• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece yarısı arayan arkadaş

Bekar olsanız ya da sıkı fıkı yediği içtiği ayrı gitmeyen insanlar olsanız tamam saatin önemi olmaz ama çok samimi olmadığım biri beni arasa, hadi nezaketen geri dönüş yapılır da... Engelleyince annesinden aramak, neden açmıyorsun diye triplere girmek de biraz abartı olmuş. Bir yerden sonrası tacize giriyor dolayısıyla şikayet etmenizi garipsemedim.

Tamamda annesinin bile numarası varsa sende demekki samimi olmuşsun bir ara . Misal benim çok arkadaşım var daha annelerinin numarasını almadım 🤷🏻‍♀️ Herşeyi geçtim aynı böyle bir durum bende yaşadım az konuştuğum biriydi . Aradı gece nezaketen söyledim yani evliyim falan diye oda telaşlan unuttuğunu dile getirip olayı anlattı dahada o saatte aramadı bence sizde Tatlı dille bu saatte konuşamayaagını yada onu sakinleştirecek kıvama getirip uyuyabilirdiniz herşeyi geçtim insani görev olarak yapabilirdiniz. Belliki kızın kimsesi yok ve size çok güvenmiş

Hayatimda gordugum en bencil insanlardan biri siz olabilirsiniz konu sahibi. Sebebi ne olursa olsun intihar etmeyi dusunen ve samimi olmadiginiz halde (annesinin telefonu falan var ama sizde, o da ayri muamma) Gece sizi arayip dertlesmek isteyen biri icin esim de ben de cok rahatsiz olduk vs diyebiliyorsunuz.
Bir de komik sikayet etme mevzuu var, diyecek soz bulamadim size

Gece aranmaktan insan rahatsiz olabilir, gece aranmak istemeyebilir bir nebze anlarim ama evli olmakla alakasi nedir onu anlamadim. Yorumlara da baktim "evliyim gece konuşamam" filan yazanlar var.
Sevişiyorsan, özel birşey varsa veya dinleniyorsan zaten al sessize bakma telefona yani...

Kaç senedir evliyim ama "evliyim konuşamam" triplerine girmedim. Gece kocanizin yaninda uyumaktan baska bisey yapmiyorsaniz, konuşamiyorsaniz bu saatte burda napiyorsunuz? 😬

Saat dokuz buçuktan sonra birinci dereceden akrabam disinda krali arasa acmam. Cok ulasmak ısteyen mesaj atar pasa gonlum razi gelir ise cevap veririm.

Hele gece ucte arayacaklar, kesinlikle donmem.

Sevgilisinden ayrilip intihar edicem tribine girmek nedir yahu, 15 yasında mi bu? Sonra annesinden aramalar, karsi tarafin annesini rahatsiz etmeler....

Ya konu sahibine bencil diyorsunuz da hayatinizi surekli baskalsrini memnun etme odakli yaşamaktan cok mu memnunsunuz? Ayrica intihar edicek insan yedi duvele duyurmaz, ssssizce eder. Bu hanimin yaptigi bir nevi attention whore dedigimiz ilgi cekme cabasi. Ki hadi yapti cevap alamadi sonrasında tacize devam etmesi de sevgilisinin neden terk ettigini ele veriyor aslinda.

Gerçekten şok içinde okudum. Öncelikle karşınızdaki bir insan. İster tanıyın ister tanımayın. Dışarda ağlayan insanlar gördüğünde bile iyi misiniz diye soran insanlar var. Siz evlenmişsiniz barklanmışsınız. Fakat malesef herkes sizin gibi şanslı olmayıp hayatı yolunda gitmiyor olabilir. Üstelik o üzüntüyle rehberdeki her an gibi birini aradı korkuyla ve siz o çıktınız. Sizi gece 2 de arayan insan naber nasılsın demek için aramıyordur zaten. He böyle olsaydı evet derdim haklısınız. Demek ki kötü bir durumdaki yardım talep ediyor. Ayrıca ev kalabalık demişsiniz. Siz ailenizle her şeyinizi konuşabiliyor musun ? Kişi sayısının varlığı ya da fazlalığı neyi değiştirir ki ? Ayrıca burda 15 yaşında mıyız ya diyenler var. Kimsenin neyden ne kadar etkileneceğini bilemezsiniz. Herkes sizler kadar güçlü olmak zorunda değil bu hayatta bazı insanlar bazı şeyleri kaldırabilirken kaldıramayan insanlar da var. Umarım siz de bir gün bu duruma düşmezsiniz ve kaldıramayacağınız bir şeyle sınanmazsınız bu hayatta

