Amin , benim annemle otur sadece oğlunu (kardeşimi ) konuş. Yardım ettiği birşey yok ben evle ilgili her şeyi hallettim eşim il dışına gidecek sende gel hem torununun kıyafelerini yıkar , ütüleriz dedim bu kadar.Yavrum bunda ne var?
İnşallah hamile olduğun için alıngansındır
Yine annen gelmiş yardım ediyor
Ben herşeyi tek başıma yapmak zorunda kaldım
Benim gibi olanlarda çok
Eee biz ne yapalım o zaman?
O kalbini yumuşat, Allah annecini başından eksik etmesin
Hayırlı doğumlar diliyorum sana
işte bu duyguyu yaşadım bugün. siz atlatan taraf oldunuz belki ben bugün yüzleştim bununla.benim de 5 yılın ardından tüp bebekle oldu bebeğim. en büyük pişmanlığım etrafımda insan istemekle oldu. yardım ederler, bana bakarlar vs diye düşünmek resmen kabusum oldu. keşke kocam dahil kimse olmasaydı etrafımda.
o yüzden boş ver kimseyi silme kendin yapabildiğin kadarını yaparsın
ahahahahaha hiç güleceğim yoktu , bayıldım sizeBiri bana utu dese kosarak uzaklasirdim. Evimi 30 kez temizle, dis fircasiyla fayanslari kazı de erinmem yaparım ama utu deme, öyle nefret ediyorum.
Belki annenizde benim gibidir. :)
Su isvicreli bilim adamlarinin da Allah belasini versin utu isine bi care bulamadilar.
Isin sakasi, uzmeyin kendinizi, bebeginizde üzülür. Saglikli dogumlar dilerim, bi avazda bebeginizle birbirinize kavusursunuz insallahahahahahaha hiç güleceğim yoktu , bayıldım size
İnanın en çok buna ihtiyacınız var, insanın annesi de olsa birinden bişey beklemesi hele de duygusal olarak bişey beklemesi o kadar yük oluyor ki gönlüne. Burda yapılan yorumların çoğu da benzer tecrübeleri yaşamış kişilerindir, bazıları sert üslupla konuşmuş olabilir ama demek istenen temelde aynı. Ben pandeminin göbeğinde doğum yaptım, acil doğuma karar verildi önceki günden doğuma gireceğim belliydi mesela annem önceki günü bırakın doğum yaptığım gün hastaneye dahi gelmedi- gelemedi. Şimdi kayınvalidenler yanında ben hazırlık yapayım yarın direk sana gelirim dedi. Kendince beni düşündü evdeki diğer kardeşlerimi düşündü onların okullarını yemeklerini organize etmeyi düşündü, onun mantığıyla bakınca düşüncesinin bu olduğunu çok net biliyorum. Ama benim ameliyattan çıkınca arayacağım desteği düşünmedi, işin duygusal kısmı aklına bile gelmemiştir. Baktım tabi başımın çaresine, fiziksel zorluklara mecbur kalınca bir güzel katlanıyorsun zaten, hamilelik ve lohusalıktaki duygusal eksiklikler içinde hep kalıyor. Olduğu gibi kabullenmek zorundayız yaptıkları kadarına Allah razı olsun demek durumundayız elden başka birşey gelmez. Allah güç kuvvet versinMuhtaç değilim ona rağmen öyle davranıyor, neler dedi neler. Ben bu gece itibariyle beklentimi sıfıra indiriyorum gerçekten bu durumu burada sonlandırma kararı aldım inş başaracağım. Kafamda rahat olacak misler gibi olacağım
inşaallah çok çok teşekkür ederim.Isin sakasi, uzmeyin kendinizi, bebeginizde üzülür. Saglikli dogumlar dilerim, bi avazda bebeginizle birbirinize kavusursunuz insallah
İnanın en çok buna ihtiyacınız var, insanın annesi de olsa birinden bişey beklemesi hele de duygusal olarak bişey beklemesi o kadar yük oluyor ki gönlüne. Burda yapılan yorumların çoğu da benzer tecrübeleri yaşamış kişilerindir, bazıları sert üslupla konuşmuş olabilir ama demek istenen temelde aynı. Ben pandeminin göbeğinde doğum yaptım, acil doğuma karar verildi önceki günden doğuma gireceğim belliydi mesela annem önceki günü bırakın doğum yaptığım gün hastaneye dahi gelmedi- gelemedi. Şimdi kayınvalidenler yanında ben hazırlık yapayım yarın direk sana gelirim dedi. Kendince beni düşündü evdeki diğer kardeşlerimi düşündü onların okullarını yemeklerini organize etmeyi düşündü, onun mantığıyla bakınca düşüncesinin bu olduğunu çok net biliyorum. Ama benim ameliyattan çıkınca arayacağım desteği düşünmedi, işin duygusal kısmı aklına bile gelmemiştir. Baktım tabi başımın çaresine, fiziksel zorluklara mecbur kalınca bir güzel katlanıyorsun zaten, hamilelik ve lohusalıktaki duygusal eksiklikler içinde hep kalıyor. Olduğu gibi kabullenmek zorundayız yaptıkları kadarına Allah razı olsun demek durumundayız elden başka birşey gelmez. Allah güç kuvvet versin
