Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

e bu durum sizi sıkıntıya sokmuş mu sokmuş. işgüzar işte

Ev aldık ya olsun o kadar
Biraz da özelde çalışmanın korkusu var erkek arkadaşımda. Yani başımızı sokacak yeri garantileyelim de sonra açıkta kalmayalım gibi...Ben de haklı buldum ve aldık geçen hafta:)
Annemin teyze kızları hep çalışmayan kızlarını asgari ücretle çalışan adamlara verdiler. Kimi kızının ev kirasını ödüyor, kimi çocuğuna bakıyor, kimi aylık eksiğini yapıyor, kimi para veriyor.

Benim annemin bana söylediği ise:
-lleride hasta olursun, doğururusun bir şey olur sakın beni çağırma, benim tek çocuğum sen değilsin geride bir kocam 2 çocuğum daha var, gelemem.
ben de haliyle "şimdiye kadar yanındayken hangi sorunuma çare oldun ki uzaktayken senden bir şey isteyeyim" dedim.

ilk işe girdiğimde benim de yol param yoktu yol parası için alyansını sattı annem, hala alamadım o alyansı ona biliyor musun, düşününce nasıl duygulandım şimdi..

Valla bende duygulandım canım yaa
Bende alamadım bileziği ama ilk işim almak olacak bak hatırladık bu sayede.
Çok şanslıyız kale gibi annem , dağ gibi babam varmış.
Bizde evlatlarımızın arkasında öyle duracaz inşallah

Yazdıklarını ben yazmışım gibi geliyor gerçekten :))

Benzer sebeplerle bizimkiler de karşı çıktı ama 10 gün kadar sürdü bu diretme ama sonra kabul ettiler. Şimdi "razı değiliz" gibi bir durum yok yani.

Kendileri bir şeye karışmıyor ama talepleri çok fazla geliyor bana. Pronovias'ın bir gelinliğini beğenmiştim mesela, 5.500 TL 'ydi sadece gelinliğin fiyatı, duvak vs ile 7.000 TL'ye çıkıyordu. O zaman annem "İste, aldır gelinliği. Kızımızı alıyor kolay mı?" demişti. Başkasına aldırmak kolay geliyor sanırım.

Öncelikle hayırlı ugurlu olsun.Allah hayırlı ise tamamına erdirsin.
Ailenin tutumu yanlış, destek olmaları gerekirken köstek olmakda neyin nesidir anlamadım
Eğer paranı vermesseler üstelemede bence
Kendin herşeyi yapmaya çalış
En azından daha kafan rahat olur.
Ben herşeyimi kendim yaptım
Çok şükür hiç birşeydede gözüm kalmadı.
Kendine dert tasa etme.
Ailen sonuçta karşına almana gerek yok
Umarım sıkıntısız birşekilde atlatırsın

evi kendi üstlerine mi yapmışlar canım ne işgüzarlığı

gerçekten bana işgüzarlık gibi geldi. ya çocuklar bi evlensin. bi yerleşsin. ev bir sene sonrada alınır.
tamam iyi niyetliler ama bence zamanlama yanlış.
ha ev alırlar hediye ederler o ayrı. ama 30 bin verip, üstünede siz kredi çekip ev alın demek işgüzarlık gibi geldi.
1 sene sonra hiç birşey için geç olmayacaktı ya neyse.

senin annen damadı benimseyememiş , o yüzden her fırsatta yoluna taş koymaya çalışıyor sana tavır yapıyor benden demesi :))
damat adaı o olduğu sürece annen sana hep böyle kin kusacak ne yazık ki.

Keşke bizimkilerde işgüzar olsalardı
13 senelik evliyim , ancak ev alabildik oda krediyle.
O kadar kirayla iki ev sahibi olur insan ama kimse bir işgüzrlık yapıp alın peşinat kira gibi ödersiniz demedi

senin annen damadı benimseyememiş , o yüzden her fırsatta yoluna taş koymaya çalışıyor sana tavır yapıyor benden demesi :))
damat adaı o olduğu sürece annen sana hep böyle kin kusacak ne yazık ki.
Damadı benimseyememesi için önce bir tanışmak gerekirdi. Huyunu suyunu beğenmezsin o zaman bir şey diyemem. Tanımadan ben sevmedim diyorsa da bu ön yargıdır başka bir şey değil. He bir de onun açısından bakarsak, yerin dibine soktuğu bir kızı var, beğenmediği, bir şeye layık görmedği. Nasıl bir damat bekliyordu yakışıklı, zengin, becerikli ve kariyer sahibi mi

Keşke bizimkilerde işgüzar olsalardı
13 senelik evliyim , ancak ev alabildik oda krediyle.
O kadar kirayla iki ev sahibi olur insan ama kimse bir işgüzrlık yapıp alın peşinat kira gibi ödersiniz demedi

Ben de işgüzarlık göremedim, adamcağızın borsada senetleri varmış, kendi yaşlılık güvencesiymiş bunlar (70 yaşında) hepsini bozdurup bize verdi züerine de 1 yıllık aldıkları peşin kirayı koydu 30 bin etti, tapu ve abonelik masraflarını, emlakçı parasını da o karşıladı...Elinden ne geldiyse yaptı ailesi üstelik biz evlensek ve boşansak evde hiç bir hak iddia edemeyecek oğulları, direk benim üzerime yaptılar. bence bu iyi niyet göstergesidir...
Allah onlara bol ömür versin, yaşlılıklarında da her türlü yardımlarına koşarım...