Ya hu ben ailemle alakalı aşırı önemli bir durum varken bile gecenin 3ünde arkadaşım tarafından arandığımda sizin verdiğiniz bu tepkiyi vermemiştim. Kesinlikle abartıyorsunuz.

Sürekli arıyor demeniz de bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Başta arada mesajlaşırdık demişiniz. Sonra sürekli arıyor, annemi de arıyor demişsiniz. Siz hiç telefonu açıp konuştunuz mu? Belli ki o gece aramasından sonra size ulaşmaya çalışıyor. Belki özür dileyecek. Telefonu açıp derdini anlayıp ona göre cevap vermek veya beni olmadık saatlerde rahatsız etme demek bu kadar mı zor?

Ayrıca gece rahatsız edilmek istemiyorsanız çok basit bir çözümü var: telefonu sessize almak. Benim geceleri telefonum %90 sessizdedir. Önemli bir durum olduğunda sesini açık bırakırım. Acil bir durumda ulaşması gereken ya da daha doğrusu ulaşmasını istediğim yakınlarım da gece eşimi aramaları gerektiğini, benim telefonumun sessizde olduğunu bilir. Size de tavsiye ederim.

Gerçekten şok içinde okudum. Öncelikle karşınızdaki bir insan. İster tanıyın ister tanımayın. Dışarda ağlayan insanlar gördüğünde bile iyi misiniz diye soran insanlar var. Siz evlenmişsiniz barklanmışsınız. Fakat malesef herkes sizin gibi şanslı olmayıp hayatı yolunda gitmiyor olabilir. Üstelik o üzüntüyle rehberdeki her an gibi birini aradı korkuyla ve siz o çıktınız. Sizi gece 2 de arayan insan naber nasılsın demek için aramıyordur zaten. He böyle olsaydı evet derdim haklısınız. Demek ki kötü bir durumdaki yardım talep ediyor. Ayrıca ev kalabalık demişsiniz. Siz ailenizle her şeyinizi konuşabiliyor musun ? Kişi sayısının varlığı ya da fazlalığı neyi değiştirir ki ? Ayrıca burda 15 yaşında mıyız ya diyenler var. Kimsenin neyden ne kadar etkileneceğini bilemezsiniz. Herkes sizler kadar güçlü olmak zorunda değil bu hayatta bazı insanlar bazı şeyleri kaldırabilirken kaldıramayan insanlar da var. Umarım siz de bir gün bu duruma düşmezsiniz ve kaldıramayacağınız bir şeyle sınanmazsınız bu hayatta

Katılıyorum size, burada gelen cevaplara bende sasirdim.
Gece yarisi normalde fazla görüsmedigim birisi arasa „bu da ne yaaa“ deyip sinirlenecegime „ne oldu ki, acil olmali“ der merak ederdim. Demek ki birsey olmus ve beni aradagini göre belki su an ulasacagi baska kimse yok. Ne olduguna dair bir fikir edinmedende basimi yastiga koyup tekrar uyuyamazdim.

Hele ki sonra intiharla ilgili mesajlar gelse. Bu kadar duyarsiz olmamaliyiz. Biraz empati yapip karsimizdakinin ne halde olabilecegini düsünmek zor degil.

Arayip ne olup bittigini ögrenmek belki bir kac dakika sürer ama gercekten kendine birsey yapsa pismanlik ömür boyu.

