Gelin Ailesi Nelerle Yükümlü?

Canım okurken ben mı yanlış anladım ,yanlış anladıysam düzelt lütfen..
Annenler düğünde takılacak altınları mı alacaklar .Yani onu mu imaa etti.

Canım okurken ben mı yanlış anladım ,yanlış anladıysam düzelt lütfen..
Annenler düğünde takılacak altınları mı alacaklar .Yani onu mu imaa etti.

Evet onlar benim geçmişim, sen mi gittin başkalarına altın taktın ki sana gelsin dedi

Evet onlar benim geçmişim, sen mi gittin başkalarına altın taktın ki sana gelsin dedi

Canım öyle şey mi olur ,düğünde takılan altınlar paralar herşey senindir yanı eşınızle sızın.İster onları harcarsınız ,ister biriktirir kimse karışamaz..Çok saçma yanlışş düşünüyor ailen..Belkı sız ev alacaksınız o paralarıda ev ıcın kendı ıhtıyaçlarınıza kullanacaksınız.
Evlenınce borçlar falan olacak.
Ailenıze uygun bı dılle soyleyın vermeyın bence.Ve annenızın bunu düşünmesi gerek kızıma destek olalım demesi gerek ...
Almak ıstemesı tuhafıma gıttı..

Ev aldık zaten Ona düşünüyorduk ama bana da garip geldi bu şekilde söylemesi...
Bakalım nasıl ilerleyecek durumlar bilemiyorum

Takılan altınları gelin/damat ihtiyaçlarına harcar veya saklar kendileri için.Buda kız/oğlan annesine bir nevi destek aileye:).Altın takılmayacak olsa kızının/ oğlunun ihtiyacını görmeyecekmi sanki

bizim buralarda kız tarafı oturma odası ve mutfak eşyalarını alır erkek tarafı yatak odası ve misafir odası . daha önceden herhangi bir çeyiziniz yok mu ? ailenin de bir şeyleri halletmesi lazım anladığım kadarıyla siz de yatak odasını siz yapacaksınız yarısını siz yarısını aileniz karşılayabilir anneniz demiş sanırım ama size arka çıkacak kardeşiniz falan yok mu

Ev aldık zaten Ona düşünüyorduk ama bana da garip geldi bu şekilde söylemesi...
Bakalım nasıl ilerleyecek durumlar bilemiyorum

Hımm :) anladım canım.İnşallah ailenız bu dusuncelerınden vazgeçer..
Hadı nısanda bı kac altın takarlar onları verırsınız ,ama düğünde takılanları ıstemesı saçma .Peki bunu nişanlınız biliyor mu?

1. böyle çocuklarını merkez bankası gibi gören ailelere sinir oluyorum.
2. altınlarını sakın gurur falan yapıp veya bir kızgınlık anında lanet olsun diyerek verme. Düğünde takılan takı yeni yuva kuran çifte destek amaçlı bir hediyedir ne demek bizim hakkımız? eski köye yeni adet.
3. para meselesini de açık açık konuş. ya nakden versinler ya da arabayı satıp versinler. Evet aile içinde para konusu olmamalı ama sonuçta vereceğiz demeselerdi baştan belki sen de düğünün için biriktirecektin, hakkını yedirtme. Çünkü; sen yeni bir aile kuruyorsun. Eşinin ailesi gerekli desteği gösteriyor sanırım. Eşine belli etmeden bu meseleyi baba evindeyken hallet. Ailen ve sen küçük düşme kayıngillere karşı. Ne gerek var bugün böyle ama yarınımız belli mi? paran varken üstelik niye altta kalacaksın. Yarın bir gün kimsenin senin ailen veya senin için evlenirken şunu bile yapmadınız diyecek bir durumu olmasın.

Umarım yanlış anlaşılmaz yazdıklarımı. Aslında genel düşüncelerim bunlar. Sadece senin ailen için söylemiyorum ama sana da haksızlık yapıldığını düşünüyorum. kırıcı olduysa kusura bakma.

Takılan altınları gelin/damat ihtiyaçlarına harcar veya saklar kendileri için.Buda kız/oğlan annesine bir nevi destek aileye:).Altın takılmayacak olsa kızının/ oğlunun ihtiyacını görmeyecekmi sanki

Annemin bana dediği yatak odası da almayacakmış... Artık altın takarlar mı bilemiyorum. Biz bir şey yapamayız paramız yok diyorlar. En büyük ve çalışan kardeş benim, diğerleri hala okuyor, desteğim yok bu yüzden. Nişandaki altınlarımı da veremem açıkçası. Az önce gelecek erkekler için terlik almaya gitti benden aldı 50 lira 5 kuruş harcamadılar ne masrafları oldu ki altın vereyim?

Nişanlım biliyor, her şeyi alsınlar bizi birbirimize bıraksınlar, karışmasınlar, konuşmasınlar biz hallederiz diyor o da. Ama iş gerçek olursa böyle düşüneceğini sanmıyorum, ben olsam düşünmem yani...

Ne kadar saçma bir düşünce, o zaman takıların yarısı erkek tarafının yarısı senin ailenin olacak. Onlar takmış ya zamanında? Oh ya, hem yardım etmiyorlar hemde takılara ortak çıkıyorlar. E herşeyini tek başına yaparsan borçla, düğünden sonra nasıl ödeyeceksin bunu hiç mi düşünmüyorlar?

Son düzenleme:

Annemin bana dediği erkek tarafı ne yaptı ki? Ev almamıza vesile oldular 35 bin +emlakçı tapu masraflarını hallettiler. Bu bile yeterli dedim, ne varmış ki onda dedi bana Çok kolaysa siz de yapsaydınız diyecek oldum, diyemedim...
Bugün babam bana, bir kredi daha çek kendine araba al dedi. Şok oldum, kaldım böyle. Onu da sen çekersin artık dedim, güldü...
Durumları kötü olsa anlarım da, evi, arabası, yazlığı olan insanların aç gözlülüğünü anlamam. Babam öyle değildir gerçi, maddi açıdan sorun yapmaz, istenince verir ne için diye sormaz ama annem onu kenarda köşede sıkıştırıyor...

