• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yavrum bunda ne var?
İnşallah hamile olduğun için alıngansındır
Yine annen gelmiş yardım ediyor
Ben herşeyi tek başıma yapmak zorunda kaldım
Benim gibi olanlarda çok
Eee biz ne yapalım o zaman?
O kalbini yumuşat, Allah annecini başından eksik etmesin
Hayırlı doğumlar diliyorum sana
Amin , benim annemle otur sadece oğlunu (kardeşimi ) konuş. Yardım ettiği birşey yok ben evle ilgili her şeyi hallettim eşim il dışına gidecek sende gel hem torununun kıyafelerini yıkar , ütüleriz dedim bu kadar.
Kalbimi yumuşatmıcam ,yumuşattım diye oldu bunlar.
Annemden bişi beklemicem ve hayatımın devamı bu şekilde sürecek.

benim de 5 yılın ardından tüp bebekle oldu bebeğim. en büyük pişmanlığım etrafımda insan istemekle oldu. yardım ederler, bana bakarlar vs diye düşünmek resmen kabusum oldu. keşke kocam dahil kimse olmasaydı etrafımda.
o yüzden boş ver kimseyi silme kendin yapabildiğin kadarını yaparsın 💐
işte bu duyguyu yaşadım bugün. siz atlatan taraf oldunuz belki ben bugün yüzleştim bununla.
Beklentimi bitirip hayatıma devam edeceğim. Annem annedir kalacak ama hiç bir şey istemicem Allahım mecbur etmesin inş.

Biri bana utu dese kosarak uzaklasirdim. Evimi 30 kez temizle, dis fircasiyla fayanslari kazı de erinmem yaparım ama utu deme, öyle nefret ediyorum.

Belki annenizde benim gibidir. :)

Su isvicreli bilim adamlarinin da Allah belasini versin utu isine bi care bulamadilar.
ahahahahaha hiç güleceğim yoktu , bayıldım size

Muhtaç değilim ona rağmen öyle davranıyor, neler dedi neler. Ben bu gece itibariyle beklentimi sıfıra indiriyorum gerçekten bu durumu burada sonlandırma kararı aldım inş başaracağım. Kafamda rahat olacak misler gibi olacağım
İnanın en çok buna ihtiyacınız var, insanın annesi de olsa birinden bişey beklemesi hele de duygusal olarak bişey beklemesi o kadar yük oluyor ki gönlüne. Burda yapılan yorumların çoğu da benzer tecrübeleri yaşamış kişilerindir, bazıları sert üslupla konuşmuş olabilir ama demek istenen temelde aynı. Ben pandeminin göbeğinde doğum yaptım, acil doğuma karar verildi önceki günden doğuma gireceğim belliydi mesela annem önceki günü bırakın doğum yaptığım gün hastaneye dahi gelmedi- gelemedi. Şimdi kayınvalidenler yanında ben hazırlık yapayım yarın direk sana gelirim dedi. Kendince beni düşündü evdeki diğer kardeşlerimi düşündü onların okullarını yemeklerini organize etmeyi düşündü, onun mantığıyla bakınca düşüncesinin bu olduğunu çok net biliyorum. Ama benim ameliyattan çıkınca arayacağım desteği düşünmedi, işin duygusal kısmı aklına bile gelmemiştir. Baktım tabi başımın çaresine, fiziksel zorluklara mecbur kalınca bir güzel katlanıyorsun zaten, hamilelik ve lohusalıktaki duygusal eksiklikler içinde hep kalıyor. Olduğu gibi kabullenmek zorundayız yaptıkları kadarına Allah razı olsun demek durumundayız elden başka birşey gelmez. Allah güç kuvvet versin

İnanın en çok buna ihtiyacınız var, insanın annesi de olsa birinden bişey beklemesi hele de duygusal olarak bişey beklemesi o kadar yük oluyor ki gönlüne. Burda yapılan yorumların çoğu da benzer tecrübeleri yaşamış kişilerindir, bazıları sert üslupla konuşmuş olabilir ama demek istenen temelde aynı. Ben pandeminin göbeğinde doğum yaptım, acil doğuma karar verildi önceki günden doğuma gireceğim belliydi mesela annem önceki günü bırakın doğum yaptığım gün hastaneye dahi gelmedi- gelemedi. Şimdi kayınvalidenler yanında ben hazırlık yapayım yarın direk sana gelirim dedi. Kendince beni düşündü evdeki diğer kardeşlerimi düşündü onların okullarını yemeklerini organize etmeyi düşündü, onun mantığıyla bakınca düşüncesinin bu olduğunu çok net biliyorum. Ama benim ameliyattan çıkınca arayacağım desteği düşünmedi, işin duygusal kısmı aklına bile gelmemiştir. Baktım tabi başımın çaresine, fiziksel zorluklara mecbur kalınca bir güzel katlanıyorsun zaten, hamilelik ve lohusalıktaki duygusal eksiklikler içinde hep kalıyor. Olduğu gibi kabullenmek zorundayız yaptıkları kadarına Allah razı olsun demek durumundayız elden başka birşey gelmez. Allah güç kuvvet versin

Amin.
Boşverdim, boşverelim. 8 cocuk doğuran 7 torun sahibi annem bu zamanlardaki hormonları , duyguları, kötü hissettiren kişilerin unutulmadığını bile bile neler söyledi bana . Daha 24 saat olmadı diğer aile bireylerine gitti mi sanıyor buradaki insanlar :D 7 torunun 2 sine gitti diğerlerine diğer anneler ve kız kardeşler destek oldu .

