- 19 Nisan 2022
- 4.449
- 48.497
- 458
Vallahi geçicek annemi tanısanız dersiniz ki bu kadın atlattıysa ben kesin atlatırımYemin ederim aynı ben . İnşallah bende atlatacagim
Lohusa depresyonu ve deprem birleşmiş. Psikoloğu gitseniz bile ilaç vermeyebilir.20-30dk bebeği bırakıp kısa yuruyusler iyi gelebilir. Kafanızı sürekli bebeğime bir şey olacak diye değil emekleyerek gülecek ağlayacak konuşacak yürüyecek gibi olumlu hayallerle meşgul edin. kötü dusunceler sizi karanlığa surukler iyi düşünelim iyi olsun.Kızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Eşim çok destek oluyor yalan söyleyemem ama oda lohusalık döneminde çok çektirdi bana . Ailemle konuşmuyorlar bu apayrı bir konu zaten . Annem çalışıyor kaynana zaten rahatını bozmaz kayınbaba arar çocuğa iyi bak haşa der kapatır densiz kaç kere bozdum hala aynı.
İşin özeti kızlar artık çocuğuma birşey olacakmi diye düşünmekten çok yoruldum birşeyler söyleyin bana gececekmi bu günler . Herkes aynı şeyimi yasadi yoksa benmi böyleyim hayata küstüm resmen. Ben iyi olsun diye uğraşırken daha kotu olmasindan bıktım usandım artık psikolojim hiç iyi degil
Geçecek canım merak etme. Bende ilk bebegimde aynı durumları yaşadım. Bebeğim alerjikti bide kolikti. Hiç geçmeyecek gibiydi inan ki. Çok sık hasta olurdu nebulizatorle hava verirdim . Ama geçiyor sonra minnak zamanlarını özlüyorsun, bu yorgunluklardan, telastan anneligin tadını cikaramiyorsunKızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Eşim çok destek oluyor yalan söyleyemem ama oda lohusalık döneminde çok çektirdi bana . Ailemle konuşmuyorlar bu apayrı bir konu zaten . Annem çalışıyor kaynana zaten rahatını bozmaz kayınbaba arar çocuğa iyi bak haşa der kapatır densiz kaç kere bozdum hala aynı.
İşin özeti kızlar artık çocuğuma birşey olacakmi diye düşünmekten çok yoruldum birşeyler söyleyin bana gececekmi bu günler . Herkes aynı şeyimi yasadi yoksa benmi böyleyim hayata küstüm resmen. Ben iyi olsun diye uğraşırken daha kotu olmasindan bıktım usandım artık psikolojim hiç iyi degil
Boğazı kızarmış hiriltisi var ama ciğerler temiz dedi doktor . Bende hava veriyorum bugün başladım . Kaç güne etki eder senceGeçecek canım merak etme. Bende ilk bebegimde aynı durumları yaşadım. Bebeğim alerjikti bide kolikti. Hiç geçmeyecek gibiydi inan ki. Çok sık hasta olurdu nebulizatorle hava verirdim . Ama geçiyor sonra minnak zamanlarını özlüyorsun, bu yorgunluklardan, telastan anneligin tadını cikaramiyorsun
Aynen o kadar zor günler gecirdimki tabiki benden büyüğünü yaşayanlar oldu şikayet etmiyorum. Ameliyatlı halimle sokaklarda sabahlara kadar kaldım kaç gece doğru duzgun yikanamadim pansuman yapamadım sürekli ölüm korkusu vardiLohusa depresyonu ve deprem birleşmiş. Psikoloğu gitseniz bile ilaç vermeyebilir.20-30dk bebeği bırakıp kısa yuruyusler iyi gelebilir. Kafanızı sürekli bebeğime bir şey olacak diye değil emekleyerek gülecek ağlayacak konuşacak yürüyecek gibi olumlu hayallerle meşgul edin. kötü dusunceler sizi karanlığa surukler iyi düşünelim iyi olsun.
Allah yardımcınız olsun anlayabiliyorum. Çok çok geçmiş olsun. Anne olarak toparlanmam zorundasınız. Size muhtaç minicik bir yavru var o da mutlu anne görmek ister. Bebeğiniz sizin umudunuz. En zor günde gelen müjde o bu kadar mucadeleciyken annesi de aslan gibi olmalı.umarim bir an önce normale dönersiniz kendinize çok iyi bakın.Aynen o kadar zor günler gecirdimki tabiki benden büyüğünü yaşayanlar oldu şikayet etmiyorum. Ameliyatlı halimle sokaklarda sabahlara kadar kaldım kaç gece doğru duzgun yikanamadim pansuman yapamadım sürekli ölüm korkusu vardi
İnan beni sürekli hasta olması çok yoruyor . Yanlış anlaşılmasın bakmaktan sıkıldigim yada istemediğim için değil onun canı acıyor benim canım daha çok acıyor3bucuk aylik bebegim var bende halen gecicek dimi diye soruyorum yavas yavas büyüdükçe alistikca bebegine geciyo keyifli.bir hal aliyo.ama.geciyo kuzumm.. sabir...