Ya arkadaşım, sen yazdıkça ben doluyorum, nasıl oluyor?

Benzer şeyler yaşadığımı yazmıştım yine bu konuda. Ben psikolojik olarak hislerimi biraz baskılıyorum sanırım, normalde pek düşünmüyorum ama sen yazdıkça kendimi görüp aileme sinirleniyorum. Ailem bana iki tane bilezik takacak, onun dışında bir şeye karışmıyorlar. Mesela karşı taraftan illa güzel-şık bir düğün isterken nişanı ve kınayı kız tarafı yapacağı için "evde yapalım, masrafa ne gerek var." dedi annem, bana sormadı bile. Nişanda ikram edeceğimiz şeyleri bile ben bir catering firmasına yaptıracağım. Yatak odası takımının lafını bile etmediler zaten. Annemin söylediği de şu; biz seni okuttuk, bu günlere getirdik, işine yerleştirdik (benimle ilgisi yokmuş gibi), şimdi çalışıp kazanıyorsun, hayatını kendin kur.".

ayol sana verdiğin parayı geri ödemiyor sonra da 35000 TL.yi beğenmiyor. al kız paranı :)

babanla konuş, ihtiyaçlarını yapılması gerekenleri babanla paylaş....

nişan atılma ihtimaline karşın nişanda takılan altınlara,hediyelere düğün olana kadar dokunulmaz...

düğünde takılanlarda yeni evlenen çifte yeni kurdukları düzende az da olsa yardımcı olsun diye takılır...

annen düğüne gidip gelinin yada damadın annesine takmadı evlatlarına taktı...onlarda gelip evlatlarına yani size takacak..
insanlar adetleri ne güzel( ! )kendi lehlerine çevirecek bahanelerle değiştiriyorlar..

inşallah tez zamanda bu sıkıntılardan kurtul.. Rabbim sağlık, sevgi, mutluluk, huzur, bereket dolu bir yuvaya sahip olmanızı nasip etsin..

yani doğru söylüyorsun da şuan sorun etmese bile belki der sonra bişeyler bilmiyorum kredi kartın var mı en azından sen alacaksan taksit yaptırırsın az az ödemiş olursun yani aklıma da başka bişey gelmiyor malesef

Kredi kartım var ama şu an takside girecek durumda da değilim. Artık duruma göre bir yolunu buluruz elbet yataksız kalacak halimiz yok ama düşünceler beni sinir etti...
Az önce bir akrabamız geldi, kızını da uzun zamandır görmüyordum. Hayırlı olsun falan dediler, konuştuk. Sonra kızla yalnız kalınca "annen sana sürekli laf sokuyor niye böyle ki" diye sordu. Belki yıllardır görmediğim kız yani...Allah kurtarsın dedi gitti

aay inanmıyorummm ne bileyim canım haklısın sende annen niye böyle davranıyor çözemedim ama sende çok önemsemezsen laf falan çarpıyormuş ya sorun olmaz herhalde bir şekilde halledersiniz inşallah

Ben ne dertliyim konumu okuyanlar bilir ! Ailemin borcunu kapatmak için 20 bin kredi çektim ve daha 1 sene daha ödeyecegim 2 aydan az bi süre kaldı düğünume nişanlımn ailesi dört dörtlük bi ev dizdi. Ne yatak odası aldım ne oturma grubu 3 buçuk milyar para vercem destek olarak onu da borç harç. Kredi kartı borçlarım birikti. Ama kimin umrunda ? Ailem dediğim insanları taniyamiyorum artık. El yapsa üzülmez insan da annen yapınca çok koyuyor be... ama yok onlar hala ceyiz giderken istenecek paranın ve erkek tarafına alışverişte aldiralacak kıyafetlerinin derdindeler !!!!!
Bu arada altın konusunda da aynen sizin gibi altınlarımin bi kısmını alma derdindeler ! O kadar masraf yapan erkek tarafi bile almazken ! Açgözluluklerinden utanıyorum !!!

Koalina annenin ödediğin krediden ve maaşından haberi yok mu?
Bir kağıda yaz ver bakalım, hesabı o yapsın.hangi parayla yatak odası takımını alacağınıda söyler belki.

Kız evi neler yapar demişsin;

Benim yaşadığım şehirde kız evi mutfak ve yatak odasını tamamen alır, beyaz eşya, halı, perde dahil.
Ama bizde kız tarafından kimse takı takmaz.
Yakın akrabalar ihtiyaçlara yardım eder,veya altını düğünden önce getirip anneye verir.
Diğerleride genelde düğünden sonra ev görmeye gelip altın getirirler.
Düğünde takılan takıya annenin sahiplenmesi komik olur bence.Erkek tarafıda diğer altınlara sahip çıkarsa ne olacak?

Sen zamanında ailene destek olmuşsun, onlarında sana olması gerekir. Araba parası aldıklarında paranı vereceğiz demişler ya o sözlerini hatırlat. Annen demiş ya maaşından kalanını harca diye hesabı yanında yap sana bir şey kalmadığını görsün. Bir yatak örtüsünü bir nevresim takımını almaktan bile gocunmaları tuhaf. Anne evlilik kararına karşı mıydı? neden böyle davranıyor?

Ayrıca hem ellerini ceplerine sokmayıp takı da hak iddia etmeye kalkarlarsa lafını bile ettirme. Düğünde takılan evlenen çifte aittir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…