Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Şu konuyu iyi ki iftarı yaptıktan sonra okudum.

Sizin gibilere tam denginiz olan yüzsüz bir gelin denk gelmeli ki sizi kurnazlığınızda boğsun. Gelininiz ne naif ki sadece kendi ailesinin taktıklarını istemiş, bütün altınlarını verin .Abiniz istemez dese de verin, biz yanlış yaptık bir dini hocaya sorduk falan deyin uydurun bir şekilde kılıfına iade edin.

Büyük vebal almışsınız, hemde eminim ki abinizle sürekli bu altın mevzusu yüzünden aralarında huzursuzluk vardır. Bir yuvanın huzurunu da kaçırmak günah, Allah çıkarır mazlumun ahını. Ben buna inanıyorum.

Gelininiz altın takmayı sevmeyebilir ama altınlarını istediği gibi değerlendirir. Hem azıcık zekası olan bilir ki altın yatırımdır, takmayı sevmesen bile ileride ev araba almak için kullanılabilir. Hem ailesinin taktıklarının manevi değeri var, sizin gibi fitne fesat insanların maneviyat anlayışı olmamasına da şaşırmadım gerçi.

Hem altın borcu altın olarak geri ödenir, nakit olarak ödediğinizde gelin ve abiniz zarar eder. Gram fiyatları sürekli değişiyor siz taksitle öderken altın fiyatları çoktan artmış olacak. Siz taksitle ödeseniz ellerine geçen para çarçur olabilir. Ama altın olarak saklayıp kendileri toplu olarak değerlendirebilirler.Kaldı ki siz o taksitle ödeyeceğiz dedikten sonra da yan çizip borç çok , düğün yaptık der ödemezsiniz de.

Kamu spotu gibi konu olmuş, işte bu yüzden herkese diyoruz ki altınlarınızı kasaya koyun yada kendiniz saklayın kimseye emanet etmeyin.

Bize güvenmiyor mu ki diye birde tartışmışsınız kızla. E zaten güvenmese de haklı değil mi? Resmen sormuşsunuz alalım altınlarını diye,hayır bile dememiş. Babamınkileri bari alayım diyecek kadar iyi niyetli. Üstüne gözünüz dönmüş saldırmışsınız kıza laflarınızla. O mu gelin siz mi belli değil. Demek yok vermem dese altınları neler diyecektiniz. Madem hayır demesine tahammülünüz yok neden yalandan göstermelik olarak sorup danışıyor gibi oyun oynuyorsunuz? Siz zaten kendiniz karar vermişsiniz geline de sırf evet demiş olsun diye sormuşsunuz.

Emin olun zekasıyla sizi üçe beşe katlar da kocasını sevdiği için araları bozulmasın diye aman Ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın moduna girmiş kızcağız. Belki de kaçtı huzurları, şimdiden benim altınlarımı eltime veriyorlar diye eltisine bilendi. Kocasından soğudu onu savunmadığı için. Yazıklar olsun sizin gibi zihniyetteki insanlara.

Son düzenleme:
Tabikide kız haklı . Hepsini İstese arsız olur , paramı verin dese terbiyesiz olur . Kusura bakmayın ama onlar gelinin . Diğer abinizin eşinede madem öyle taksit taksit alın altını sarraftan . Kızın durdukyere altınlarına ne göz dikiyosunuz yazık değilmi . Bide takmıyo demissiniz . Bu kimseyi alakadar etmez kendi altınları İSTER TAKAR İSTER TAKMAZ . Hiç hoş bir durum değil . Empati yapın .

Ayrıca kızın annesinin babasının taktığı altının üstüne konmak nedir ya . Kaç defa istesin kapınızdanı yatsın kendi altınlarını gervermeniz için ne yapsın ? Tek lafla aldığınız şeyleri geriye tek lafla vermeyide bilin .

Kayınvalidem düğün günüm Burdan otele gitceksiniz ya ; ver bana seni şimdi yeni gelin diye duymuşlardır mahallede, sende kalmasın başına bişey gelmesin ben sana geri veririm sonra dedi.
bende yok anne bende kalması daha iyi diyip çantama koymuştum ki biliyordum kötü niyet olmadığını ama şeytanın işi yoktur, sizinki de o hesap olmuş altınlar orda durdukça içiniz gitmiş anlaşılan umarım, gelin kız hepsini alır bi daha da Sizinle arasına mesafe koyar

Haksızsınız kendi başınıza gelse vermezsiniz kız gayet normal şekilde demiş bağırmaya tavır almaya gerek yok kendi altını ister satar ister takar isterse baş köşeye koyar izler sonuna kadar gelin haklı

çok haksızsınız
tamamen haksızsınız..
derhal tüm altınları geri verin..
başkasının altınına mı güvendi de düğün yapıyor abin??
kendine güvenmiyorsa evlenmesin..
bu kadar saçmalık görmedim..
bir de haklı mıyız diye soruyorsun..
rezalet...

