geçinebilecek miyiz :( :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya eş adayımında sigara alkol gezme tozma alkol ortamı yok o da genelde evde takılır ama biz hep evlenince beraber takılalım istedik gezeli eğlenelim ama olmıcak gibi

olur olur. biz iki kişi çalışıyoruz öyle çok yüksek de değil maaşlarımız. ev kredisi ödüyoruz. geziyoruz. alışveriş yapıyoruz. allah ev kurana bir de evlat sahibi olana kolayını veriyor. sıkmayın canınızı.

ortalama gelir ve gider ne kadar tutuyor

tatlım gördüğün gibi çok farklı yorumlar çıktı, herkesin hayat tarzı yaşayışı beklentileri farklı, ama şu konuda hemfikiriz en azından, evlilikte kesin hesap olmuyo her ay için, beklenmedik şeyler çıkabiliyo evin tesisatı bozulur acil bi ihtiyaç doğar vs

aman sorma ya

bu ay bizim de beklemediğimiz yerden "bina vergisi çıktı"

ayrıca arabanız varsa benzin masrafı sinir bozucu.

bir de ne kadar gelirin varsa ona göre harcıyorsun. bakıyorsun elinde kalmamış. gelir artınca gider de artıyor.

bende eşimde memuruz araba almıyoruz benzine verip kendimizden kısarız diye benzini vergisi kaskosu falan hiç işime gelmiyo

ayyyyyy su yazılanları okudumda çok şaşırdım..

millet ne yaz tatılden

ne sinema ne tiyatro

ne konselrden .. her gun dısarda yemelerden.. sosyal aktvtlerden bowlngden .. alışverişten giyim kuşamdan lux yşamaktan geri kalmıomus hayretler içindeyim sabancılara koçlara mı gelin gittiniz ya ..

allah askına hepiniz madem bu kadar rahat yasıosanız böyle lüx icinde yuzuosanız dısarda açız.. kriz vurdu ...ekmek parası bulamıoruz.. özel sektör bitti iş yok.. köle gibi çalısıoruz aldıgımız 3 kurus diyen insanlarmı uyduruo yoksa buraya yazanlarmı uyduruo nasıl bi çelişki bu ?? beni çok güldürdünüz allahda sizi güldürsün millet varlık içinde yuzuomusda haberimiz yokmuş çok şey kaçırmışız garip
son sözüm gir bi işe çalış oh miss gibi tertemiz yaşar gidersin her ay babanın evinden koktyllere katıldıgını sınırsız alısverıs yaptıgını dusunmuorum .eşine sarılırsın bi guzel

hesabını kitabını yaparsın savurmazsın parayı misler gibide gecinirsin vakkodan kotondanda giyinmeyi ver eger gercekten seviosan bunları dusunur guzelce yasarsın

unutma yuvayı dısı kus yapar sen adamnın getırdıgını ay kuaforum ayy cılt bakımım ayyy alısverısım die catır catır harcrsan 10bin lraylada gecınemezsim guzelım.tabiki

kendine bakıcaksın ama hersyin bi oluru var . ayrıca yaşamak lüx mekanlarda takılıp biseye 10 lra vermek varken 100 lıra vermek deil buna yaşamak deil gösteriş yapmak denir bunuda aklının bi kosesıne yaz. hesabını bılırsen sende bı ıse grıp calısırsan sevdiginle misler gibi gecınırsınız.

ayrı şehirlerdeyiz ben çankırıdayım eş adayım ankarada düğün masrafı yok gibi çünkü o zamana kadar elimizde baya para oalcak ve eşim çalışığı süre içinde de biriktirdi

İçinde kalmayacak şekilde bir düğün yaptığında bunu borçsuz halledebilecekseniz
ne mutlu size. Biz de birikim yapmıştık ve öyle masraflı da bir düğün yapmadık ama
dediğim gibi evdeki hesap çarşıya uymadı. Biraz borçlandık ve birkaç ay onu ödedik.
E o borçlar bitince şunu alalım bunu alalım dedik, o borcun bittiğini de anlamadık
Böyle bir döngü oluyor. Ama yaşanılmayacak bir durum yok ortada. Herşey sizin isteklerinize
bağlı.

