gece olunca mutfak ?

işte asıl emzırme donemınde saglıklı beslenmek gerek hem sutun kalıtelı olsun dıye bebegın saglıgı ıcın
hemde cabuk toparlanman acısından

bak ne olursa olsun doya doya kahvaltını mutlaka yap yapmak zorundasın anakucagına veya sırtına koy bebegını kahvaltını yap
2 haslanmıs yumurta lor peynır mutlaka 1 kase 1 tabak salata 1 cay bardagı az tuzlu zeytın 1 avuc kavrulmamıs kuruyemıs yanı badem fındık fıstık falan

belkı omlete falan fırsat bulamazsın dıye pratık bunları soyluyorum
yada geceden patatessız fırında mucver tarıfı yazayım yap koy dolaba 2 gun kalıyor cıkarır cayın yanında yersın

2 havuc rendelenecek 1 bag maydanoz 4 tane taze sogan 2 kase lor peynır cesıtlı baharatlar 1 cay kasıgı kabartma tozu ve 3 yumurta bunları dogra kat cırp yaglı kagıtda fırında alt ust 180 derecede pısır kek gıbı dılım dılım kes ye hatta tek kullanımlık muffın kek kalıpları var ya onlarda da pısırebılırsın tuzlu kek gıbı un yok patates yok kızartma yok cok lezzetlı oluyor
bu tarz seyler kurtarır senı
sizin şu anda sağlıklı beslenme ile ilgili konunuz varmı. diyetisyenden daha iyi motive ediyorsunuz

sizin şu anda sağlıklı beslenme ile ilgili konunuz varmı. diyetisyenden daha iyi motive ediyorsunuz

var daha bugun harıka tarıfler buldum paylastım hatta :KK68:

son aylarda tavan yapmış bir sekilde gece yemem var....gerçekten elimden geleni yaptım ama yok akşam 10 da bı güç b bu mutfağa itiyor ..sanki nefsim ele geçirilmiş gibi....karnım inanılmaz tok olsa bile yiyorum yiyorum yiyorum dün gece sabaha karşı dört de bıraktım yemeyi...akşam yemeginde mantı yediysem gece makarna yapıp yiyebiliyorum pesinede spesiyaller var :d çubuk kraker cispler çikolatalar Allah ne verdiyse ..hiç bişe bulamadiysam ekmek yiyorum fare gibi ekmek kemiriyorum..bazen yeme işi bitip uykuya daldigimda uyanıp wc ye gidersem dönüşte koca bı kaşık Nutella yemeden uyumam o yoksa yine ekmek kemiririm ...Allah'ım nasıl kurtulucam kendimi esrar bağımlısı gibi hissediyorum ...sanki o an onları yemess m boşa yasiyormusum gibi...düştüm cikamiyorum mutfaktan tırtıl gibiyim eşimden çekiniyorum artık adam eve bişe alsa ertesi gün bulamiyor ..nedir bunun çaresi ..diyetisyene gitsem uymamki o listelere uyanan daha doğrusu ..önce nefsini koreltmem lazım...bunun için psikiyatr ye gitsem ilac kullansam düzelir mi hiç bilmiyorum ...başına gelen varmi
Ben hamileyken boyle oluyorum sonra geçiyor yemekten yoruluyorum gercekren sanki içimde bir kara delik varmıs gibi oluyo sizinki alışkanlık büyük ihtimalle vücutta kendini alıştırmis olay kafada bitiyor vazgecebilirsiniz

peki çok saol bilgiler için...yani aslan yemeginden sonra gece boyunca oluşan o açlık hissi sütümü azalatmaz ...zaten su da süt yaptığına göre ozaman benim sağlıklı bir diyete baslamamda sakınca yok degilmi...şok diyet değil...saglii bir yeme listesi işte yağ yaktıran cinsten :)
Canım merhaba konularını takip ediyorum ben de. Adetten 2 gün sonra dışarı boşalınırsa da hamile kalınabilir maalesef. Yüzde 40 mış dışa boşalarak korunma oranı.
İkincisi gece atıştırmaları duygusal açlık diyorlar öyle bir sebepten kaynaklanıyor. Evde abur cubur olmasın bi kere. Çocuklara da faydalı değil şeker gofret. Ayçekirdeğş al canım şişmanlatmıyor tek yenirse. Hem de ağzını oyalıyor başka yemek yemezsin o arada. Yanına da soda iç o da alıyor açlığı