Bizde otele götürdük yanımızda balayı durumu olmamıştı işe başlamak zorundaydık. Nikah düğünden önce olunca nikah iznini de kullanmıştık. Bir gece güzel bir termal otele gitmiştik. Aldım gittim önden çanta hazırlamıştım zaten

Bu olay benim başıma da geldi, ama yapan eşimin ailesi değil bizzat eşimdi. Eşim yeni evliyiz, yeni evlilerin evine hırsız giriyormuş dedi, ben de içimden gelmese bile bir şey demedim, böylece ailesi altınlarımı bir süre sakladı. Ama güveniyordum altınlarıma eşimin ailesi tarafından bir şey olmayacağına Allah için.
Bir gün altınlarımı istediğimi söyledim. Eşim mırın kırın etti. Israrla istedim. Aramızda kavga çıktı. O bana biz senin altınlarını çalmadık dedi, ben de sen bana başta neden sormadın, ben altınlarımı kendim saklamak istiyordum dedim. Neler neler oldu, o çıldırdı ben ağladım. En sonunda lanet olsun istemiyorum altınları dedim. Aldı eve getirdi. Duruyor öyle. En küçük tartışmamızda aklıma bizim altın mevzusu geliyor, ağlamaklı oluyorum. Eşim şu an bana hak veriyor ama benim bu olaya karşı içim soğumuş değil. Bu konudaki yorumları okuyup okuyup eşime sinirleniyorum şu an.

özgüvenine sağlık.
KK'da böyle bir konu açma cesareti göstermek de bir şeydir.
Öncelikle ailene belki toz kondurmak istemiyorsun ama tam bir akbaba gibi davranmislar. Resmen oğlanın düğününü kendilerine gelir kapisi yapmışlar.
o düğünde takılan herşey genç çiftin hayata başlaması için hediye. Ailenin bunu alıp saklama konusundaki motivasyonu neydi?
kadin koskoca okumuş öğretmen olmuş. Parasını kendi saklamayı beceremez mi??
Pararının tasavvuru tamamen ondayken , altinlariyla kendini güvende hissedecekken hiç bir amaç olmadan evde tutmak istemişler.
iyi ama neden??
madem harcamayacak ailen, kimsenin parasında gözü yok. Neden almak istediler. Ha onda dursun ha bunda,parada gözü olmayan insan için bu önemli değil ki.
resmen kurnazlık yapıp birkaç bilezik alıp bu birkac bileziği ele güne göstere gostere göstere takip sonra bu bilezikler ve kalan onlarca altını gasp etmişler .
Kadın bir sene boyunca laf etmemiş. Ki ezikmis heralde,kim olsa laf eder. İnsaflı kizmis
sonra tutmuşsunuz kıza emrivaki olarak sacma sapan bir teklifle gelmişsiniz.
hayir, teklif olsa, hayır cevabını alıp sussaniz yine sıkıntı yok diyeceğim. Ama kıza bunu teklif bile etmemissiniz, 'biz böyle düşündük ama sen nasıl düşünürsün?' diye. Kadın cevap verdiği anda bir ton laf duymuş, cirkeflik çıkartmışsiniz.
Madem taksit taksit geri ödeyeceksiniz,çekin kredi alın altınları şimdiden. Kaldı ki kadına gelen yüz akrabadan altın gelmiştir. Siz oglana beş on bilezik alsanız yeter.
Ayrıca böyle paralarin toplu halde olunca Hayri görülür. Sadaka verir gibi ayda bin bin ödeseniz o para geldiği gibi gider. Uçar, çöp olur. Altın gittikçe artarken (ki sadece bu ayın başından sonuna 40 lira arttı bir gram altın) parası gittikçe değer kaybeder .
Böyle düşünmeniz bile rezalet. Kul hakki
kadının tamamen kendi hakkı olan, kendi eşinin dostunun ona verdiği altınları sanki sizin maliniz gibi görüp kadına demedik laf birakmamissiniz.
ey malım,seni verip de mi kötü olayım vermeden mi kötü olayım? Sözünün vücut bulmuş halisiniz.
Bu yaptığınızla elinize ne gecti? Size ne elalemin kızının altınından? Bir de kocasıyla arasını bozmussunuz, yuvasının huzurunu kaçırmışsiniz.
Hala sizinle görüşmese hakkı.
ve bunca laf ettikten sonra altınları verdiniz mi, yoksa gasp etmeye devam mı ediyorsunuz?
Bdv ahalisi, Onca sayfa var. Daha önce cevap vermişse bana yazar mısınız vermişler mi altınları??

Son düzenleme:
Babasınun taktıklarını değil hepsini vericeksiniz ! Ne bicim ailesiniz ya bide piskin piskin babadinin taktiklarini vermedik geri istemwsi cünkü yaz mis ayy illet oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…