- 22 Ocak 2019
- 2.921
- 1.694
- 63
- Konu Sahibi alonedark18
-
İşte tek başıma beceremedim o dediğinizi eşimden destek bekledim cebimde beş kuruş olmadan kreş arayacak kadarguclu değildimsimdi bu piskolojiye bu yorum ne kadar dogru, beni affet ama...
ama cocugun olmasa yine evde olurdub hepsi bahane.
benim esimde istemedi calismami otur cocuga konsantre ol dedi
HAYIR dedim kresimi herseyimi kendim ayarladin. bi günü yasamak icin belki 48 saate ihtiacim var yetisemiyorum ama kendi sectim hayati yasiyorum...
kuzenimin iki kücük cocugu var ve calisiyor hayata yetisiyor.
ee calismiyorsan illa koltukda oturmayada mahkum degilsin al kitabi in cafeye ic cayini kendini gelistir kursalara git. dogum pilatesi yap. yapilcak cok sey var ama insanlarin bahaneside cok...
Öylemi ..doğru mutlaka herkesin bir derdi var benimkide buZaman zaman hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz bence öyle sürekli mutlu olan kimse yoktur emin olun.Ben mesela çalışıyorum ama yine de bu hissettiklerinizi hissediyorum çoğu zaman yada diğerinin bebeği olmadığı için hissediyor.Digerinin işi olmadığı için diğeri evlenemedigi için vs vs.
İşte tek başıma beceremedim o dediğinizi eşimden destek bekledim cebimde beş kuruş olmadan kreş arayacak kadarguclu değildim
Dediginiz gibi su yazdiklarinizla istemsizce saniyeler süren bir rahatlama yaşadım..evet dediginiz gibi çocuklara tamamen kendimi adamış olmak anlamsız geliyor kıymetini bilemiyorum belkide ama hep çalışma isteği baskın geliyorŞuan ne desek sıkıntınızdan sizi rahatlatmayı başarabiliriz? Çalışan anne olmanın zorluklarından bahsetsem, size şükür sebebi olur eminim.
Ben hep çalışan bir kadın olmayı istedim. Hayallerim ve çabam hep bu yönde oldu. Allah ta çok şükür ki, bu yönde kapıları önüme açtı. Ama, inanın hayatım çok zor geçti. Hele evlenip, çocuğum olduktan sonra. Herşeye yetmeye yetişmeye çalışırken, hep bir taraf eksik kalarak, yıllar bir koşturmacayla geçti gitti işte.
Şuan,bende çok yorgun ve hayata karşı isteksizim.Hayatımı hep başkaları için yaşamış ve yorulmuş hissediyorum artık. Oysa, işimide, evimide elimden geldiği kadar başarılı bir şekilde yürüttüğümü biliyorum.
Anne olmak. Bence en önemli ve zor bir meslek gibi.
Kendinizi bu kadar kısıtlanmış hissetmeyin.
Çocuklarınıza, sizinle, sevgi ve ilginizle büyüme fırsatı sunmuş oluyorsunuz. Bu şuan size anlamsız geliyor olabilir. Ama, çok önemli ve anlamlı inanın.