Cok iyi anliyorum seni ayni durumdayiz sadece suna odaklan onun annesi sensin onun sana ihtiyaci var ve ona senden baska kimse boyle guzel bakamazİnan beni sürekli hasta olması çok yoruyor . Yanlış anlaşılmasın bakmaktan sıkıldigim yada istemediğim için değil onun canı acıyor benim canım daha çok acıyor
Tedavisine baslamissiniz.birsey olmaz Allah'ın izniyle. İkinci oğlum ,abisi okula gittiği için 30 gunlukten 4 aylığa kadar beş paket antibiyotik bitirmişti. Endişelerinizi anlıyorum önümüz yaz , daha rahat geçirirsinizŞuan grip ben ağlamaktan ölüyorum ya geçmezse ya ona birşey olursa diye. Biliyorum saçma ama o hirladikca oksurdukce içim gidiyor
Alışacaksınız hastanede kaldıgı için böyle düşünüyorsunuz ilk çocugum korona pozitif oldıgumda dogdu hastanede kaldı ayrı kaldık yüzünü bile göremedim bende böyle senin gibi hissediyordum bişey olacak diye hatta en ufak bişey olsun hastaneye giderken aglamamak için zor tutardım kendimi ki normalde böyle şeylerde çok sakin olurum kendi yarama dikiş atacak kadar canım saglamdır ama aynısı evladımda olmadı o hastaneye normal bişey için bile gitsem çocugu yine alacak yatış verecekler gibi hissediyordum sürekli diken üstündeydim sonra sürpriz ikinci hamile kaldım dogumda onu yanıma verdiler onunla hastaneden çıktım o günden sonra bu psikolojim düzeldi eskisi gibi degilim sakin oluyorum artık beynimde o beni kaygıya düşüren kısım silindi gitti sanki. Çocuk bu hasta olacak büyüyecek düşecek kalkacak bu hep böyle ama kötü düşünceleri ne kadar çok düşünürsek kendimize çagırıyo o şeyi yaşıyoruz iyi düşünün iyi olsunKızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
2 güne hava etkisini gösterir. Sabah akşam pulmicort veriyordum , günde 5 kerede ventolin. Bide burnunu açık tut serum fizyolojik le temizleBoğazı kızarmış hiriltisi var ama ciğerler temiz dedi doktor . Bende hava veriyorum bugün başladım . Kaç güne etki eder sence
Bende çok isteyerek özlem çekerek kavuştum oğluma. Daha 26 günlükken rota virüs geçirdi küvöze girdi 5 gece göstermediler. Sonra odaya çıktık ama çocuğumun her yeri delik deşik damar yolu açıp serum takmaktan. 5 gecede birlikte odada kaldık ve defalarca damar yolu açtılar el kadar bebeğime. Öyle zordu ki oğlum 2.5 yaşında hala aklımın bi köşesinde o acı.. Üstüne birde lohusa depresyonu ve meme reddi yaşadım. Her kafadan bi ses o bu derken depresyon çok uzun sürdü. Şimdi gelip annecim diyo beni öpüyo dünyalar benim oluyo.. Evet bu geçecek ama hep bişeyler olacak ne yazık ki oluyor. Düşe kalka büyüyorlar hastada oluyorlar ne yazık ki. Annelik hep endişe ve sonsuz sevgi hali bence..Kızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Valla kafayı yiycem ya çocuğu görmeye zor geldiler daha kayinbaba hazretleri gelemedi bile . Aramız 30 dk bu arada beni arıyor bebek niye ağlıyor bakamiyormusun vs vs. Bende en son dedim ben bakamıyorum al sen bak ama adam yine aynı8. aydan bildiriyorum: geciyorsiz mutlu olursaniz bebek de mutlu olur.
Ilk 4 aydaki halimi dusunuyorum da simdi, deli gibiydim. Annem endiselenmisti, kendimi hasta edicem, psikolojimi bozcam diye. Neyse ki gecti cok sukur.
Sadece bebeginize odaklanin. Kayinvalide onu demis, kayinbaba sunu yapmis, bosverin. Kendinize ve bebege dikkat edin yeter
2 sene süt sağdım..Evet canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Sen üstüne bir de deprem yaşamışsın.
Benim de bebeğim alerjikti. Meme reddi kanlı kaka egzama pişik konak reflü mahvoldu çocuk. Herkes bana akıl veriyor şöyle yap böyle yap. Kimse de demiyor ki alerjisi olabilir mi delirecektim artık. Annemdeydim. İzmirin bir ilçesinde. Devlet hastanesi var sadece. Doktora soruyorum alerji olabilir mi yok diyor. İsilik olmuş. Sıcaktan diyor. 2.5 aylıktı alerji doktoru buldum İstanbula geldim. Sorunu çözdük ama 8 ay diyet yaptım süt sağdım iğrenç günlerdi.
Kaynanamdan nefret ettim. Ama geçti :)
Eşimle defalarca birbirimize girdik.
Çocuk emmiyor annem diyor ki memeden çekme. Çok zayıf. Emziremiyorsun. Anne emmiyor
Kaynanam diyor senin sütün yok. E var. Emmediği için sağıyorum. Sütlerim aşırı arttı. Anne çok sütüm azarlamıyorum diyorum. Yok yok diyor olsa kilo alırdı. Ya emmiyor biberon almıyor daha kaç kere anlatacağım
Şimdi 2 yaşına gelmek üzereyiz. Yeni yeni çıkıyorum bu ruh hallerinden
Zimax diye bir şurup veriyorum ventesol vebaska bir ilaç daha vardı adını hatırlayamadım . Bir ccde izotonik su ekliyorum ve her 4 saatte bir burnu temizliyorum2 güne hava etkisini gösterir. Sabah akşam pulmicort veriyordum , günde 5 kerede ventolin. Bide burnunu açık tut serum fizyolojik le temizle
Streste vardı bende çocukta istemeyince çekildi sayılır malesef . Bende önceleri sagip verdim biberonla oguruyordu midesi bulaniyordu2 sene süt sağdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?