- 2 Aralık 2015
- 32.646
- 108.399
- 598
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Allah'in emri peygamberin kavliyle oglunuzu kizimiza istiyoruzBence sorunun temelinde ebeveynlerin özellikle de annelerin çocuklarını birey olarak görmeyi reddedip kendi uzantıları gibi görmeleri yatıyor. Bu nedenle anne babalarına bağlı/bağımlı olmaları, aileleri gibi yaşamaları, ailelerin doğrularını kendi doğruları kabul etmeleri bekleniyor. Sürekli ben sana baktım, büyüttüm diye başına kakılan, eşleriyle anne babaları arasında tercih yapmaya zorlanan, yetişkin bireyler olduğu göz ardı edilen, özgürce düşünemeyen, objektif bakamayan kişilerin evliliklerinde başarılı olma ihtimali de kalmıyor.
Ben oğlumun mutlu, huzurlu bir hayatı olsun istiyorum. Sevdiği kadınla evlensin. O kadın aşkla baksın oğluma, iyi ya da kötü her durumda onun yanında olsun. O kadın benim evimi temizlemesin, hatta kendi evini de temizlemesin Yemek yapmayı beceremezse beceremesin.. Bayramlarda 7 sülalemi gezip el öpmesi de gerekmiyor. Davet edilmedikçe kapısını çalmam. Torun diye de tutturmam. Tek istediğim oğlumun mutlu ve huzurlu olması.
O gelinin sorunu olur, ben sadece çevirdim..
küşürü hemen düzlttin değil miNaparim acaba yazacaktım naparsin olmuş kusura bakma cnm :))
küşürü hemen düzlttin değil mi
Bence sorunun temelinde ebeveynlerin özellikle de annelerin çocuklarını birey olarak görmeyi reddedip kendi uzantıları gibi görmeleri yatıyor. Bu nedenle anne babalarına bağlı/bağımlı olmaları, aileleri gibi yaşamaları, ailelerin doğrularını kendi doğruları kabul etmeleri bekleniyor. Sürekli ben sana baktım, büyüttüm diye başına kakılan, eşleriyle anne babaları arasında tercih yapmaya zorlanan, yetişkin bireyler olduğu göz ardı edilen, özgürce düşünemeyen, objektif bakamayan kişilerin evliliklerinde başarılı olma ihtimali de kalmıyor.
Ben oğlumun mutlu, huzurlu bir hayatı olsun istiyorum. Sevdiği kadınla evlensin. O kadın aşkla baksın oğluma, iyi ya da kötü her durumda onun yanında olsun. O kadın benim evimi temizlemesin, hatta kendi evini de temizlemesin Yemek yapmayı beceremezse beceremesin.. Bayramlarda 7 sülalemi gezip el öpmesi de gerekmiyor. Davet edilmedikçe kapısını çalmam. Torun diye de tutturmam. Tek istediğim oğlumun mutlu ve huzurlu olması.
Allah öyleleriyle karşılaştırmasın...Naparim acaba yazacaktım naparsin olmuş kusura bakma cnm :))
valla burfa görüyorum cogu kaynanasına hızmet ettigi icin azda olsa gelinden hizmet bekliyo cok yanlız kız zaten istemez kaynanasın sonucya sen bide o geldiginde cay koy onu yap bunu getir dersen gelin bi daha sana gelir mi tam tersi gelin geldimi etrafında pervane olman lazım oglun sana her halukarda gelir ama kim istemez gelini gelsin torunu gelsin hep birlikte ama bizde gelin degilmi diye igrilti bakılıyoMerhaba :) Üyelerimizin çoğu anne, yani geleceğin kvleri. Ben de geçen finalime çalışırken şöyle bir şey buldum psikoloji kitaplarımdan birinde. Aklıma hemen BDV topikleri geldi
Resimlerini aşağıya ekliyorum. Yazı, kayınvalide olmakla ilgili. Başlığı, ''Ben, Kayınvalide?'' olarak çevirebilirim. Önemli noktaları özet geçiyorum :)
Orta yaşlı insanların bir çoğu çocuklarının evlenip kendi ailelerini kurmasından büyük bir mutluluk duyar. Fakat en çok kötülenen toplumsal role bürüneceklerinden korkarlar: Kayınvalide ! Dizilerdeki, filmlerdeki kaynana şakaları genelde kayınvalide-gelin ilişkisini tansiyon ve kavga doluymuş gibi gösteriyor. Bu yüzden orta yaşlı kadınlar kaynana olmayı dört gözle beklemiyor. Ama bu olumsuz kayınvalide tiplemesi doğru mu?
Hindistan, Kore ve Latin Amerika'nın bazı taşra kesimlerinde doğru, yeni evliler kocanın ailesiyle yaşıyor ve kaynanalar kendilerini gelinin aileye adaptasyonundan, eş rolüne bürünmesinden ve yeni doğan bakımından sorumlu görüyor. Ve bu ilişkiler genelde anlaşmazlık üzerine, ve çoğu kocayı da kapsıyor. Gelin, kocasının annesine çok fazla sadık olduğunu düşünüyor ve kaynana da gelininin oğluyla ilişkisini baltaladığını düşünüyor. Bazı kaynanalar işi dayak atmaya kadar götürüyor, ve şiddete eğilimli kocalar da eşlerini hizaya getirdiği için annelerinden övgü alabiliyor.
