Geleceğin Kayınvalideleri

Türkiye koskoca medeniyetler topluluğu olduğunu bir kere daha ispat etti. Çin, abd ,Hindistan, Kore, Latin amerika da farklı farklı kv gelin damat türleri varken bunların hepsi bizde mevcut.

Benim oğlum 5 yaşında ben evlenmicem diyo.Neden oğlum die sordum ben seni görmeye gelirken ya gelmek istemezse ( evleneceği kız için dio)nerden duydu bilmiyorum kv. en çok ben giderim yani eşimden çok ben çıkarım anlamadım nerden çıkardı bunu

Yazını beğendim keşke yazılan gibi olsa ama çoğu burayı okumuyor pembe dizi izliyor
Teşekkürler, ben sadece bazı kısımlarını çevirdim, bana ait değil hiçbiri :) Orijinal metin altta resimler yüklü.
Maalesef. Bin yıl geçse de toplumumuz bilinçlenmeyecek maalesef.

Ben daha 28 yaşındayım yani annen olamam
Ama helal kadına, aynı kafadayız
Yusuflasın biraz damatlar, iyidir iyi

Ama nedense gelinlerin de evlat olduğunu unutuyorlar
Oğlum paşam, e gelin? ''O artık bizim kızımız... Onun ailesi biziz.''
Ağaç kavuğundan çıkmışız biz sanırım..
Daha dün akşam yemeğine bizdelerdi eşimin tabağına tavuk koycaktı bana koyma anne yemicem stkynin tabağına koy dedi sonra kaynıma sordu al oğlum die oda istemedi sonra kendi tabağına koydu benim önümede koca tavuk tabağını iteledi uzanıp alayım die ( kucağımda çocuğum var) ama sorsan kzılarıyız dimi. İştahım kaçtı sofrada kendimi kimsesiz önemsiz hissettim o anda yani . Herkes kendi çocuğunu düşünür biz gelinler hikayeyiz onlara pehhh.

Hahahahahahjaa kayinvalide yanında söylese ne kadar komik bi durum olur

Erkek annesi olacağım :)
Gelinimin cocugumu ezip sömürmesine izin veremem
olur ya böyle hiç tahammül edemeceyğim insan tipi 3 seneki lafı bile aynı tazeliğinde tutan ve konuşan hah onlardan birini bulursa cekeceğimiz var hepimizin :)

torunlara gelince bakacagımı sanmıyorum caısıyorum ve kendı cocugumuda kendım buyutemıyorum torunada baksınlar caresıne napım

Ve benım oglumda evlendıgımde ust katta oturacaklarmıs , aksamları yemek yemeye geleceklermıs yemeklerı yokken torunlara zaten anane bakacakmıs ? Bende kendı kendıme gelın guvey oluyorum aha ben bakamam dıye hava atıyorum :)

Allah nasip eder de oğlum büyür de kaynana olursam şu maddelere dikkat edeceğim
-Eğer oğlum başka şehirde yaşarsa, gelinim doğum yaptığı zaman yanına annesi gidebilecekse ilk bir hafta gidip de lohusa kadının sinirlerini zıplatmayacağım. Eğer annesi yoksa ve bana ihtiyacı olduğunu söylerse doğuma yakın arayıp ne zaman gelmem senin için uygun olur diye soracağım.
- Gelinime asla ama asla sezeryanla doğum yapma aman sakın normal doğurma gibi doğum yöntemi ile ilgili fikirlerimi belirtmeyeceğim.
-Doğum yapan gelinimi görür görmez aaa göbeğin kalmış demeyeceğim.
-Çocuk ismi konusunda asla fikir söylemeyeceğim çünkü ben kendi çocuğuma istediğim ismi koydum onlarında çocuk ismi hakkı onların olacaktır.
-Bayram günleri ilk bana gelinecek diye baskı yapmayacağım hatta bu konuda oğluma sırayla bir bayram gelinin ailesine bir bayram bize gelebilirsiniz diye öneride bulunacağım. Eğer her bayram ilk önce gelinimin ailesine gitmek isterlerse de önemli olan sizin mutluluğunuz diyeceğim.
-Sürekli arayıp torunumu görmek istiyorum torunu getirin diye baskı yapmayacağım. Eğer torunumu görmek istiyorsam müsait misiniz diye arayacağım.
-Ben kaynanayım illa bana yakın oturacaksınız yada gelin çalışırsa illa toruna ben bakacağım gibi saçma sapan şeyler söylemek yerine ihtiyacınız olursa ben bakarım ama siz hangisini uygun görürseniz öyle olsun diyeceğim.
-Oğlum evlenirken o gün elimden gelen neyse herşeyi yapmaya maddi anlamda yardımcı olmaya çalışacağım.
-Gelinim yanında asla ailesi hakkında kötü birşey söylemeyeceğim. Çünkü ne olursa olsun onlar onun gerçek ailesi ben değilim.
-Dünürlerimle ilişkilerimin iyi olması için elimden geleni yapacağım.
-Eğer çocuklarım başka şehirde yaşarsa sürekli arayıp gelin özledim diye duygu sömürüsü yapmayacağım.
- Çocuğumu çok ama çok görmek istesem de önemli olan ilk önce onun mutluluğu diye düşüneceğim.

İnşallah bunların hepsini yapabilirim....

kayınvalidem çok iyi bir insan ama keşke tepemizde bu kadar olmasa aslında seviyorum ama her gün onun yüzünü görmekten bıktım bir gün de görmsem çok mutlu olucam.. bide herşeyimize karışmasa.. bence burada anahtar nokta kendi istediğini surat asmadan söyleyebilmek, bunu yapabildikten sonra daha mutluyum rtık eskiden ses çıkaramayıp içime atıyordum..

ben kayınvalide olursam da aslaçocuklarımı kendime mecbur görmeyecepğim ve hayatlarına müdahil olmayacağım

Kayınvalideye anne diyen bir toplumda bana saçma gelse de mecbur ben de diyorum çünkü herkes öyle yapıyor.
Anne insanı doğuran kişi değil midir?
Beni kaynanam doğurduysa kocamla kardeş olmaz mıyım?
Ya da evlenince kaynana evlat edinmiş mi oluyor?
Bence kaynanaya başka bir isimle hitap etmek gerekirdi ama teyze abla gibi değil de farklı bir ad olmalıydı.

boyle gelmiş boyle gidiyor
anne deyınce anne kadar yakın olunmuyor malesef
ben kaynanama anne dıyorum ama kendısını hıc sevmıyorum onun da benı sevdıgını dusunmuyorum
ama bır komsumuzun gelini kaynanasına x yenge kayınababasına x amca dıyor (uzaktan akrabalarmıs ve daha once hep yenge dedıgı ıcın sımdı garıp geldı anne demek dıyor )ve gorsenız kaynana gelın demezsınız kol kola gezerler hep
anne demek onemlı degıl anne gıbı olabılmek oenmlı

Bence en önemlisi insanların kendilerine yapacak bir şeyler bulması. Başka işi olmayan insanlar gelin, evlat, torun bilmem ne diye diye insanların başına bela oluyorlar.

Yaşlandığımda beni mutlu eden o kadar meşgalem olsun ki, kimseyle uğraşmaya vaktim olmasın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…