Geçmeyen zaman

Önce kreş bakmak mi iş bulmakmi bunları düşünemedim tek başıma bilemedim yol gösteren olmadı...en yolumu kapatan şey esimdi..ben çocuğumu kreşe yollamam deyip durdu..şimdi kendime kızıyorum neden 2.ye hamile kaldım:KK43:..kızımda kardeş istiyordu ama

9 ay sonra saglikla kucaginiza alacaginizin garantisini kim veriyor?
Zor ama biraz sukretmeyi deneyin.
Yani bu kadar istemediyseniz cidden 2-3 yontem kullanip hamile kalmasaydiniz.
Ben is hayatimi cocuklarim icin askiya aldim, esim inanilmaz yogun calisiyor, benim gonlum cocuklari 1-2 yasinda krese baslatmaya el vermedi, bakiciya hele hic..
insanlar cocugum olsun diye servet dokuyor yine olmuyor.
Bu kadar istekliyseniz 3-4 seneye baslarsiniz calismaya en gec..
Ya da dogum oldugu gibi bakici bulun, zaten bu psikolojiyle cok zorlanirsiniz evde, stresiniz cocuklardan cikar.

Pardon da siz 2 cocuga hayat verip bir yuva veriyorsunuz aile veriyorsunuz.az sey mi?calismak da kolay degil ki 2 cocukla daha cok yipranacaksin calisinca.cocuk sahibi olmak onemsiz biri yapmaz sizi.ev hanimligi basli basina bir is zaten

9 ay sonra saglikla kucaginiza alacaginizin garantisini kim veriyor?
Zor ama biraz sukretmeyi deneyin.
Yani bu kadar istemediyseniz cidden 2-3 yontem kullanip hamile kalmasaydiniz.
Ben is hayatimi cocuklarim icin askiya aldim, esim inanilmaz yogun calisiyor, benim gonlum cocuklari 1-2 yasinda krese baslatmaya el vermedi, bakiciya hele hic..
insanlar cocugum olsun diye servet dokuyor yine olmuyor.
Bu kadar istekliyseniz 3-4 seneye baslarsiniz calismaya en gec..
Ya da dogum oldugu gibi bakici bulun, zaten bu psikolojiyle cok zorlanirsiniz evde, stresiniz cocuklardan cikar.
Zaten 5bucuk senedir hap kullanıyordum biraz vücudunu kimyasaldan arindirayim dedim ilacı bırakır bırakmaz tek hatada kaldım..olması gerekiyormuş galiba şaşkın bı şekilde geldi Allah böyle istedi..

Depresyondaymışsınız doktora danışşaydınız cocuk yapmamanızı önerirdi...bu durumda bi akrabamız 2. Cocugu yaptı ilaçları alamadıgı için lohusalıgında cok kötü şeyler oldu...soylemiim şimdi...bence cocugu aldırmanız daha hayırlı ...

Valla benim tanıdığım 3 cocukla çalışıyor. Anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyor hemde her akşam.
yani işi karşıda,nasıl yetişiyorsun diyorum bi sekilde yetişiyorum yogun tempoda güzel oluyor diyor.
İsteyen istediği her şeyi yapar.

Depresyondaymışsınız doktora danışşaydınız cocuk yapmamanızı önerirdi...bu durumda bi akrabamız 2. Cocugu yaptı ilaçları alamadıgı için lohusalıgında cok kötü şeyler oldu...soylemiim şimdi...bence cocugu aldırmanız daha hayırlı ...
Allah korusun asla öyle bişey düşünmedim düşünmem ben o doğana kadar kendimi iyileştirir dinlenmiş kafayla onu büyütmek istiyorum hatta

Valla benim tanıdığım 3 cocukla çalışıyor. Anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyor hemde her akşam.
yani işi karşıda,nasıl yetişiyorsun diyorum bi sekilde yetişiyorum yogun tempoda güzel oluyor diyor.
İsteyen istediği her şeyi yapar.
Ona kocası destektir...inanın yaşamayan bileemez böyle şeylerde koca desteği çok önemli

Lise mezunuymuşsunuz, Kpss ile atama zaten kolay değil sizin için. Kızınızı büyütme süresinde açıköğretimden üniversite okusaydınız keske. Evde durduğunuz vakti değerlendirmis olurdunuz. Ülkede o kadar işsiz üniversite mezunu varken, mesai saatleri uzun olmayan bir iş bulmanız ise kolay olmayacaktır, gerçekçi olmak lazım.

