gel kızım kordonlarınız bir kesilmedi

Eltinin çeyizi seni ne alakadar ediyor ki? Birbirimize girdik eşimle demişsin de elin çeyizi yüzünden mi yani??Eşinle aranızda niye bu sorun devamlı açılıyor.
Sanırım eşin sürekli kafana kakıyor bu durumu, ben olsam bu durumda eşim güzel bi ders verirdim. Çünkü hem kendisi demiş çeyize gerek yok diye, hem de kimsenin ağzını kapatamıyor kendi de dahil.

Bu cümleyi ilk ben de yanlış anladım ama bu cümle konu sahibinin eşine ait zannımca. Konu sahibi eltiye çeyiz çıkarmasın demiş gibi algılanıyor ilk okuyuşta.

Yok kız banane eltimden yanlıs anlasıldım sanırım kaynnam esime dyr bak boyle boyle cıkardı eltim diye biz yurtdısındayız ..biz nerden görelim o söylüyor dilini arı sokasıca..

Olan olmuş 3 yıl geçmiş çocuğunuza odaklanın
Çeyiz meyiz hepsi hikaye bunlar kv lafları erkekler çeyiz olayını takıpta 3 yıl sonra konu etmez.
Eşinle otur konuş üzüldüğünü söyle bu konu bir daha açılmasın de

Yok kız banane eltimden yanlıs anlasıldım sanırım kaynnam esime dyr bak boyle boyle cıkardı eltim diye biz yurtdısındayız ..biz nerden görelim o söylüyor dilini arı sokasıca..
O zaman kimseye prim verme, ufak tefek şeyleri sorun etmeyin.
Bu o kadar büyütülcek bişey değil. Herkesin hayatı kendine.
Benim nikahım, düğünüm, çeyizim hiçbişeyim istediğim gibi olmadı. İlk zamanlar çok sorun ettim çok kafaya taktım ama unutmam lazımdı bi zaman sonra. Çünkü sevdiğim insanla evlendim gerisi boş. Kimse yüzünden birbirinize girmeyin. Herkes yuvasında o kadar gamsız ki siz orda onlar yüzünden tartışırken...

Aynn canım aramızı bozmaya calısıyorlar..
Benimde canım sıkılıyor ...
esimde o kelimeyi söylemeseyddi..
affedemiyecem kalpten ama konusuyorum.,

Cocugum yok canım ..

Aradan 3 yıl geçmiş. Sizinle evlenmiş. Bundan kıymetli meyiz mi olur ? Şimdi bunun lafını etmesi kırıcı. Sakin bir zamanınızda bunca zamandan sonra bunun üzerine bunu soylemesinin hoş olmadığını söyleyin.
O zaman ben yaparım demiş, ne değişmiş. Evlenene kadar mı herşey?
" Ben yaparım" demek ne zamandır " yinede beklerim" anlamını taşıyor?

...

Bir tavsiye eşinizle olan hiçbir sorununuzu annenize, ailenize anlatmayın.

adam ne bilsin annesinin dolduruşu işte düpedüz.Bitmez o konu kardeşim her yeni eşya her gelin her çeyiz sana döner konu merak etmee :))) bizim adetlerimiz değişik ben yapmadım değil de yaptığımla beklenen farklı olunca kaynanacımmm sağolsunn biz sana 4 4 lük ev 5 5 lik balayı 10 10 luk düğün yaptııkk derr der durur sen ne yaptına getirir :)) Eşinle sakince konuşursan anlaşılmayacak çözülmeyecek bişey değil bence.

aman çıkaranlar çok yaranıyor ya...boşver ben geldim sana daha ne istiyorsun de geç üstelik yaş farkını söylemediğine göre aranızda baya fark var senin gibi genç kızı almış üstüne kamyonla altın dökmesi gerekirdi : D

bende buzdolabı hariç beyaz eşyalarını, a dan z ye mutfak eşyalarını, elektrikli ev eşyalarını aklına gelebilecek herşeyin fazlasını almıştım.evlendikten sonra bir iğneye ihtiyacım olmamıştı 11 yıl önce hatta içime dert olan o zamanlar dantel var çapanın yumağını 50 liraya boşaltıyolar 10 yumakla salon takımı yaptırmıştım.bir çamaşır makinesi fiyatıydı.kayınvalidemler de salon takımı ve yatak odası almışlardı yinede herşeyini biz yaptık demişti....

dediğim gibi yapanda bir yapmayanda ....

aman ya çeyizmiş öteymiş beriymiş düğünmüş dernekmiş bunlar göstermelik şeyler Allah huzur versin geçim versin.