Yazık ya gerçekten insanlık ölmüş birine dert anlatmak isteyince şikâyet edilecek duruma düşmüş dertli insanlar...işyerime işlemlerini yaptirmaya gelen vatandaşlardan hiç tanimiyorum ki kendilerini bana dert anlatan olmuştur 5 dakikada olsa anlık birşey dolmuş demekki kişi anlatacak birini aramış onlarla ağladığımı bilirim

Kadın gece yarısı arayıp yemek tarifi istememiş sonuçta. Bu durumda kaçtan sonra insanlar aranabilir gibi görgü kuralları ikinci planda kalırdı benim için. Ki belli bir saatten sonra anne babamı bile aramayan bir insanım.

Ayrıca evet bizim için sevgiliden ayrılmak basit bir mesele, ergenlikte bile böyle düşünürdüm. Ama demek ki karşımızdaki insan o anda o kafada değil.

Sonrasında eleştirip başka bir çözüm bulmaya çalışırdım ama o an o telefonu açmamazlık yapamazdım asla.

Kocası da rahatsız olmuşmuş. Kocandan çekinmişsin işte. Kocanın arkadaşı arasa açar konuşurdu. Çaresizlik içindeki insanı engelliyor bi de. Yazik ne kadar zor durumda kalmışsa sizin gibi birini aramak zorunda kalmış.
şu kısımda yazdığına sonuna kadar katılıyorum. ancak şöyle de bir durum var konu sahibinin buraya gelip böyle şeyler yazması onun normalde o kişiye karşı bu içindeki kötü duyguları belli ettiği anlamına gelmiyor.
maalesef ki insanlar çok iki yüzlü ve içindeki kötülükleri karşı tarafa yansıtmıyor. o yüzden o kızcağız zaten arama gafletinde bulunmuştur.
zaten herkes dürüst olsa ortada bir avuç iyi insan kalacak o yüzden kötüler kendini kamufle etmek zorunda kalıyor.
konu gayet açık değil mi?

Sizin gibi tuzum kuru bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesindeki insanlarla aynı dünyada mi yasiyoruz ? Sizce de sırf 2 de arıyo uykumdan uyandırdı diye bu kadar detlenmek ne kadar doğru ?
Annelerimiz tanisikmis demek ki az da olsa geçmişiniz var. İnsan bir açar evliyim bir daha olmazsa sevinirim problem nedir der . Baktınız sizi dert dinleme aracı olarak görüyor o zmaan bakarsınız çaresine . Daha derdini dinlemeden bu kadar bencillik . Allah im evlatlarımızı bizleri sizin gibi dünya etrafimda donuyocularla karsilastirmasin

şu kısımda yazdığına sonuna kadar katılıyorum. ancak şöyle de bir durum var konu sahibinin buraya gelip böyle şeyler yazması onun normalde o kişiye karşı bu içindeki kötü duyguları belli ettiği anlamına gelmiyor.
maalesef ki insanlar çok iki yüzlü ve içindeki kötülükleri karşı tarafa yansıtmıyor. o yüzden o kızcağız zaten arama gafletinde bulunmuştur.
zaten herkes dürüst olsa ortada bir avuç iyi insan kalacak o yüzden kötüler kendini kamufle etmek zorunda kalıyor.
konu gayet açık değil mi?
Yanı annesine kadar telefon numarası var. Hangimizin kac kışı de annesinin numarası var. Sanki kız bunu gece 2 de naber , napıosun diye aramış. Evli insanlara sevgiliden ayrılmak basit gelebilir ki ben de evliyim ama herkesin derdi kendine büyük. Evde kalabaliklarmis lafa bak, anne baba sevgilimden mi ayrıldım desin, herkesin anne babası aynı mi. Ne tatli uykusu varmış. Akşam 10 dan sonra kimseyi aramamak başka şey, önemli bir anda çaresiz hissettiğinde aramak baska sey