Ancak, bazı kaynanalar da gelinleri tarafından kötü muamele görebiliyor. Mesela Çin'in kırsal kesimlerinde, gelinlerin kaynanalarına bakmaları bekleniyor, ama gelinler bu kültürel sorumluluğu üstlenmiyor. Bu durum yaşlı kaynanalar için yıkıcı, çünkü yaşlanınca ekonomik olarak tamamen çocuklarına bağımlılar.
Bu durum medeniyetler ülkesi Amerika'da bile görülüyor, kaynanalar gelinlerini oğullarını kendilerine karşı doldurmakla suçluyor. Terapistlerin önerisi, orta yaşlı kadınların bu role alışmaları için yardım almaları.
2.resimde kaynanalar için 5 tane öneri var, onları çevirip koyuyorum, resmini de ekliyorum.
1. Sizden talep edilmemiş tavsiyeler vermeyin ve habersiz ziyaretler yapmayın.
2. Fikriniz sorulduğunda, tecrübenizi yargılamadan paylaşın.
3. Damadınızı/gelininizi arkasından eleştirmeyin.
4. Her tatilde ve haftasonunda ziyaret edilmekte ısrar etmeyin.
5. Torunlarınızın bakımında çocuklarınızın isteklerine saygı duyun.
Kısaca böyle. Günümüz ve geçmiş gelinleri çok çekiyor, bari gelecekteki gelinler çekmesin. Geleceğin kvleri, böyle bir şey paylaşmak istedim. Bence BDV için cuk oturmuş
Evet anneciğim gelin sizi çekiştiriyordukArkamdan mı konuşuyorsun kız gelin
Aslında işin özü herkes duracağı yeri bilse hiç sorun çıkmayacak. Anneler oğullarını paylaşamıyor,kadınlar kocişlerini
Gelinimden hizmet de beklemem, ama ona hizmet de etmem koca kadın olarak... Herkes ihtiyacı olanı kalkıp alsın...valla burfa görüyorum cogu kaynanasına hızmet ettigi icin azda olsa gelinden hizmet bekliyo cok yanlız kız zaten istemez kaynanasın sonucya sen bide o geldiginde cay koy onu yap bunu getir dersen gelin bi daha sana gelir mi tam tersi gelin geldimi etrafında pervane olman lazım oglun sana her halukarda gelir ama kim istemez gelini gelsin torunu gelsin hep birlikte ama bizde gelin degilmi diye igrilti bakılıyo
ben sahsen kaynana olsam su bile istemem gelinden geldiginde en lezzetli yemek yapar ilgilenir eline 50 100 hediye parası veririm gönlü hos olsun yeter ki
desin cevresinde ben annemdede rahatım kaynanamdada
ondan sonra sevmez tabi seni gelin ayyy oglun varsa yazık onaaa ve gelineeeGelinimden hizmet de beklemem, ama ona hizmet de etmem koca kadın olarak... Herkes ihtiyacı olanı kalkıp alsın...
Öğrenciyim ben öğrenci...ondan sonra sevmez tabi seni gelin ayyy oglun varsa yazık onaaa ve gelineee
E sen de bir karar ver limoncu, eşimin annesiyle niye görüşeyim diyorsun, sonra kayınvalide geline pervane olsun diyorsun hangisi seç tarafını..ayrıca ailelerin da sıkı fıkı olmasından nefret ediyorum biz degiliz ama burda cogu cift sürekli kaynanasına gider kaynanası gelir kız anneleri o aktif zaten hic yok piyasada,,
neden ben esimle evlendim diye onun annesiyle babasıyla görüsmek zorunda mıyım bayramdan bayrama görüsürüm yeter ki ben bayramlardada tatile gitmek isterim calısıyo olsam 4 gunum var ne yapıcam evde gider tatile denizime girerim
bende burdaki kızlar basta bunu cok yapıyolar kaynanaya gidiyolar daha cıkarken sözlü oluyo sürekli telefon trafigi ne bu yaa
ne isin var senin esinin annesinin yanında o onun annesi 30 yasında evlenmissin elin kadını senin annen olamazki bıc bıc görüsmek asla istemem beni evim benim düzenim ben anne bile odaları gezerse kızıyorum ne geziyosun diye kaltıkı kaynanan ayyyyy allah korusun
farkındaysan bayramdan bayrama diyorm zaten ee gelin geldigindede pervane olucaksınE sen de bir karar ver limoncu, eşimin annesiyle niye görüşeyim diyorsun, sonra kayınvalide geline pervane olsun diyorsun hangisi seç tarafını..
Aha yoksa sen benim annemmisinŞaka bi yana ben bunlara takılmam da elim hep kızımın üstünde olur
Yuvayı dişi kuş yapar, ne olursa olsun ses etme, yemeğini arpasını fazla fazla ver demem
Seni üzenin alnını karışlarımbunu bil yeter. Gerisine karışmam hayat senin gez toz eğlen, yemeğin olmadığı gün bana gelin bende yiyelim derim Bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?