Annen bu kadar kirilacagini düşünmemiştir.Duygularini ona açmalısın.Saglikla gelsin bebeğinAnnemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Bu kadar kırılacağımı bildi , söyledim kendisine. Annem en cok bana dua eder , en memnun olduğu kızı benimdir kendi söyler. Ben bunları haketmedim. Kalbim çok kırıldı bebeğime hissseitiryor olmakta sinirlendirdi beni. Bu saat olmuş hala ayaktayım çünkü bu kırgınlığı bu gece bitireceğim yarın konuyu içimde kapatacağım.Annen bu kadar kirilacagini düşünmemiştir.Duygularini ona açmalısın.Saglikla gelsin bebeğin
Amin inşaallahAnnen bu kadar kirilacagini düşünmemiştir.Duygularini ona açmalısın.Saglikla gelsin bebeğin
Esini sevmiyor diye kizini en onemli ve en ihtiyac oldugu doneminde yalniz mi birakmali bir anne ? Mesela anlamiyorum ya.Belki eşinizi sevmiyor rahat edemiyor. Bu yönleri bilmiyoruz ki.
Bi utu istedi diye annesinde simarik mi oldu. Allahim korkunc yorumlarSizinkisi biraz şımarıklık gibi geldi bana. Nazlanacaksanız kocanıza nazlanın. Doğumdan bir gün öncesine kadar her seyimi kendim yaptım, ölmedim. Tek yaptığım büyük temizliğe birini almaktı. Lohusa şerbetimi bile kendim yaptım bir yerim eksilmedi. Valla geldim gidiyorum şöyle bi kadın olamadım ya diyordu ya Müge. Onun gibisiniz
İlk hamileliğimde bende anneme çok kurulmuştumAnnemi buralara yazacağımı değil birine şikayet edeceğim aklıma gelmezdi. Öncelikle çok detay var ,sordukça yazabilirim ama ben en önemli şeyleri yazmaya çalıştım.
Ben evin en küçük kızıyım,benden sonra erkek oldu annem kardeşime çok düşkündür. 30 un üstündeyiz hepimiz. Ben evliliğimin 9. Yılında hamile kalabildim, bende de eşimde de sorun yoktu fakat olmadı.Şuan hamileyim ailenin 7. Torunu geliyor az bi zamanımız kaldı. Şuan annem karşımda benim evimde dün geldi. Bebeğimin çamaşırlarını yıkayıp ütülemek için yardım istedim geldi. Dün akşam çamaşırları yıkadım 2 posta ve çamaşırlar şu ana kadar kurumadı dedim bugün de kalırsın ütüleriz iki koldan. Kalamam ben oğlum evde dedi bana. 1 gün daha kalmayacak mısın gerçekten dedim bunu nasıl dersin ? Ben öyle uzun kalamam (bugün şuan saatte 26 saat oldu geleli). Tamam dedim asla kurumuyor çamaşırlar iyi de oluyor çünkü ütülesin istemiyorum o kadar alındım o kadar zoruma gitti ki resmen onun görmediği yerde ağladım. Kalktım yemeğimi yaptım tatlımı yaptım yesin akşam eşim gelince evine götürsün diye, benim isteğim şuydu canımın istediği şeyi isterim yapar diyordum bize geleceği gün için ama bunları duyunca yemin ederim uzattığı suyu bile içmek istemedim. Bı psikoloji beni uykuya itti sanırım 2 saat uyudum Ben uyurken evin tozunu filan almış görev edinmiş kendine yapılacak şeyleri yapiyim de biran evvel gideyim diye.
Bu yazım burda kalsın ki kalbim yumuşamasın çünkü ben bezdim .
Kadın sadece hamile. Kötürüm değil. Anasına tatlı yapabiliyorsa ütü de yapar.Esini sevmiyor diye kizini en onemli ve en ihtiyac oldugu doneminde yalniz mi birakmali bir anne ? Mesela anlamiyorum ya.
ORda yardim degil destek bekliyor farkindaysaniz kadincagiz.Kadın sadece hamile. Kötürüm değil. Anasına tatlı yapabiliyorsa ütü de yapar.
Tüh farketmemişim.ORda yardim degil destek bekliyor farkindaysaniz kadincagiz.
Anne olunca umarim farkedersinizTüh farketmemişim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?