Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok terbiyesizlik yapılmış kıza. Nasıl bşr cesaretle böyle bir şeye kalkılmış ve kıza cevap olarak da laf söylenmiş. Siz nasıl cahil cesareti ile altınları saklamaya çalışıyorsunuz. Banka kasası var, yıllık ödeniyor, herkes banka kasası kiralasın koysun. Bir de ona güvenerek altın almamanız, taksitle ödeyelim vs sıvama olmuş resmen. Bir de takacaksa diyorsunuz? Bağırmışsınız. Taksa ne olur takmasa. Size mi soracak? Özel şeyler bunlar. Kız yarın bir gün ayrılsa paşalar gibi yasal olarak ödemek zorundasınız.

Ey bdv sakinleri:
Tüm konuyu okuyup konu sahibini stalkladim ve ne buldum;
Zamanında birisi böyle bir konu açmış.

Bohemianrapsodi arkadaş da ona şöyle bir cevap atmis
Eşinizin ailesine dava açabilir misiniz bilmiyorum. Ispatlayabilirseniz bence dava açıp alın
Adeta bir 'ellere verir talkimi,kendi yer salkimi' hikayesi

Kk da birisi çıkıpta size "iyi yapmışsiniz oh olsun vermeyin sakin altinları geline " der mi ?
Demez dememeli zaten

Bu konuyu ilgi olsun diye mi açtınız ?

Tabi ki siz haksızsınız kendine ait takısını başkasının kolunda görecek hele ki kendiii ailesinin almış olduğu takıları.. onun anne babası kızımız diye takmış erkek evine verelim onlarda gelinlerine taksınlar diye bağışlamamışlar bari bırakında ailesinin taktıklarını alsın

Eyyyy esimin sacini kestim bana beceriksiz dedi cok uzuldum diye konu acan ince ruhlu insan senin altinlarin kaynananda mi onlari al ailene ver abini evlendirsinler sonra bugunku paradan taksit taksit oder baban gelinin altinlarinida verin size dusmez ister takar ister takmaz tavir yapmislarr sizene beeee tik takk ggorumceee kendine gelllllll

aklıma geldikçe yazıyorum duramıyorum
Madem kızın altını vermeye niyetliydiniz zaten neden istenince bozuldunuz?
O an çıkarıp verseydiniz
Sinir oluyorum sizin gibi sırf karşıdakine laf vermemek adına gösterişten bir şeyler yapanlara
Sırf biz sorduk onlar istemedi denmesi için hareketler
Abinize yazıklar olsun ayrıca

Baya ironik olmuş. Konu sahibi bir de pişman, haksızlık ettik diyor ama gideyim altınları sahibine teslim edeyim demiyor. Kızın ses çıkarmıyor olması ailecek işlerine geliyor zaar.

Ben hiç tebrik etmiyorum
Ya olur mu
İnsan kendi hakkını bilir arar
Bu kim olursa olsun
Bu asalet değil enayiliktir
Eğilirsen sırtına binecek çok kişi olabilir hatta en yakınların bile
Benim kv dem aklınıza gelebilecek hiç ama hiçbir şey yapmadı bana.Hatta istemeye bile gelmedi.Eşim geldi babamdan istedi beni.Nikah yapıp evlendik.Bu sonbahar kaynım evlendi çifter çifter kır düğünü yaptı nişanını yaptı bilezikler gerdanlıklar taktı.İzmir'in en güzel yerindeki evini onlara verdi vs vs vs.Şimdi o geline her istediğini yapıyor.Ama benim önümden aykırı bile geçemiyor.Kendisini asla takmıyorum umursamıyorum.Ne kv ne başkasına asla eyvallahım yok.O kadar mutlu ve huzurluyumki.Ama diğer gelinin aldığı nefesi bile burnundan getiriyormuş.

Değil mi ya ne rezalet, ne köylülük. Kız ne iyi niyetliymiş bir de bunlara altınları teslim etmiş. Hala cırlıyorlar. Gelinin telefonunu ver konu sahibi. Biz konuşalım onunla. Siz de ayıp artık, verin altınları, hırsızlık bu.

Sizin durumunuz farklı bu gelinin farklı
Hakkı olanı vermiyorlar üstüne hakaret ediyorlar
Bu durumda dilsiz kesilmek olmaz
Gelin hanımda olay çıkarıp hakkını almış olsa yada hiç olmazsa tepkisini ortaya koysa
Hadi olabilirdi
Ama bu kızcağız çok sessiz olmaz öyle

birde takıp napacaksa demiş SANANE NAPARSA YAPSIN ALTINLAR ONUN derler adama neymiş efendim azar azar götür altınlarını diyorum götürmüyor kesin diyorsundur kızın altınlarını vermemek için bahane üretiyorsunuz siizn gibi terbiyesiz insanlardan kurtarsın Allah o gelini

Konunun devamını okumadım.Devamında gelinin neler yaptığını bilmiyorum.Ama sizin söylediklerinize göre yorumum evet siz haklısınız.Tamam sizin taktıklarınıza tenezzül etmiyorum ama babamın taktıklarını isterim demekte zaten gelin haklı.Ve kayın tarafı kendisine hakaret ettikten sonra gelin hiç cevap vermiyorsa kendisine öz saygısı yoktur yada eşinden falan korkuyordurki cevap verememiştir.İşin iç yüzünü tam bilmiyoruz.Görümcenin taraflı yorumlarını biliyoruz sadece.Bu durumda aslında sadece gelin değil kocasıda suçlu bence.Aman neyse sonuç itibariyle damadın ailesi fazlasıyla görgüsüz ve terbiyesizmiş bu net.

Altini vermeye cok niyetli insan cikarir koyar onune der ki al ablacim bunlar senin altınların. Oyle agiz ucuyla il iltinlirini demekle olmaz.

Kızın babasının taktığı altınlare bile göz dikmişsiniz yetmemiş kıza bağırıp tavır almışsınız bir de kim haklı diyorsunuz sizce kim haklı?

bence asıl suçlu gelinin kocası. o eşinin maaşınıda alırdır elinden. o tarz insanlar herşeyi hakkı sanıyor

Ben takılarımın 1 kuruşuna dahi dokundurmadım ne münasebet onlar benim hakkım. Benim kv dede üstüne yatacaktı bir bahaneyle ben önceden düzeneği kurdum kesenin ağzını açmaya fırsatı bile olmadı.

Bu konuda tabiki gelin haklı. Kardeşinizin evlenmesinden geline ne? ama gelininiz de hatalı, ne diye altınlarını size emanet ediyor? Bu konudan da anlaşılacağı üzerine size çöp bile emanet edilmez ve abinizde iş yok, hepiniz karısına yüklenirken köşe minderi gibi kenarda durmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…