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Annen bu kadar kirilacagini düşünmemiştir.Duygularini ona açmalısın.Saglikla gelsin bebeğin

Annen bu kadar kirilacagini düşünmemiştir.Duygularini ona açmalısın.Saglikla gelsin bebeğin
Bu kadar kırılacağımı bildi , söyledim kendisine. Annem en cok bana dua eder , en memnun olduğu kızı benimdir kendi söyler. Ben bunları haketmedim. Kalbim çok kırıldı bebeğime hissseitiryor olmakta sinirlendirdi beni. Bu saat olmuş hala ayaktayım çünkü bu kırgınlığı bu gece bitireceğim yarın konuyu içimde kapatacağım.

Ben konu sahibini biraz da olsa haklı buldum.. Şöyle ki kırılmışsınız, ama anneler öyle kolay silinmez.. Nasıl hayatınızdan çıkaracaksınız, o imkansız.. Sadece mesafe olur, beklentınızı dusurursunuz olur...
Bnmde annem böyle.. Hatta İlk gebelıgımde bebegım 25 gun kuvozde kaldı, yanımda lohusayken 1 gece bile kalmadı.. Hastaneden çıkınca banyo yaptım o da yardım etti, yuzundekı o ıfadeyı unutamıyorum.. Sanki el insanı gibi bakıodu bana.. Hep yük olarak gördü beni.. 32 yasındayım.. Tek istedgm oglum kucukken 4 5 saat ayda bir bakmasıydı, o da kuafore gidiodum, birazda magaza bakmak istiodum.. Her seferinde cagırdgıma çagıracagıma pişman etti beni.. Sürekli nerdesn, magaza bakma direkt eve gel.. Yani dese ki kızım bunalıosun az gez kendıne gel... Lohusa halımdeyken bile iş çıkışı bana gelır, sofra bekler yer içer giderdi.. Çalışıo evet, bahanesi de bu.. Baska insanların işini yapmamak için kaçış noktası.. Ve bnm yuzume karsı kac kere baba evim için gelme dedi.. Sırf oglum evi dagıtıo diye.. Bunlar içimde hep yara.. Ha bagımı koparamam, o annem.. Napim o da öyle, öyle kabul ettim🤷‍♀️ çöpe atamayız ki, sadece mınımum beklentiyle yasıyorum ona karsı😐 Baska turlu ılıskı zarar görür, el insanı degıl kı bagımı koparayım dimi ama☹️

Ben de yorum yapan çoğu arkadaş gibi şaşkınım böyle düşünmenize. Dokuz yıl sonra çocuğunuz olmuş olabilir ama anneniz bakın otuz yıldan fazladır size annelik yapıyor. Ben olsam ütü için annemi çağırmazdım bile. Tek canı sağ olsun yeter derim hep. Zaten beklentinin olduğu yerde hep bir hayal kırıklığı oluyor

Bence gayette haklisiniz. Anneniz sonucta hamile halinizle bisey istemissiniz atla deve degil. Annenizin saglik acisindan buyuk bir sorunu olmadigi takdirde yapabilirdi. En guzel zamanlariniz ayrica en zor da.. Anneniz yardim etmeyecek de yaninizdayke kim edecek ? Cok haksizsiniz diyenler bu platformda gorev edinmis yargi dayatmaya. Az empati ya. :)

Sizinkisi biraz şımarıklık gibi geldi bana. Nazlanacaksanız kocanıza nazlanın. Doğumdan bir gün öncesine kadar her seyimi kendim yaptım, ölmedim. Tek yaptığım büyük temizliğe birini almaktı. Lohusa şerbetimi bile kendim yaptım bir yerim eksilmedi. Valla geldim gidiyorum şöyle bi kadın olamadım ya diyordu ya Müge. Onun gibisiniz🤪
Bi utu istedi diye annesinde simarik mi oldu. Allahim korkunc yorumlar

Annemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
İlk hamileliğimde bende anneme çok kurulmuştum
kardeşlerin evde kalamam onlara yemek yapcam vs.
Onlarda 20 li yaşlardaydı
Lohusa depresyonunu gördükten sonra
2. Hamileliğimde ben gittim koşa koşa canım anacığım beni anlarsan bi sen anlarsın diye
Kendini şeyede hazırla
Sanki sen değilde onlar doğurmuş gibi yorgun olacklar ve ayaklarına hizmet bekleyecekler
Evet evet doğurdugun gün yaşanacak bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X