Yani belki az da olsa çalışıp çocuktan ayrı kalmanın zorluğunu tatsaydim şuan belkide onları ben buyutecegim için şanslı olduğumu dusunurdum..benim derdim tamam anneyim ben büyütüyorum ama geçmeyen zaman..boğulma hissi..boş boş TV net hepsi boş benim derdim bu kitap oku diceksiniz yetmiyor halk egitimlerede gittim ama sonucunda çalışmadım.neye yaradı ? Zamanin durmuş olmasi depresyon hepsi insanı yaşarken öldüren seyler10 yıl çalıştım hemde sabahtan akşama kadar,Rabbim evlat nasip etti doğumdan sonra kendim baktım ki benim hayalimdi,o yaşlarını bir daha göremicem,çok değerli 3 yaşında 2.ye hamileyim,Allaha çok şükür sağlıkla doğsun en büyük isteğim,en büyük hayatlarım evlatlarım,ilk hamilelik döneminde sıkıntı stres herkes yaşıyor,açıktan üniversite okuyorum,namaza başlayabilirsin öyle iyi geliyor ki,bu bebeğimde biraz büyüsün çalışacağım,senin yerinde olmak isteyen o kadar zor şartlar altında çalışan,evlenemeyen,çocuk için hergün dua eden o kadar çok insan var ki şükret Rabbine sarıl,en güzel yaşların evlatlarınla 57 yaß emeklilik yaşı,çalısırsin da okursunda ve bu günlere üzüldüğün için üzülürsün toplayın kendinizi
Önce kreş bakmak mi iş bulmakmi bunları düşünemedim tek başıma bilemedim yol gösteren olmadı...en yolumu kapatan şey esimdi..ben çocuğumu kreşe yollamam deyip durdu..şimdi kendime kızıyorum neden 2.ye hamile kaldımama siralama yalnis. korkular yalnis. misal kres neye lazim ? ise gitmek icin dimi... eee önce bul bir is is bulana kadar bi kac yere bas vur kres icin, durumu anlat. onlar kayit alsin ise baslayinca cocukda krese bu durumda kreside ödeye bilirsin... yani ise gitmeden krese baslamakta anlamsiz.
is buldugunda ztn gemen gel demezle su bu tarihde basla derler sende ayarladigin krese gidersin cocugu alistirirsin.
biz kocasiz da yasaya biliriz bunu unutma...
Önce kreş bakmak mi iş bulmakmi bunları düşünemedim tek başıma bilemedim yol gösteren olmadı...en yolumu kapatan şey esimdi..ben çocuğumu kreşe yollamam deyip durdu..şimdi kendime kızıyorum neden 2.ye hamile kaldım..kızımda kardeş istiyordu ama
İnsalah öyle olur yada kreş...lakin senelerce daha evde tavana bakacak kadar gücüm dekalmadiEşim yoğun çalışıyor dendiği noktada ben tıkanıyorum.
Kimi için olağan bir durum ama bence en sıkıntılı nokta bu.
Çocuğu belli bir yaşa/aya getirip bakıcı ile devam etmeniz mantıklı olacaktır.
Bakıcı seçeneği sizin depresyonda olmanızdan daha kötü değil.
İnsalah ikincide bunu başarırım çözüm odaklı yaşamak istiyorum artık..gerçekten tek istediğim buikincide daha güclü ola bilirsin... hem daha tecrübelisin artik. bahane degil cözüm ara kendine
Burda biraz ne istediğinize odaklanın.Önce kreş bakmak mi iş bulmakmi bunları düşünemedim tek başıma bilemedim yol gösteren olmadı...en yolumu kapatan şey esimdi..ben çocuğumu kreşe yollamam deyip durdu..şimdi kendime kızıyorum neden 2.ye hamile kaldım..kızımda kardeş istiyordu ama
Kesinlikle biraz iş zorluğu görseniz gerçekten en güzel zamanlar olduğunu bilirsiniz,geçecek hamilelikte oluyor ağlama tutmaları falan,ama siz kendinize artı katın tekrar gidin kursa,sinavlara çalışın kpss gibi memur olan arkadaşım var öyle sonradan ki beni çok yönlendirir 2.bebekte az büyüsün o belgeler iş için lazım olacak,herşey bitmedi bebek büyütcez anneliğimizi yaşıyacağız sonrada istediğiniz kadar çalışırsınız bende çalışacağım yaşım 32 emekli olmak için 10 yıl daha çalışmam lazim gözüm arkada kalmayacak evletlarım benimle büyüyeceklerYani belki az da olsa çalışıp çocuktan ayrı kalmanın zorluğunu tatsaydim şuan belkide onları ben buyutecegim için şanslı olduğumu dusunurdum..benim derdim tamam anneyim ben büyütüyorum ama geçmeyen zaman..boğulma hissi..boş boş TV net hepsi boş benim derdim bu kitap oku diceksiniz yetmiyor halk egitimlerede gittim ama sonucunda çalışmadım.neye yaradı ? Zamanin durmuş olmasi depresyon hepsi insanı yaşarken öldüren seyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?