İki sene daha evde hapis olduğunuzu yazmışsınız, inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz ama çocuğa da bağlı olmakla birlikte niye eve halsolasınız? Ben kızımla uygun ortam olduğu için kursa bile gitmiştim bir buçuk yaşındayken. İlla kurs olmasa da evden kendinizi eve kapatmanıza gerek yok. Suanki durumunuza bira daha olumlu bakmaya çalışın. Bebeğiniz büyürken 2 yillikta olsa bir üniversite okumayı deneyebilirsiniz, hem ders çalışma için size on ayak olur hemde Kpss için atanma şansınız daha kolay olabilir sonrasında.

Kendini gerçekleştirememiş insan mutlu olamıyor ne yazık ki.
O nedenle konu sahibine 'evinde, çocuklarınla mutlu olmaya çalış' deyince mutlu olmayacak çünkü onun kendini gerçekleştirme amacı;
ev işleri ve çocuk yetiştirmek değil.

Konu sahibi arkadaşım muhtemelen hormonlarınızın da etkisiyle bu konu sizi daha fazla etkiliyor.
Bununla birlikte gerçekçi düşünmekte fayda var.
İki küçük çocukla, sosyal desteğiniz ve en önemlisi eğitiminiz-diplomanız yoksa tatminkâr bir iş bulmanız ve çalışmanız zor.
O nedenle önce eğitim-diploma-sertifika konusuna eğilin.
Bunun yanında evden yapılabilecek, yeteneğinizin olduğu iş kollarını araştırın.
En önemlisi de ağlayıp sızlanarak eşinizi karşınıza almayın tam tersine desteğini kazanmaya bakın.
Her şey gönlünüzce olsun...

Tavana bakmaya vakit bulmussunuz sükredin.. Tavana bakacak hal derman vakit kaldiysa sifirdan üniversiteye hazirlanip lisans bile okursunuz. 10 sene hatta burslu okuduğum için lisans yillarimi da katarsam 14 sene neredeyse abartisiz 7/24 çalıştım, bosluk dedigim zamanlar bile özel ders verdigim zamanlardi benim.. su sira bebeğim için isten ayrildim ancak hayatimda bu kadar yorgun ve uykusuz çok az dönem olmuştur. Evde bebek buyuturken bir seylere vakit bulabilen her seye vakit bulur benim nazarimda.

20 yaşımda evlılık yaptım evlenmeden önce bekarlığımda çalıştım. Çalışmaya cok isteklıydım.. Evlendim 5 yıl evli kaldım kızıma hamile kaldım 5 yıl boyunca deliksiz çalıştım suan da kızım 4 yasında ve ben boşandım eskı esim kredi cektrıp ustume 30 milyar borc bıraktı kızımın cocuklugunu göremeden buyurdu bosandıktan sonra isi bıraktım ve annemlerın yanındayım sımdılık ve kızımla bil bol vakit gecırıyorum cok pısman im cocugumu buyutemedgme onun bebeklıgınj cocuklugunu tam anlamıyla göremediğime 😔

Kendini gerçekleştirememiş insan mutlu olamıyor ne yazık ki.
O nedenle konu sahibine 'evinde, çocuklarınla mutlu olmaya çalış' deyince mutlu olmayacak çünkü onun kendini gerçekleştirme amacı;
ev işleri ve çocuk yetiştirmek değil.

Konu sahibi arkadaşım muhtemelen hormonlarınızın da etkisiyle bu konu sizi daha fazla etkiliyor.
Bununla birlikte gerçekçi düşünmekte fayda var.
İki küçük çocukla, sosyal desteğiniz ve en önemlisi eğitiminiz-diplomanız yoksa tatminkâr bir iş bulmanız ve çalışmanız zor.
O nedenle önce eğitim-diploma-sertifika konusuna eğilin.
Bunun yanında evden yapılabilecek, yeteneğinizin olduğu iş kollarını araştırın.
En önemlisi de ağlayıp sızlanarak eşinizi karşınıza almayın tam tersine desteğini kazanmaya bakın.
Her şey gönlünüzce olsun...
Evet çok güzel ifadeetmissiniz ama çare bulmam lazım bu durumu ben yaşıyorum inan bugün pazarcı ve bana 3gun gibi geldi geçmedi vakit..ne yapmalıyım ben kpss falan ataması zor zaten..AÖF daha önce denedim nekadarcalissamda veremedigim dersler oldu kafam almıyordu ve kaydimi sildirdim..

Tavana bakmaya vakit bulmussunuz sükredin.. Tavana bakacak hal derman vakit kaldiysa sifirdan üniversiteye hazirlanip lisans bile okursunuz. 10 sene hatta burslu okuduğum için lisans yillarimi da katarsam 14 sene neredeyse abartisiz 7/24 çalıştım, bosluk dedigim zamanlar bile özel ders verdigim zamanlardi benim.. su sira bebeğim için isten ayrildim ancak hayatimda bu kadar yorgun ve uykusuz çok az dönem olmuştur. Evde bebek buyuturken bir seylere vakit bulabilen her seye vakit bulur benim nazarimda.

