruz. Kadınların kabul günü tadında geçiştiriyor beni. Ikı satır gösteremiyorum. Sonuç sakız gibi uzayan bir tez.Siz anlamadiniz demek istedigimi ben kendim akademisyenim zaten; bu isler nasil yuruyor cok iyi bilgim var esim resmen tek basina yapiyor tezini, kendi kosturuyor kendi arastiriyor, hocasinin ilgilenmemesi yardim etmemesi, sorularini cevapsiz birakmasi ayri dert, birde sunu yapalim edelim deyip ee hocam su su nasil olacak gibi bi soru sordugunda hicbir yardimda bulunmamasi ayri dert. Yani kendisine danismanindan cok ben hocalik yapiyorum desem abartmis olmam yani.
Tr de genelde askerlik erteletmek icin yapildigindan bu isler o dediginiz hic calismakta gozu olmayan tipler cok tabi ama inanin bana hocalikla alakasi olmayan tipte cok fazla. Mesela sirf danismanlik yaptigi ogrenci sayisini cogaltmak ordan para kazanmak iyi kotu bir ogrencinin danismanligi yaptim diye cv sine yazip docentlik icin puan toplamak amacli yapilan hareketler bunlar
mrb herkese o kadar canım sıkkın o kadar kötüyüm ki ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
Bilmeyenler için bilgi vereyim ben yükseklisans yapıyotum şu anda ve y. Lisansm bitmeden kadrom geldi araş. Görevlisi olarak çalışıyorum ünide.
Y.lisansımda zaten uzadı bi dönem bu ay tezimin tamamlanmış olması jüri karşısında savunmasının yapılması gerekiyordu çünkü yine bu ay doktora müracaatları başlıyor.
Tezi hazırladım hocaya götürdüm ama yetersiz, çok eksiği var dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü..yetiştiremedim yani neden böyle oldu bende bilmiyorum niye zamanında çalışmadım da son zamana bıraktım bilmiyorum kendimi parçalamak istiyorım niye böyle oldu diye.
Hoca, jüriden ek zaman isteriz dedi verirlerse şubata filan kalır dedi. Şubatta başvurursun dedi doktoraya
Ama işte ek zaman verirler mi bilmiyoruz vermezlerse zaten y.lisansı uzattığım için son dönem olduğu için ilişiğim kesilcek işimi kaybedicem yani...
Hakettim belkide ben bunu
Çok haklisiniz.benzer şeyler arkadaşımın da başına geldi. Hocası zaman ayirip da tezi bir türlü okuyamadi.suresi dolduğu için tekrar ders aldı.hocaları biraz sıkıştırmak gerekebiliyor.ben bu konuda biraz sansliydim.hocam genelde sabaha karşı uyuyor.gece seminer,tez okuyup düzeltme yapıyor.Turkiyede uyduruk doktoralarla uyduruk juriler karsisindan uyduruk unvalar verildiginden ortlikta uyduruk hocalarda cok, esimden biliyorum master danismani ni iyidir diye genc bir kadini sectik kadinin hocalikla alakasi yok, esim arayip sormasa gidip danismasa kadin haftalarca hatta aylarca ne arar ne sorar ne yaptin ne alemdesin calisman nasil gidiyor diyen yok yani. Sirf o kadinin yuzunden esimde suanda subat donemine kalacak doktora basvurusu icin.