çok iticisin ama seninle uzun bi polemiğe girmicem, güzel yaşamak kötü bişey değil aksine kendi adıma hakettiğim bişey çok zorluk çektik ve şimdi çift maaşımız var yiyoruz, evet sinemayada gidiyoruz bowlingede tatilede konserede, evet kuaförede gidiyorum bakımda yaptırıyorum mutluyum, ayrıca lüks mekanlarada gitmiyoruz ortalama bi yerde 2 kişinin yediği yemek 30 liradan aşağı tutmaz dışarı çıkmıyosun heralde sen

ne kadar sığ ve haset bir yorum yuh diyorum! sinemaya konsere tiyatroya giden sabancının çocuğu mu sizin algınızda bir sıkıntı var bunlar orta ve üstü gelir herkesin yaptığı sosyal aktiviteler yani sabancı çocuğu olmaya gerek yok. bi tiyatro bileti 5-25 lira arasında değişiyor sanırım çok da uçuk fiyatlar değil. biz de zaten "ayy 1200liraya ölürsünüz" demiyoruz. sinemadan kısarsın, dışarıda ayda 1-2 yemeğe heves edersin ondan kısarsın, üst başı marka yerine pazardan alırsın geçinirsin diyoruz. herkesin yaşamdan beklentisine göre yani,kimi geçinmek ister kimi yaşamak ister. sizin bunlara neden güldüğünüzü idrak edemedim ama ben.

şaşılacak bi durum yok. kriz elbette var. çalışıyoruz kazanıyoruz. aylık 2500 alıyorsak 1300'ü ev kredisi. mutfak masrafın-temizlik malzemelerin- elektrik-su-telefon-aidat üzerine giyecekleriniz. bunları düşününce insanın elinde para kalır mı sizce.
ama gezeceksek 3 ay evde oturuyoruz 4. ay kısa mesafeli bi gezi yapıyoruz.
senede 7-8 defa kıyafet alacaksak 2 kere alıyoruz, bir kere harcama yapıyoruz. zor olmuyor mu oluyor. ama kendini de heba etmenin bi anlamı yok. ben mecbur kalmadıkça kuaföre gitmiyorum saçımı kendim düzleştirir, tırnak bakımımı cilt bakımımı kendim yapıyorum. epilasyonla işim yok herşeyi kendim yapıyorum.
kimseyi de kandırmaya niyeti olduğunu düşünmüyorum burda olanların. vakkodan vs'den giyinenlerin ona göre gelirleri olduğunu düşünüyorum. kriz az para kazanana var, çok para kazananın ne işi olur krizle.

şaşılacak bi durum olduğunu düşünmüyorum.

sen niye bu kadar gocundun ki arkdasim niye ustune alındın kötü bişey mi söyledim hayat sartları ortada çogunluugun nasıl yasadıgıda ortada nie bu kadar alındın ve saldırdın anlamadım ?? evet cıkıyorum ama allahın her gunu deil evet sinemayada gidiorum ama her hafta deil .. giyiniorumda çok sukur ama her begendıgımı almıorum evimi dusunuorum ne gerek var smdi diyip elimi cekebiliorum bilmem anlatabildimmi saga sola bakıııın ben her hafta su mekanlardayımmm bakınnn dolabım su markalarla dolu demek için evimi zora sokmuorum her hafta kuafre para yedirmıorum ayrıca bunlar sana karsı soyledıgim sözler deildi ve deiller böyle taarruza gecmene hiçç mi hiçç gerek yokk yarası olan gocunur ...

Bu o kadar geniş bir soru ki...
Bu platformda yüksek gelirliden tut, orta şeker olan, zor durumda olan bir sürü insan var.
Hepsi kendi hayatlarından kesitle sana cevap verecekler.
Peki sende durum ne?
Sen nasıl bir ailenin evladısın? Nasıl şartlarda yaşadın? Neler yapmaktan keyif alıp bunları hayatında zaruri görürsün?
Hangi şehirde ve nasıl bir semtte yaşıyorsun?
Bunları sıralamalısın öncelikle. Hayatındaki öncelikler neler?
Bunları sıralarsan doğru cevap verebiliriz.

KK'da maddi durumu iyi olan ya topa tutuluyor yada yalancı oluyor ben anlamadım gitti...

kmse burda hrgün sinemaya gdiyoruz bowling oynuyoruz hergün dsarda yiyoruz demedi!!
bunlar arada yapılan sosyal faliyetlerdir... blmem sen robot gibimi yaşıyosun ama ben arada dsarda yiyemiceksem, sinemaya gdemiceksem, yılda 3 günde olsa tatile çıkamicaksam ne anladım kazandığım paradan !!!

yorumuna gerçekten anlam veremedim kmse burda ben sabancı gbi yaşıyorum demedi.. herkes kişisel görüş bildirdi öneri sundu anlamadım açıkcası tepkini ama bnce sende braz sosyalleş ne bilim hiç bişi yapamıyosan git bi hava al kendine gel

aynen..biz de bunları düşünerek yardımcı olmaya çalıştık konu sahibesine. kendisi çankırıdaymış zannımca ankaradan daha ucuz bir il. Ankara'da yaşayacağı semtin marketi/bakkalı bile önemli aylık geçimini belirleme kıstasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…