Yanı annesine kadar telefon numarası var. Hangimizin kac kışı de annesinin numarası var. Sanki kız bunu gece 2 de naber , napıosun diye aramış. Evli insanlara sevgiliden ayrılmak basit gelebilir ki ben de evliyim ama herkesin derdi kendine büyük. Evde kalabaliklarmis lafa bak, anne baba sevgilimden mi ayrıldım desin, herkesin anne babası aynı mi. Ne tatli uykusu varmış. Akşam 10 dan sonra kimseyi aramamak başka şey, önemli bir anda çaresiz hissettiğinde aramak baska sey
aynen öyle. ayrıca bugün evli? yarın kimin başına ne geleceğini bilemeyiz.
konu sahibinin kocasının birine gönlü kayıp aldatması veya kocasını kaybetmesi vs. gibi acıların gelmesi de an meselesi. o zaman o acıyla saatin kaç olduğuna umarım bakar birini arayacağı zaman.
kimse durduk yere intihar edicem diye kendini rezil etmez.

ya burda yazılanlar gerçek mi?
yok saat akşam 10 dan sonra kimse beni arayamaz, yok gece arayan insan psikopattır, yok aşk acısını en son bilmem kaç yaşında yaşadım...
ya bi biz deliyiz her halde bu memlekette..
benim her arkadaşım olmasa da samimi olan bir sürü arkadaşım gece 12 de bile mesaj atar naber napıyosun diye ya da arar.. tamam evli olanlarda durum biraz farklı olabilir ama yine mesaj atılır. evlenince sonuçta insanlıktan çıkmıyorsun. yine insansın ve eşin dışında başkalarıyla da iletişimin oluyor.
kaldı ki aşk acısı da gayet geçerli bir acıdır. insanlar aşk acısıyla intihar bile edebiliyor. hayatlarından vazgeçmeyi göze alabiliyor.
ama olsun. valla böyle konuları okudukça insanları daha iyi tanıyıp, ayağımı denk almayı öğreniyorum en azından.
Aşk acısı demedim.Aşk acısından intiharı kastettim ve belirttim.Lütfen okudugunuzu anlayın bir zahmet olur mu? Belki de defalarca kez bu gibi olaylardan dolayı suistimal edildiğim için düşüncelerim bu yönde olabilir.Bu beni vicdansız yapmıyor.Annesinin telefon numarasını biliyor olmasının samimiyetle alakası yok ayrıca.Daha önce hat değistirirken veya telefonum kullanılamaz hale geldiğinde bana ulaşabilmeleri icin annemin numarasını vermiştim.Iş veya proje gereğiydi üstelik.Herneyse umarım yorumumu misilleme olarak algılamazsınız.

Son düzenleme:
Kim olursa olsun ,ister can dostum ister dünkü tanıdık ,darda zorda olunca saat kaçta ararsa arasın yapabileceğim birşey varsa yaparım zorlanmam, kızmam ama saçma sapan aşk acısı için de aramasın kimse yahu ... ben konu sahibini çokta haksız bulmadım ama insan meşkule atmaz yahu,gecenin bir yarısı birşeymi oldu diye açarım

Aşk acısı demedim.Aşk acısından intiharı kastettim ve belirttim.Lütfen okudugunuzu anlayın bir zahmet olur mu? Belki de defalarca kez bu gibi olaylardan dolayı suistimal edildiğim için düşüncelerim bu yönde olabilir.Bu beni vicdansız yapmıyor.Annesinin telefon numarasını biliyor olmasının samimiyetle alakası yok ayrıca.Daha önce hat değistirirken veya telefonum kullanılamaz hale geldiğinde bana ulaşabilmeleri icin annemin numarasını vermiştim.Iş veya proje gereğiydi üstelik.Herneyse umarım yorumumu misilleme olarak algılamazsınız.
ben çok şükür yazılanları anlıyorum. siz benim yazdıklarımı anlamış olsaydınız cevap verme gereği doğmazdı.
ayrıca aşk acısından intiharın yaşı falan yoktur. acının, aşkın, ölümün vb. insan için olan şeylerin zamanı ve yaşı yoktur.
ha bunu zaman gösterir öğrenirsiniz bilemem ama ben zamanla değil etrafımdakileri gözlemle öğrendim yaşamama gerek kalmadı.
onun dışında inan yaptığın yorumu hatırlamıyorum şuan yazdıklarına istinaden yazdım. annesinin numarası varmış yokmuş kısmında ne düşündüğün beni hiç ilgilendirmiyor.

Back
X