Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

ay gözlerime inanamadım Allah kurtarsın kardeş... bizde çocuk ana rahmine düştümü çeyiz düzmeye başlarlar ki düşünki ben daha evlenmeden ilerde oğlum olursa deyip evlenince para biriktirip bi ev daha alma derdindeyim... garip bi annen var erkek kardeşin varsa getireceği geline şimdiden acıdım...benim aneydede var biraz ama benimki maddi değil çok şükür..
altınlar konusunda hiç bi şekilde taviz verme bacım muhtemelen sizin için avuçlarına sıkıştırılan zarfları toplayıp götürecekler zaten o konuda bişi yapamıcaksın ablamında kaynanası götürmüş evini temizlerken bi poşette boş zarfları bulmuş çok üzülmüş çok ağlamış ne büyük ayıp yeni evli çifte yeni kurdukları ailelerinde destek için verilir o paralar o altınlar ne hakla o yuvanın rızkına el koyarsın.. ne yap biliyomusun eğer şimdi yardımcı olurlarsa düğünden sonra altınları verebileceğini söyle genelde kaz gelcek yerden tavuk esirgenmez sonrada eşim vermiyo diyiver anne biz o kazı yedik dersin

Erkek ailesinin evlenen çifte takılan para ve altınlara el koyduğunu çok duydum da ilk defa bir kız ailesinin takılanlar bizim deyip istediğini okuyorum.

Birşeyler yapsınlar yapmasınlar KESİNLİKLE takılan altınları kimseye vermeyeceksin.

Ne demek bizim geçmişimiz savsatası. Düğünde, nikahta takılan altınlar, paralar yeni yuva kuran çifte destek içindir, bir eksiklerini tamamlamaları içindir.

O altınları vermekle hayatının hatasını yaparsın. Hem eşinin, hemde ailesinin yanında başın eğik olur. Anneni bilmezler gelin altınları anasına kaçırdı olur.

Sakın.

Ne komik dimi yaa 50 tl bile vermiyor. Ki alınan terlik kendi evinde kalacak. .. benim ki misafirlerime yapacağı yemeğin kiymasinin etinin parasini bile benden almıştı. Bi de ek olarak alacağı 5 servis tabaginin ... gel de unut bunları ! Ablam için 15 tabak daha aldı ama ondan para istemedi ne tuhaf ki...

Nişan günü geldi çattı, 2 saat sonra kuaföre gideceğim...
Annem ve babam garipleşti, aileyi karşılayalım ayıp olur demeye başladılar. Babam apartmanı temizletiyor falan, espriler havada uçuşuyor, olan arada bana oluyor. Milletin yüzüne gülüp beni didikleyecekler galiba...

Sen hiiiiiiiiiiç canını sıkma tatlım. Şu nişanı yapın geçsin, ondan sonra annenlerin tavrı değişir bak gör. Dünürlerini tanımadan yakınlaşmadan önceki tavırlarıyla, nişan sonrası farklı oluyor. "Ben enayi miyim?" düşüncesi değişiyor emin ol.. Çevremde bunun örneklerini çok gördüm...

dünya tersine mi dönmüş ne:26:
bir insan kızının parasını nasıl yer de vicdan yapmaz anlamıyorum.
sana tavsiyem sakın altınları verme. çok ısrar ederlerse kocam müsaade etmiyor. borçlara yatırıcaz de.
böyle anneye böyle muamele.

Bende kurdum hee şimdi ..arabayı satmam ne demek ya evladın evleniyo kuru kuru mu göndereckmiş anneciğiniz..erkek tarafı kadar olmasada sizde baya bişy alıyosunuz..dediğiniz gibi bi büyük eşya (ben ç makinesi ,bulaşık makinesi,set üstü ocak mikrodalga elektrik süpürgesi vss hemde inox olarak aldım yatak odası almadım)alıosunuz..sonra bunun nevresimleri havlusu örtüleri halısı mutfak eşyalarını hiç saymayayım zaten ya nerden baksan bi 8 10 bini bulur yani ..herşeyide karşıdan beklemeyin ezdirmeyin kendinizi canım ailenizede bunları söyleyin

böyle şeyleri okudukça ailemi başımın üstünde taşıyasım geliyor.
çok zor durumda oldukları bir vakitte evlenmeme rağmen bir iğnemi eksik etmediler.
eşinle aran iyi olduktan sonra çok da önemi yok bence.. unut gitsin

Son düzenleme:
ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi... Bu sizin cümleniz...Anneniz ne kadar kurnaz öyle bayramda gidersin yaparlar...Kendisi bir ine bile almazken karşı tarafı sakıp sabancı merkezi sanıyor galiba...Bu ne bencillik...Dua edin de nişanlınızın ailesi demesin ileride neyinle geldin bir kuru şeyinle diye :) kusuıra bakmayın Ama alın paranızı ve gerekli eşyanızı kendiniz alın....

nasıl geçti umarım herşey yolunda gitmiştir

Ailen çok haksızlık ediyor sana , arabayı alırken iyiydi şimdi verirken mi kötü ne olursa olsun al canım hiç bırakma.

Çok sinir bozucu bende bu duurmdan dolayı o kadar çok doluyumki anlatamam yani kendimi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum

sen ne olursa olsun al o parayı bırakma .alnın teri ile kazandın sabah yatağından kalkıp kafa beyin yordun ..

"Hasta olsan , doğum yapsan beni çağırma " mı dedi? hakikaten içim burkuldu!
bu laflar çok can acıtıcı..

vay beee erkek tarafı daha evlenmeden alınan evi senin üstüne yaparken annen bu kadar kötü niyetli nasıl olabiliyor aklım almadı,sinir oldum.bir kere kız tarafının da üstüne düşen şeyler vardır.annen bal gibi de biliyor olmalı da işine gelmemiş heralde.ama kızım rezil olacak diye düşünmüyor.nasıl da bencil ve maddiyatçı.ya karşı taraf bunu sorun etse nolucak.yazık değil mi ?sen hakkını arammalısın bence en az 10.000 liranı versinler senin.yatak odası,mutfak eşyaları,çamaşır,bulaşık makinesi,yatak odası eşyaları(yorgan,nevresim,yatak örtüsü,havlu,vs.)bunları benim bildiğim kız tarafı yapar.ben bunların hepsini fazlasıyla yaptım.bi dünya para ödedim bunlara.ailem yatak odamı almıştı.bu kadar şeyin içinde çingene bi eş ve aileye çatmasaydım kıymetim bilinseydi,''keşke arsız olaydım'' diye iç çekmezdim.ama senin nişanlının ailesi üstüne tapu yapmışlar bu devirde böyle insanlar kalmadı kıymetini bil.yalnız benim anlamadığım siz bu noktaya geldiniz,ev alınmış,gelinlik alınacak,aileler hala tanışmadı mı?

cnm bılmıyorum ama her aılede farklı ı bılemedım kı
benım aılem yatak odamı
aldı tul perde halı komple
mutfağı duzdu halı tul komple
camasır makıne aldıllar
ceyız desen oldukça vardo zaten
ben çalışmıyordum da ayrıca
bırde düğünde takılan atkılardan bır tane bıle almadılar esım ıle bana bıraktılar
Allahrazı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…