- 17 Ağustos 2011
- 25.576
- 162.641
- 798
- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
-
Bu da başka bir ironi...Baya ironik olmuş. Konu sahibi bir de pişman, haksızlık ettik diyor ama gideyim altınları sahibine teslim edeyim demiyor. Kızın ses çıkarmıyor olması ailecek işlerine geliyor zaar.
Yani bohemian rapsodi. Eşinin ailesi sana laf bile söylememiş,seslerini yukseltmemis. Sadece yüzüne gülüp arkandan seni elestirmisler, eşin dolup sana çatmış. Bunda bile aileden nefret etmişsin. Görüşmemeye başlamışsın, eşinin ufacik konuda bile seni savunmamasi daha cicim aylarındayken bile kalbini kırmış, aile huzurunuzu kaçırmış.(Ailenin kocasını doldurmasiyla ilgili bir konu yazılmış)
Aklıma geldikçe ve konu açıldıkça eşime bağırdığımı farkettim. Cok uzuluyorum hem bağırdığım için hem bu olanlar için. Sinirlerimi artık kontrol edemiyorum. Eşimin bana karşı olan tavrını beni ufacık meselelerde savunmamasını kaldıramıyorum.
Kendi altını. Takıp ne yapacaksa ne demek? Kendi altınını takmak için sizden izin mi alıcak. Size güvenmese baştan vermezdi altınlarını. Siz kızın size emanet ettiği altınlara çöreklenme derdinde gibisiniz. Taksit taksit ödeyelim diye teklif edebilirsiniz ama kabul etmemek ve altınlarını istemek onun hakkı, siz baya çirkinleşmişsiniz bir de kendi altınlarını istedi diye bağırmanız falan ekstra saçmalıkSelamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Tabiki aile haklı. Gelin de kim oluyomuş. Altın erkek ailesine yaraşırSorunun kısaltılmışı:
“Gelinimizin altınlarını gasp ettik kızcağız ailemden gelenleri bari alayım dedi cıngar çıkardık altınları vermeye niyetimiz yok ailecek üstüne konduk sizce kim haklı?”
Altınların hepsini elden alıp taksit taksit odemek istemeniz o kadar iyi niyetli ki gozlerım dolarak okudum konuyu.
Kız sessiz ama uyanık demek nasıl baş edeceksiniz acebaaaHaklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik
Ben de evlendigim ilk zaman altinlarimi esimin ailesine vermiştim saklayin diye. Ama bu benim teklifimdi başta hayir takarsin falan dediler ben ısrar ettim. Sebeplerim de şunlardı, birincisi altın takmayı hic sevmiyordum daha cok gümüş rengi seyler takmak hosuma gidiyordu. Ikincisi de etrafta bi bilezik icin kolu kesilen gasp edilen kadınlar duydugum icin zaten sevsem de cesaret edip takamazdım. Üçüncüsü de eve hırsız girer çalar diye baya korkuyodum. Takmak isteseydim neyse ama madem takmayı sevmiyorum bari orda kalsin dedim. Onlar köyde oturuyorlar köylerinde de herkes akrabalari zaten hepsi kayinbabamin kardeşleri. Sehirdeki gibi gasp hırsızlık vs olmaz diye vermek istedim.Altınlar kızın ne yaparsa yapar. Bunu teklif etmeniz bile ayıp. Ayrıca ben de takmasam da annemin babamın taktıklarını saklarım, hatırası var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?