Gebeyim,anneme çok kırgınım onu hayatımdan cıkarmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şımarıklık. Doğuma daha 9hafta varmış 35.haftada bütün evi kendim temizledim camı kapıyı kendim yaptım ütüleri nerdeyse 1haftada otura kalka kendim yaptım ki sürekli kustuğum için 9ay boyunca kilo verdiğimden halsizdim. Nazımı yapacaksamda kocama yaptım. Çocuğu annemden değil kocamdan yaptım sonuçta. Bu kadar abartmanıza gerek yok madem kendinize göre hastalıklarınız var parasını verin bi kdon tıtun yapasın ütünüzü daha 2ay var doğuma bu kada paniğe küsmelere üzülmelere gerek yok.
Canımın içi sakin ol , çok beceriklisin sen.
Yazıyor oralarda bi yerlerde temizlik için kadının işi çıktı ben ve eşim yaptık. Sonra annem geldi eşim il dışına gittiği için geldi arada ütüyü konuştum. hiç bir iş yaptırmadım gerilme nolur hamilesin

Buradaki yorumlara takılma bence isteğin çok normal.arkadaşlarin gözünden kaçmış annesi oğlum var gideceğim demiş. . Ama bazıları bencillik haksızlık filan yazmış. Bazıları evi ben temizledim şunu bunu yaptım. ( çağırınca yüz bulacağı bir kişi yokmuş demekki hayatlarinda) . Seni anlıyorum üzme güzel canını. Burada konu acipta canını sıkma. Eşinle birbirinize destek olun.
Açtığıma pişman edenler olurdu eğer kalplerini aydınlanmak istemeseydim. Farklı baktım onlara.
Anlayışın için teşekkür ederim konu başta yazılanlar değil ki içerikten de ibaret. Orada demişim detaylar var özet ve önem derecesine göre yazacağım diye ama nerdeeeee 😅 ay cok uzun ay okuyamam ne demiş ? Diyecek okurseverler neler yazdılar .

Canımın içi sakin ol , çok beceriklisin sen.
Yazıyor oralarda bi yerlerde temizlik için kadının işi çıktı ben ve eşim yaptık. Sonra annem geldi eşim il dışına gittiği için geldi arada ütüyü konuştum. hiç bir iş yaptırmadım gerilme nolur hamilesin
Yok tatlım ben doğurdum çok oldu sen gerilme asıl. Annenin kalmak istememesi normal kadında kendini ona göre ayarlamış belliki sen çamaşırlar kurumadı demişsin kadın kursaydı eminim ütülerdi ama kurumamış annede bi sorun yok yani zaten daha 9hafta varmış sen sakinleş bence hergün 2-3parça ütülesen zaten 9haftada biter.

Şımarıklık. Doğuma daha 9hafta varmış 35.haftada bütün evi kendim temizledim camı kapıyı kendim yaptım ütüleri nerdeyse 1haftada otura kalka kendim yaptım ki sürekli kustuğum için 9ay boyunca kilo verdiğimden halsizdim. Nazımı yapacaksamda kocama yaptım. Çocuğu annemden değil kocamdan yaptım sonuçta. Bu kadar abartmanıza gerek yok madem kendinize göre hastalıklarınız var parasını verin bi kdon tıtun yapasın ütünüzü daha 2ay var doğuma bu kada paniğe küsmelere üzülmelere gerek yok.
Zeynaya koca bir alkış. Madalya taktılar mu

Ee arkadaşım kadın gelmeden yıkayıp kurutsaydiniz ya utulemesi kalsaydı. Asıl iş onun ütüsü zaten annenizde ütü yapmaya gelmiş asıl aslında yazık çamaşır kurusun diye bekliyor yine beklerken toz alıyor kendi evinin de işleri vardır öyle düşünme hamilelik hormonunun işleri bunlar

Yok tatlım ben doğurdum çok oldu sen gerilme asıl. Annenin kalmak istememesi normal kadında kendini ona göre ayarlamış belliki sen çamaşırlar kurumadı demişsin kadın kursaydı eminim ütülerdi ama kurumamış annede bi sorun yok yani zaten daha 9hafta varmış sen sakinleş bence hergün 2-3parça ütülesen zaten 9haftada biter.
Canımıniçi doğurduğunu biliyorum yazmışsın. Evet ütülerdi teklif etti ama ben kurumadı diye bahane ürettim gideceği saatten biraz geç gidince kurumuştu dokunmasın dedim ona fazla geldi gitmek istedi işten kaçmadı beni anlamadı. mesele ütü değil ki olay bununla başladı sadece. Benim ellerime bile kramp giriyor kendi gördü ayağıma da girdi kaldım öyle yerde 5 dk ama olsun. Hiç sıkıntı değil gitti ve yeni güne günaydı bugün , misler gibi yağmurda yağıyor oh . annem hayatımda kalacak tabi o büyükkk hayal kırıklığı ve konu devamında yaşadığım biriken olaylarda beni böyle cümlelerle olayı anlatmaya itti 🙃 geçti gitti beklenti sıfır artık.