Yok tez önerisi vermedim ben
konuyu hocamla birlikte belirledik ben ilgimi çeken konuları hocama ilettim oda kendisi bişeyler ekleyerek konu oluşturdu.. bana tez önerisi dediğiniz şey tez konusu araştırıp hocaya götürmekse ona çoktan yaptım ama belirli bir düzende değilTez önerisi vermeden konunuzu nasıl belirlediniz de literatür taraması yaptınız ? :)
konuyu hocamla birlikte belirledik ben ilgimi çeken konuları hocama ilettim oda kendisi bişeyler ekleyerek konu oluşturdu.. bana tez önerisi dediğiniz şey tez konusu araştırıp hocaya götürmekse ona çoktan yaptım ama belirli bir düzende değil
kolay gelsin size hiç aksatmadan bitirirsiniz umarım:)Anladım bende tez dönemine seneye geçicem de ondan soruyorum :)
aynen bizim okulda önce tez önerisi imzalı kağıtla sunulur onaylanır sonra çalışmalar başlarTez önerisi vermeden konunuzu nasıl belirlediniz de literatür taraması yaptınız ? :)
okuldan okula değişiyor belkide hiç bi bilgim yokaynen bizim okulda önce tez önerisi imzalı kağıtla sunulur onaylanır sonra çalışmalar başlar
aynen bizim okulda önce tez önerisi imzalı kağıtla sunulur onaylanır sonra çalışmalar başlar
Yok doğru biliyosun ben sınav kısmını açıkladım bi üye sorduğu için.Lisans mezuniyet notu da değerlendirmede olmuyor mu Elif? Yanlış mı biliyorum?
Bu arada aynı durumda olup uzatılanları cok duydum. En kötü sunarsın sonra düzeltme yaparsın . Ama hocan da sorumsuzmuş; benim yüksek lisans tezimde de sağolsun, hocam yüzüne bakmamıştı tezimin. Bilirim çok zordur
Evet öyle olması gerekiyormuş herşeyi bırakmak ve teze odaklanmak gerekiyormuş ben durumun ciddiyetini kavrayamamışımElif ben tez yazarken bir ay eve kapanmistim. Eger verilerin elinde use ve kaynak taramani bitirmissen izin alip eve kapan ve tezini tekrar yaz. Ben once giris kismini degil de deneysel kismi yazmistim. Cunku giris kismi cok vakit aliyor. Her bolumu yazdigimda hocama kontrol icin gostermistim. Uzulme. Ben de doktora tezimde ilk yazdigimi kompke silip en bastan yazmistim. Eger deneysel kismin ya da arastirmalarin tamamsa ve sorun tezi yazma kismi ise eve kapan her seyi birak ve tezine odaklan. Hicanla bagi koparma. Her yazdigin yerde eksik gordugu kisimlar varsa duzelt. Yaza bitirirsin. Ben hic tez yazma asamadinda atilani gormedim. Bence gozunu korkutmuslar. Herseyi birak ve tezine odaklan. Meslegin herseyden onemli.
Evet o belirliyor ve zaten onlardan uzatma isteyecekmiş inş düzelir herşeyTez jürisini hoca belirlemiyor mu? Yani benim bildiğim jürideki hocalar genelde danışman hocanın istedikleri olur. Kendi alanında ki yakın olduğu kişileri çağırır vs. Yani danışmanınız uzatılmasını isterse kimseden ters bir şey çıkacağını sanmıyorum. Danışmanınız da kadronuzun yanmaması için elinden geleni yapacaktır bence. Sonuçta bu kadrolar kolay kazanılmıyor onlar da biliyor.
Evet hoca ne kadar ilgisiz olsada iş bende bitiyorHaklı olduğunuz yanlar var. Hocalar çok umursamaz oluyor. Ama bence biraz da iğneyi kendimize batırmalıyız. Öğrenci yani kocanız aramadı diye hocası niye onu arasın ki. İlkokul çocuğu değil sonuçta. Koskoca lisans mezunu adam kendi işinin peşinden koşacak. Hocaya anlamadığı yeri soracak. Ha gider sorar, hoca cevap vermez o zaman haklı. Ama hocanın öğrenciyi arama zorunluluğu yoktur bence. Hatta sizinki yine insaflıymış. Öğrenci çalışmıyor diye enstitüye bir dilekçe verip danışmanlıktan çıkabilir istese.
Evet yani enstitünün bana söylediği buTatlım emin misin atılma geri geldi evet ama süreler nisan 2016 dan itibaren uygulanacak yani atıyorum 4 dönemde yüksek lisansın bitmesi gerekiyorsa ve sen 5. dönemdeysen +4 dönemin var.