Tabi ders çalışmaya vakit var ama kpss den falan da ümidi kestim ben galiba zaten derslerinde iyi degil

Tabi ders çalışmaya vakit var ama kpss den falan da ümidi kestim ben galiba zaten derslerinde iyi degil
Hiç öyle düşünme, İnternet o kadar çok imkan sunuyor ki.. Sen bir calismaya başla israr eder uzerine gider pes etmezsen yaparsin. Bir sürü online ders videosu var. Her gün 2 saat ayirsan 1 senede yolu yarilarsin. Diger sene de sirf soru çözümü yapsan hic bir sey olmasa onlisans okuyacak puani alırsın. Kpss de calisma isi. Bu dunyada her şey kisinin bireysel çabasına bağlı. Kendini ne kadar adadigina bağlı. Kır kabuğunu bence. 30 yaş nedir yahu insanlar 40 larda 50 lerde okuyor. İs degistiriyor farkli mesleklere girisiyor. Ne güzel 1 evladini buyutmussun okullu etmissin bundan güzel motivasyon kaynagi yok bence.. Birlikte okumaya devam işte.. Hem tecrubelisin artik 2. Nispeten daha kolay olur, ilk deneyimsizlikler olmaz. Tavana bakma önüne bak sen :))

Hiç öyle düşünme, İnternet o kadar çok imkan sunuyor ki.. Sen bir calismaya başla israr eder uzerine gider pes etmezsen yaparsin. Bir sürü online ders videosu var. Her gün 2 saat ayirsan 1 senede yolu yarilarsin. Diger sene de sirf soru çözümü yapsan hic bir sey olmasa onlisans okuyacak puani alırsın. Kpss de calisma isi. Bu dunyada her şey kisinin bireysel çabasına bağlı. Kendini ne kadar adadigina bağlı. Kır kabuğunu bence. 30 yaş nedir yahu insanlar 40 larda 50 lerde okuyor. İs degistiriyor farkli mesleklere girisiyor. Ne güzel 1 evladini buyutmussun okullu etmissin bundan güzel motivasyon kaynagi yok bence.. Birlikte okumaya devam işte.. Hem tecrubelisin artik 2. Nispeten daha kolay olur, ilk deneyimsizlikler olmaz. Tavana bakma önüne bak sen :))
Önlisans derken AÖF üzerinden mi diyorsun canım bunu bı araştırayım ben belki gerçekten iyi gelir ..

Önlisans derken AÖF üzerinden mi diyorsun canım bunu bı araştırayım ben belki gerçekten iyi gelir ..
AÖF de de var, örgün egitim olarak da var önlisans canım. AÖF de her bölüm yok ama örgün egitim olarak önlisans bakarsan 2 yillik diye cikar bölümler. YGS ye giriyorsun yine ama 4 değil de 2 yıl okuyorsun. Yine derslere gidip geliyorsun. AÖF de derse uzaktan çalışıyorsun fark bu. Kesinlikle araştır daha baslamadan pes etme.

AÖF de de var, örgün egitim olarak da var önlisans canım. AÖF de her bölüm yok ama örgün egitim olarak önlisans bakarsan 2 yillik diye cikar bölümler. YGS ye giriyorsun yine ama 4 değil de 2 yıl okuyorsun. Yine derslere gidip geliyorsun. AÖF de derse uzaktan çalışıyorsun fark bu. Kesinlikle araştır daha baslamadan pes etme.
Aslinda örgün eğitimi de çok heves etmiştim biara ama bazı şartlar yüzünden kızımı da giderken bırakmaya yer yok diye o da kalmıştı ama şimdi arastiricam bebek doğunca nasıl olucak bilmiyorum ama bakicam bunada:(

Ev hanımı olmak eve kapanmak değil ne güzel Allah size bir çocuk daha bahsetmiş bunun keyfine varmak yerine eve kapandım hayatım bitti demek doğru değil.
Burada çalisan anneler var. Çalışmak bana göre ozenilecek bir durum değil. İş stresi var evde işleri yetiştirmeme var.
Çalışayım mutlu olurum eve kapandım diyorsunuz da şu an çalışsaydıniz da mutsuz olacaktınız bu psikolojiyle.
Ben çalışıyorum çocuğum yok işlerimi yetistirwmiyorum hobilerime kitap okumaya vakit ayıramıyorum benim de böyle bir derdim var mesela
Haftaici çalışmakla geçiyor hafta sonum da ev işi mutfak vs ile geçti. Hayatta herkesin farklı sorunları var ama hayatım bitti modunda değiliz yaşıyoruz

