Geldi,eşyalarını aldı,gitti....

Ne kadar içten ve güzel sözler böyle...
Çok ama çok teşekkür ederim..
Bir sürü sıkıntı problem varken,bir de bunlara maddiyat eklenecek ve içinden çıkılmaz hal alacak her şey...
Zaten olması gereken buydu..
Ben paragöz,aç gözlü biri değilim..
Ama ben de isterim eşimle gezmek dolaşmak,tatiller yapmak vs . Biz bu 3 yılda eşya ödemesi,araba vs derken bunların hiç yapamadık bile doğru düzgün,yanlış anlaşılmak istemem tek sorun bunlar değil, ben de normal olarak istiyor ve özeniyorum bunlara.. hep anlayışla karşıladım, başka zaman olur dedim ama hiç bilinmedi bu.. şimdi bunlar hepten kesilecek, kırk yılda bir gittiğimiz bir sinema olmayacak, alışveriş, Kılık kıyafet alımı hep ona göre olacak..
Bu süreçte maddi sıkıntıdan ötürü ben çocuğu hepten aklımdan çıkarmak zorunda kalacağım...
En güzel yaşlarımı böyle geçirdikten sonra da geriye pek bir şey kalmayacak.. ve dahası bütün bu sıkıntıları tapusu bile bizim üzerimize olmayan bir ev için çekeceğim!....

Rica ederim.
İstekleriniz o kadar haklı istekler ki, eşinizle bir paylaşım olmayacaksa, hep birlikte kararlar alıp, muhakeme yapılmayacaksa ne anlamı var ki aynı hayatı paylaşmanın.
Eşiniz nikah memurunun sorduğu iyi günde, kötü günde kısmının sadece kötü günde olan bölümünü kodlamış beynine ama yanlış kodlama yapmış.
Kötü günde diye sorulan soru hastalık, sıkıntı gibi zamanlarda birbirine destek olmak anlamına gelirken, eşiniz onu beynine eziyet, cefa olarak yazmış.
Asla kendinizi suçlamayın, sorgulamayın.
Siz elinizden gelen herşeyi yaptınız. Vicdanınız rahat olsun.
Bu saatten sonra düşünecek tek şeyiniz kendiniz olun. Gerisini boşverin gitsin.

Başınız sağ olsun büyükannenizin de Mekanı cennet olsun.

Çok aklı başındasıniz. Süreci iyi yönettiniz fazla bile fedakarlık yaptınız. Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz

Benim de hatalarım var, benim de yanlışlarım,yapmamam gereken davranışlarım vardı..
Onu başta sevmiyordum,ondan dolayı kötü davrandığım oldu.. bundan dolayı çok pişman olduğum noktalar var mesela..
Ben de sütten çıkma ak kaşık değilim, hani kendimi şöyleyim ,böyleyim diye pofpoflamam.. benim de çok hatalarım oldu.. bana evlilik sonrası ikimizin de hayatını büyük ölçüde etkileyecek kararını okul okumak istediğini başta söylemedi mesela..
Bu çok ufak görünen ama aslında büyük problem,beni ilk hiçe sayışı burda başladı..

Beni ikinci plana attı, benim isteklerimi düşüncelerimi, beklentilerimi ,bu beni içten içe hep doldurdu,ve bu dönemlerde benden hep anlayış bekledi..
Mesela son zamanlarda bana diyordu ki en ufak bir münakaşada “beni rahat bırak,sabah işime gideyim,sonra da def olup okuluma gideyim” ..
Yani Benimle ilgili bir planı yok hayatında..
Ve de bu dönemde çocuktur,kıyafettir, son zamanda ev meselesi hep bir kriz ortamı yarattı dönem dönem..

Ve kendisiyle oturulup hiçbir şey konuşulmuyor,ben insan gibi karşılıklı oturup problemleri aşmaya hasret kaldım..
Bağırıp,çağırıp,sağa sola rezil edip kalktı gitti her defasında.. sırf kendi isteklerimi,beklentilerimi söylediğim için..
İşte böyle..

Başınız sağ olsun büyükannenizin de Mekanı cennet olsun.

Çok aklı başındasıniz. Süreci iyi yönettiniz fazla bile fedakarlık yaptınız. Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz
Çok teşekkür ederim ,Allah razı olsun..
Öyle mi dersiniz..
Sadece şundan emin olsam yeter aslında Maddi anlamda şu süreçte zaten sıkıntı çekerken,böyle bir evi bir de bir başkasının üstüne ben değil kimsenin kabul etmeyeceğinden...

Ben demiştim ev alınmadı bence. Senin babamın üzerine çekelim madem krediyi teklifine hayır diyemediği için aldık malesef geçti demeye getirdi. Düzeltmek için adım atacaklar atmışlar gerçi cenazeye gelerek. Gerisi senin kararın.

