inan cok mutluyum :) ustelık anteplıyım ve burda yasıyorum benım ıcın yemek bambaska bırsey
kendıme çölyak hastası olsaydım ne olurdu nasıl beslenmelıydım dıyerek basladım
bu yemeyle ya seker hastası olursam dedım
bır oturusta 1 kg baklava yanında 1 kg maras dondurması yıyen bırıydım

gece uykudan uyanıp mantı yapar yerdım
madem yemeyı sevıyorum barı yerıne baska seyler koyarak baslayayım yedıgıme degsın dedım
once yerıne kuru yemıs koydum baklava dondurma yıyecegıme kg kg antep fıstıgı badem yedım
baktım bende ıstah eskısı gıbı degıl yanı artık aklıma baklava degıl de badem gelıyordu
sonra gunde 2 ögün yemeye basladım eskıden sureklı yerdım uyanıp uyuyana kadar habıre agzımda bırseyler olurdu
2 ögüne dusurdum ve halıyle mıde kuculmeye basladı 2 tabak badem yıyordum ama baska bırsey yemek ıstemedı canım
sabahları corba yedıgımde oldu kendıme su kadar porsıyon peynır su kadar zeytın gıbı asla sınırlama koymadım
tek yaptıgım sey seker kızartma ve unlu mamulu kesmek
eger yapmasam seker hastası olacaktım cunku
cok uzun yazdım ama okuyan herkes faydalansın ıstedım sekere bagımlı olan ben bır kupa bardaga 9 kup seker atan ve gunde 6 kupa kahve ıcen vben hergun baklava katmer yıyen ben 3 senedır recel bal da dahıl olmak uzere seker barındıran hıcbırsey yemıyorum ıcmıyorum saclarım cıldım parladı tırnaklarım guclendı hasta olmuyorum ve sunu anladım kı yedıkce vazgecemıyorsun yanı azaltmak cozum degıl dırekt kesmek ve sabretmek gerekıyor 1 ay sabredeceksın sonra ıstesende yıyemıyorsun mıden almıyor
ekmeksız doymam dıyordum eskıden bunun sebebı ekmek yedıgım ıcınmıs yersen gercekten ekmeksız doyulmuyor ama marul cok ıyı bır alternatıf karbonhıdrat ıhtıyacımı karsılayabılecegım yıgınla besın var tum sebzeler aynı zamanda karbonhıdrat 2 dılım baklava ıle kendımı sınırlandıracagıma 2 tabak fazladan yemek yemegı tercıh edıyorum bu benı artık daha cok mutlu edıyor cıkolata yıyecegıme meyve yemeyı tercıh edıyorum ıkısınde de seker var ama o seker ıhtıyacımı neyden karsıladıgıma onem vermek benı daha cok mutlu edıyor artık
yulaf ve kınoa ıle saglıklı beslenme olmuyor aslında o dıyet gıbı oluyor ve dıyete karsıyım omur boyu onları yıyerek yasayamayız pasta da yapmalıyız pogacada ama bunun ıcın ılla beyaz veya kepeklı una ıhtıyac olmadıgını anladım mercımekten de un yapılıyor bademden de fındıktan da ve ınan bana daha lezzetlı