geçinebilecek miyiz :( :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ama 3 torun var hepsine ev vermiş dedesi hem torunlara hem çocuklara

Nemesis'e katılıyorum. Evlilikten beklentilerine göre değişir bu geçinip geçinememe mevzusu.
Ve şunu da unutma, hani diyorsun ya şu kadar şuraya, şu kadar öderiz gerisi bize kalır diye,
hiç öyle olmuyor. Mutlaka hesapta olmayan ekstra bir durum çıkıyor. Bir bakıyorsun evdeki
hesap çarşıya uymamış. Elbet 1200 alırsanız ona göre adaptasyon gösterirsiniz, öyle yaşamayı
öğrenirsiniz ama dediğim gibi beklentilerinizi yaşamanız önemli. Yaşayamazsanız zamanla
mutsuz olursunuz.

haklısın aslında biz kendimizi telkin etmek için kendimizce hesap yapıyoruz (

ben 700 lırayla geçinip 1000 lirada her ay birikim yaparım araba alırım diye düşünüyordum baktım sıfıra sıfır para kalmamış bekarım annemın evinde yaşıorum hiç bir masrafımda yok güya

yanı bu kişiye göre değişir.ona sorarsan bende geçinemiyorum.

herkesin hayat standartları, yaşadıkları ve beklentileri farklıdır. ben de asla geçinemem, ailemle yaşıyorum sadece sosyal yaşantıma ve arabanın benzinine harcıyorum 1000tlyi geçiyor harcamalarım. kimisi de asgari ücretle para bile biriktiriyor yaşam şekliyle alakalı. konu sahibi yeni evli olacak, bi sürü güzel hevesleri planları vardır sevgilisiyle. O yüzden iyice düşünmesi gerek.

ya biz 1400 1500 olarak hesapladık en fazla 300 mutfak msrafı olsa 200 elektrik su tel olsa kışın 200 doğalgaz olsa öyle işte
tum kış ıcınmı yoksa aylık ıcını soluosun ankarada 200 tlye dogalgazla kısı cıkarabılıceksen bravo sana valla bızım evimz ful gnes alıo ama 200 tl doglgazn yettgnı hıc gormedim
elektrık su 200
tel intrnet 120
mutfak masrafı 300 (içinde cok ozel seyler olmadan standrt alısverız demırbaslar)
temızlık urunlerı 100
kendınede 100 tl hadi aylık
dısarıya bile cıkamadan para bitti. ama tabi senın beklentılerıne gore deişir hesabını bilir yukseklerde ucmazsan gayet guzel gecınırsın ha yok ben gelemem lux yasıcam diosan ya sevgılınden vazgecıceksın maası dolgun birini bulucaksın yada gırıp calısıcksın senın maasınlada gezıp eglenıceksınız.

Yerine göre tutumlu olabiliyorsanız geçinirsiniz tabii. Tanıdığım çok insan var, kirada oturup borçla evlenen ama zaman içinde durumunu düzelterek birikim yapan... Daha sonra sen de çalışacaksan durumunuz daha da iyi seviyeye gelir gittikçe.

Ayrıca 1.200 TL kimi için geçinilmeyecek kadar az, kimi için ise birikim bile yapabilecek kadar fazladır. Yani her şey kişiye bağlı :)

maasının uzerıne ev kırası eklersek ortalam 500 tl dersek. toplamda olur sana 1700 tl bır memur maası.hayattan beklentıne baglı askarı ucretten gecınende var 5000 tl maasla gecınemıyorum dıyen de var.bunun cevabını sen vereceksın gulum.

haklısın aslında biz kendimizi telkin etmek için kendimizce hesap yapıyoruz (

Üzülme ama lütfen... Sen de az da olsa birşeyler kazanabileceğin bir işe girersen
çok iyi olur. Daha düğün yapmadığınız için ekstra masraf çıkması olasılığı çok yüksek.
Sen Ankara'da mı yaşıyorsun peki?

valla bende öyle, evli olmasam ailemle yaşamaktan başka alternatifim olmazdı kendime yeterdim arada anneme kardeşime falan kıyak geçerdim o yani

her istediğini alıp giyemezsin..her istediğini takıp takıştıramazsın..hergün et köfte sucuk yiyemezsin..bu bir gerçek..yoksa evin yolunu bulamazsın..
bunlara kanaat ediceksin..azı bulamayan çoğu hiç bulamaz der büyüklerimiz..geçinebilirmiyiz diye kafanda binbir şekil düşünmeyecek oturup haline bir değin binkez şükür ediceksin..

