Geçmeyen zaman

Tam da havalar soğudu iki küçük çocukla eve kapandim diye agladığım bir günün akşamında bunu okudum. Yorum yapmadan geçmek istemedim.
Ben iki cocugumu da çok isteyerek dogurdum isime toplamda beş buçuk yıl kadar ara verme kararıyla bu yükün altına girdim. Anne olmak çocukluk hayalim di ve çocuklarımın en küçük, en muhtaç, en tatlı zamanlarında yanlarında olmak istedim. Aynen sizin gibi tek basimizayiz biz de büyüklerden destek alacak bir durumumuz yok. Yalnız inanın benim evde sıkılacak bir vaktım yok. Çocuklarla Zaman su gibi akıyor. Havalar iyice soguyana kadar dort aylık oğlumu slinge koyup uc yaşındaki kızımın da elinden tutup her yere gittim. Asla eve kapanmadim.
Size tavsiyem bulunduğunuz durumu kabullenin bir an önce. Şartlar böyle deyin ve ahlanip vahlanmayi bırakıp şimdi neler yapabilirime odaklanin. Keyif aldığınız şeylerin çoğunu çocukla da yapabilirsiniz bebek emerken kitap bile okuyabilirsiniz, kanguruya baglayip çarşı pazar gezebilirsiniz. Diğer çocuk okul çağına gelmiş zaten isiniz çok zor olmayacak bir an önce kendinize acimaktan vazgeçin.
Neguzel yazmışsınız ..sizi motive eden aslında mesleğiniz..dediniz ya ara verdim diye..bende belki elimde meslek olsa ara vermiş olsam ikinciyi de büyütür mesleğime devam ederim diye motive olurdum ..ama mesleğim yok lise mezunuyum beni üzen bu..zaten kızımı okula yazdirdigimdan beri iş ariyordum taaki hamile kalana kadar..yinede hiçbir iş bulamadim basvurularimin hiçbiri dönüş yapmadi..ona yanıyorum ben:(

Ev hanımı olmak eve kapanmak değil ne güzel Allah size bir çocuk daha bahsetmiş bunun keyfine varmak yerine eve kapandım hayatım bitti demek doğru değil.
Burada çalisan anneler var. Çalışmak bana göre ozenilecek bir durum değil. İş stresi var evde işleri yetiştirmeme var.
Çalışayım mutlu olurum eve kapandım diyorsunuz da şu an çalışsaydıniz da mutsuz olacaktınız bu psikolojiyle.
Ben çalışıyorum çocuğum yok işlerimi yetistirwmiyorum hobilerime kitap okumaya vakit ayıramıyorum benim de böyle bir derdim var mesela
Haftaici çalışmakla geçiyor hafta sonum da ev işi mutfak vs ile geçti. Hayatta herkesin farklı sorunları var ama hayatım bitti modunda değiliz yaşıyoruz
Olsun o koşuşturmaca herşeyden iyidir ya kurup durmazsiniz boş odalarda..evinizi ozlersiniz daha verimli olursunuz haftasonu..:)

Sanki biz farklı hayat yasıyoruz aynı benim hayatımda bazen bende sıkıliyorum kendimi tek basima dışarı atmak istiyorum eve girmek istemiyorum ama çocuklarım bana bi sarılınca bu düşüncelerim hemen yok oluyo sanki erken evdendim 20 yaşımda ikiz annesi oldum ailem uzakta tek basima kimse destek olmadan 3yasina kadar getirdim bende kızlarımla beraber büyüdüm diyebilirim evde hergun aynı seyleri yapmak üzüyo insanı haklisin bende çalışmak cokk istiyorum eşimin durumu iyi hıc bir zman calistirmicak beni biliyorum bende buna göre yaşıyorum hayatımı akşamları eşim gelince spora gidiyorum geziyorum annemgil gidiyorum 1ay felan bu beni baya rahatlatiyo yaza kires düşünüyorum bu sefer üçüncü cocuk diyo eşim ama ben kendime zman ayırmak istiyorum tabiki sen daha çok gençsin böyle düşünüp hayati zindan etme kendine cogu kadin ayni seyleri yasiyo emin ol

Azonce agladigimi gördü aynı konudan tmm bebek az büyüsün kreş bakarız büyüğü zaten buyudu dedi insalah sözünün arkasında durur..ama bunu demesine rağmen nerden baksan en az 2 sene daha hapis hayatı cekicem bunun düşüncesi bile kotu
Neden hapis hayatı diyosunuz siz kendinizi psikoljik olarak bitirmisiniz zaten daha once çalışmadığınız için size cok şık gelebilir calismak yada evden kaçış gibi ama hiç öyle değil o kadar zorki çalışan anne olmak lütfen bi toparlanın bulunduğunuz durumla mutlu olmaya çalışın ben hamileyken işi bıraktım oğlum 3 yaşında şuanda çok eğleniyorum oğlumla en iyi arkadaşım benim
Bi bebeğiniz olucak onunla tazelenip gençlesceksiniz gerginliğinizi atın üstünüzden ben yaptığım kekle bile mutlu olurum bunu oğlum yicek diye siz dünyanın en güzel işini yapiyosunuz anneliği ve işi bir kaçış olarak görmeyin kaçış değil çünkü çok zor çalışmak

Back
X