son aylarda tavan yapmış bir sekilde gece yemem var....gerçekten elimden geleni yaptım ama yok akşam 10 da bı güç b bu mutfağa itiyor ..sanki nefsim ele geçirilmiş gibi....karnım inanılmaz tok olsa bile yiyorum yiyorum yiyorum dün gece sabaha karşı dört de bıraktım yemeyi...akşam yemeginde mantı yediysem gece makarna yapıp yiyebiliyorum pesinede spesiyaller var :d çubuk kraker cispler çikolatalar Allah ne verdiyse ..hiç bişe bulamadiysam ekmek yiyorum fare gibi ekmek kemiriyorum..bazen yeme işi bitip uykuya daldigimda uyanıp wc ye gidersem dönüşte koca bı kaşık Nutella yemeden uyumam o yoksa yine ekmek kemiririm ...Allah'ım nasıl kurtulucam kendimi esrar bağımlısı gibi hissediyorum ...sanki o an onları yemess m boşa yasiyormusum gibi...düştüm cikamiyorum mutfaktan tırtıl gibiyim eşimden çekiniyorum artık adam eve bişe alsa ertesi gün bulamiyor ..nedir bunun çaresi ..diyetisyene gitsem uymamki o listelere uyanan daha doğrusu ..önce nefsini koreltmem lazım...bunun için psikiyatr ye gitsem ilac kullansam düzelir mi hiç bilmiyorum ...başına gelen varmi
Kendimi gördüm beni anlatıyorsun sandım 🤣🤣 bende kısa bir süre önce böyleydim emzirme dönemindeyim ek gıdaya geçmeden önce içimi kemiriyordu resmen bişeyler aynı anlattığın gibiydim birde aala hamurişi eksik etmezdim evde az kaldıysa bitmeden yenisini yapardım hep. Taaaaakiiiii hiç bir kıyafetime pijamalarıma hatta iç çamaşırlarıma bile girememeye başladım ondan sonra tak etti 2 aydır dikkat ettim yavaş yavaş hazırladım kendimi 2 haftadır da diyetteyim biraz kilo vermeye başladım, ha canım yine istiyor özellikle tatlı ama yok yani kıyafetlerim olmuyor bütün gardrobu atmam lazım o yüzden yavaş yavaş kesmeye başla birden bırakırsan tekrar aynı olur 2 ayda frenle kendini sonra az yemeye başla sonra diyet. Allah yardımcın olsun gerçekten bu da zor bir süreç, ama yaparsın kadın yeterki istesin 💪🏻💪🏻💪🏻😍😍😍😘😘😘🌺🌺🌺❤️❤️❤️

bugün yediklerim;
sabah gayet az ..bir yumurta yanına az zeytin peynir çok az ekmek belki iki isiriik..( geceden sonra yer kalmadı )
gün içerisinde tabi pek yiyemiyorum bı zorla kuru fasulye pilav yaptım pişer pismez bı yedim tabak dolusu ..ayak üstü yediğim için onu öğünden saymadım..eşim gelince yalan konuşup hayatım sofra kurucam bende yemedim dedim ..onunlada iki tabak gömdüm turşu eşliğinde..arada ekmek de bandım fasulyeye (tokum ama ) eşim bilmiyor!
yemeklerinde dolaba koymadimki kaçamak yaparım diye ! ..sonra kek yaptım sekiz dilim falan yemisimdir ..şimdi aklım yine kuru fasukye ve tursuda ...eşime dedim dolaba koyarmisin onları diye koydu..ama kilit vurması lazım kafama koyduysam ısıtır yerim .pesinede plan hazır salkım domates almış eşim mis gibi ..ekmek arası yapıp yenecek o ..kalbimin bir köşesinde :d onun mutlulugu ile sabırla uyumayan bebeği sallıyorum..uyuyunca bayram edicem diyerekten sabrediyorum o domates ve pişkin ekmek beni bekliyor ...kalbimin diğer kosesin dede buzluktaki pişmiş su borehi var dur bakalım ona da niyetliyim...mikrodalgada beş dk isitinca benim ..ulaşmam çok kolay ...bugunki halinde boyle gece tayfalari.
Aksam aksam 8 dilim kek mi gercek olmamasını temenni ediyorum kuru fasulye pilav tıkar insani zaten ben üstüne sadece cay icerdim o da hazmetsin diye daha da gece yiyeceksiniz bu yemege kilonuz cok az ama bu sizi gaza getirmesin mide problemi de mi yasamiyorsunuz ?

bu soruna çözüm bulabildiniz mi

Back
X