Benim babam da sen okulu bitir neler alcaz neler alcaz hep beraber diyor da ayrı bir geleceğim olacağını unutuyor
Takıları ailenin sahiplenmesi çok tuhaf.Onlar sizin hakkınız.Dedikleri gibi olsa gelenler aileye taksın altınları olur mu öyle şey.Ev kurmanın zor oldugunu herkes biliyor az çok takıyorlar bişeyler. Sizin için bir fedakarlık yapmalılar artık lükslüklerinden vazgeçmeleri lazım 25 milyarlık araba yerine 10 milyarlık arabaya binsinler dediginiz gibi.Hem anladıgım kadarıyla durumlarınız iyiymiş.Allah daha çok versin biriktirir yine alırlar zor değil ki.

Eş adayın ne iş yapıyor ?
Özel bir klinikte çalışıyor bilgisyar elemanı olarak. Aynı zamanda web tasarımı yapıyor, düğün, kına gecesi fotoğrafı falan da çekiyor, bunlardan da para kazanıyor yani..

Ay allahım benim aileme de çok benziyor aileniz.Sürekli hep bana hep banacılardan sanırım...Hakkınız olanı ne yapın edin alın.Eğer karşı tarafın düğşüncesini ciddiye alıp bozulma gibi bir olayları varsa gerekirse karşı taraf laf arasında yatak odasını yapın falan dedi diyin...Belki gururlarına yediremez ve yaparlar.Bu arada aldıkları araba ailenizemi kalıcak...Siz o arabayı istersiniz kötü olursunuz ve buna hakkınız yoktur öyle derler ama düğün masraflarını karşılamaya gelince ses çıkmaz.Ne ala memleket...............

Konuyu okurken çok şaşırdım.düşüncesiz bir ailen var kusura bakma.evlatlarını evlendirirken cimri dVranan ailelere şaşırıyorum.benim babamda devlet memuruydu ve ben evlenirken emekliydi ama bir kamyon dolusu çeyiz götürdüm evime.aynı şekilde benden önce evlenen ablamada herşeylerini eksiksiz olarak almışlardı.herşey maddiyata değil yüreğe dayanıyor bence.mesela ben çalışırken anneme anneler gününde tiryakialmıştım hiç kullanmadan kaldırmıştı ve benim çeyizime koymuştu.eğer az çeyizle gelmiş olsaydım eminim kayınvalidem bir şekilde bana lafını sokardı.bizim adetlerimize göre kız yatak odasını herşeyini ve mutfağın herşryini alır.ve de mefruşatlar.biblo,vazo ıbır zı ırda dahil.ayrıca düğünde takılan altınlara el bile sürülmez.aynı şekilde ben de şuan kızlarıma gelecekleri için çeyiz biriktiriyorum.biri 2 biri 7 yaşında.yurtdışında yaşıyorum ve gittiğim her ülkeden kızların çeyizine birşeyler alıyorum.yatak örtüsü,ipek gecelik vs gibi.tüm emeklerimiz yavrularımız için değilmi?ben evleneni 10 sene oluyor.evlenecek başka kimse olmadığı için annem bile kızlarıma çeyizlik hatıra birşeyler koyuyor sandığa.bence anne babaların görevi sonsuz.okuttuk yter demek saçma.evlendirmeklede görevler sona ermiş değil anlayacağın

Ailen çok ayıp ediyor.Hele de annen hem arabayı sattırmıyor hem hiç katkıda bulunmuyor bir de daha ortada olmayan altınlara göz dikiyor.Çok üzüldüm açıkçası.Tamam herkesin ailesi aynı kafa yapısında olmayabilir ama bir anne - baba kızını el kapısında mahcup etmemeli başını eğdirmemelidir hele de durumları böylesine iyiyken.İnan başka ne diyeceğimi bilemiyorum zaten sende farkındasın ortada ki yanlışların ama sakın altınlarınızı vermeyin, onlar kim ne derse desin size ait.Yeni evlenen çiftin borcuna harcına azıcıkta olsa katkı için takılıyor o altınlar.Allahım yar ve yardımcınız olsun bir yastıkta kocayın.

Benim babamdan yana hiçbir sıkıntım yok liseyi bitirir bitirmez çalışmaya başladım ve bir ev aldık krediyle ödedik bitti.
Şimdi babam üstüme düşeni dört dörtlük yapıcam diyor. Tabi erkek tafafından da aynı şekilde bekliyor evlendiğimizde eşya borcumuz falan olmasın erkek tafafı olması gerektiği kadar altın taksın ve eviniz olsun kirada oturmanı istemiyorum diyor.

