sen çalışmayı düşünmüyor musun yoksa iş mi bulamıyorsun?
baba evindeki yaşam standartlarınıza göre değişir sanırım bu sorunun cevabı. Yani her zaman aktif sosyal hayatınız varsa( sinema-tiyatro-konser gibi aktiviteleri takip ediyorsanız), alışverişe düşkünseniz, gezmeyi seviyorsanız vs.vs..diye uzar gider bu liste. Tabi arabanız var mı mesela onun yakıt parası, ev için doğalgaz sistemliyse onun masrafı ki Ankara kışın buzz gibi biliyorsunuz ısıtma da ayrı bir masraf. Nemesis'in dediği gibi geçinmek var yaşamak var, siz geçinmeye çalışıyorsanız geçinebilirsiniz herşeyden kısarak. Yok ben sevdiğim adamla güzelce yaşamak istiyorum diyorsanız sizin de çalışmanızı öneririm. Bu zamanda ev geçindirmek zor...mutfak masrafı,ev masrafı derken insan yaşamayı kaçırıyor geçim derdine düşmekten. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Elektrik, su, doğalgaz gibi faturaları da hesaplayın. Telefonları da katın. Aylık masrafınız 3 aşağı 5 yukarı ortaya çıkar. Bir ucuzluk marketine gidip gezin, fiyatlara bakın, 'şunu alırım bunu almam' gibisinden liste yapın.
Şimdi ne diyorsunuz? Geçinebilecek misiniz?
bak ben ankarada doğdum büyüdüm şu an eş durumunda batmandayım ankarada kışları doğalgaza 1500-1600 tl civarı veriyomuşuz anneme sordum geçen, neden sordum çünkü batmandada bizden kış için 880 dolar istediler tl olarak 1600 falan ediyo dolar artmazsa tabi, 200 tl hesabı tek odayı ısıtmak üzerine yaptınız galiba,sen çalışmazsan evde olucaksın yakmıcanmı kombiyi
ben şaştım kaldım valla, bazı arkadaşlarda bu miktarı fazla bile bulmuş geçinebilirsiniz diyolarsa geçinirsiniz demek ki ne biliyim
neden geçinemiyesinki kira yok çocuk yok kaynanada yoksa oh mis ben kiram var 400 1000lrya geçiniyom çocukla beraber 4 kişiyiz tabi 4 4lük değil sizin gibi olsak kral oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?