- 11 Ocak 2023
- 17
- 32
- 3
- 39
Allah razı olsunSağlıkla büyütün bebeğinizi, geçicek tabii ki geçmez olur mu ? En zor zamanları şu anda, acemilik, uykusuzluk, hastalık her şey iç içe giriyo. Naçizane tavsiye burnunu serum fizyolojik ile açmanız tabii burada doktor arkadaşlar varsa daha iyi bilirler ama ben hasta olsun olmasın hep burnunu açtım bebeğimin. Hastalık dönemlerinde günde altı yedi kez açtığım oldu ve bu şekilde çok rahatlayıp rahat uyuyordu. Anne olunca koca bi evham gelip oturuyo insanın göğsüne tüm anneler böyledir neredeyse. Ama bu düşüncelere fazlasıyla kapılıp bebişinizin en güzel anlarını kaçırmayın lütfen, tadını çıkarın, mis gibi kokusunu içine çekip rahatlayın. Allahım size bağışlasın.
Benimki biberonu görsün havada kapardı. Sütten kesme döneminde boş biberonu alıp getirirdi bitti deyince göğsümü sıkardıStreste vardı bende çocukta istemeyince çekildi sayılır malesef . Bende önceleri sagip verdim biberonla oguruyordu midesi bulaniyordu
Ben de işe başladığım için devam ettim sağmaya 16. Aya kadar. Ama 8. Aydan sonra memeye döndü birden şükürler olsun o duyguyu da yaşattı bana. Gece emzirmeye zevkle kalktım hep. Sonra sütüm bitti2 sene süt sağdım..
Yaaa yerim ben onu benimkide uykusunda başını yukarı kaldırıp ağzını açıyor sonra ağlıyor mamayida içmiyor beyefendiBenimki biberonu görsün havada kapardı. Sütten kesme döneminde boş biberonu alıp getirirdi bitti deyince göğsümü sıkardı
Çok geçmiş olsun..Hepsi gelip geçiyor, bi bakmışsınız kreş, okul..Boğulma riskine karşı bebeği hafif yan yatırın..Kızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Eşim çok destek oluyor yalan söyleyemem ama oda lohusalık döneminde çok çektirdi bana . Ailemle konuşmuyorlar bu apayrı bir konu zaten . Annem çalışıyor kaynana zaten rahatını bozmaz kayınbaba arar çocuğa iyi bak haşa der kapatır densiz kaç kere bozdum hala aynı.
İşin özeti kızlar artık çocuğuma birşey olacakmi diye düşünmekten çok yoruldum birşeyler söyleyin bana gececekmi bu günler . Herkes aynı şeyimi yasadi yoksa benmi böyleyim hayata küstüm resmen. Ben iyi olsun diye uğraşırken daha kotu olmasindan bıktım usandım artık psikolojim hiç iyi degil
Çok teşekkür ederim o günden sonra sürekli tetikteyim zaten.Çok geçmiş olsun..Hepsi gelip geçiyor, bi bakmışsınız kreş, okul..Boğulma riskine karşı bebeği hafif yan yatırın..
Zimax antibiotik oluyor . Saatlere dikkat edip verin. Allah şifa versinZimax diye bir şurup veriyorum ventesol vebaska bir ilaç daha vardı adını hatırlayamadım . Bir ccde izotonik su ekliyorum ve her 4 saatte bir burnu temizliyorum
Ne örtülüyor peki?Doğumlarımız arasında birkaç gün var. Öncelikle geçmiş olsun ben de uykusuzluktan ölüyorum Allah razı olsun tüm ev işimi annem yapıyor yine de zor. Kendinizi suçlamayın hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz
Sadece boğulma riski için, lütfen battaniye yorgan beşik koruyucu oyuncak vs kullanmayın, Türkiyede herkes battaniye ile uyutuyor burda kesinlikle uygun bulunmuyor riskten ötürü
Kolaylık diliyorum ikimize de
Ay annesinin kuzusu , annesinin aşkisi diridin doridonUyku tulumu giydiriliyor şu şekil
Eki Görüntüle 3225917
Canım ilk aylar böyle, her hastalık çocuğun bağışıklığı için esktra bir ödül. Böyle bak. Sen ne kadar negatif olursan, bebek de hisseder, çekim yasası… yaşa gitsin, bebek hasta da olacak, düşecek de üzülecek de. Ama ileride daha dinç elli ayaklı olduğunda, daha da kolay atlatacak her şeyi. Yapabiliyorsan ginde 10 dk da olsa meditasyon yap rahatlaKızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Eşim çok destek oluyor yalan söyleyemem ama oda lohusalık döneminde çok çektirdi bana . Ailemle konuşmuyorlar bu apayrı bir konu zaten . Annem çalışıyor kaynana zaten rahatını bozmaz kayınbaba arar çocuğa iyi bak haşa der kapatır densiz kaç kere bozdum hala aynı.
