geçinebilecek miyiz :( :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
baba evindeki yaşam standartlarınıza göre değişir sanırım bu sorunun cevabı. Yani her zaman aktif sosyal hayatınız varsa( sinema-tiyatro-konser gibi aktiviteleri takip ediyorsanız), alışverişe düşkünseniz, gezmeyi seviyorsanız vs.vs..diye uzar gider bu liste. Tabi arabanız var mı mesela onun yakıt parası, ev için doğalgaz sistemliyse onun masrafı ki Ankara kışın buzz gibi biliyorsunuz ısıtma da ayrı bir masraf. Nemesis'in dediği gibi geçinmek var yaşamak var, siz geçinmeye çalışıyorsanız geçinebilirsiniz herşeyden kısarak. Yok ben sevdiğim adamla güzelce yaşamak istiyorum diyorsanız sizin de çalışmanızı öneririm. Bu zamanda ev geçindirmek zor...mutfak masrafı,ev masrafı derken insan yaşamayı kaçırıyor geçim derdine düşmekten. Allah herkesin yardımcısı olsun.

araba yok ailemle pek sosyal yaşantım yoktu ama evlenince beraberce bir şeyler yapmak istdik hep gezmak istedik

Geçinmesine geçinilir, 700 800 lirayla geçinenlerde var.. ama senin bu geçinmekten ne algıladığına bağlı bence. En ufak bir lüks harcamanız olamaz muhtemelen bu parayla, hele de para biriktirilmesi çok imkansız gibi geliyor. Bence senin de işe girmen lazım, veya eşini hırslandırman, kariyerinde daha farklı aşamalara geçmesine manevi olarak olanak sağlaman gerekiyor.
Geçinmekle yaşamak çok farklı şeyler maalesef.

Elektrik, su, doğalgaz gibi faturaları da hesaplayın. Telefonları da katın. Aylık masrafınız 3 aşağı 5 yukarı ortaya çıkar. Bir ucuzluk marketine gidip gezin, fiyatlara bakın, 'şunu alırım bunu almam' gibisinden liste yapın.
Şimdi ne diyorsunuz? Geçinebilecek misiniz?

ev dedenin üzerineyse onda hak iddia eden çok kişi olur bunu unutma bi kere ha ben bunu torunuma veriyorum diyip noter tasdikiyle onayladıysa bunu ev işi tamam ama aksi durumda dede ölünce onun çocukları torunlarda hak talep edicek,insan oğlu 100 lira havadan para için neler yapıyo şahit oldum, çocuk olunca?

sende çalışırsan istediğiniz gezme olayları sosyal hayat olabilir ama mesela ayda 1 kere bir şey yaparsanız o da sosyal yaşantı sayılabilri

tamamen sizin isteklerinize bağlı...

ya da bütün sene boyunca kısıp para biriktirip tatıle gitmek gibi olabilir hadıı yarın basıp gidelim diyemezsiniz.

bence sen de az çok deme bir işe gir...

ya biz 1400 1500 olarak hesapladık en fazla 300 mutfak msrafı olsa 200 elektrik su tel olsa kışın 200 doğalgaz olsa öyle işte

Bence rahat geçinebilirsiniz tabiki beklentilerinize görede değişebilir bu durum.En başından geçinemem diye bakarsanız geçinemezsiniz baştan pozitif düşünmekte yarar var söylediğiniz rakam okadar düşük bir rakam değil kirada verilmiycek borçda yoksa bana göre sıkıntı çekmeden yaşanılabilir..

bak ben ankarada doğdum büyüdüm şu an eş durumunda batmandayım ankarada kışları doğalgaza 1500-1600 tl civarı veriyomuşuz anneme sordum geçen, neden sordum çünkü batmandada bizden kış için 880 dolar istediler tl olarak 1600 falan ediyo dolar artmazsa tabi, 200 tl hesabı tek odayı ısıtmak üzerine yaptınız galiba,sen çalışmazsan evde olucaksın yakmıcanmı kombiyi

En iyi çözüm sizin de bir iş bulup çalışmanız bence.

kızlar doğru söylüyor, bence siz de az çok demeden orta hallice bir iş bakın. Ben şahsen o parayla yaşayamam, gezmek istiyorum diyorsunuz hiç mümkün değil. Tatile gidelim deseniz gidemezsiniz, gitseniz 1 sene boyunca taksidini ödemekle geçer ömrünüz derken yeni tatil yeni borçlar diye uzar gider. kaldı ki yeni evlisiniz, birikim de yapmak istersiniz yarın bi gün çocuk olsa 1200le o ev dönmez. eşler arası yıpranmanın bir sebebi de ekonomik sorunlar. Haklı olarak yeni evli gibi keyfini çıkararak gezerek tozarak yaşamak isteyeceksiniz, giyinip kuşanmak vs. 2 kişi çalışarak daha sağlıklı standartlarda bir hayat yaşayacağınızı düşünüyorum.

Bayramdan sonra kocam yenı ıse baslıycak asgarı ucret ev tuttum 400 tl kıra hadı elelktrık su 550-600 bde 4 aylık bebegım va maması bezı vs hıc gecınebılırmıyız dıye dusunmedık bız bu maasla gecınırız dedık
1200 tl az degıl evde kıra degıl cok rahat gecınırsınız

bizden önce kiracı vardı aylık en fazla 200 tl dedi

bekarken ne kadar hesap yaparsan yap, evlendiğinde evdeki hesap çarşıya uymuyo malesef cnm
hani geçinen geçiniyo diolar ne bilim 700-800lede geçinilio ama brz beklentilerine bağlı... ben geçinemem büyük konuşmak tabiki istemem ama tek başıma bile o parayla ayı bitirebilmem çook çook çook zor cnm bde 2 kiişilk hayattan bahsediyosun (

öncelikle altını çizerek söylüyorum kesinlikle çalışman şart!!! bi o kadar maaşta sen alsan geçinirsinz ama tek maaşla çok zor cnm (
inş. hersey istediğinz gbi olur

ben şaştım kaldım valla, bazı arkadaşlarda bu miktarı fazla bile bulmuş geçinebilirsiniz diyolarsa geçinirsiniz demek ki ne biliyim

neden geçinemiyesinki kira yok çocuk yok kaynanada yoksa oh mis ben kiram var 400 1000lrya geçiniyom çocukla beraber 4 kişiyiz tabi 4 4lük değil sizin gibi olsak kral oluruz

Kredi, borç, kira yoksa 1200 maaş ile geçinilir demiştim..

Ancak sonraki yorumlarda bahsettiğiniz evin aslında dedesine ait olduğunu okudum..

Bence kiraya çıkın yine de o eve gitmeyin, sonra çoook başınız ağrır.. Tek torun o olmadığına göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…