- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 373
Evet onlar benim geçmişim, sen mi gittin başkalarına altın taktın ki sana gelsin dedi
Annemin bana dediği yatak odası da almayacakmış... Artık altın takarlar mı bilemiyorum. Biz bir şey yapamayız paramız yok diyorlar. En büyük ve çalışan kardeş benim, diğerleri hala okuyor, desteğim yok bu yüzden. Nişandaki altınlarımı da veremem açıkçası. Az önce gelecek erkekler için terlik almaya gitti benden aldı 50 lira5 kuruş harcamadılar ne masrafları oldu ki altın vereyim?
Nişanlım biliyor, her şeyi alsınlar bizi birbirimize bıraksınlar, karışmasınlar, konuşmasınlar biz hallederiz diyor o da. Ama iş gerçek olursa böyle düşüneceğini sanmıyorum, ben olsam düşünmem yani...
Aslında mutfak eşyası falan almıştı çok önceden...
Kahvaltı takımı, tencere takımı, borcamlarım var...
Bir de mefruşat kursuna gittiğinde yaptığı yatak örtüsü var, sarı sarı oya pullarıyla işlenmiş...
Durumları kötü olsa ben de istemem zaten ama evleri var, arabaları var, yazlıkları var, babam hala çalışıyor, annem emekli. Ortaokulda bir kız kardeşim, üniversitede de bir erkek kardeşim var...
Bütün bunları geçtim bir ara da "düğünde takılan altınlar aileye aittir, sonuçta onların geçmişleri geliyor, sen düğüne gidip bir şey mi taktın ki karşılığı sana gelsin" demişti...
Anlayamadım hem bir şey yapmayacak, hem altınları alacak galiba...Sorulmuyor kib öyle şeyler de, söylediklerini yorumlayarak düşüncelerini anlamaya çalışıyorum ancak..
Bende kurdum hee şimdi ..arabayı satmam ne demek ya evladın evleniyo kuru kuru mu göndereckmiş anneciğiniz..erkek tarafı kadar olmasada sizde baya bişy alıyosunuz..dediğiniz gibi bi büyük eşya (ben ç makinesi ,bulaşık makinesi,set üstü ocak mikrodalga elektrik süpürgesi vss hemde inox olarak aldım yatak odası almadım)alıosunuz..sonra bunun nevresimleri havlusu örtüleri halısı mutfak eşyalarını hiç saymayayım zaten ya nerden baksan bi 8 10 bini bulur yani ..herşeyide karşıdan beklemeyin ezdirmeyin kendinizi canım ailenizede bunları söyleyinSormadan edemeyeceğim...
Nişana az kaldı, düğüne de 4 ay gibi bir süre...
Nişan alışverişi İstanbul'dan yapılacaktı ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi...Peki dedik...
Dün anneme ben tek başıma gitmeyeyim, sen de gel. Gelinlik falan bakılacakmış, yatak odasına da bakarız, tek başıma olmaz dedim. Annem "bizde para yok, alamayız yatak odası falan, sen krediden üste kalan parayı ne yapacaksın? Ay ay bir şeyleri al, yatak odasını falan da öde bitsin" gibi bir şey söyledi...Para hesabım ise şöyle (bu ay ek dersim yok,zaten norm fazlasıyım muhtemeln uzun süre ek ders alamam, maaşım 1830), 800 kredi, 300 kredi kartı taksitlerim, 200 yol param, 100 evin telefon, interneti,25-30 kontörüm, yemek param. Geriye bir şey kalıyor da benim haberim mi yok acaba? Neyle alıcam anlamadım.
Ailemde 13 bin lira gibi bir param var, bu bizde dursun zamanı gelince veririz diyerek ilk maaşımı ay ay alarak araba almışlardı. Şimdi ondan da ses yok, hiç bir şey de yapmayacaklar söylediklerine göre. Dün annem böyle paramız yok diyince o zaman dedim arabayı satın başka yolu yok. Sattırmam onu dedi. Senin 10 bin liran (13 düştü 10'a) direk bankaya kredine yatacak, aylık taksidiniz düşsün. Yani sinirlendim mi diyeyim bozuldum mu diyeyim, fazla mı beklenti içine girdim bilemedim. Normalde çocuklar ailelerine verdikleri paraları istemezler, ayıptır, gerçi ben de lafını etmedim ama 1 yıldır "senin paran bizde, vericez, şöyle yapıcaz, böyle yapıcaz" diyip duruyorlardı. Ben de ister istemez güvendim, herhalde dedim düğünde falan harcanır, ya da eşya alınır...
Ailemden bir şey beklememem mi gerekir acaba? İnsan bozuluyor ister istemez. Yani bir anne nevresim de mi alamaz?
Ne komik dimi yaa 50 tl bile vermiyor. Ki alınan terlik kendi evinde kalacak. .. benim ki misafirlerime yapacağı yemeğin kiymasinin etinin parasini bile benden almıştı. Bi de ek olarak alacağı 5 servis tabaginin ... gel de unut bunları ! Ablam için 15 tabak daha aldı ama ondan para istemedi ne tuhaf ki...