2,5 sene değil ki 1,5 sene ilk sene ders aldım ders dönemiydi ikinci sene tez dönemiydiyuh yaa cidden yuh sen 2.5 sene dur dur son dakka olmamis bu tez de, bu hocanin sana kasti falan mi var ? Sen bu kadroya yeni girmedin mi yaa ? Sana biri torpli falan mi yaptida girdin kendi danisman hocanin bile seni istememesi , kadronun elden gidecek durumuna gtirmesi seni uyarmamasi bana hic normal gelmedi. Su zamanda her hoca haril haril ogrencisini kadroya sokmak icin kapi asindirirken rektorluklerde seninkinn sana bu yaptigi cidden ilginc bolum olarak baskasinimi istediler di senin bu kadrona acaba cidden cok tuhf. Alt tarafi master tezi iyi kotu birsey varsa elinde sunar gecersin yani cidden neyi kasiyor hocan anlamadim, hayir madem o kadar kendi ismini dusunuyordu da neden ogrencisinin calismasini takip etmedi simdi sen basarisiz olunca hem kendi hem sen rezil olmayacakmisiniz. Gerci hocalar cok iki yuzludur arkadan calismadi etmedi der isin icinden cikmaya calisir ama isin aslini herkes bilir yani master ogrencisinin herzaman tepesinde olmali bir hoca yoksa kendi kendine nasil ogrensin hele de turk egitim sisteminde lisans derecesi alan bir cocugun arastirmak yapmaktan hic haberi olmuyor bu isleri master da ogreniyorsun acikca soylemek gerekirse.
Bana olayin cok tuhaf geldi, umarim cozulur
mrb herkese o kadar canım sıkkın o kadar kötüyüm ki ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
Bilmeyenler için bilgi vereyim ben yükseklisans yapıyotum şu anda ve y. Lisansm bitmeden kadrom geldi araş. Görevlisi olarak çalışıyorum ünide.
Y.lisansımda zaten uzadı bi dönem bu ay tezimin tamamlanmış olması jüri karşısında savunmasının yapılması gerekiyordu çünkü yine bu ay doktora müracaatları başlıyor.
Tezi hazırladım hocaya götürdüm ama yetersiz, çok eksiği var dedi başımdan aşağı kaynar sular döküldü..yetiştiremedim yani neden böyle oldu bende bilmiyorum niye zamanında çalışmadım da son zamana bıraktım bilmiyorum kendimi parçalamak istiyorım niye böyle oldu diye.
Hoca, jüriden ek zaman isteriz dedi verirlerse şubata filan kalır dedi. Şubatta başvurursun dedi doktoraya
Ama işte ek zaman verirler mi bilmiyoruz vermezlerse zaten y.lisansı uzattığım için son dönem olduğu için ilişiğim kesilcek işimi kaybedicem yani...
Hakettim belkide ben bunu
2,5 sene değil ki 1,5 sene ilk sene ders aldım ders dönemiydi ikinci sene tez dönemiydi
Yani evet hiç ilgilenmedi hocam gerçekten ama suç benim peşinde koşcaktım sürekli..çünkü benim hocam böyle malesef. Mesela bi hoca var o kadar titiz ki sürekli öğrencisini arar hatırlatır vs değişiyo hocadan hocaya
Bide hiç göstermedim değil gittim yanına yazarken gösterdim hepsini okumadı tabi bi kısmını gördü ve gördüklerini bile beğenmedi
Çoğu zaman kendisi şehir dışında oluyo zaten ve kendisine ulaşmak çok zor zaten
Sanmıyorum bana bi kastı olduğunu inş düzelir herşey tsm bir çıkmazdayım
5. Dönemdeyim beniyi de süre kısıtlaması daha yeni geldi
sen kaç dönemdir yl yapıyosun?
İşte hoca dedi ki jüriden isteyelim süreyi daha belli bile değil ama jürijuriyi belirlemeyin
enstitüye dilekçe yazıp 6 ay uzatma isteyin
ya da 1 sene isteyin garanti olsun
ben de 6. dönemimde bitirdim yüksek lisansı
veri ve kaynaklarımı toplamak 6 ayımı, oturup yazmak geceli gündüzlü 1 ayımı aldı
geçen ay itibariyle de savundum
anlamadığım şey zaten savunma tarihini siz belirleyip enstitüye dilekçe ile başvurmuyor musunuz?
başvurmayın hiç bu dönem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?