SEN ŞÜKRETTİKÇE HEM PARANIN BEREKETİ OLUR HEM ALLAH DAHA ÇOK VERİR..BUNU UNUTMA VE SAKIN KENDİNE VESVESE YAPMA..vesvese yaptığın sürece değil bin lirayla on binlira bile verseler geçinemezsin..

önemsiz ve fuzili harcamaları kesersen çok rahat geçinirsin..kira vermedikten sonra diğer masraflara paranız yeter..zaten iki kişisiniz yediğiniz içtiğiniz ne kadar olacak..evi kaldıran en çok mutfak masrafıdır..iki kişi olduğunuz için masrafınız çok olmaz diye düşünüyorum..sinemayada gidersin kocanla ayda 1 dışarıya yemeğede çıkarsınız..ama mutlaka çalışmalısın..yarın çocuğunuz olduğunda bu parayla geçinmeniz biraz zor..

dipnot : gereksiz elektrik ve su harcamalarından sakınacaksın..ve birde poğaça börek yapmayı filan öğren..ekmeğe verdiğin para azalır..daha masrafsız :)

hadi kolay gelsin..

ayrı şehirlerdeyiz ben çankırıdayım eş adayım ankarada düğün masrafı yok gibi çünkü o zamana kadar elimizde baya para oalcak ve eşim çalışığı süre içinde de biriktirdi

ben anlamıyorum seviyosan bazı zorluklara katlanıcaksınki evliliğin güçlü olsun herşey havadan gelirse daha ne zevki kalırki evliliğin bende bekarken 1000lryı tek başıma yiyodum ben bu şart zorda değil ama yinede bu şartları göze alıp koşa koşa geldim çünki seviyodum çok şükür yuvam mutlu bir yuva hiç maddi yönden hiç konu bile olmadı ama şuda varki benim eşim sigara dahi içmez hiç gitmez biryere heryere yapışık ikiz gibi gideriz çıkılcaksada eğer yani

ben şuan bekarım 1500 tl maaşım var kira fatura derdim yok çokda lüks yaşamıyorum Kıyafet yemek çay kahve sigara yol parası elimde hiç bişey kalmıyo Hee istesem kalır o ayrı ama bişeylerden kısmam gerekir.
Eğer ben evimde oturur alışverişimi pazardan yapar yemeğimi evde yerim, sinemaya tiyatroya gitmem, kıyafete ayakkabıya çokta önem vermem ,yazın tatile gitmesekte olur derseniz gayette geçinirsiniz.
Ama bu saydıklarımı da istiyorum derseniz bi işe girip çalışın en azından sizin kazandığınızı aktivitelere ayırır birazda birikim yaparsınız en azından çocuğunuz olana kadar Ozamana kadarda eşinizin maaşı biraz daha artar hem

boşver parası olmasada yüreği altın gibi dedemiz vardı bizim..
gerçi bi daire bi araba hiç fena olmazdı ama napalım canları sağolsun :))
ben söle 1000 2000 lrayada razıydım ya aynen öle canım canları sagolsun

canım senin yaşama bağlı bu birazda
kimisi 10.000 tl alır geçinemiyorum der az der.
Kimisi 740 tl asgari ücretle geçinir mecburen..
Beklenti meselesi birazda tabiki..
Sende gir bir işe çalışırsan inş.gül gibi geçinirsiniz.
Ha gidipte marka takıntın vs vs yoksa sıkarsınız biraz olur
emeksiz yemek olmaz bunu unutma canımm
nimetler şükürle artar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…