Doğuma Hazırlık Gebelikte alınması gerekenler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
esine firsat verme. sen tepkini belli et
Çok düşkün ailesine şikayet etmiyorum tabiki olucak ama çok bağlı yaa yani benim kalbimi kırar ama ailesininkini asla mesela bi yeri ağrısın annesinin veya kardeşlerinin sürekli arar nasıl oldun iş sonrası arar eve vardınızmı veya biz bi yere gidelim kardeşleri annesi arar napıosunuz vardınızmı üzerimizde baskı var gibi hissediyorum asla uzaklaştırmak değil niyetim ama abartı diye düşünüyorum dediğin gibi cnm fazla iyiliğe gelmiyo kesinlikle belli edicem

tepkini belli etmezsen iyice ustune gelirler

tepkini belli etmezsen iyice ustune gelirler
Ve yeni ögrndim diğer akrabaları geçen gün bana geldi sordu bebek arabası almışsınız 2300 tl ye dedim yoo yok oyle bişey hem almadık hemde 1500 tl idi ama alınmadı daha güldü dedi boyle dedi kaynanan bana yalan soylemiş yani :))) insanlar çok garip

Senin hayatına çok müdahiller bence eşine rahatsızlığını belirt ve imkanınız warsa kimseden akıl almayın kendiniz alın yavaş yavaş herseyini

Canim bende yeni anne oldum kiyafet konusunda cok alici olma cocuk hemen buyuyor gercekten birde gelen giden alicak falan ben dogum ettim cocugum uzun boylu oldu ve cocu kiyafetini bosuna aldim resmen iki kere giyemedi hemen toparliyir cocuk puset al cok rahat olursun bence benim var cokta kullaniyrm ev icinde bile oda konusunda israr etme zaten annenin dedigi gibi yaninda uyucak uzun bir sure ama esyalarinin yeri yoksa dolap alicaksin zaten ozaman bir anda herseyini al derim benim yerim var suan oda yapmadim besigimizi aldikk ama genelde yanjmda uyuyor zaten kaynananda cok karisiyir valla cocuk senin cocugun para esinden cikiyor :)) az dur dee kaynana

Canım kıyafette hani cok aliimde demiyorum ama neye bakmak veya almak istesem karışıyolar bende fazladan boşuna almak istemiyorum yatak odasınıda kendi ailem alıcak zaten en sonunda bana dedilerki sakın onlardan bişey isteme herşeyini biz alırız yani ne desem ona ne gerek buna ne gerek aynen çok karışıyo bi anne değil teyzeler bile karışıo ben anladımki bekarlık sultanlıkmış eşim suan tatilde abisiyle ve ben evimde teyzelerini ağırlıyorum 10 çocuk çok zor kendimi değersiz görüyorum hiçbişeyden zevk almıyorum artık

Sizin muhattabınız kv yada görümceler değil ki eşiniz
Baktınız sizle heyecanınızi paylasmiyorlar
Ne aldiniz ne dusunuyorsunuz soylemeyin siz de..
sorduklari zaman " daha zamani var bakalim" diye gecistirin
Puset icin yada bebege alinacak bisey icin onlari ikna etmeniz gerekmiyor
Esinizle aranizda iletisimizniz iyi olursa
Kimseye hesap vermeniz gerekmez
Hamileligin tadini cikarin

Bizde bebek ceyizini kiz tarafi yapar zaten
Bende ailemin yanina geldim bebek alisverisi icin
Farkli sehirlerde oturuyoruz
Hastane cikisi tulumlar ic badileri
, su icin derece, ates icin derece, emzik, zibinlar eldiven sapka alt acma battaniye besik icin uyku seti lohusalik benim icin dantelli nevresim takimi bebek patikleri yelekler hirkalar
Alindi hepsi cok cici akrabalardan battaniye orecekler var onlarin modellerine karar verdik. Anne yani Besik takim dolap ve sepet alindi bunlari ailem bir ay sonra yanima gelirken getirecek kuvet kanguru vs gibi diger makzemelerde daha sonra benim yasadigim sehirden alinacak.

Canim bu konularda es onemli esin seni ne kadar sahiplenir kollarsa etraf sana bisi demeye cekinir karistirma okadar kimseyi bunun ilerisi var cocuk dogar sonra sen yapamazsin ben degisim.sen yapamazsin ben yikiyim ben bakiyim derler cocugu kendilerine baglarlar sahsen yikama disinda herseyinj ben yaptim gobegi dustu simdi ben yikiyorun

Evet simdiden diyorlar 6.aya kadar gelir yıkarız diye teyzesi :)) bana cok geldi hergün 6ay boyunca şahsen istemiyorum bebeğimle rahat olmak istiyorum biraz.aynen eş cok önemli hemde eşim ne istiyosa o olsun dese veya arkamda olsa her konuda kimse birdaha bişey diyemez çekinir konu açmıyorum bike yanlarında eşim konuyu açıyo şaka mayetinde kaynanamda sanki ondan istemişim gibi konuşuo ben duymamazlıktan geliyorum konuşmuyorum o boyle boş şeyler soylediginde 6 bucuk aylık olduk cok şükür sağ salim dpğumum gerçekleşsin istiyorum

Evet dediğiniz gibi eşim olmalı muhattabım ama malesef herkez karışıyo çünkü eşim birşey alcağında annesi para veriyo bütün kazançları annede biriktiği için ne alınacaksa anneden bir gün öncesi istiyorlar onay verirse alınıyo yoksa bende istememki bilsin ne aldığımı evet bazı adetlerde duymuştum kız tarafı alıyormuş ne guzel kaç aylık oldunuz acaba

