Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu sahibi evli mi? ne diye kiskaniyor gelini o zaman kendi de gelin olmus

Naptılar peki takılarını? Hiç mi vermediler
çok haksızlık etmişler
Senin ailenin taktıklarınıda mı aldılar
Kendi taktiklarini istediler bende verdim(salak gibi simdiki aklim olsa asla.vermem) aradan baya bi zaman geçtikten sonra verdiklerimin degeri olmayan az miktarda bi para vereceklerini soylediler oda yalan oldu yani elde var sifir

Dibine kadar gelininiz haklı.
Sonuna kadar o haklı.
İşte bu yüzden gelinler güvenip koruması için kayınailelerine altını vermiyorlar. Sizden çıktı o altın üzerine söz söyleyemezsiniz. Hele tavır hiç alamazsınız. Siz evlenseniz inanın ona takılandan bile fazlasını isteyip kayınailenize vermezsiniz bu gözü açıklıkla(!)
Bir de babasınınkileri istedi diye daha da suçlu olmuş. Yazık size ve ailenize

Altinlari alip, taksit taksit, bugunku degerinden, odeyeceksiniz? Anneniz cok mu guzel yoksa cin olmadan adam mi çarpmaya kalkiyorsunuz? Parayı pul edeceğiz veya canımız istemezse ödemeyip üzerine yatacağız diyorsunuz yani kısa yoldan. Yazık yahu. Kızın hakkını gasp etmek istemişsiniz , o da bari babanın taktiklarini verin demiş, bir de üstüne koza bağırıp çagirmissiniz. Ay yok yok, böyle alengirli nick name'ler ile falan olmuyor, bizim toplumun daha cooook yolu var.

Pes doğrusu!!!! Çok normal vermek istememesi ki ailesinin aldıklarını istemiş sadece. Biz de eşimle ihtiyacımız vardı ailemin taktıkları haricindeki bütün takıları bozdurduk onları bozdurmam. Yaptığınız şeye bakın aynı durumda siz olsanız napardınız acaba?

Kendi taktiklarini istediler bende verdim(salak gibi simdiki aklim olsa asla.vermem) aradan baya bi zaman geçtikten sonra verdiklerimin degeri olmayan az miktarda bi para vereceklerini soylediler oda yalan oldu yani elde var sifir

Kendileri takmış olmuyoki o zaman ödünç vermiş oldular sadece
Benim kp' de kendi kızı evlendiği zaman damadın ailesinden takı yerine ev istemiş
bana gelince düğünümüzde zırnık vermedi bize düğünümüze bile gelmedi o derece rahat. Bi tek kendi çocukları değerli işte böyleleri heryerde var malesef

dibine kadar haksızsınız ne hakkınız var kızın altınlarında annen verdise umarım oda almıştır böyle saçmalık mı olur resmen başkasının altınlarının üstüne yatmak bu.

Gelin haklı tabiki. Ona ait altınları alıp, biz muhafaza edelim deyip, sonrasında kendi ihtiyacınız için kullanmayı teklif etmişsiniz. Ailece bu tavrınız hiç güvenilir değil. Güveninirliğinizi bu şekilde yitirmişken sonradan parayı ödeyeceğinize inanmasını bekliyorsunuz. Ayrıca kardeşinizi evlendirmek için geline ait mal varlığına güvenmeniz abdestle iştigal. Böyle birşeyi hiç teklif etmemeliydiniz.

Kız size güvenmiş saklayın diye vermiş ziynetlerini . Üstüne yatmaya çalışıyorsunuz . Altının pahalı olması onun değil sizin sorununuz . Onda kalsa değeri daha da artacak kız neden zarar etsin ? Altınlarını geri verin .

Takıp napacaksa demek ne demek ya? Onlar kendileri muhafaza edemiyolar mı altınlarını.
Hepsini geçtim altın çok pahalı diyosunuz ve altının giderek yükseldiğinide biliyorsunuz ve çok akıllısınız ki bugün ki fiyatından taksit taksit ödeyelim demişsiniz. Valla helal olsun. Madem taksit taksit ödeyeceksiniz kredi çekin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…