Nişan günü geldi çattı, 2 saat sonra kuaföre gideceğim...
Annem ve babam garipleşti, aileyi karşılayalım ayıp olur demeye başladılar. Babam apartmanı temizletiyor falan, espriler havada uçuşuyor, olan arada bana oluyor. Milletin yüzüne gülüp beni didikleyecekler galiba...
nasıl geçti umarım herşey yolunda gitmiştir
nasıl başlarsa öyle gidermiş koalina,umarım bu şekilde devam eder herşeyNişan güzel geçti hatta şaşırtıcı bir şekilde beklediğimden iyiydi...Sorunsuz, olaysız, mutlu bir gündü şükür
Nişan güzel geçti hatta şaşırtıcı bir şekilde beklediğimden iyiydi...Sorunsuz, olaysız, mutlu bir gündü şükür
vay beee erkek tarafı daha evlenmeden alınan evi senin üstüne yaparken annen bu kadar kötü niyetli nasıl olabiliyor aklım almadı,sinir oldum.bir kere kız tarafının da üstüne düşen şeyler vardır.annen bal gibi de biliyor olmalı da işine gelmemiş heralde.ama kızım rezil olacak diye düşünmüyor.nasıl da bencil ve maddiyatçı.ya karşı taraf bunu sorun etse nolucak.yazık değil mi ?sen hakkını arammalısın bence en az 10.000 liranı versinler senin.yatak odası,mutfak eşyaları,çamaşır,bulaşık makinesi,yatak odası eşyaları(yorgan,nevresim,yatak örtüsü,havlu,vs.)bunları benim bildiğim kız tarafı yapar.ben bunların hepsini fazlasıyla yaptım.bi dünya para ödedim bunlara.ailem yatak odamı almıştı.bu kadar şeyin içinde çingene bi eş ve aileye çatmasaydım kıymetim bilinseydi,''keşke arsız olaydım'' diye iç çekmezdim.ama senin nişanlının ailesi üstüne tapu yapmışlar bu devirde böyle insanlar kalmadı kıymetini bil.yalnız benim anlamadığım siz bu noktaya geldiniz,ev alınmış,gelinlik alınacak,aileler hala tanışmadı mı?Ailemin durumunda bir sıkıntı yok kızlar. Mutlaka ki taksitleri borçları falan var ama, arabayı satabilirler en kötü. Madem 13 bin lirası benim, versinler onunla halledeyim işlerimi.
Erkek arkadaşımın ailesi zaten ev almamız için 30 bin lira + tapu masraflarını falan verdiler. Tapuyu da benim üzerime yaptılar. Şimdi 800 ben, 800 erkek arkadaşım ev kredisi ödüyoruz. Babası ile ev olayından sonra teşekkür etmek amaçlı konuştum, siz merak etmeyin biz yaşadığımız sürece arkanızdayız falan dedi. Bir de bakıyorum kendi aileme nasıl bu kıza yük bindirsem, hangi masraftan kaçsam diye düşünüyorlar.Ev alınmasını da istemediler zaten, kirada oturun, aceleniz ne gibi şeyler söylediler. Evet biraz aceleye geldi ama şartlar o şekilde gelişti.
Nişanda gelecekler ve fazla zamanımız yok, ilk defa da yüz yüze tanışacaklar aynı zamanda. Ben de nişan akşamı nişan olur zaten ertesi gün de kahvaltıya gideriz güzel bir yere diye düşündüm. Annem hemen "sen mi vereceksin onun parasını?" dedi. Evet dedim, ama onların götürmesi lazım, sen çok meraklısın kendini yedirmeye, erkek tarafı onlar bize bir şey düşmez gibi bir şeyler söyledi. Misafir geliyorlar sonuçta, ne kadar yük olabilir ki kahvaltı onda bile laf etti.
Canım çok sıkıldı bu tavırlara...
Bazen diyorum söyleyeyim içimdeki her şeyi ama annemin anlamayacağından 1o bin liran var onun bile lafını ediyorsun diye alelacele arabayı sattırıp parayı yüzüme çarpacağından eminim.
Aslında mutfak eşyası falan almıştı çok önceden...
Kahvaltı takımı, tencere takımı, borcamlarım var...
Bir de mefruşat kursuna gittiğinde yaptığı yatak örtüsü var, sarı sarı oya pullarıyla işlenmiş...
Durumları kötü olsa ben de istemem zaten ama evleri var, arabaları var, yazlıkları var, babam hala çalışıyor, annem emekli. Ortaokulda bir kız kardeşim, üniversitede de bir erkek kardeşim var...
Bütün bunları geçtim bir ara da "düğünde takılan altınlar aileye aittir, sonuçta onların geçmişleri geliyor, sen düğüne gidip bir şey mi taktın ki karşılığı sana gelsin" demişti...
Anlayamadım hem bir şey yapmayacak, hem altınları alacak galiba...Sorulmuyor kib öyle şeyler de, söylediklerini yorumlayarak düşüncelerini anlamaya çalışıyorum ancak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?