Bizde de sıkıntı erkek tarafında köye ev yaptırdıkları için bir yıl daha kredi borçları var ve birikmiş paraları yok. kendi evleri haricinde bir evleri daha var ama o evi de oğluna vermek istemiyorlar. 10 yıl kadar o evde oturursunuz Altın ve eşyalarını siz ödeyin kimse borçsuz evlenmiyor diyorlar.O borçlar bittikten sonra da biz size bir miktar yardım ederiz kredi çekip ev alırsınız aldığınız evin kirasını da bize verirsiniz diyorlar.

Babamı bu işe nasıl razı edicem bu işin orta yolunu nasıl bulucam bilmiyorum.

Şu topiği görünce bir önceki konunu anladım kaolina...Malesef sen talihsizsin ablacım.
Annen sanırım seni meslek sahibi ettiklerini düşünerek kılını kıpırdatmak istemiyor.
Onlarda biriken para da mühim degil.Bankaya yatırıp borcunuzu hafifletmek fikri bile güzel...

amma şu takılan altınlar demişya orası zurnanın zırt dediği yer...Kayınvalide alınca kıyamet kopuyorda gelin annesi almak isteyince ne olucak merak ettim.KIZILCA KIYAMET ...Ömrün boyunca kafana kakılacak bu erkek tarafınca...

Hani sormuşsun ya annelik özel midir illa diye...Evet şimdi diyebilirim özel ama anne olana -alabilene...

Allah kolaylık versin anenle evlilik yolu çok zor görünüyor.Bence kararlı olmalı ve özellikle şu altın işinde normal davranmaları için tavrını koymalısın.
Gerekirse 10 bin tl sizde kalsın beni aleme duyurmayın altın vs istemeyin de...Altınlarını da sakın kimseye verme...Altın dediğin gelinin hakkı.
1. gün altınları --takılan paralar paketlenip borca mahsuben erkek tarafı tarafınca alınan biri olarak yazdım.umarın alınmazsın...

Ustume agirlik coktu yeminle kendi evlilik hazirligi donemimi hatirladim dugunum guzel gecmis bile olsa hicbirseyi hatirlamak istemiyorum fotolara bile bakmiyorum. Ailem o donem ev kredisine girmisti bana cok bisey yapamadilar kadincagiz elinde az bisey olunca ufak tefegimi aldi ablam dizdi ceyizimi de cunku ben issizdim evlenince ceyiz yardmi 8 bin lira aldim ablama verdim direkt ama icimi sizlatan sey kayinvalidemin koy kizlarina alisveris yapilirdi bizim zamanimizda iste kizim herseyini kendi aldi e calisiyordu kimseye muhtac degildi vs vs laflari... Belki alakasiz oldu anlattiklarim ama gordugun gibi o donem cok iyi anilari olmuyor cogu kimsenin ister paran olsun ister olmasin.

Altinlar konusunda simdilik sesini cikarma anneni dinle gec evlendikten sonra da gelip zorla alacak degil ya elinden kiralik kasaya at hemen, taksitleri odeyecegiz de. Kizini okutan bazi aileler biz buyuttuk okuttuk o kadari bizim hakkimiz diye dusunebiliyor e yanlis tabii ki destek olmalari gerekirken. Birak 10 bin para kalsin tartisma bile ama bundan sonrasi icin icinden geldigi gibi davran ufak ama mesela kahvalti meselesi gibi... Nisanlina ya da ailesine bu durumlari anlatma cok daralsan bile cunku ileride insanlarin neyi basina kakacagi belli olmaz.

Son düzenleme:
Sağolun kızlar tavsiyeleriniz için, annem hep beni itip kaktığı için ister istemez "bende mi sorun var?" diye düşünüyorum.

Dün annemin kankası geldi misafirler için içli köfte yapmaya. Anneme "artık İstanbul'a geldiğinde dolabıma 3-5 içli köfte atarsın" dedim şakasına.
"Ben senin hizmetçin miyim, git kaynanan yapsın" diye başladı; ben gelmem, gitmem, çocuğuna kendin bak, yemeğini kendin yap, sevmediğim yerde durmam diye devam etti...Ayak basmazmış...Dedim sana nolur gel diyen yok, ister gel ister gelme ama şimdiden böyle triplere girmen çok anlamsız dedim. Dur bir evleneyim, gerisi senin bileceğin iş, niye şimdiden geriyosun ki beni dedim.

Bugün de gelmiş nişanda ne takacaklar, 1 bilezikle kalmasınlar bak falan dedi. Ne kadar iğrenç bir süreçmiş bu nişanlılık ve evlilik süreci. Aileler aradan çıksa eminim bir çok çiftin sorunu kalmayacak. İşin kötüsü bu dönemdeki problemler temel oluyor ilerisi için...

Cumartesi akşam geliyorlar, sonrası için Allah bana güç versin de dayanabileyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…