Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baya ironik olmuş. Konu sahibi bir de pişman, haksızlık ettik diyor ama gideyim altınları sahibine teslim edeyim demiyor. Kızın ses çıkarmıyor olması ailecek işlerine geliyor zaar.
Bu da başka bir ironi...
Yani bohemian rapsodi. Eşinin ailesi sana laf bile söylememiş,seslerini yukseltmemis. Sadece yüzüne gülüp arkandan seni elestirmisler, eşin dolup sana çatmış. Bunda bile aileden nefret etmişsin. Görüşmemeye başlamışsın, eşinin ufacik konuda bile seni savunmamasi daha cicim aylarındayken bile kalbini kırmış, aile huzurunuzu kaçırmış.
Oysa siz, kadının malını gaspetmissiniz, onun kendi hakkı olan milyarlarca parayla onun zararına planlar yapmışsınız. Kadın ses çıkartınca da cirkefçe bağırıp, verip veriştirip evini terketmişsiniz.
Ve abiniz agzini açıp size iki laf edememiş.
Yetmemiş dalga gecer gibi 'geldikce görür altınları azar azar' demişsiniz,abiniz yine eşini savunmamış 'almaz zaten o,gurur yapti' deyip kadını ezdirmis.
Bu sizce onların evliliğini nasıl etkilemiştir?
O kadın eşinden ve sizden nefret etmemiş midir?
Aklına altınları ve eşinin pisirikligi,ezdimesi gelince eşine sinirlenmiyor mudur? Söyleyemedigi laflar onun sinirlerini laçka yapmadi mi?
Sizin geline yaptiginizin yanında kaynananızin yaptığı devede kulak. Bu bile ilisiinizi kötü etkilerken kadının evinde bağırip cagirmaniz,eşinin onu savunmayip mal gibi kalması onların evliliğine resmen dinamit atmak olmuş.
İlahi adalet diye birşey var. Sizin yaptığınız şey dönüp dolaşıp yine size zarar veriyor.
Ben az çok anladım. Yavaş yavaş pişman olmaya başlamışsıniz. O zaman neden hala bu suça ortaksiniz?
Madem aileniz gasp etmedi parayi, neden onları ikna etmiyorsunuz artık emaneti geri vermesi için? Yoksa melek sandığın ailenin altınları iyi niyetle değil malına mal katmak için gasp ettiği gerçeğiyle yüzleşmekten mi korkuyorsun?
Bak, konu açmışsın. Bu bile bir adımdır.
Madem pişman olmaya da başladın, kurtul artık şu yükten. Bile bile yanlışa ortak olmaya devam etme.
İnan ki sen de rahatlayacaksin,çünkü vicdanın seni rahatsız ediyor

Kendi altını. Takıp ne yapacaksa ne demek? Kendi altınını takmak için sizden izin mi alıcak. Size güvenmese baştan vermezdi altınlarını. Siz kızın size emanet ettiği altınlara çöreklenme derdinde gibisiniz. Taksit taksit ödeyelim diye teklif edebilirsiniz ama kabul etmemek ve altınlarını istemek onun hakkı, siz baya çirkinleşmişsiniz bir de kendi altınlarını istedi diye bağırmanız falan ekstra saçmalık

Tabiki aile haklı. Gelin de kim oluyomuş. Altın erkek ailesine yaraşır

olay 1 sene önce olmuş :)
Bak vicdan nasıl da yapışıyor insanın yakasına sen de biliyorsun haksz olduğunu çabalama boşa.

Türk milletinin, halkının en temel sorununu da çözmüş bulunmaktayım arkadaşlar

EM-PA-Tİ

Az Bundan yapın sorun çözülür zaten.

Son düzenleme:
Herkes zaten denilmesi gereken her şeyi demiş ama sinirimi alamadim ben de yazicam. Bu altınlar gelinin zaten. Nasil ki makyaj malzemelerini ver bizde kalsin demiyorsaniz, nasilki ver beyaz esyalarini biz koruruz demiyorsaniz, altınlar konusunda da diyemezsiniz. Insanin takısı istenir mi ya biz koruruz diye bu ne sacmalik? Kiz takmak kullanmak isterse her seferinde takıp sonra size geri mi verecek?