Çocuk ve eşim yuzunden senelerdir eve kapatılmış biri olarak artık ciddi anlamda zaman durdu benim icin..bozulan birde psikolojiyle üstelik...çocuğu büyüttüm okullu oldu tam iş ariyorken aptal gibi yeniden hamile kaldım sürpriz bir şekilde..şimdide yatak döşek yatıyorum evde..hayatım bitmiş gibi hissediyorum hissetmeye gerek yok yaşıyorum bunu..bitti yani simdide ikinci çocuk icin eve kapanicam..ilk çocukta eşim yuzunden ise giremedim hiç destek olmadı üstelik köstek oldu kreşi bakiciyi büyükleri kimsenin bakmasını istemedi..burası biraz karışık..bazı haklı sebepleri de vardı..tam çocuk okullu oldu onu da ikna etmişken çalışmaya işte yine hamileyim..diğer çocuğumu okula getirip götürüp evde kusarak zoraki yemek yapmakla yukumluyum artık hayallerimde bitti..depresyondayım zaten tedavi görüyordum şuan ilaç da kullanamıyorum..çıkıp gezicek canım bile kalmadı sanki halsiz bitkin isteksizim gülmeye muhabbet etmeye bile canım kalmadi gibi..doğuma kadar çalışayım dedim bu kusmalarla bu aşırı bitkinlikle bu enerjisizlikle olucak gibi değil çok zor geçer benim hamilelik erim..şimdi ikinciyi dogurup calisicam bile demiyorum daha da yuk olucak sırtımda..üstelik yalnizim..iki çocuk da bana muhtaç ..eşim çok yoğun çalışıyor ..ben ise girsem büyüğü kim.okula götürüp alicak yenidoğanakim bakicak...büyüklerimizden destek yok uzak sehirdeler her ikiside ve diğer torunlarına bakmakla yükümlüler...30 yaşındayım ..gençliğim hep evde koltukta çürüdü gitti 30 yasada diğerini büyütürken geçip gidecek galiba...sahiden bitti hayatım..kendimi kocaman yaşlanmış bir çınar kadar yıpranmış hissediyorum..bana onerebileceginiz herşeyi denedim evden ek iş falan bunların bile peşine düştüm hep bir pürüz çıktı isyan da ettim para kazanmak benim kaderimde yok diye...ağladım zirladim ama kendimi hep evde buldum..gözümün yaşını sildim yemek pisirdim...şimdi ise durdu zaman ihtiyarlar vakit geciremez ya hani hep saate bakarlar ikindi oldu akşam oldu geceler uzadı gündüzler kısaldı vakit geçmiyor falan derler aynı öyleyim işte şimdi...yaşama hevesi sıfır ..arkadaşlarımla disarda gezmek de istemiyorum içimdeki o boş insan hissi beni hayattan soğuttu...komşu toplantıları sevmem daha önce katıldım ama dedikodu dan başka dolu mihabbet yoktu onlardan da soğudum ..ev hanımı olmaktan nefret ediyorum artık...hayatımın en güzel en genç donemlerini ev hanimligi unvanıyla tamamladım...sıra 30 yasda :KK43: iki çocuk.annesi olmuş en ağır şekilde ev hanimligi yüküne maruz kalmış mutsuz bir anne olarak bana verilen vadeyi tamamlayacagim:KK43:
Tam da havalar soğudu iki küçük çocukla eve kapandim diye agladığım bir günün akşamında bunu okudum. Yorum yapmadan geçmek istemedim.
Ben iki cocugumu da çok isteyerek dogurdum isime toplamda beş buçuk yıl kadar ara verme kararıyla bu yükün altına girdim. Anne olmak çocukluk hayalim di ve çocuklarımın en küçük, en muhtaç, en tatlı zamanlarında yanlarında olmak istedim. Aynen sizin gibi tek basimizayiz biz de büyüklerden destek alacak bir durumumuz yok. Yalnız inanın benim evde sıkılacak bir vaktım yok. Çocuklarla Zaman su gibi akıyor. Havalar iyice soguyana kadar dort aylık oğlumu slinge koyup uc yaşındaki kızımın da elinden tutup her yere gittim. Asla eve kapanmadim.
Size tavsiyem bulunduğunuz durumu kabullenin bir an önce. Şartlar böyle deyin ve ahlanip vahlanmayi bırakıp şimdi neler yapabilirime odaklanin. Keyif aldığınız şeylerin çoğunu çocukla da yapabilirsiniz bebek emerken kitap bile okuyabilirsiniz, kanguruya baglayip çarşı pazar gezebilirsiniz. Diğer çocuk okul çağına gelmiş zaten isiniz çok zor olmayacak bir an önce kendinize acimaktan vazgeçin.

Back
X