İşin özeti kızlar artık çocuğuma birşey olacakmi diye düşünmekten çok yoruldum birşeyler söyleyin bana gececekmi bu günler . Herkes aynı şeyimi yasadi yoksa benmi böyleyim hayata küstüm resmen. Ben iyi olsun diye uğraşırken daha kotu olmasindan bıktım usandım artık psikolojim hiç iyi degil
Geçiyor, tünelin sonu aydınlık. Yalnız ilaç isimlerini silin, reklam vs değil de "onun çocuğuna iyi geliyormuş benimkini de iyileştirir kafası" olmasın.Zimax diye bir şurup veriyorum ventesol vebaska bir ilaç daha vardı adını hatırlayamadım . Bir ccde izotonik su ekliyorum ve her 4 saatte bir burnu temizliyorum
Bunlar heeeeppp geçecek anı olarak kalacakKızlar çok şükür dert değil ama ne bileyim çok doldum ve aşırı bitkinim. 55 günlük anneyim depremden 3 gün önce yavrum geldi dünyaya o kadar çok istedim ki o kadar çok bekledim ki onu anlatamam size. Anne olmaya çok hazırdım doğum yaptım 3 gün sonra deprem oldu bu arada bebeğim küvezdeydi birşey olacak diye aklım çıktı . Sonra aldım oglumu hasret bitti artık dedim. İşte herşey bundan sonra başladı 40 gün ailemin yanında kaldım mevburiyetten mustakildi evleri . Neyse bebeğim aşırı hassas kızlar bir gece beşiğinde boğulma riski geçirdi hemen hastaneye yetiştirdim . Hatta acaba nobetmi geçirdi diye burda konu açmıştım . Çok şükür öyle birşey yok. Aynı zamanda alerjik bir bebek ve meme reddi yaşadık mamaya geçtik onuda mirin kırın içiyor . Defalarca doktora götürdüm sağlık sorunu yok. Havalar çok soğuk evden dışarı çıkamıyorum kimseyi kabul edemiyorum . Şimdide grip olmuş onunla ugrasiyorum buhar veriyorum sürekli .
Ne güzel sizinkinin inadı kırılmış. Hiç emmedi, emzirme danışmanı, hemşire, ebe hepsini denedik sütümde çoktu ama asla istemedi memeyi. Öyle böyle 2 yaşı gördük ve kestim.Ben de işe başladığım için devam ettim sağmaya 16. Aya kadar. Ama 8. Aydan sonra memeye döndü birden şükürler olsun o duyguyu da yaşattı bana. Gece emzirmeye zevkle kalktım hep. Sonra sütüm bitti
2 sene de çok zormuş hiç emmedi mi?
Çok çabuk büyüyecek inan ki, bebeklik fotoğraflarını görünce ne ara geçmiş 2.5 yıl diyorum.Yaaa yerim ben onu benimkide uykusunda başını yukarı kaldırıp ağzını açıyor sonra ağlıyor mamayida içmiyor beyefendi
Ne güzel sizinkinin inadı kırılmış. Hiç emmedi, emzirme danışmanı, hemşire, ebe hepsini denedik sütümde çoktu ama asla istemedi memeyi. Öyle böyle 2 yaşı gördük ve kestim.
Benimki uykuda bile kabul etmemiştiÇok iyi dayanmışsınız 2 sene valla bravo. Ben uykuda emzirebiliyordum bu arada uyanıkken almıyordu. Hep uykuda vere vere bilinci yerine geldikçe gün içinde de sevmeye başladı. Gece gündüz sağmak zorunda kaldığımı düşünemiyorum çok zor
Psikolojiyi de mahvediyor sürekli makineyle yaşamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?