Ayrica takıp ne yapacaksa ne demek? Ne yapacaksa yapacak sana ne? Canı ister takar canı ister kaldirir siz mi karar vereceksiniz? Bi de bağırıp çağırmış anneniz şok oldum bu ne yüzsüzlük? Ne hakla bagirip cagiriyo?
Oldu hem benim esyami alsinlar hem istedikleri gibi kullanmaya kalkissinlar ben surat yaptim diye bide yüzsüz gibi bağırıp trip atsinlar.
Bu gelinin sabrını taşırıp cirkef yüzünü görmeden geri verin altınlarını. Ve özür dileyin.

Altınlar kızın ne yaparsa yapar. Bunu teklif etmeniz bile ayıp. Ayrıca ben de takmasam da annemin babamın taktıklarını saklarım, hatırası var.

O altınları geri vermeyeceksiniz madem böyle bir durum var kuyumcudan alın
Hem kadın kendi altını size ne ister takar ister alır çöpe atar sizi hiç ilgilendirmez
"KESİNLİKLE HAKLI DEĞİLSİNİZ AİLECEK "

Konu sahibi eski mi bilmiyorum ama bu konu bana çok uydurma geldi. İnsan böyle bir rezalet yapar ailecek, sonra da gelip bu rezilliğini ifşa eder mi?

Merd i kıpti şecaat arzederken sirkatini söyler derler. Bir de gelin uyanık çıktı filan.. bu kadar ucuzluk olmaz.

Altınlar kızın ne yaparsa yapar. Bunu teklif etmeniz bile ayıp. Ayrıca ben de takmasam da annemin babamın taktıklarını saklarım, hatırası var.
Ben de evlendigim ilk zaman altinlarimi esimin ailesine vermiştim saklayin diye. Ama bu benim teklifimdi başta hayir takarsin falan dediler ben ısrar ettim. Sebeplerim de şunlardı, birincisi altın takmayı hic sevmiyordum daha cok gümüş rengi seyler takmak hosuma gidiyordu. Ikincisi de etrafta bi bilezik icin kolu kesilen gasp edilen kadınlar duydugum icin zaten sevsem de cesaret edip takamazdım. Üçüncüsü de eve hırsız girer çalar diye baya korkuyodum. Takmak isteseydim neyse ama madem takmayı sevmiyorum bari orda kalsin dedim. Onlar köyde oturuyorlar köylerinde de herkes akrabalari zaten hepsi kayinbabamin kardeşleri. Sehirdeki gibi gasp hırsızlık vs olmaz diye vermek istedim.
Gerçi başka başka sorunlardan dolayı onlardan baya soğudum sonradan. Mümkünse bana ait bisey evlerinde durmasin. Simdi geri istemeyi düşünüyorum takmasam da kendi evimde dursun.

Acayi haksizsiniz.Kizin babasinin taktigi altinlara varasiya almayı kendinize nasil yakistirdiniz.Ömur boyu o size tavir alsa yeridir.Babaniz da,anneniz de acayip hatali.

Kadın haklı. Bir teklifte bulunmuşsunuz kabul edip etmemek onun kararı. Kabul etmeyince neden tavır alınıyorki? Siz muhafaza ediyorsunuz diye istediğiniz gibi kullanacağınız anlamına mı geliyor? Buna “tabii ki de istediğim gibi kullanmak gibi bi niyetim yok” diye cevap verecekseniz o kızcağıza tavır almayacaksınız. Belliki nasılsa kabul eder diye öylesine sormuşsunuz. Madem şu an altın yüksek evlenecek olan abiniz düşünsün. Valla yüzsüzlüğün daniskası. Umarım kendini suçlu hissedim size vermez altınları.

Son düzenleme:
Geline haksızlık yapmışsınız. Sizin pencerenizden siz haklısınız. Gelin açısından onun altınları istediği gibi tasarruf etme hakkına öncelikle o sahip. Gönül rızası yoksa tavır almanız hatalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…