Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok kötü bir ailesiniz.
O altınları verdiniz mi bilmiyorum ama vermediyseniz umarım hayrını görmezsiniz.

O kizin elini opun bence birde size vermis saklayin diye emanet mi taktiniz kiza altinlari onun hakki kiz az bile yapmis hepsini almaliydi

Hayır vermemişler. Şaka gibi değil mi? Açıklaması ise gelin tekrar istememiş. Aralarda böyle anlamsız cevaplar verip gidiyor konu sahibi
Nasıl ya???
Konu sahibi, Allah'tan kork yaa
İkna et aileni, ver kızın parasıni. Madem parada gözünüz yok,madem harcamayacaksiniz. Neden vebale giriyorsunuz, kadını strese sokuyorsunuz??
Kendin de gelin olacaksın,yaşadığını yaşatmaktan kork.
Ailene de dini olarak kadının hakkı olduğunu, durduk yerde hakka girmeye gerek olmadığını, zaten evde duran altını artık vermeniz gerektiğini falan söyle,ikna et

E siz de yeni evlenecek geline altın takmayın TAKIP DA NE YAPACAKSA...Yazik kiz bi de kibarca babamın altınlarını takmak istiyorum demis ...Sizin taptıklarınıza bile göz dikmemiş...Sonuç olarak Gelin haklı

Gelininiz gayet asil bir kızmış, kendisini tebrik ederim.Sizin gibi terbiyesiz bir aileye düşmüş yazık.Ama pırlanta çamura bile düşse değerinden bişey kaybetmez.Emin ol sen bu olayın daha fazlasını kendin evlenince yaşayacaksın çunku kalbin kötü

Kafaya bak ya adamlarda çekin kredi bankaya ödeyin taksit taksit gelin sizin bankanız mi

Kim haklı mi gelininiz tabi ki !!

Sizin zihniyetinizdeki insanlardan nefret ediyorum

Benim altınlarimida muhafaza ettiler.(!)
Ev aldılar
Bizim uzerimize bile degil.kirik bilekliğimi aldılar kulagimdwki küpeyi bile istediler
Salak olduğumdan bilekliği geri yapmaları karşılığında verdim 3 sene oldu
Kendilerine ev aldılar . Herşey yaptılar.
Benim kırık bilekligimi bile yapıp sözlerinde durmalrilqr
Bende helal etmiyorum.
Burunlarindan gelsin

Altınları vermek istiyorum zaten. Hakli buluyorum. Ama sorun şu ki ben al desem bile almazmis gurur yaparmis babasininkini alırmış
Al deme. Kutuya koy, güvenli bir şekilde onun evine götür ve hellalik iste. Sonrasında da çık git işte.
Yarım ağız 'gelmisken götür azar azar' demekle olmuyor o iş.
Kaldı ki 'almaz gurur yapar'i da abisi demiş.
Karısını ezdiren bir koca görünümlü canlı daha... bozacınin sahiti adeta

Al deme. Kutuya koy, güvenli bir şekilde onun evine götür ve hellalik iste. Sonrasında da çık git işte.
Yarım ağız 'gelmisken götür azar azar' demekle olmuyor o iş
Ayyyy bi de öyle mi demişler
Offff yaaa inşallah bir an önce alır kızcağız altınlarını bunlardan

Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Yuhhg diyorum kız sürat asıyor babasının altınlarını istiyor siz uste çıkıp bağırıp tavır alıyorsunuz ama bir daha istemedi diye vermiyorsunuz.Ee peki altinlar ne oldu?O kız sizin gibi insanlarla konuşuyor mu hâlâ?

Ben hiç tebrik etmiyorum
Ya olur mu
İnsan kendi hakkını bilir arar
Bu kim olursa olsun
Bu asalet değil enayiliktir
Eğilirsen sırtına binecek çok kişi olabilir hatta en yakınların bile

hem suçlu hem güçlüsünüz.

milletin altınına göz dikip bozulduğunu fark edip, bi de üstü kapalı kırmadan vermemesinden anlamayıp buralara kadar taşıdınız mı olayı.

bence amcalara teyzelere de söyleyin onlar da tavır alsın. ne demek hukuken dahi KENDİSİNE ait olan altını diğer gelininize takmanız için size vermemek. aaaa cık cık cık...

Haklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik

Ama aslında uyanık falan degil gayet terbiyeli edepli sizinle ugrasmak istememiş. Uyanık olsaydı sizde hala duruyor olmazdı. Babasının taktıklarını bile alamayan kız uyanık mı oluyor.? Siz boyle bi durumda olsaydınız bırakırmıydınız.?
Ister takar ister takmaz . Yeni alacagınız gelin altını hak ediyorda, bu etmiyor mu ? Taksitle para vermekle olmuyor bu isler.sonucta bu da yeni gelin sayılır oteki abinizin dugununde ,nişanında belki takacaktı. Kucuk gelin takarken onun altnlarını, ilk gelininizin icinde burukluk olabilir . Gelininize haksızlık etmişsiniz bence aranızı duzeltmekte fayda var . Ne kadar altını varsa verin ondan sonra gercekten zor durumdaysanız isteyin belki verir. ama elinde olmayan sizin elinizde olan biseyi istemek guzel degil. Babasının taktigini bile vermediyseniz artik bisey demiyorum. Illa ısrar edip kotu olmak istemjyor belliki

Ay siz kimsiniz ya elin kızına böyle rahat rahat bağırabiliyorsunuz?
Ve hala "Haksızlık mı ettik?" diyorsunuz. Haklı olma ihtimalinizi size düşündüren nedir ki?

Yeni evli çiftin malını almışsınız, sesini çıkarmamış. Onların evine hırsız girecek, sizinkine girmeyecek sanki.
Alamayacağınız altınla yeni dünürlere şov yapma peşindesiniz. Gelinin şovunuzun sponsoru olmasını istemişsiniz utanmadan.
Kız sessiz olduğu ve "siz nasıl insanlarsınız, altınlarıma çökmeye çalışıyorsunuz, lanet olsun bari babamın taktıklarını kurtarayım" diyemediği için kibarca "takacağım" diyerek "kendi malını" kurtarmaya çalışmış. Bunu bile "tıkıp ni yıpıcıksı" diye eleştirme hakkı buluyorsunuz kendinizde.
Üstüne kızın malı için kıza bağırıyorsunuz.
Şaka gibi gerçekten.

Kadının altınlarını vermişsinizdir umarım.
Abiniz kendisi evlenemiyorsa da evlenmeyiversin. Yeni gelin adayı için bir kayıp olmaz eminim. Hatta gitsin çocuk falan sevindirsin bu iş olmazsa.

Kv zamanında bize de demişti bizim kasaya koyalım altınları diye tabii ben ondan once davranıp esimi uyarmıştım altınları bırakmayalım götürelim diye.Örnekte olduğu gibi isteyen iyi niyetle istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…