Sahsen susmak iyilik olmuyor bazen lafi demek lazim evlat senin acisini sancisini sen cekiceksin istedigini alip bakmak sana bagli parasini esin verdikten sonra kimse karismaz takma guzelim istedigin gibi al giydir yap eski zamanda yasamiyoruz

Canim gobegi dusene kadar ikigunde bir yika gobek dusunce hergun yika kirka kadar ben oyle yapiyrm bir iki kez yikiyamadim sadece okadar huzurlu oluyorki ve buyuyor hemencecik

Bende cok esya almayi düsunmuyorum bebek odasi yapalim diye düsunduk esimle hem kendi evimiz hem kucuk musait bir odamiz var ama maddi olarak cok zorlandik bu sene vazgectim zaten ayri yatiramam besik alicam yatak odasina cok pimpirikliyim seneye yapariz diye dusunduk.. Kiyafette okadar az aldim ki hicbir seyi yok gibi yavrumun kardesimle gorumcem yeni dogum yaptilar cinsiyetde ayni olunca onlarin eskileri aldim ama bebek kiyafetleri eskimiyor inanin yeni gibiler..Benim gebeligim riskli oldugu icin evde yatiyorum surekli dogum yapinca neye ihtiyacimiz varsa gidip ona gore alayim diye dusunuyorum.. 8 yildan sonra tedaviyle hamile kalmama ragmen hic heves yok sunu alayim bunu alayim diye saglikli sihhatli dogsun yeterki yavas yavas aliriz..Siz de soylemeyin istediklerinizi ben mesela sadece tek hevesim isimli hastane cikislari oluyor ondan istiyorum dedim esime kimseye soylemeden yaptirdik kayinvalidem hastane cikisi almis ilk bunu giydircez dedi 20 30 liralik basit birsey cok guzelmis dedim hic caktirmadim set gelincede aaa esim supriz yapmis dedim ben istedim desem zitlasacak benimle kalp kirilmasin esime atiyorum.. Sizinde is esinizde ya net olacaksiniz bunu istiyoruz diye yada bizimkiler gibi herseye alinip kirilan ugrasilmayacak insanlarsa esinizin uzerine atin o almis diye..

Sahsen susmak iyilik olmuyor bazen lafi demek lazim evlat senin acisini sancisini sen cekiceksin istedigini alip bakmak sana bagli parasini esin verdikten sonra kimse karismaz takma guzelim istedigin gibi al giydir yap eski zamanda yasamiyoruz
Evet canım oyle yapıcam ayda 1 doktora gidiyoruz ona bile kaynanam diyoki hergün hergün doktoramı gidilir herşeyime karışıyo yarında var randevum bakalım bu akşam ne dicek onlara gidicez artık lafımı çekmicem eşim gece 11 bucuklara kdr çalışıo tüm geliri anneye veriyorlar hiçbişey görmedim ne balayı ne gezme evlendiğimden beri evdeyim yıprandığımı hissediyorum artık o kadar çalışıo cocuguma alcaklarıma karıştırmicam

Canim gobegi dusene kadar ikigunde bir yika gobek dusunce hergun yika kirka kadar ben oyle yapiyrm bir iki kez yikiyamadim sadece okadar huzurlu oluyorki ve buyuyor hemencecik
Onada teyzesi 6 ay boyunca gelirim yıkarız diyo diyorumki bende yaparım kız kardeşine bakıyordum bebekliğinden beri ben baktım birkac hafta yardım olabilir diyorum oda bana 6 ay boyunca diyo isterse gücensinler dicem ama oylede boylede alışmam lazım kendim yaomam lazım

Ayy canım allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin allah cocuk sevgisini aratmasın sevindim adına bendede hani bebek giysileri olan biri olsa hiç gocunmam giydiririm bebek giysisi sonuçta dediğin gibi eski olmuyo ama yok kimsede ve eşim 1 senedir hep çalısıpta eve aylık getirmiyo annesi hep bizi karşılıyo insanın zoruna gidiyo evlendigimden beri sayılıdır dışarda vakit geçirdigimiz gece geç saatlere kdr çalışıo e durumlarıda var istiyorumki cocugumun eksiğini alim abartısız şekilde tabi ama her bişeyde herkez mudahale ediyo

Cok sagol canim senin durumun cok farkli tabiki haklisin elinizde varken kimene esinde is bitiyor canim kimseyi karistirmayin aldiktan sonra gösterin kullanirken görsunler

25 haftalik oldum canim
Paranin kv toplanmasi tuhaf olmus biraz
Esin aile gecindirmeyi ogrenemez ki bu sekilde
Bebek olunca bez masrafi mamasi hastanesi ilaci
Bi dunya masraf olacak her seferinde kvnin kapisi mi calinacak
Allah sabir versin
Evladini saglikla kucagina almayi nasip etsin

Zamaninda bunlari yasamadilar tabj heycanlari yok suan seni anlamazlar benimde heo kontrolum.vardi son haftalar bana da gitme gerek yok dediler yol.ediyosun bisi olur falan ne gerek var dediler dedim cocuma bisi olsa icinkz ben kadar yanmaz grekli olmasa kontrol etmezler zaten sustular esin kazandiginj annesine veriyor kaynananin pasasini almiyor yaa kendi parasi istedigi gibi harcar dedgigim gibj guzelim hersey este bitiyor sende sesini cikar cocugun senin oldugunu anlasinlar ben sadece yikamadim gobek dusene kadar simdi yikiyrm ona isim dusmesjn diye istedikleri gibi severler ama bakimi yemesi icmesi benim elimde sadece ben verince ellerine severler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…