Gece alınan karar...

Erkekler dava açmıyor başka bir kadın bulup Yaşar çocuk bile yapar ama dava açmıyor o yüzden bundan ümitlenme ayrıca ayrı yaşıyorsunuz bu sizin aranızın soğumasına neden olmuş ben de eşinizin niyetinin kesin boşanmak olduğunu hissediyorum blöf yapıyor olsa bu kadar önünü arkasını düşünmezdi herşeui düşünmüş adam

Olasılıklar&şanslar

Bu konular çok hassas. Bu tip konularda hiçbir zaman suçlu aranmaz. Mutlaka iki tarafın da haklılığı, haksızlığı vardır. Ancak, eşinizin sizden ayrı yeni bir hayat kurmasına izin vererek, evliliğin temelini birlikte sarsmışsınız. Ya gitmesine izin vermeyecektiniz, ya da siz de gidecektiniz. Eşime güvenmiyorum ben çocuklarımla babamla kalırım şeklinde bir karar, ister istemez eşinizi bu duruma sürüklemiş. Benim ailemde de boşanmalar oldu. Genelde temel sorun, hatun kişinin yeni bir yuva kurduğunun, artık öncelik kendi çekirdek (eş ve çocuklar) olduğunu kabullenememesi sonucunda oldu. Kocanızın olmadığı evde, babanızın ne işi var? Babanızın olduğu evde kocanızın ne işi olacak? Bunlar acı gerçekler. Eğer bu evliliğin yürümesini istiyorsanız, ya tası tarağı toplayıp eşinizin yanına gideceksiniz. Ya da eşinizi getireceksiniz. Babanızı da yakınınızda bir eve oturtursunuz, gelir gider yoklarsınız. Bu şekilde bir evliliğin yürümesi çok zor. Bizim başımızdan çok geçti ailecek, biliyorum. Birbirine deli gibi aşık 3 çocuklu evli çift 15 yıl sonra boşandı. Kör topal yürüse bile, bir yerden patlıyor.

Son düzenleme:
her şeyi okumadım ama bir kadının yanı kocasının yanıdır...memleketine gidip iş kurmak için sizin rızanızı alması gerekirdi ama madem rıza almadan gitti siz de kocanızın peşinden gitmeliydiniz...benim açımdan hiç uygun değil bir akrabamın başına geldi..yengemiz amcaoğlumuzun peşinden gitmedi 4 sene yalnız bıraktı nikahınıda vermedi amcaoğlum çok dedi gel diye baktı olmuyor başka biriyle evlendi...dört yıldır hanımım yanıma gelmedi diye beyan edince mahkeme hemen boşadı...eşininzi seviyorsanız evlatlarınızın mutluluğunu düşünüyorsanız evliliğinizi kurtarmak için kocanızın yanına gitmek sizin göreviniz diye düşünüyorum..kırdıysam kusura bakmayın...benim inancımda yeri yok bu durumun.

Bu forumdaki erkek düşmanlığına hayranım

Adamın eşini yanında istememesi gibi bir durum yok ortada, arkadaş gitmek istememiş. Boşanmayı gündeme ilk getiren de yine hatun kişi. Çoğu boşanma mevzusunda durum tek taraflı değildir, muhakkak iki tarafın da hata yaptığı noktalar vardır. Ama siz eşinizi biraz bunaltmışsınız gibi geldi bana. Adamın orda yalnız olması, sizin çocuklarla ve babanızla başka bir yerde olmanız normal değil.

Okuduklarımdan çıkardığım kadarıyla siz gerçekten ailenize çok düşkünsünüz. Onlar bize yardım etti, onlar bizim arkamızda oldu diye eşinizi geri plana atmışsınız sanki. Bu durum onun sizden uzaklaşmasına sebep olmuş olabilir.

Sizin güvensizliğiniz nerden geliyor bilmiyorum, anlatmadınız sanırım. Ama bir kadın kocasına güvenmediği için işini bırakmıyorsa mutlaka altında bir sebep vardır. Ve bu duruma kadar geldiyseniz üzgünüm ama karşılıklı güven olmadan evlilikler yürümez.

Eşinizin sizin itirazlarınıza kulak asmadan kolunuzdan tutup götürmesi gerekirdi sizi yaşadığı yere. Belki bunu yapmaya çalışıyor, sizi korkutarak, blöf yaparak yanına gitmenizi sağlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Kurduğu işi bırakıp işsiz güçsüz yanınıza gelmesi abes olur. Ama siz işinizi bırakıp orda başka iş imkanı yoksa bile eşinizle çalışmaya başlayabilirsiniz. Sırt sırta verip daha güzel şeyler başarabilirsiniz.

Korkuteli güzel değil eşime güvenip işimden çıkmak istemiyorum

Bu cümle çok manidar bence... Halbuki insanın en çok eşine güveniyor olması gerekir bir yuvada! Sizin işiniz; aile huzurundan, çocuklarınızın mutluluğundan önce mi geliyor!
Aranızda tam olarak ne geçti bilemiyoruz tabi ama, eşiniz inat etmenizden dolayı size kırılmış ve soğukluk başlamış olabilir.
Bu arada ailem çok destek oldu demişsiniz, inanırım da, hem de iyiniyetlisinizdir onu da tahmin ederim. Ama ailenize karşı aşırı düşkünlük göstermenize rağmen, eşiniz için onun çalıştığı yere gidecek kadar fedakarlık göstermediğinizi düşünebilir eşiniz..
İnşallah yuvanız yıkılmaz, çocuklarınız çok üzülür.
Düzeltmeye bakın bence.
Allah yardımcınız olsun.

Bıkmış
Olaylara tek yönlü bakıyorsunuz gibi hissettim
Alınıp kırılmayın lütfen ama hiç onun açısından baktınız mı? Ailene çok düşkünsün diyor acaba babanızın yanınızda yaşamaya başlaması onu rahatsız etmiş olabilir mi? Siz neden dükkan açtığı yere gitmediniz illa gidin demiyorum ama eşler birbirinden ayrı durursa çok uzun süre sonu ayrılık bu bilinen bir şey ya dükkan sizin orada olmalıydı ya da siz orada..diye düşünüyorum doğrusu..
Allah yardımcınız olsun inşallah yuvanız dağılmaz hayırlı şekilde çözülür sorunlarınız

konu sahibinde sıkıntı var hanımlar ...korkuteline gitmek istemiyor...eşim memleketine gidecek beş dk yalnız bırakmam asıl...birde eşine neden güvenmez de işini bırakmaz bir insan..memursan tayin olursun özeldeysen orda da iş bulursun..bence siz ailenizden kopup kendi ailenizi kuramamışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…