Söylediği yalan gün yüzüne çıkacak, böyle basit bir yalan söyler mi bilemedim..
Birkaç defa babası “bizim mercedesi veririz belki evin önünden vs” demişti..
Belki diğer arabalarını verdiler..
Hani yalan söylenilecek bir konu değil bu ,bilmiyorum o yüzden..
Ev aldılar onlar, ben de bu evi kabul etmiyorum zaten diye başta söyledim hala o..
Hayat boyunca aldığı her kararı babasıyla ortak alıp,beni tınlamayan biriyle işim olmaz..

Valla başkalarını bilmem ama ben de olsam kabul etmezdim. Asıl kabul etmediğim ise ben istemediğim halde o kararı alırken ki rahatlığı. Kocan seni ikna etmek için her yolu deneseydi, boşanma lafı geçtiğinde saçmalama ben seni seviyorum bunun için boşanılır mı asla boşanmam gerekirse vazgeçerim deseydi bi ev için boşanılmazdı evet.

Yani o da doğru ortaya çıkar diye söyleyemez. Çok kısa sğrede oldu ya ondan öyle düşündüm sanırım

Dediklerinizi yapsaydı zaten ben de boşanmazdım bu konudan :) ama O dediklerinizin aksine “git elindeki imzalı kağıdı ver,beni tehdit etme,icraat göster”diye kışkırttı beni, bu lafların hakkı da o davayı açmak değil midir :)

Öyledir. :) yani yerinde olsam benim de evliliğim bu noktaya gelirdi.

Öyledir. :) yani yerinde olsam benim de evliliğim bu noktaya gelirdi.
Olma . Yerimde olma,kimse yerimde olmasın .. bu aşamaya gelmek, her şeyin bu kadar basit olduğunu görmek o kadar yıpratıcı,yıkıcı ki...
Sadece şunu diyorum umarım bir gün evim,arabam hiçbir şeyim olmasaydı ama yanımdaki X olsaydı der benden için :)

Diyecektir bence. Hatta şimdiden diyor sanırım ki cenazeye kalkmış gelmişler. Eşin egosuna yenildi en çok. Bence bundan sonra boşanmamak için daha net yaklaşacak sana. İş ciddiye bindi çünkü. Ama o ev alındıysa işi zor. :)

Size katılıyorum, ev alınmamış olsa da zor, madem her kararı tek başına verecek niye evlenmiş bu kızcağızın vebaline girmiş, kıza hiç fikrini sormuyor tek başına yaşasın bundan sonra. Benim ex de böyle hep diretirdi istediği şeylere uymazsam beni boşanmakla tehdit ederdi, benim fikrimin hiç önemi yoktu, ondan önce ben gittim açtım davayı, boşanalı 10 seneye yaklaştı hiç pişman olmadım o ise bugün affettim desem koşa koşa gelir, bana ulaşamıyor yakın çevreme sosyal medyadan istek gönderiyor en son geçen sene yaptı bu hareketi

O kadar pişman olduk ki , aklımız başımızda değildi o an, cenaze defnedildikten sonra arasaydık keşke dedik..
Onun zihniyetini biliyorum az çok,oraya gelmekteki tek maksat bir cenaze olması,her şeyi bir kenara bıraktı yani..
Babamın küs olduğu bir eniştemiz var, tüm gün onunla takıldı.. Eşim için her şey evlenene kadardı..
Ben böyle rahatım ya,içimde ufak bir sızı var, ama normaldir herhalde.. en azından beklentim yok kimseden, annem babam benimle devamlı sohbet halindeler,sohbet muhabbet dilenmiyorum kimseden :)

Ben seni rahat görüyorum zaten, bence çok çabuk atlatacaksın inşallah. Kaybeden derdine yansın. :)

Bakıyorlar kazın ayağı öyle değil sonra u dönüşü. Zamanında mücadele etsene yuvan için. 10 sene pişman olsun sonra müstehak. Bir de sanırım sabreden taraf kafasında daha kolay bitiriyor, sebep olan hep pişmanlık, vicdanları rahat değil çünkü. Onlar da biliyor sorun kendilerinde.

Ben kendisine artık bir şeylerin beni rahatsız ettiğini,ve katlanamadığımı söylediğimde bana “benim neyime sabrediyorsun sen, içkim yok,kumarım yok, başka taraklarda bezim yok,evimi köyümü biliyorum” gibi bir açıklaması vardı hep..
İş sadece bunlarda bitmez ki ,bunlar kritere göre olmaması gereken şeyler değil midir zaten..
Kriter derken şöyle ; mesela ben alkole karşıyımdır ama bir başkası normal karşılar gibi.
Zaten saydığı şeyler normalde olması gereken şeyler değil mi..
Ama bunun dışında saydığım gibi insanı içten içe yıpratan, psikolojik olarak bitiren bir yanı var, o işte her şeye sebep..

Çok güzel demişsiniz, kesinlikle sabreden taraf bitiriyor, tüm söyledikleriniz çok doğru. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…