- 14 Mart 2013
- 7.882
- 3.935
- 448
e bu durum sizi sıkıntıya sokmuş mu sokmuş. işgüzar işte
e bu durum sizi sıkıntıya sokmuş mu sokmuş. işgüzar işte
ilk işe girdiğimde benim de yol param yoktu yol parası için alyansını sattı annem, hala alamadım o alyansı ona biliyor musun, düşününce nasıl duygulandım şimdi..
Evet ben de bu durumdayım şu an...Çok şükür ikimiz de çalışan insanlarız, bir şekilde zaten hallederiz ama insan bir destek bekliyor. Bizimkiler zaten uzak diye hiç istemediler, özel sektörde çalışıyor diye istemediler. İstemedikleri içn şimdi biz razı değiliz ne yaparsan yap modunda da olabilirler.
evi kendi üstlerine mi yapmışlar canım ne işgüzarlığı
e arabaları varmış 2.arabayı kime alıyorlar?
Ev aldık ya olsun o kadar
Biraz da özelde çalışmanın korkusu var erkek arkadaşımda. Yani başımızı sokacak yeri garantileyelim de sonra açıkta kalmayalım gibi...Ben de haklı buldum ve aldık geçen hafta:)
Annemin teyze kızları hep çalışmayan kızlarını asgari ücretle çalışan adamlara verdiler. Kimi kızının ev kirasını ödüyor, kimi çocuğuna bakıyor, kimi aylık eksiğini yapıyor, kimi para veriyor.
Benim annemin bana söylediği ise:
-lleride hasta olursun, doğururusun bir şey olur sakın beni çağırma, benim tek çocuğum sen değilsin geride bir kocam 2 çocuğum daha var, gelemem.
ben de haliyle "şimdiye kadar yanındayken hangi sorunuma çare oldun ki uzaktayken senden bir şey isteyeyim" dedim.
Damadı benimseyememesi için önce bir tanışmak gerekirdi. Huyunu suyunu beğenmezsin o zaman bir şey diyemem. Tanımadan ben sevmedim diyorsa da bu ön yargıdır başka bir şey değil. He bir de onun açısından bakarsak, yerin dibine soktuğu bir kızı var, beğenmediği, bir şeye layık görmedği. Nasıl bir damat bekliyordu yakışıklı, zengin, becerikli ve kariyer sahibi misenin annen damadı benimseyememiş , o yüzden her fırsatta yoluna taş koymaya çalışıyor sana tavır yapıyor benden demesi :))
damat adaı o olduğu sürece annen sana hep böyle kin kusacak ne yazık ki.
Keşke bizimkilerde işgüzar olsalardı
13 senelik evliyim , ancak ev alabildik oda krediyle.
O kadar kirayla iki ev sahibi olur insan ama kimse bir işgüzrlık yapıp alın peşinat kira gibi ödersiniz demedi
Özel bir klinikte çalışıyor bilgisyar elemanı olarak. Aynı zamanda web tasarımı yapıyor, düğün, kına gecesi fotoğrafı falan da çekiyor, bunlardan da para kazanıyor yani..Eş adayın ne iş yapıyor ?
Ailen çok ayıp ediyor.Hele de annen hem arabayı sattırmıyor hem hiç katkıda bulunmuyor bir de daha ortada olmayan altınlara göz dikiyor.Çok üzüldüm açıkçası.Tamam herkesin ailesi aynı kafa yapısında olmayabilir ama bir anne - baba kızını el kapısında mahcup etmemeli başını eğdirmemelidir hele de durumları böylesine iyiyken.İnan başka ne diyeceğimi bilemiyorum zaten sende farkındasın ortada ki yanlışların ama sakın altınlarınızı vermeyin, onlar kim ne derse desin size ait.Yeni evlenen çiftin borcuna harcına azıcıkta olsa katkı için takılıyor o altınlar.Allahım yar ve yardımcınız olsun bir yastıkta kocayın.
Sormadan edemeyeceğim...
Nişana az kaldı, düğüne de 4 ay gibi bir süre...
Nişan alışverişi İstanbul'dan yapılacaktı ama annem bayramda gidersin yaparlar dedi...Peki dedik...
Dün anneme ben tek başıma gitmeyeyim, sen de gel. Gelinlik falan bakılacakmış, yatak odasına da bakarız, tek başıma olmaz dedim. Annem "bizde para yok, alamayız yatak odası falan, sen krediden üste kalan parayı ne yapacaksın? Ay ay bir şeyleri al, yatak odasını falan da öde bitsin" gibi bir şey söyledi...Para hesabım ise şöyle (bu ay ek dersim yok,zaten norm fazlasıyım muhtemeln uzun süre ek ders alamam, maaşım 1830), 800 kredi, 300 kredi kartı taksitlerim, 200 yol param, 100 evin telefon, interneti,25-30 kontörüm, yemek param. Geriye bir şey kalıyor da benim haberim mi yok acaba? Neyle alıcam anlamadım.
Ailemde 13 bin lira gibi bir param var, bu bizde dursun zamanı gelince veririz diyerek ilk maaşımı ay ay alarak araba almışlardı. Şimdi ondan da ses yok, hiç bir şey de yapmayacaklar söylediklerine göre. Dün annem böyle paramız yok diyince o zaman dedim arabayı satın başka yolu yok. Sattırmam onu dedi. Senin 10 bin liran (13 düştü 10'a) direk bankaya kredine yatacak, aylık taksidiniz düşsün. Yani sinirlendim mi diyeyim bozuldum mu diyeyim, fazla mı beklenti içine girdim bilemedim. Normalde çocuklar ailelerine verdikleri paraları istemezler, ayıptır, gerçi ben de lafını etmedim ama 1 yıldır "senin paran bizde, vericez, şöyle yapıcaz, böyle yapıcaz" diyip duruyorlardı. Ben de ister istemez güvendim, herhalde dedim düğünde falan harcanır, ya da eşya alınır...
Ailemden bir şey beklememem mi gerekir acaba? İnsan bozuluyor ister istemez. Yani bir anne nevresim de mi alamaz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?