Kusura bakmayın ama küçük yaşta görücü usülüyle çok aceleniz varmış gibi durumunuzda kötüyken evleniyorsanız birşeyleri de göze alacaksınız maalesef. Çeyiz olmayınca illa laf oluyor ya da siz eltim yaptı keşke bende yapabilseydim diye düşünmüş olabilirsiniz. İçinde kalmıştır. Eşinde birşey dememiş keşke senin de olsaydı demiş eşin yapması başka,kızın kendi üstüne düşeni yapması başka. Annesine karşı mahçup olmuş olabilir karşılaştırmalar illa olur. Bekleyip biraz işe girip çalışıp yapabilirdiniz benim kaynanam da birşey yapamayız sanıyordu bekliyordu belliydi ben neyseki çalışmışım biriktirmiştim yaptım çeyizimi ama o da verdi birşeyler kendince o bile laf oluyor ki ihtiyacım da yoktu. Soruun edip ayrılacak birşey yok bence.

kordununuz bir kesilmedi lafına takıldım ben
halkarasında göbeği bir kesilmek anlamında kullanılan deyimden bahsediyorsunuz sanırım yanlış anlamadıysam bu daha kibarlaştırılmışımı oluyor
konuya gelirsek zmanında çeyiz yapılmamış geçmiş gitmiş eşiniz böyle istemiş
benim eşimin aileside bişey yapmadı bana eşime çeyiz yatak vs bir yastık bile yapmadılar herşeyi eşim ve benm ailem yaptı benm ailemde zengin değildi borçla harçla yaptılar sağolsunlar herzaman değil ama yeri gelince beni sinirlendirdiklerinde yada başka gelinlere bişeyler yapıldığında bende eşime ailesinin bize çeyiz vs bişey yapmadğını söylüyorum butarz şeyler mutlaka çoğu ailede sorun olur başa kalkılır
keşke aileniz ileride budurumun başa kalkılacağını düşünseydide azda olsa bişeyler yapsalardı sizin yaşınız küçükmüş düşünemezdiniz bunları ama aileniz düşünmeliydi
oyüzden sırf bu konu için annenizinde gel demesi biraz tuaf olmuş pire için yorgan yakılmaz

Amaan canım yaa ben babasız evlendim annem yarısı krediye giden emekli maaşıyla dünyanın çeyizini verdi oturma grubu perdeler mutfak eşyaları yatak odası fırın bulaşık makinesi cartı curtu daha saymadıklarım var gel gör ki ne eşim ne ailesi farkında ama farkında değil yerin iyi olsun boşverr

Yok yanlozken söyledi artık tınlamıyacam ki bir daha yaparsa kapıyı aralıklayacam görüşelim artık..
Canım biraz Karışık yazmışsın herkes eltine karıştın sanmış yanlış anlaşılmışsın. Bende tekrar okuyunca anladım. Kırıldığını belli et. Şimdi laf söyleyeceğine keşke o zaman söyleseydin de.. Iyi bari bAşkalarının yanında söylememiş..anneninde ağırına. Gitmiş belli ki. Keşke Annene anlatmasaydın. Annene özür diledi barıştık dersin.

Anne de yangına körükle gitmiş yani. Ne var ki ayrılacak kadar...

Eşiniz blöf mü yapmış öyle derken. Madem bekliyormuş açıkça söyleseymiş madem...

Şimdi böyle demesi hoş değîl. Ama abartacak bir durum da yok. Kırıldığınızı belli edin, açıkça konuşun yeter...

Once adamlik yapmis , tamam demis ..

Sonradan sozunden donmus esin , hem suan neyin hesabini yapiyorlar ?
Gecmis gecmiste kalir , ceyizmis bilmem neymis bunlar insanin huzurundan onemlimi ya ..

Ne kadar sacma dusunen insanlar var , ceyiz cikarsanda kendine cikarmasanda kendine .

Ben evlendigimde herseyimi almistim ama gizlice soktum evime sergilemedim kaynanam bugune kadar bilmez ne alip almadigimi onane ya kimi ilgilendirirki ..

evlenince rio karnavali olmuyor
sizde vakti zamani gelince biraz buyuynce
durumunuz duzelince
kendi sectiginiz sevdiginiz adamla evlenseydiniz
ayrica ceyiz cikarma ne ki
ne dunyasal isler
yok eltim söyle böyle
gecermi böyle hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…