Zeynaya koca bir alkış. Madalya taktılar mu
Madalya taksınlar diye değil kimseden beklenti içine girmeden her işimizi kendimiz halledebiliriz diye yaptım tatlım. Hamilelik bir hastalık değil hamile olunca herkesten bir pohpohlama beklemek herkes bani düşünsün beni şımartsın diye düşünmek saçmalık.

Ben hamile halimle yeni aldığımız koca evi temizledim kocaman evi koliledim taşıdım yerleştirdim annem bir günlüğüne geldi üstün körü bir iki koli açtı o kadar her şeyi tek başıma eşimle yaptık ama annemi silmedim bir ütü için beni silecek evladı ben silerim
Madalyalarımızı alalımda şuraya oturalım beraber😀
Kendi işimizi kendimiz yaptık diye 😀

Madalya taksınlar diye değil kimseden beklenti içine girmeden her işimizi kendimiz halledebiliriz diye yaptım tatlım. Hamilelik bir hastalık değil hamile olunca herkesten bir pohpohlama beklemek herkes bani düşünsün beni şımartsın diye düşünmek saçmalık.
Senin nazlanacagin bir annen yok demekki. Ama konu sahibi öyle olduğunu düşünmüş. Sen nazlanmadin diye kimse yapmasın mi ? 😅😅

Hamileliğin hastalık olmadığını sen söyledin ben öğrendim, biri felç değil ya demiş o da dedi öğrendim, bir diğeri kötürüm değil ya demiş o da öğretti sağ olsun 🤝 Çok naif çok kibarsınız , annesiniz bu süreçleri yaşamanıza rağmen böyle hafif hafif konuşmanız çok tatliş. Anlayış , sevgi , şefkat, yıllardır beklediğin o anın daha yeni gelmesi , duygusal beklenti bunlar evlat için hayattaki en önemli duygular. Sende evlatsın bilirsin

Sen harikasın 🏆

Başka mevzular varsa bilemeyiz,ana bunda takılacak bir şey yok kadın ütü için gelmiş,ama çamaşır kurumamiş, kafasında başka plan vardu belki ütüyü yapıp evi toparlayıp gidecekti ama 2 gün boş boş çamaşır kurusun diye bekliyor ben bile sıkıldım burdan .
Çamaşırları anneniz gelmeden yıkayıp kurutup hazır etseydiniz,birde arkadaşlar yazmış sizin için ilkler dönemi ama kadın bunu 7 kez yaşamış git ütü yap hamile kadının evini temizle belki de yapı olarak soğuk ve çabuk sıkılan biri.....
Annede olsa herkes birilerine sürekli hizmet etmek zorunda değil ya da heyecanını birebir paylaşmak mümkün değil........

Senin nazlanacagin bir annen yok demekki. Ama konu sahibi öyle olduğunu düşünmüş. Sen nazlanmadin diye kimse yapmasın mi ? 😅😅
Benim nazlanmadan herşeyi yapan bi annem var ama onu nazlanıp kullanmaya çalışan bir evladı çok şükür. Ayrıca konuşmanada dikkat et annem hayatta bile olmayabilirdi kendince laf sokucam diye seviyeni yerlere düşürme.

Ah ahh..sizi anlıyorum ama yapacak bi şey yok..Şom çocukların, son torunları doguranlarin kaderi budur.Anneler her torunda daha yaşlanır, her torunda bir öncekine göre daha az heyecanlanır ,daha normallestirir falan.Oysa siz ilk doguruyorsunuzdur, insana ihtiyaç vardır ve kendinizi yapayalnız hissedersiniz..Ben de sizin gibiydim.Son çocuktum, 5.torunu doğurdum ve eşim de aynı pozisyondaydi..O da son çocuk, 5.torun babası o yüzden kv tarafı da yardimlamadi hiç bir şeyi.Sizin yine anneniz gelmiş, elinden geleni yapmış. Başka sorumlulukları olduğunu belirtmiş aslında kardesinizi öne sürerek. Hep derler ya küçük kardeşler şımarık olur ,hep büyük kardeşler daha olgundur falan saçma bulurum.Buyuk kardeşler anne ve babanın kaymağını yer her daim. Gencliklerini, enerjilerini ,heveslerini hep onlar çeker.O yüzden inanın yapacak bir şey yok.Siz kendinize odaklanın, siz altından kalkmaya calisin .Bunun en iyi yani ilerde kimseye minnet etmemektir ki bunu bana çok iyi bir psikiyatr söylemişti.

Abi siz çocuğu kocamla yaptık diyorsunuz. İse gelince ben yaptım ben taşıdım diyorsunuz.baska bir zaman konu açsanız nasıl kocanız var bosayın diye tavsiye verirler. Ya ben hamileyken. Tasinacaktik. Kocam nakliye tutalım dedi. Ne gerek var. Ben kamyon olurum dedim😅😅

Benim nazlanmadan herşeyi yapan bi annem var ama onu nazlanıp kullanmaya çalışan bir evladı çok şükür. Ayrıca konuşmanada dikkat et annem hayatta bile olmayabilirdi kendince laf sokucam diye seviyeni yerlere düşürme.
Duygus sömürüsüne gecme ya . Sen bana tatlım derken sorun yok.

Nazlanıp kullanmaya çalışan evladı yok çok şükür demişsiniz. Bu kadar düşmeyin hassaslaştınız yorumu görünce sizde hassas yazın olur mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X