Geçecek diyin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fsly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fsly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2020
688
301
33
31
Kızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Eşim çok destek oluyor yalan söyleyemem ama oda lohusalık döneminde çok çektirdi bana . Ailemle konuşmuyorlar bu apayrı bir konu zaten . Annem çalışıyor kaynana zaten rahatını bozmaz kayınbaba arar çocuğa iyi bak haşa der kapatır densiz kaç kere bozdum hala aynı.
İşin özeti kızlar artık çocuğuma birşey olacakmi diye düşünmekten çok yoruldum birşeyler söyleyin bana gececekmi bu günler . Herkes aynı şeyimi yasadi yoksa benmi böyleyim hayata küstüm resmen. Ben iyi olsun diye uğraşırken daha kotu olmasindan bıktım usandım artık psikolojim hiç iyi degil

Bebeğe alışmak yeni düzen kurmak çoğu anneyi zorlamıştır bende dahil ama aynı lafı söyleyeceğim büyüyünce unutacaksın hepsini.
Şaka şaka büyüyünce hasta oluyorlar üzülüyorsun başına birşey geliyor üzülüyorsun annelik böyle birşey çocuklar asla büyümüyor

20 haftalık hamileyim, ilk bebeğim.

Geçicek mi bilmiyorum tecrübeli değilim bu konuda ama çok şükür ki sağlıcakla doğmuş bebeğiniz. Bu bile o kadar kıymetli ki. Evet bazı sıkıntılar, aksilikler olmuş ama çok şükür yanınızda ve sağlıklı. Bunaldığınız anlarda bunu düşünün. Eminim ki birlikte neleri başardığınızı düşününce bu günleri de atlatabilecek gücü kendiniz de bulabilirsiniz

3 ile 6 ay arasi geciyor size bagli ben 3.ayda atlatmistim alistik sürece

Geçecek inşallah arkadaşım.

Allah’ımın izniyle her geçen gün daha güzel olacak inşallah.

Birazcık sabır…

İstemsiz kayınpeder ile diyaloga güldüm.
Geçer herşey geçer.
Biraz daha sakin olun.
Bu arada geçmiş olsun.

Doğumlarımız arasında birkaç gün var. Öncelikle geçmiş olsun ben de uykusuzluktan ölüyorum Allah razı olsun tüm ev işimi annem yapıyor yine de zor. Kendinizi suçlamayın hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz
Sadece boğulma riski için, lütfen battaniye yorgan beşik koruyucu oyuncak vs kullanmayın, Türkiyede herkes battaniye ile uyutuyor burda kesinlikle uygun bulunmuyor riskten ötürü
Kolaylık diliyorum ikimize de

Yok zaten çok dikkat ediyorum. Rabbim sizinde evladinizi size bağışlasın inşallah

İçinizdeki öfke, endişe ve mutsuzluk buraya kadar geldi.

Sizin her yaşadığınızı enerjisel olarak bebeğiniz de alıyor. Mucizeniz sağlıkla doğmuş ve yanınızda. Bundan daha güzel ne olabilir?

Her şey geçiyor merak etmeyin. Siz şu an önce kendinize sahip çıkın lütfen.

Şuan grip ben ağlamaktan ölüyorum ya geçmezse ya ona birşey olursa diye. Biliyorum saçma ama o hirladikca oksurdukce içim gidiyor

İnşallah çünkü endişe etmekten yoruldum artık

O kadar ağır şeyler yaşadım ki, 50 kere falan kocamı boşamaya kalktım o derece. Şimdi gidip gidip öpüyorum. Geçiyor, endişe etmekte çok haklısınız, doğum zaten ayrı bir psikolojiyken bir de deprem etkilemiş sizi çok geçmiş olsun.

Sakin kalın, bebeğinize odaklanın.
Kayınvalide için keyfinizi, kocanızla aranızı bozmayın.
Kayınvalideler doğum zamanı bi delleniyorlar çünkü garip garip şeyler yapıp söylüyorlar hiç umursamayıb

Annem beni doğururken çok zor bir doğum geçirmiş 6 saatte vücudumu annemin içinden zar zor çıkarabilmişler. Bu sebepten ve annemin tek çocuğu olmamdan ötürü annem de benim üzerime aşırı titrerdi. Asla beni tek başına yıkayamamış, 3 yaşına kadar beni tek başına doktora götürememiş. Bir keresinde doktora gittiğinde(her gün götürüyormuş) doktorum “bence artık kızınızı bana getirmeyi bırakın gayet sağlıklı, siz kendiniz bir doktora gidin betiniz benziniz atmış” demiş. Bir gün tırnağımı keserken yanlışlıkla derimi kestiği için ben dünyanın en kötü annesiyim diye ağlama krizine girmiş. Yemek yedirememiş yine krizlere girmiş.
Ama tabii ki bunların hepsi geçmiş tecrübelendikçe, ki benim annem aşırı kaygılı bir insandır, ve şuan 36 yaşındayım sağlıklı da bir insanım
Lütfen kaygılarınızın sizi yenmesine izin vermeyin.

Yemin ederim aynı ben . İnşallah bende atlatacagim

Annelikten bu yüzden korkuyorum ama çevremdeki annelere bakinca ilk aylardan sonra bu stres geçiyor. Pıtır pıtır yürümeye basladiklarinda yeni huylar edinmeye basladiklarinda insanin her günü ilginçleşiyor. Hobi gibi bişi bu annelik

Ben resmen evrim gecirdim ya sürekli korkarmi bir insan sürekli korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…